Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Да, ама първо опукаха руснаците хубаво, а после им "писна".
    Абе умник, тази битка не е била срещу руската войска, просто там е имало руско подкрепление. България обявява война на Румъния при условие че те са били готови да преговарят за Добруджа. Българската войска настъпва срещу позициите на румънци и руснаци. Нашите войници са се били в съюз с турците, което наистина е голяма гордост. В резултат на тази война България търпи колосални загуби. Намерил си с какво да се гордееш.

Въвличането на България в световния конфликт през есента на 1915 станало против волята на по-голямата част от българския народ. Участието и във войната се оказало по-продължително от това, което обещавали управляващите фактори. Военновременната обстановка се отразила изключително тежко върху целия стопански живот. От пазара изчезнали стоките от първа необходимост, настъпила невиждана скъпотия. Това затруднило снабдяването на войниците на фронта с храна и дрехи. По-голямата част от населението в тила било обречено на глад. Тези обстоятелства породили силно недоволство както на фронта, така и във вътрешността на страната. Още в първите месеци след започване на военните действия в някои от полковете избухнали войнишки бунтове. Зачестили отказите от изпълнение на офицерските заповеди, а така също и дезертиранията от фронта. Недоволството сред българските войници нараснало още повече след избухването на Февруарската революция в Русия през 1917 и особено след излизането на тази страна от войната през есента на с. г. Засиленото брожение на фронта и в тила принудило цар Фердинанд I да извърши правителствена промяна. През юни 1918 той отстранил правителството на д-р В. Радославов и го заменил с кабинет на Ал. Малинов. Очакванията на войнишката маса, че новото правителство ще сключи незабавен мир, останали напразни. Ал. Малинов декларирал пред съюзниците на България, че ще продължи външнополитическия курс на своя предшественик до "победен край" във войната. Това предизвикало остра реакция както във вътрешността, така и на фронта. През лятото на 1918 не стихнали войнишките бунтове и дезертиранията от предната линия. Войниците не скривали своето намерение, ако управляващите фактори не прекратят участието на България във войната до 15 септември 1918, да обърнат назад щиковете си. Правителството на Ал. Малинов не се вслушало в техните предупреждения. Напротив, по негови заповеди Главното командване на армията се разправяло по най-строг начин с недоволстващите войници. Негодуванието достигнало своя връх след пробива на съглашенските войски при Добро поле (14 септември 191 и предприетото от тях настъпление на изток. Тогава сред българските войници назряло непоколебимото решение да тръгнат обратно и да накажат истинските виновници за новата национална катастрофа, грозяща страната. Така още след първите дни на съглашенския пробив пламнала искрата на В.в. Между 21 и 24 септември стеклите се в района на Берово, Пехчево и Царево село (дн. Делчево) войнишки части се групирали в две въстанически дружини и се насочили към България. Част от тях се отправили към Горна Джумая (дн. Благоевград), а друга към Дупница. Един въстанически отряд, командван от подпоручик Ив. Димитров, на 24 септември 1918 завзел Главната квартира на щаба на Действащата армия в Кюстендил и арестувал намиращите се в нея офицери.

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:40 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Ходих по празниците във Виена и видях как още като падна малка снежец, наизлязоха едни стари австрийци да си изчистят улицата пред къщите. Не се спряха докато не стане сухо, все едно не валяло сняг. Така им е и цялата държава - хубава и подредена.
    Ние от руснаците научихме само едно - че ние за нищо не сме виновни, а врагът дебне отвън. И Ленин бил в Германия, затово немците им били виновни за комунизма.
    Нас ни мързи да си изчистим снега пред блоковете, стават пързалки, падаме и ходим да ни гипсират, обаче пак няма да го изчистим, а ще чакаме общината да го направи, или ЕС или американците и като не стане - о, как ни излъгаха тия. Смешен народ сме. Тъп и мързелив.
    Ти изчисти ли пред блока си.

Comment

• Аз чистих....че дори и боядисах първия етаж на входа...
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Ти изчисти ли пред блока си.
        Виж, Паца. Явно не си ходил в казармата и си нямаш на идея какво се случва там. Никой не си мърда пръста без съответната мотивация, да не говорим да ходи да умре на фронта просто защото така казал някакъв си цар в София. Това е армия от стотици хиляди български войници и офицери, които са крайно мотивирани от нещо, за да отидат да се бият с руснаците. Нещото го има в историята на България и всеки може да го научи.
        Въпросът не е дали имперската политика на Русия от края на 19-ти и първата половина на 20-ти век е вредна за Балканските народи или не, а дали тя се е променила в днешно време. Според мен си е абсолютно същата. Крайно вредна е и затова е хубаво, че има вече доста видни българи, които определят Русия за враг номер 1 на България.
        Православните икони, близостта на езика, някои културни прилики нямат нищо общо с горното! Историята познава много близки народи, които са се клали. Ние и сърбите, американци и англичани, австрийци и германци и т.н. Всеки си гледа първо него си, а после гледа православните икони и другите "братски" лакардии.

