Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Аз пък да ти кажа че са откровени глупости, това което си написал.
    А аз ще ти кажа както и преди, че си тотален идиот!!!
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Дядо ми беше над 60г. когато събори старата къща и построи нова на нейно място със собственни средства. Нито е бил партиен член нито е бил на някаква важна длъжност. Родителите ми бяха на около 30-35 години когато имаха изплатено собствено жилище, кола и т.н. Баща ми беше инженер, майка ми проектант. Всичко това постигнато по нормален начин, без връзки предимства и т.н. Ама тогава знаеш ли колко предприятия имаше в Стара Загора.
      Сега в България е пълно с безработни инженери и всякакви други висшисти.
      Last edited by pavlin; d.m.y г., 22:04.

Comment

Дядо ми беше над 60г. когато събори старата къща и построи нова на нейно място със собственни средства. Нито е бил партиен член нито е бил на някаква важна длъжност. Родителите ми бяха на около 30-35 години когато имаха изплатено собствено жилище, кола и т.н. Баща ми беше инженер, майка ми проектант. Всичко това постигнато по нормален начин, без връзки предимства и т.н. Ама тогава знаеш ли колко предприятия имаше в Стара Загора.

Само дядо ти знае, какво му е коствало построяването на къщата след като за да си купиш 5 торби цимент трябваше да имаш връзки с Господ.

За да се сдобиеш с ново жилище, трябваше да имаш влог с насъбрани определен брой лихво-точки и така да се включиш в ЖСК. Такова нещо, като да извадиш парите кеш или да теглиш заем и да си купиш каквото си харесаш жилище, както е сега, тогава беше невъзможно.

За да си купиш нова кола трябваше да си направиш вноска и да почакаш около 10 години.

Практиката беше, когато се роди дете, родителите му откриваха влог за да се трупат лихво-точки и правеха вноска за кола, та когато детето порасне, да има всичко това.

Та при положение, че родителите са имали жилище и кола на такава възраст, то най-вероятно техните родители са направили именно така.

Това нормално ли е бре?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Отново говориш глупости.

Comment

Отново говориш глупости.
            Ти си ми ясен:

Мама меси, тати носи..........да живей живота на сянка.

Бъди благодарен на съдбата, че не си се докосвал до глупостите, за които говоря.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Дядо ми беше над 60г. когато събори старата къща и построи нова на нейно място със собственни средства. Нито е бил партиен член нито е бил на някаква важна длъжност. Родителите ми бяха на около 30-35 години когато имаха изплатено собствено жилище, кола и т.н. Баща ми беше инженер, майка ми проектант. Всичко това постигнато по нормален начин, без връзки предимства и т.н. Ама тогава знаеш ли колко предприятия имаше в Стара Загора.
              Ей, лъжлив трол, цялата ти рода са комундета......лъжец безсрамен!!!
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Ти си ми ясен:

Мама меси, тати носи..........да живей живота на сянка.

Бъди благодарен на съдбата, че не си се докосвал до глупостите, за които говоря.
                Аз се докоснах до сегашните глупости и това ми е достатъчно.

Comment

Аз пък виждам друго:

- Не е нужно баща ти да е активен борец против фашизма и капитализма за да те приемат в най-желаната специалност във ВУЗ

Код:
                  Стига с тези оправдания, тези просто ги взимаха, останалите кандидатстваха и който избуташе висок успех го вземаха. Вярно, не е честно, но сега не е по-различно. Не приемаха само "враговете на народа".
                  - След като се дипломираш не трябва да работиш в с. "Горно Нанадолнище" защото така някой ти е разпоредил.

Код:
                  Да, сега обикновено никъде не работиш.
                  - Не е нужно да си член на БКП за да се издигаш в служебната йерархия.

Код:
                  Да, сега трябва да си много по-мръсно и негодно копеле.
                  - Не е нужно да си агент на ДС за да посетиш Париж.

Код:
                  Да, стига да имаш пари.
                  - Не е нужно да спиш на опашка пред магазина за да си купиш необходимата ти вещ.

Код:
                  И някога не съм спал пред магазините, пък не изпитвах особени ежедневни материални липси.
                  - Не е нужно да си работил в Либия за да караш приличен автомобил.

Код:
                  Да, тогава ставаше и с гледане на прасета, овце, пилета и т.н. Не е престижно, ма неисе.
                  - Не е нужно да висиш на дълги опашки за да получиш квалифицирана здравна помощ.

Код:
                  Те тук си в колосална грешка, но нямам грам желание да ти обяснявам колко колосална е заблудата ти. Да си жив и здрав!
                  - Не е нужно да работиш като строител за да осигуриш жилище на семейството си.

Код:
                  Да, най-често и от там не можеш да изчукаш кинти.
                  - Не е нужно да шепнеш това което мислиш.

