Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Явно за толкова ти стига акъла, та не се сещаш, какво да му кажеш онзи руснак.
    На него така му харесва ...

Да е постоянно надупен към руснаците, а те да му "четат морал" и "лекции", а той да има мокри фантазии с руснаци и за Русия ...

==============================

Тя "приказката" на руснаците като македонците "У Македонио сливите са кат праскови, прасковите са кат дини ..."

Ама дошли в България бизнес да "въртят" с нагъзинчета, въпреки че в Русия всичко им е ОК ...

===================================

Всеки с неговите си фантасмагории ...

==========================================

Най-голямата цел и призвание на българските политици е да направят всеки един от нас относително енергийно независим и от ток и от газ и от американци/западно европейци и от руснаци ...

В момента в който това стане, се открива възможността България да бъде енергийно независима от всеки един бил той руснак или западняк ...

Ама не виждам все още никой с такъв акъл и възможности на сцената ...
    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 14:08.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• И как ще станем енергийно независими от руснаци/американци/западняци.Освен ако не текне отнякъде нефт и газ.Нямаме такива находища, нека бъдем реалисти.Пък дори и да имаме какъв е проблема през наша територия да минава някаква тръба и да си вземаме транзит от нея, пък да си харчим нашия си газ.Виж Турция, взема газ от Русия, взема газ от Азарбейджан, ся искат да инвестират в някаква тръба от Крит май беше, правят си некъф микс и продават.Ма пред переспективата да купуваш руски газ от Турция вместо да си първи на тръбата мисля че второто е по изгодно.Общо взето пръднахме на уя на Русия.Докато тука ревем с цяло гърло против Русия другите се възползват от нея.Колкото до руснаците, еми на мен ми е така изгодно, всеки се дупи дето му харесва.Що трябва да се дупя там дето на вас ви харесва.Не знам за Македония, ма руската сметана, руския хайвер, кашкавала и колбасите нямат нищо общо с това в Лидъл, Кауфланд и прочие.Както и сирене, масло и сладко си поръчвам от Родопите.Само зеленчука малко ми бега.Колкото до последното ти изречение....има такива хора ма те не са бивши комунисти и доносници или техни роднини и няма как да се появят на политическата сцена.А дори и да се появят, ще ни обвинят в диктатура, ще ни изровят химическо оръжие или ние сами ще си постнем снимки от някоя детска пиеса осмиваща Хитлер.Щото първо това статукво ни харесва, не за друго ами с минимум усилия преживяме, по лесно е да чакаш някой да ти внесе икономически растеж отколкото сам да си го направиш, всеки гледа колегата или другите да надигнат глас и ако стане нещо да се възползват, ако не стане поне няма да изгорят те, ами другите.И ти се хили, е видя ли аз поне вземам 400 лв пък теб те уволниха.После те пита отде пари за кола, отде пари за туй онуй, нал си безработен....ми куре ти докат работеше за едната ракия и боб и продаде нивите или апартамента на родителите си за да си донадиш и сланинка към боба аз ги дадох под наем и аренда и те така.Щото на времето инвестирах в образование на детето си вместо в айфони и сега може си купи какъвто айфон иска, инвестирах собствено време за да дам възможност на жена си да се отдаде на това което беше започнала вместо да си губя времето с такива като тебе за 400-500 лв и да и по скоро да и преча отколкото да са прая на мъж с бира на крак пред денонощния.И накрая ако доживейш пенсия вземаш некви си 200-300 кинта за 40 и кусур години работа.Демек ако интерпретираме семейство - общество, ако всеки си гледа кариерата и заплаттата кой колко носи и колко харчи нямаме здраво семейство ами съжителство по договаряне.Поставяме личността над семейството-обществото.Ако обаче личния просперитет е обвързан с цел по добро бъдеще за семейството това не пречи на индивида да се развива но от това ща има полза семейството-обществото.Нищо не пречи индивида да се развива според целите си но той трябва да е обвързан с обществения живот.Ако Мерцедес наемат един работник те го обучават, инвестират в него средства и време за да се изгради специалист и когато табелка с неговото име стои на двигателя на луксозен мерцедес той е щастлив.