Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Накратко, който не го мързеше тогава имаше много по-големи възможности.
    Сега имаш повече възможности само за кражби и далавери.
    Верно ли го написа това!?
    По онова време можеше, ако си кадьрен и не те мьрзи, да се реализираш в която дьржава си поискаш. Можеше без да си потомьк на борец против фашизма и капитализма, да израстнеш пеофесионално. Можеше с честно придобитите средсрва да си закупиш стоки, без да се записваш и чакаш ред. Можеше даже 4(а не 2) автомобилни гуми да си закупиш в една и сьща година. Можеше, обаче....само на сьн.

Нямаше проституция по онова време, по него време девоиките се "влюбваха" за шоколадче Тоблерон от Кореком, купено им от чичко германец(курортист).
    По него време милицията ни пазеше от самите нас.
    Затова и престьпления нямаше. Е, случваше се някой да се обеси, после да се свали от вьжето(че неприятна гледка), да си полегне и да се завие(за по удобно), но престьпления - нямаше. Педерастия, ексхибиционисти и други от тоя род - нямаше. Нищо че такива като мен, дет са давали караул пред пантеона, друго могат да ти разкажат. Нямаше бе! Нямаше!
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Можеше да се реализираш разбира се. Ако беше учил за инженер можеше да работиш като такъв, ако беше учил за архитект можеше да работиш като такъв и т.н. Ама тогава и индустрия имаше и работещи предприятия имаше. Правеше се и планиране колко висшисти , колко техници и др. такива са необходими така че като завършиш за инженер да не ходиш да продаваш домати на пазара. И градоустройствени планове имаше и нямаше презастроявания нито никнене като гъби на най-различни кичообразни сгради на най-неочаквани места. Улиците се миеха всяка седмица и парковете бяха паркове а не буренясали трънаци. Това пък че не можело нищо да си купиш без някакви си специални връзки и ходатайства са си пълни глупости. Нямало гуми за автомобили, ами тогава колите без гуми ли ги караха.
      Престъпността беше много по-малко, хората масово не си заключваха жилищата не като сега с няколко вида метални решетки и винкели преди да влезеш в апартамента си. Проституция и наркомания бяха абсолютно изключение, не както сега да ги срещаш на всеки километър по магистралата.
      И умрели кучета по парковете и улиците нямаше и падащи балкони и мазилки по центъра на Стара Загора нямаше. Нямаше и такива които да си паркират колата пред входа където живееш така че и вратата да не можеш да си отвориш. Нямаше и козметичен салон и чейнж бюро в мазетата на кооперацията в която живеех. Нямаше и идиотските реклами на същите по фасадата на кооперацията. Нямаше и произволно паркиране по едната лента на централна улица в голям град така че да слаломираш между коли и такива качващи се или слизащи от колите си. Нямаше и такива препълнени плажове по Черноморието че като направих снимка на дъщеря си на пясъка след това преброих девет чифта чужди крака на летуващи около нас в кадър. Слънчев Бряг беше курорт от висока категория, не мръсотия и сергиджийница както е сега. Изкъртени тротоари, димящи автобуси, маршрутки борещи се със пешеходци, мотопедисти и всякакви възможни вело-интусиасти. Платих за паркинг на час който представляваше ограден с бариера заден двор на бившата автогара, няма асвалт няма паркоместа, пазача казва спирай където намериш. Единственото свободно пространство беше до смърдящ контейнер с боклук и няколко ошмулени борчета пред него. И това го нямаше преди в Слънчев Бряг.
      Last edited by pavlin; d.m.y г., 00:55. Основание: А

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        С първото умозаключение - сгласен !
        С второто .... ами Павката е прав , извън Донецк и Луганск, който каже нещо за Русия , бива оплюван , унизен (и това е в най добрия случай, в най лошия ги горят в общественни сгради). Плюс това , яко антируска пропаганда от всички възможни медии плюс затваряне на всички медии , които са се осмелили да изложат друга версия (за руските да не говорим)... Даже вчера бяха обявили че са унищожили руски военен конвой , който бил навлязъл в Украйна ......
        Да, но руснаците ги мразят още в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Румъния, България, Грузия, Армения, Монголия. Почти всичките им съседи. Китай също не знам да ги обичат много много. Защо е така след като са толкова добри.