Код:
                  Да сега може да го напишеш у форума :holiday:
                  ...........................
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    Бях на 22, жена ми на 19, роди ни се първото дете и трябваше да осигуря жилище на младото ни семейство.
                    Понеже съм праволинеен човек, видях че общината и партията не ги е еня за младите семейства и с връзки се уредих в 18 - месечния комсомолски набор за да работя като мозайкаджия и след това да получа заветното жилище. Чувствах се като Богоизбранник. От тежка работа никога не съм се плашил а и в крайна сметка има хора на които целият им трудов живот минава по строежите.
                    Работата беше тежка, но поносима. Това, което се оказа непоносимо беше заплатата. С другите момчета получавахме по 10 - 20 лв заплата. Веднъж дори получих 36 стотинки. На въпросите, защо толкова малко ни отговаряха, че имало много отбиви, че не сме изпълнявали нормите, че разценките по които калкулирали положения труд били остарели. Примерно пренасяне на 1 тон цимент на разстояние 50 м. по хоризонтала се заплащало по 47 стотинки. А когато поставяхме въпроса по-остро, винаги отговорът бе:
                    "Ти внимавай да не се простиш със жилището....."
                    Жена ми получаваше 60 лв майчинство.
                    Принудих се да започна работа в шир-потреба - сглобявах луминесцентни осветителни тела, работех всеки ден от 18 до 23 + събота и получавах 200 лв.
                    Така връзвахме двата края.
                    Дотук нищо странно, нито непосилно.

Лошото дойде на третия месец, когато на един обект получих травма - дискова херния на ниво L4 - L5 и адски болки и изтръпване в левия крак.

Полагаха ни се 12 дена болнични и нямахме право на платен или неплатен отпуск за срока на договора.
                    Надхвърлиш ли болничните с 1 ден и договорът отпада.

Стисках зъби, ходех по доктори, биеха ми блокади, правеха ми физиотерапия, без никакъв резултат. Болничните заминаха като миг и аз отново помъкнах кофите с мозайката.
                    След още 2 месеца положението стана непоносимо. На поредния преглед в първа работническа болница, неврологът откри, че имам херния и между L5 - S1.
                    Каза, че ако не постъпя незабавно в болница, може да прекарам остатъка от живота си в инвалидна количка.
                    Подписах декларация, че отказвам и се върнах при кофите с мозайката.
                    Само аз си знам, как съм избутал тази година и половина. През цялото това време си "мислех" за партията и за нейната първа грижа - човекът.

Изводите оставям на теб.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Бях на 22, жена ми на 19, роди ни се първото дете и трябваше да осигуря жилище на младото ни семейство.
                      Понеже съм праволинеен човек, видях че общината и партията не ги е еня за младите семейства и с връзки се уредих в 18 - месечния комсомолски набор за да работя като мозайкаджия и след това да получа заветното жилище. Чувствах се като Богоизбранник. От тежка работа никога не съм се плашил а и в крайна сметка има хора на които целият им трудов живот минава по строежите.
                      Работата беше тежка, но поносима. Това, което се оказа непоносимо беше заплатата. С другите момчета получавахме по 10 - 20 лв заплата. Веднъж дори получих 36 стотинки. На въпросите, защо толкова малко ни отговаряха, че имало много отбиви, че не сме изпълнявали нормите, че разценките по които калкулирали положения труд били остарели. Примерно пренасяне на 1 тон цимент на разстояние 50 м. по хоризонтала се заплащало по 47 стотинки. А когато поставяхме въпроса по-остро, винаги отговорът бе:
                      "Ти внимавай да не се простиш със жилището....."
                      Жена ми получаваше 60 лв майчинство.
                      Принудих се да започна работа в шир-потреба - сглобявах луминесцентни осветителни тела, работех всеки ден от 18 до 23 + събота и получавах 200 лв.
                      Така връзвахме двата края.
                      Дотук нищо странно, нито непосилно.

Лошото дойде на третия месец, когато на един обект получих травма - дискова херния на ниво L4 - L5 и адски болки и изтръпване в левия крак.

Полагаха ни се 12 дена болнични и нямахме право на платен или неплатен отпуск за срока на договора.
                      Надхвърлиш ли болничните с 1 ден и договорът отпада.

Стисках зъби, ходех по доктори, биеха ми блокади, правеха ми физиотерапия, без никакъв резултат. Болничните заминаха като миг и аз отново помъкнах кофите с мозайката.
                      След още 2 месеца положението стана непоносимо. На поредния преглед в първа работническа болница, неврологът откри, че имам херния и между L5 - S1.
                      Каза, че ако не постъпя незабавно в болница, може да прекарам остатъка от живота си в инвалидна количка.
                      Подписах декларация, че отказвам и се върнах при кофите с мозайката.
                      Само аз си знам, как съм избутал тази година и половина. През цялото това време си "мислех" за партията и за нейната първа грижа - човекът.

Изводите оставям на теб.
                      Те изводите са ясни. И преди и сега никой не го е еня за хората.
                      Между другото аз пък се обзаведох тогава с бронхиална астма, заради нелекувана и карана на крак пневмония.