Че се еразвил в насоката която иска, от това печели и фирмата, печели и държавата под формата наданъци които инвестира в здравеопазване, образование, инфраструктура и т.н.Докато тука иска ме диплома веднага ама ако може да не излизаме от дискотеката, тати ще плати, после искаме да сме мениджър с хубава заплата, щот не може с диплома да сглобяваш двигатели на мерцедес, отделно работодателя никога не е доволен, плаща ти жълти стинки, добре е поне ако здравните ти плаща, от къв зор да те обучава другия чака на вратата, ходим на работа щото трябва да се ходи, да минат 8 часа и беж я на дискотека я на евтина бира с комшийте или ако решиш да правиш кариера колегите почват те дърпат че си натегач, за къде бързаш и утре е ден, щото са мързеливи и са се намърдали на неква службичка и ги е страх да не ги накарат да работят както трябва.Шефа обаче на всички се кара еднакво щот него е еня кой каква производителност има, интересуват само парите щот в къщи чекат за фризьор, маникюр, за мола иначе нема му пуснат.Чак като не платят няколко месеца са сещаме за държавата, ма чекайте бе хора коя държава, къде беше държавата когато не ви плащаха месец,два три....чекахте некой друг да се обади и като се намери такъв и дойдат репортери или се крием кат мишки или всички бълват като стадо пуйки ма то чак когато и тъй и тъй ще се мре и нема накъде.Ми тая държава е такава каквато ние си я направихме с бездействието и егоизма си.То затова и не се намериха 4-5 яки българи да ошамарят заптиета и да спасят Левски.Ей го, цумгейт няма виновни, за пореден път няма виновни, Цацата не вижда нищо нередно че е бил на среща с обвиняемите,тя била частна.Бисеров - невинен, За КТБ да не говорим, стенограмите били секретни, що, щото всички на дерат пладнешки а ний им вярваме че Русия пречи и ни баламосват с евроцености и либарална демокрация.Демокрацията е една, кат вземат се роят леви десни центристки демокрации пиши ги у девета глуха.Начи Турция като натовска държава може да си купи руски С-400, ние не можем да си купим даже къв да е натовски самолет, нищо че пък Иран например лети и на Миг 29 и на Ф14 - пълна загадка е как ги съвместяват. Тя и Хърватия оня ден обяви конкурс и нищо чудно да си купи самолети преди нас.Ма тук не етака, ниесме уникална нация на вечно онеправдани, вечно заробени, само да не дойде ден когато ще плюем ЕС и ще слугуваме на рязаните, еле пък за Русия да не говорим - ма те наподведоха изнудваха....и пак същите ще са.Само на нас Украйна и Полша ни пречи Русия, само ние викаме най усърдно,като за първо място се двуомя за Порошенко или ние.Другите си се взеха в ръце че и албанцитне ни минаха, а навремето им се смеехме.Само че другите си отстояват позициите пред ЕС.Тука европейците идват само за риди евтините курви и алкохола и ако не бяхме на тоя кръстопът Европа щеше да свършва на западната ни граница, не си мислете че сме заслужили нещо, просто им трябваме.Ако ЕС и НАТО бяха спазили уговорката здане се разширяват на изток сега щяхме да си сме в един друг ЕС, който щеше да е по щедър към нас конкурирйки се с Русия за пазари, ама алчноста е диагноза и няма лечение.Затуй ударно ни приеха в НАТО с подходящите демократично избрани правителства, насадиха американски бази и изведнъж оп - Европа на две скорости.За всеки здравомислещ човек това трябва да е сигнал, както казват руснаците - нас обманули.Даже и украинците взеха да проумяват че са ги изпилзвали, щото тука дават само когато Порошенко се мазни на Тръмп и Меркел да проси ама руската телевизия дават дебати и в украинския парламент и някои депутати питат - Европа ни обеща това и това а на практика примерно експортираме 400 000т пшеница при възможност за 2 млн тона, 40 000 тона царевица при възможност за 1,5 млн., прекратихме връзките с Русия с обещание да ни купуват продукцията а какво стана?Танковият им завод в Лвов фалира, а обещаваха помощ във военната индустрия под формата на технологии вместо това им предлагат да им купуваме остарялата техника, и т.н.Ма тия неща са фалшиви новини на балалайка.ру, нема значение че предаването е на живо, депутата е купен от Кремъл.Аре сега чекам пумията.
      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 19:00.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• После Майдана - Экс-министр экономики Украины Виктор Суслов
        https://www.balkans.kp.ru/daily/26703/3728053/