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:22 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Дядо ми беше над 60г. когато събори старата къща и построи нова на нейно място със собственни средства. Нито е бил партиен член нито е бил на някаква важна длъжност. Родителите ми бяха на около 30-35 години когато имаха изплатено собствено жилище, кола и т.н. Баща ми беше инженер, майка ми проектант. Всичко това постигнато по нормален начин, без връзки предимства и т.н. Ама тогава знаеш ли колко предприятия имаше в Стара Загора.
        Сега в България е пълно с безработни инженери и всякакви други висшисти.
        Крали са. Както много други. Толкова е просто. Събери две и две и ще го разбереш.
        2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Да ме прощаваш, ама или не си живял у нас по онова време, или вече те е хванала склерозата.

Когато работех допълнително към шир-потреба, както бях писал по-напред, кажи-речи всеки месец идваха ченгетата и затваряха работилницата под всевъзможни предлози а работодателят (просто един предприемчив човек) го бяха обявили за престъпник и враг на народа.
          Това разбира се ставаше, защото човекът не си снасяше редовно рекета.

Сега ти ми отговори на въпроса:

Има ли по-голяма мерзост от това да караш един човек да се срамува от това, че се труди честно и почтено ???

Сега може и да няма много алтернативи освен престъпността пред този, който не инвестира в себе си, но умния и кадърния човек може и успява.

Мога да ти дам десетки примери с момчета на по 25 г., които с акъла си получават по 3 - 4 К лв. заплати. Точно сега и точно в България. Но те са си направили труда да се изучат и могат доста повече от това да мият чинии по пицариите.
          Гледай сега. Моята история е подобна на Митака, но с разликата, че бях преди ВМЕИ в МВР, като изкарах два срока в издирване. Нагледал съм зе на гадории, както и на прелестите на системата. Не ме пуснаха да уча право, защото пра дядо ми бил кмет и тн. Виж за милиционер даже те ме поканиха, но накрая ми писна и напуснах.
          До тука с МВР. Или поне аз така си мислех. После си започнах кариера на ел. техник. От завода ме изпратиха в ТУ и всичко беше добре, до като не се сблъсках с най- гадната корупция в образованието. Истински съжалявах за пистолетаси. После завода го закриха и мястото ми за нач. Транспорт изчезна, както и основанието ми да завърша.. И не сгреших. Като ученик покрай спорта обиколих целия соц. лагер.
          Може да ме обвиниш във всичко, само не и в незнание.
          Аз гледам статистиката, а тя говори, че тогаваживеехме по- добре.
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Да, но руснаците ги мразят още в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Румъния, България, Грузия, Армения, Монголия. Почти всичките им съседи. Китай също не знам да ги обичат много много. Защо е така след като са толкова добри.
            Мразят такива умници като теб които говорят от името на народа си.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              Можеше да се реализираш разбира се. Ако беше учил за инженер можеше да работиш като такъв, ако беше учил за архитект можеше да работиш като такъв и т.н. Ама тогава и индустрия имаше и работещи предприятия имаше. Правеше се и планиране колко висшисти , колко техници и др. такива са необходими така че като завършиш за инженер да не ходиш да продаваш домати на пазара. И градоустройствени планове имаше и нямаше презастроявания нито никнене като гъби на най-различни кичообразни сгради на най-неочаквани места. Улиците се миеха всяка седмица и парковете бяха паркове а не буренясали трънаци. Това пък че не можело нищо да си купиш без някакви си специални връзки и ходатайства са си пълни глупости. Нямало гуми за автомобили, ами тогава колите без гуми ли ги караха.
              Престъпността беше много по-малко, хората масово не си заключваха жилищата не като сега с няколко вида метални решетки и винкели преди да влезеш в апартамента си. Проституция и наркомания бяха абсолютно изключение, не както сега да ги срещаш на всеки километър по магистралата.
              И умрели кучета по парковете и улиците нямаше и падащи балкони и мазилки по центъра на Стара Загора нямаше. Нямаше и такива които да си паркират колата пред входа където живееш така че и вратата да не можеш да си отвориш. Нямаше и козметичен салон и чейнж бюро в мазетата на кооперацията в която живеех. Нямаше и идиотските реклами на същите по фасадата на кооперацията. Нямаше и произволно паркиране по едната лента на централна улица в голям град така че да слаломираш между коли и такива качващи се или слизащи от колите си. Нямаше и такива препълнени плажове по Черноморието че като направих снимка на дъщеря си на пясъка след това преброих девет чифта чужди крака на летуващи около нас в кадър.
              Това на някой 20-се годишен го разправяй. Не на мен.
              А че колите бяха в стотици пьти по малко си прав. Нямаше и как да е инак, след като за да си купиш, трябваше да чакаш 8г за жигула или 5 за московец.
              Планиране имаше викаш!? Ами имаше бе, така планираха градовете, че сега НЕ МОЖЕМ ДА СЕ РАЗМИНЕМ по улиците.
              Толкова добре беше смазана машината, та главният конструктор на Вамо, не беше чувал за токове на Фуко. Човечецьт се беше издигнал сьс знания явно.
              Докато ти гадаеш, предполагаш и фантазираш, аз пиша за неща които лично сьм преживял. И да - след като се бях записал за гуми Вида Спорт и чаках 4месеца ред, ми обясниха че мога да взема само 2 в една календарна година. Московеца го карах с 2 нови и 2 2-ра употреба, благодарение на сьсед тираджия. И да, 2ра употреба Мишлен изкараха по вече от нови Вида.
              Това че някой неща не се набиваха на очи, сьвсем не значи че ги нямаше. Инак сьм сьгласен че има негативни последици от свободата, тя обаче никога не е евтина.
              За миенето на улиците и на мен ми е мьчно. Сега и да се сетят, го правят в най неподходящият момент. Това обаче пак от нас си зависи. Докато гласуваме за спасители - все ще сме така.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Крали са. Както много други. Толкова е просто. Събери две и две и ще го разбереш.
                Крали са ама друг път. С твоето плиткоумие нищо чудно че не можеш да измислиш нещо друго.