Comment

• Сега поне е ясно - живеем в условия на капитализъм. Конкуренцията във всичко е движещата сила.
                        Един способен човек има реални шансове да успее, без оглед на потеклото му или на политическите му възгледи.
                        В ония времена беше точно обратното а демагогията, лъжите и дебелоочието на власт-имащите нямаха граници.
                        Не че сега власт-имащите са нещо по-различно, но поне е ясно, че всичко опира до пари.

Накратко - в голямото уравнение, наречено "живот" сега има основно едно неизвестно - парите.
                        В ония времена неизвестните бяха толкова много, че уравнението беше нерешимо.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Сега поне е ясно - живеем в условия на капитализъм. Конкуренцията във всичко е движещата сила.
                          Един способен човек има реални шансове да успее, без оглед на потеклото му или на политическите му възгледи.
                          В ония времена беше точно обратното а демагогията, лъжите и дебелоочието на власт-имащите нямаха граници.
                          Не че сега власт-имащите са нещо по-различно, но поне е ясно, че всичко опира до пари.

Накратко - в голямото уравнение, наречено "живот" сега има основно едно неизвестно - парите.
                          В ония времена неизвестните бяха толкова много, че уравнението беше нерешимо.
                          Бе не знам по Софето как е, ма тук е такава шуробаджанащина, дето соца ряпа да яде.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Бе не знам по Софето как е, ма тук е такава шуробаджанащина, дето соца ряпа да яде.
                            В държавните учреждения в които реално нищо съществено не се е променило с времето пак си има шуробаджанащина, парашутизъм и корупция, но тези негативни явления стават все по-трудни за реализация, поради нарастващата обществена нетърпимост.

В частните фирми тези неща стават все по-несъвместими и поради това на преден план излизат личните професионални качества на служителите.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Уважавани от мене хора плещат глупост след глупост!
                              Не сравнявайте 70-те години със сега, а България през 70-те с Гърция например, преди Хунтата. Защото при нея демокрация няма.
                              Та в тогавашна демократична Гърция, масово хората живеят в една стая с добитъка, както българинът не е живял дори под турско.
                              Здравеопазване йок, а пенсии само за държавни служители.
                              Токът е лукс, който са имали под 5% от населението.
                              По традиция и до ден днешен, хората със завършено начално образование се смятат за учени. начално, а не основно. Средното е голям лукс.
                              За три години хунта, Гърция става това, което е днес. Има три-четири пъти по-голям доход на глава от населението.
                              Ние нямаме нито едно предимство пред системата по време на социализма.
                              Ето нещата, които сега ги има, а тогава бяха престъпление:
                              Проституция
                              хазарт
                              лихварство
                              лобизъм
                              педерастия
                              зоофилия
                              педофилия
                              двойно гражданство, без реални заслуги
                              липса на казарма
                              наркомания
                              битова престъпност
                              циганска престъпност
                              монополи
                              тотално сриване на образованието
                              ........

Списъкът е много дълъг.
                              Свобода!?
                              Я не ме разсмивайте!
                              Имаше член в НК, който преследваше волнодумците. За агитация против социалистическата система. Може и да не съм точен във формулировката.
                              По времето на капитализма имахме закон за защита на държавата.
                              Просто усещам, как всички сте готови да скочите и да ревнете, че сега можеш да си говориш каквото си искаш.
                              Не е така, скъпи мои!
                              Просто системата до такава степен се е разложила, че не може вече всичко да контролира. Освен това е затлъстяла. Освен това и подходът е друг.
                              Ти си плещи каквото си искаш, а ние си трупаме за тебе в една папчица. Една ей такава малка, във виртуалното пространство. Ти си чукаш по клавиатурата, дереш си гърлото в кръчмата, а там някъде се записва, а ти не знаеш. Ох не знаеш, какво те чака, защото ги нямаме вече закона за анти-социалистическа, нито за анти-капиталистическа, но си имаме чл.108 мисля, за антидемократична пропаганда. По него осъдиха имамите . Освен това си имаме и членове за антисемитска и фашистка пропаганда.
                              Очевидно анти-българската пропаганда не само е ненаказуема, но дори и желателна.
                              Иначе като в каламбура:
                              Рузвелт: У нас имаме демокрация и свобода на словото. Всеки може да застане пред Белия дом и да вика "Долу Рузвелт", без да му направим нищо.

Сталин: И при нас имаме свобода и демокрация. Всеки може да застане пред Кремъл и да вика колкото си иска, "Долу Рузвелт" и ние не му направим нищо.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Уважавани от мене хора плещат глупост след глупост!........
                                .
                                Трябваше да поставиш изречението:

"Ние нямаме нито едно предимство пред системата по време на социализма" в началото на поста си, за да не си губя времето да чета това, което си написал по-надолу.

Човек е прогресивен по природа и поради това никога не се задоволява с това, което има, но твоят поглед върху действителността граничи с патологичен песимизъм.

Това състояние никому не е донесло нищо добро.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X