Comment

• Митак, ти запозна ли се с хронологията?
          Ще ти отнеме ден- два максимум.
          Или трябва да те информирам аз,все пак предпочитам изводите сам да си ги направиш.Факт е ,че въпреки сериозните разноски руската страна няма никакви претенции към нас. Е има приказки от този и онзи ,но даже и Путин сам казва ,че в така създадената ситуация България вина няма.
          И не забравяй ,че Турция е страна извън ЕС и ако направи газопровод по схемата която не сработи тук ,това ще е още една пречка за присъединяването .Ердоган и без това дава индикации,че това не му е важно,та има голям шанс Турски поток да го има.Човека може да предпочете тръбата един вид.
          Даже ако съм на негово място бих определил държавна дотация на транзита.

"И що всички около нас се натискат за тая тръба, като е толкова нерентабилна "
          А сети се. Наистина е така. Всеки има своите причини.Като за начало думата " диверсификация" е достатъчна като жокер.Гледам че пишеш нещо ,че и цената щяла да пада.Ти си го написал ,не аз.

Би ли пуснал един водопровод от вас до нас ,та ако ми спрат водата да не ходя не къпан.,ама водата и по него да я пускат от ВиК.А ако го финансира и направи ВиК по тънкажна ли ще е цената. И на проекта, и на водата. Абе дай тръби да има пък после ще му мислим,нали не плащаме ние.

В един от либерализационните пакети на ЕС има регламент за тръбите .Са либерастите ли,консерваторите ли не знам ,ама явно след като се е случвало да пият понякога по една студена вода се събрали и са решили нещо. Наясно ли си за какво говоря?
          Хъба е по правилата на тая дивотия.
          Last edited by 546; d.m.y г., 00:05.

Comment

• И няма да сбърка.А ида влезе в Европа много бързо ще им тегли една майна, щото не обича да му казват какво да прави.Европа е цел за него колкото да тръгнат турците свободно из Европа и да я ислямизират.Иначе прекрасно се справят и без Европа.И в двата случая ще държи кранчето за газта на половин Европа.Каква хронология да чета - лично от устата на вожда - https://news.bg/politics/pravim-vsic...ya-biznes.html , след дъжд качулка, ББ подари южен поток на турците.И докато Бъчварова се чуди имали нямали полза от тези проекти - http://glasove.com/categories/politi...rgijni-proekta - комшийте се натиснаха за тях.
            Обобщено тва е положението http://bgjournal.info/koshmaren-evro...gerb-v-panika/

Ее я ми обясни жокера, че нещо не вдянах.Ще диверсифицират руски газ с руски.
            Attached Files
            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 23:53.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
              Митак, ти запозна ли се с хронологията?
              Ще ти отнеме ден- два максимум.
              Или трябва да те информирам аз,все пак предпочитам изводите сам да си ги направиш.Факт е ,че въпреки сериозните разноски руската страна няма никакви претенции към нас. Е има приказки от този и онзи ,но даже и Путин сам казва ,че в така създадената ситуация България вина няма.
              И не забравяй ,че Турция е страна извън ЕС и ако направи газопровод по схемата която не сработи тук ,това ще е още една пречка за присъединяването .Ердоган и без това дава индикации,че това не му е важно,та има голям шанс Турски поток да го има.Човека може да предпочете тръбата един вид.

"И що всички около нас се натискат за тая тръба, като е толкова нерентабилна "
              А сети се. Наистина е така. Всеки има своите причини.Като за начало думата " диверсификация" е достатъчна като жокер.Гледам че пишеш нещо ,че и цената щяла да пада.Ти си го написал ,не аз.