Comment

Можеше да се реализираш разбира се. Ако беше учил за инженер можеше да работиш като такъв, ако беше учил за архитект можеше да работиш като такъв и т.н. Ама тогава и индустрия имаше и работещи предприятия имаше. Правеше се и планиране колко висшисти , колко техници и др. такива са необходими така че като завършиш за инженер да не ходиш да продаваш домати на пазара. И градоустройствени планове имаше и нямаше презастроявания нито никнене като гъби на най-различни кичообразни сгради на най-неочаквани места. Улиците се миеха всяка седмица и парковете бяха паркове а не буренясали трънаци. Това пък че не можело нищо да си купиш без някакви си специални връзки и ходатайства са си пълни глупости. Нямало гуми за автомобили, ами тогава колите без гуми ли ги караха.
                  И умрели кучета по парковете и улиците нямаше и падащи балкони и мазилки по центъра на Стара Загора нямаше. Нямаше и такива които да си паркират колата пред входа където живееш така че и вратата да не можеш да си отвориш. Нямаше и козметичен салон и чейнж бюро в мазетата на кооперацията в която живеех. Нямаше и идиотските реклами на същите по фасадата на кооперацията. Нямаше и произволно паркиране по едната лента на централна улица в голям град така че да слаломираш между коли и такива качващи се или слизащи от колите си. Нямаше и такива препълнени плажове по Черноморието че като направих снимка на дъщеря си на пясъка след това преброих девет чифта чужди крака на летуващи около нас в кадър. Слънчев Бряг беше курорт от висока категория, не мръсотия и сергиджийница както е сега. Изкъртени тротоари, димящи автобуси, маршрутки борещи се със пешеходци, мотопедисти и всякакви възможни вело-интусиасти. Платих за паркинг на час който представляваше ограден с бариера заден двор на бившата автогара, няма асвалт няма паркоместа, пазача казва спирай където намериш. Единственото свободно пространство беше до смърдящ контейнер с боклук и няколко ошмулени борчета пред него. И това го нямаше преди в Слънчев Бряг.
                  Ти от Флорида ли пишеш или от далечна планета?
                  Ае драги ми другарю-господин сподели ми как щеше по онова време да идеш в САЩ?
                  Как щеше да се върнеш в България?