Блока не съм го изчистил още, защото съм болен и лежа по цял ден. Иначе щях да съм на работа и нямаше да си губя времето по форумите
        2014: Deutschland über alles

Comment

Виж, Паца. Явно не си ходил в казармата и си нямаш на идея какво се случва там. Никой не си мърда пръста без съответната мотивация, да не говорим да ходи да умре на фронта просто защото така казал някакъв си цар в София. Това е армия от стотици хиляди български войници и офицери, които са крайно мотивирани от нещо, за да отидат да се бият с руснаците. Нещото го има в историята на България и всеки може да го научи.
          Въпросът не е дали имперската политика на Русия от края на 19-ти и първата половина на 20-ти век е вредна за Балканските народи или не, а дали тя се е променила в днешно време. Според мен си е абсолютно същата. Крайно вредна е и затова е хубаво, че има вече доста видни българи, които определят Русия за враг номер 1 на България.
          Православните икони, близостта на езика, някои културни прилики нямат нищо общо с горното! Историята познава много близки народи, които са се клали. Ние и сърбите, американци и англичани, австрийци и германци и т.н. Всеки си гледа първо него си, а после гледа православните икони и другите "братски" лакардии.

Блока не съм го изчистил още, защото съм болен и лежа по цял ден. Иначе щях да съм на работа и нямаше да си губя времето по форумите
          Засега виждам "приятел" №1 до къде ни докара.Слушкаме си го, още не е излетял самолета към Америка и обявяваме Русия за враг.Абе като толкова са такъв враг защо почти 500000руснаци имат имоти по Черноморието, да им вземаме парите не са ни враг.Ммм, я да вземем да им наложим едни ограничения в покупката на жилища, да видим колко американци ще си похарчат парите тук.Зададох ти един въпрос - с какво ни пречи Русия.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ходих по празниците във Виена и видях как още като падна малка снежец, наизлязоха едни стари австрийци да си изчистят улицата пред къщите. Не се спряха докато не стане сухо, все едно не валяло сняг. Така им е и цялата държава - хубава и подредена.
            Ние от руснаците научихме само едно - че ние за нищо не сме виновни, а врагът дебне отвън. И Ленин бил в Германия, затово немците им били виновни за комунизма.
            Нас ни мързи да си изчистим снега пред блоковете, стават пързалки, падаме и ходим да ни гипсират, обаче пак няма да го изчистим, а ще чакаме общината да го направи, или ЕС или американците и като не стане - о, как ни излъгаха тия. Смешен народ сме. Тъп и мързелив.
            Във Виена мият улиците всяка нощ с препарат. Тук правят ли го или и за това са ни виновни руснаците?
            Знаеш ли руснаците как си чистят снега? Не е лошо да се информираш преди да дращиш, но явно болестта ти е с интересна симптоматика

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение

Ми и аз и жената бяхме болни, но си хванахме лопатите и разринахме пред блока, че и пред съседния, че там ми е гаража. Останалите съобитатели вероятно ги болеше гъза или нямаха лопати, а може би пишеха по форуми.
            Ма нейсе, държавата ни е лоша.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Виж сега какво аз ще ти кажа. Фердинанд никога не е защитавал българските интереси. Войниците като ги мобилизират и закарат на фронта нямат какво друго да правят освен да се бият. По време на тази битка никой не ходил да се бие срещу Русия а срещу Румъния. Просто там по това време е имало руски подразделения. За мнозинството от българите Русия никога не била враг номер едно. На войниците като им е писнало от простотиите на Фердинанд въстават и тръгват към София да се разправят с продажниците. Използват се немски подразделения за да се потуши бунтът на войниците.
              Много ми е интересно кои са тези видни българи сега които обявяват Русия за враг номер едно. Ако ти си един от тях ще умра от смях и срам едновременно.

Comment

Не сме тъпи ами тарикати и далавераджии, че сме мързеливи съм съгласен.Първата световна започва в Сараево с убийството на австро-унгарския престолонаследник,германците са виновни за комунизма щото са решили да правят цветни революции както сега и са спонсорирали Ленин с цел да дестабилизира Русия и да я извади от войната, само че горките идея са нямали какво ще последва.Тъй че сега ще сбъркат щото ако падне Путин ще дойде новият Сталин.

Comment

• Ето поредният бисер от един доказал се глупак и защитник на чужди интереси. Българската войска не можела да пази българската граница. Между другото той май е от онези където смятат Русия за враг номер едно и виновник за всички несгоди в България. Това едва ли е негово лично мнение, по-скоро някой му го е подсказал.

Идеята Българската армия да охранява границата с Турция не е добра и може да предизвика международен скандал.
                  Last edited by pavlin; d.m.y г., 17:43.

Comment

• И какво е предназначението на войската тогава.Като се уведоми съответната държава че еди какви си събития налагат въпросните действия не виждам що ще се заформя скандал.Абе тоя кога му изтича мандата.

Comment

• А и освен това нали става въпрос най-вече за жива сила с леко или без никакво въоръжение, без военна техника и т.н.
                      Това значи ли, че ако стане едно природно бедствие в пограничните райони, не може да се изпрати войската да помага?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ми така излиза.Какво значение има дали е гранична полиция или армията, нали няма да са с танкове я.

Comment

• Тоо и**от няма ли кой да го светне, че от другата страна границата се пази точно от аскера? Трябва ли да земем да се тръшкаме за това? Нали това е основната роля на всяка армия, да осигурява непрекосновеността на държавните граници. Баси и
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Някои от нашите партньори имат интерес границата ни да не е добре охраняема. Нашият президент се явява говорител на чужди интереси. Каквото му каже посланика опа пиара това говори.

Comment

• Така стоят нещата :
                              Attached Files

Comment

• Държавният дълг се увеличава почти 2 пъти за 2 години. Къде са сега реформаторчетата да протестират.

http://www.segabg.com/article.php?id=732928

Comment

Working...
                                X