Мекеренце нийедно,ти имаш ли идея,че хора са чакали 30-40 години за да се върнат в България?
                  Имаш ли идея,какво означава ''Враг на Народа'',''Народен Враг'',''Опасен за социалистическото общество'' и други подобни характеристики?

Да,нямаше хаотично паркирани коли,защото нямаше коли.
                  Нямаше Change щот нямаше валута,но имаше ченчаджии пред всеки хотел,Кореком и пред елитните тогава заведения.....плащаха си процент на родната и мила Милиция,а същевременно се водеха на работа в някой си завод-предприятие тия ченчаджии,в повечето случаи някой пенсионер работеше на тяхно место.
                  Официално нямаше проституция,имаше другарки с леко морално поведение,които също плащаха на милата родна Милиция.
                  Градоустройствени планове имаше,предимно за градовете през които минаваше ''Корпуса''.
                  Улиците се миеха не всяка седмица а всяка сутрин,но всяко лято имаше режим на водата а зимата режим на тока.
                  Престъпност имаше но се потулваха нещата,по домовете рядко се крадеше защото се крадеше от предприятията и се караше на бартер.

......абе и тогава и сега е пълно с гюбре като теб.
                  Last edited by Кайо; d.m.y г., 02:30.
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Да, но руснаците ги мразят още в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Румъния, България, Грузия, Армения, Монголия. Почти всичките им съседи. Китай също не знам да ги обичат много много. Защо е така след като са толкова добри.[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:22 ----------
                    В повечето от изброените от теб държави има такива които ги мразят и такива които не ги мразят , точно като в нашият форум, горе долу сме се разделили по равно . А това е съвсем нормално отношение към "суперсила" , нали няма да кажеш че САЩ ги боготворят във всички познати от теб държави ?!?!?!?
                    А и въпроса не е кой кого обича, а кой каква политика провежда в момента. Аз съм по склонен да вярвам на винаги аргументираните действия и изказвания на руснаците отколкото на празните нападки на САЩ и (както се оказа за съжаление) марионетките от ЕС.
                    Last edited by Orm; d.m.y г., 09:56.
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Умник, нямало коли, нямало валута, кой плащал на плицаите. Като че ли ти си бил инспектор там и на теб са докладвали.
                      Градоустройствени планове имаше и затова се строяха нови квартали с нова инфраструктура и т.н.
                      Сега какво се прави, презастрояват се центровете с всякакви безразборно нацвъкани сгради. На мястото на еднофамилна къща се строи пететажна кооперация с приземни търговски помещения и без никаква мисъл това къде ще се паркират колите на тези които живеят там и на тези които се явяват клиенти на търговските обекти. В центъра на града на мястото на тото пункт се изгражда висока бизнес сграда пак без никаква идея за паркиращи автомобили. Сумати гаражи се превърнаха в кафенета, магазини и тям подобни. Е как да има къде да се паркира. А последната мода в Стара Загора, преброих около десетина казина инсталирани в приземни етажи на жилищни блокове и съответно с по няколко коли нацвъкани на тротоара пред тях. Е и това го нямаше преди и въобще не ми липсваше.

Comment

Умник, нямало коли, нямало валута, кой плащал на плицаите. Като че ли ти си бил инспектор там и на теб са докладвали.
                        Градоустройствени планове имаше и затова се строяха нови квартали с нова инфраструктура и т.н.
                        Сега какво се прави, презастрояват се центровете с всякакви безразборно нацвъкани сгради. На мястото на еднофамилна къща се строи пететажна кооперация с приземни търговски помещения и без никаква мисъл това къде ще се паркират колите на тези които живеят там и на тези които се явяват клиенти на търговските обекти. В центъра на града на мястото на тото пункт се изгражда висока бизнес сграда пак без никаква идея за паркиращи автомобили. Сумати гаражи се превърнаха в кафенета, магазини и тям подобни. Е как да има къде да се паркира. А последната мода в Стара Загора, преброих около десетина казина инсталирани в приземни етажи на жилищни блокове и съответно с по няколко коли нацвъкани на тротоара пред тях. Е и това го нямаше преди и въобще не ми липсваше.
                        Да, имаше градоустройствени планове. Строяха се нови жилищни комплекси, като Дружба 2 и Обеля. А знаеш ли, че в тях в радиус една атомна бомба нямаше откъде да си купиш хляб? А за да се прибереш до жилището си ти трябваха чифт хубави ботуши. Случайно ли хората започнаха да говорят, че в Дружба 2 апартаментите били най-скъпи? .....защото били с изглед към морето. А на Обеля и викаха Ооооо - беля! Знаеш ли, че от Дружба 2 до Обеля с градски транспорт се стигаше за час и половина и трябваше да си носиш торбичка с храна и вода за из път и се сменяха по 3 превозни средства?
                        На това ли му викаш планиране?

Планиране в София никога не е имало. По времето, когато София е била една кална нива, Виена е била вече обособен град. По улиците на Виена сега може самолет да кацне а по софийските тротоари не можеш да се разминеш.
                        По времето, когато по улиците се движат само файтони, да направиш така, че след 100 години пак хората да се чувстват комфортно, на това му се вика планиране.

Замислял ли си си някога, колко сили и средства коства това да изправяш чужди грешки само защото не е мислено, когато му е било времето?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Умник, нямало коли, нямало валута, кой плащал на плицаите. Като че ли ти си бил инспектор там и на теб са докладвали.
                          Абе льоловец,къде видя нещо да съм писал и да защитавам сегашното положение в България?

Това,че ти не знаеш и,че не искаш да приемеш някои факти не означава,че не е било така,не е нужно да съм бил инспектор в милицията и да ми е докладвано на мен,просто така бяха нещата.

Какви квартали и инфраструктури се строяха тогава?
                          Панелки се строяха масово,панелни блокове без гаражи,без централно отопление.....повечето от тия квартали,жилищни комплекси,микро райони и тогава и сега си тънеха в прах и кал.
                          За жилище в тези прекрасни квартали с висока инфраструктура хората се записваха и чакаха с години за да си купят жилище.
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• За соц. строителството ще кажа само че когато баща ми тръгна да прави ремонт на панелката и да сменя дограмата от дървена соц. дограма на PVC в хола под прозореца вместо тухли бяха зазидали няколко чувала с цимент и боклуци...Всичко се зида наново този път с тухли ...
                            Вие си представете тухлите за под прозореца къде "са отишли" ...

Отделно за соц. строителството фактите са следните:
                            1. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...blok_v_burgas/

2. http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4095508

3. http://fakti.bg/bulgaria/94652-padna-panel-na-terasa-na-petia-etaj-v-shumen--

4. http://www.dnesplus.bg/(F(_VXji4NkyN....aspx?n=654938

5. http://www.cross.bg/panel-blok-metrov-1329504.html

6. http://svejo.net/2939556-%D0%BE%D1%8...B8%D1%86%D0%B0

6.http://dnes.dir.bg/news.php?id=2933327

7. http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=630690

Ето какво се случва в Русия- винаги някой плаща цената:

1. http://itar-tass.com/ekonomika/1383091

2. http://itar-tass.com/ekonomika/1383162

Директно от любимата пропагандна агенция на Павлин ...
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Ето един филм за това какви безобразия са правени в Слънчев Бряг и как се е планирало.

https://m.youtube.com/watch?v=mRr5VDm1hzM

Панелките падат защото не се поддържат. Всяко едно нещо се скапва ако не се поддържа. Русия и Крим не ги мислете, гладни няма да останат.
                              Last edited by pavlin; d.m.y г., 17:16.

Comment

• Това наистина е едно огромно безобразие, което е резултат от действието или "бездействието" на изгладнели държавни служители, от една страна и човешката лакомия, от друга. В същата посока, за съжаление, вървят и планинските ни курорти.

Както много правилно се изрази архитектът в края на филма - черноморието ни се превръща в зона за бедни "туристи".

Поради тази причина средно и над-срeдно стандартният българин вече ходи на море в Гърция и все по-често на планина в Алпите.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X