Би ли пуснал един водопровод от вас до нас ,та ако ми спрат водата да не ходя не къпан.,ама водата и по него да я пускат от ВиК.А ако го финансира и направи ВиК по тънкажна ли ще е цената. И на проекта, и на водата. Абе дай тръби да има пък после ще му мислим,нали не плащаме ние.
              Ами ако ти пусна една тръба от нас до вас, ще ти туря такса за да си избия инвестициите и надценка на водата която пак ще е от вик.А и няма да вложа пари в тръба която евентуално ще ползваш.Ще искам гарантирани количества, и ако не ги ползваш ще плащаш неустойки.Ако искаш я пълни в бидони, мий улицата твой проблем.Ако искаш по евтино влагаш твои пари в тръба до некой друг доставчик/ако има/, тургаш си водомер и плащаш колкото харчиш.щото и другия доставчик нема се бръкне за водопроводна мрежа за негова сметка без гарантирано потребление.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Ами ако ти пусна една тръба от нас до вас, ще ти туря такса за да си избия инвестициите и надценка на водата която пак ще е от вик.А и няма да вложа пари в тръба която евентуално ще ползваш.Ще искам гарантирани количества, и ако не ги ползваш ще плащаш неустойки.Ако искаш я пълни в бидони, мий улицата твой проблем.Ако искаш по евтино влагаш твои пари в тръба до некой друг доставчик/ако има/, тургаш си водомер и плащаш колкото харчиш.щото и другия доставчик нема се бръкне за водопроводна мрежа за негова сметка без гарантирано потребление.
                Сега си предсави на теб да ти спрат от ВиК водата и да искаш аз да ти я пусна,а тия от ВиК да ми откажат .Голем кеф ще е да ми идваш на гости и сутрин докато режа салатата да те гледам гол.
                Батман играе на сигурно в случая,въпросът е колко му е голям.
                Виж края на горния ми пост ,че го дописвах
                Last edited by 546; d.m.y г., 00:29.

Comment

• И как ще станем енергийно независими от руснаци/американци/западняци.Освен ако не текне отнякъде нефт и газ.Нямаме такива находища, нека бъдем реалисти.
                  Като опростят максимално законодателно включването към енергомрежата и позволят на частни абонати да продават енергия добита от тях - аз ще съм един от първите който е готов да похарчи 8-12 до 15 хил лева за слънчеви панели на покрива и почти няма да ползвам външно добита ел.енергия.

Газовете им тръби не ме интересуват откъде планират да минават- ако ще е през наша територия или да си платят, или да ги построят за тяхна сметка

И как ще станем енергийно независими от руснаци/американци/западняци.Освен ако не текне отнякъде нефт и газ.Нямаме такива находища, нека бъдем реалисти.Ако ЕС и НАТО бяха спазили уговорката здане се разширяват на изток сега щяхме да си сме в един друг ЕС, който щеше да е по щедър към нас конкурирйки се с Русия за пазари, ама алчноста е диагноза и няма лечение.Затуй ударно ни приеха в НАТО с подходящите демократично избрани правителства, насадиха американски бази и изведнъж оп - Европа на две скорости.За всеки здравомислещ човек това трябва да е сигнал, както казват руснаците - нас обманули.
                  Ама ти още ли не си разбрал в кои държави емигрираха младите хора на България?

А знаеш ли какво искат децата ти, или просто ти вземаш решенията без да се интересуваш как те ще им се отразят на живота ?

Не е важно какво искат те, а какво ти смяташ за правилно за техния живот.

Пък после имало 1 милион емигрирали българи навън в чужбина ...

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                    .....

Газовете им тръби не ме интересуват откъде планират да минават- ако ще е през наша територия или да си платят, или да ги построят за тяхна сметка

...
                    Ти може и да си самарянин,а моите 2% къде са?
                    Знаеш ли ,че имам заеми да връщам?
                    Last edited by 546; d.m.y г., 01:11.

Comment

• Не съм.Ама Бойко Борисов е самарянин,комсомолец, комунист, пожарникар,милиционер, мутра, "полицай и главен секретар на МВР", кмет, политик, министър председател и всичко до което се докопа, стига да е власт и/или пари, дори за това да се налага да е съдружник с мутри, убийци, измамници ...:
                      "Газпром" тихомълком започна да строи втора тръба за "Турски поток"
                      http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/...ba_za/?ref=rss

В българската политика е имало много лайнца, ама такова мазно, горделиво, егоцентрично и смрадливо като Борисов не е имало нито преди 1989 година нито след 1989 година ...

================================================== =====
                      Кръволокът Путин :
                      http://dnes.dir.bg/news/krav-putin-e...putin-26091108
                      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 13:34.

Comment

• Рацер, не пиши такива работи за Боко, че ако види, какво си написал, ще върне и този мандат

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Той е като Слънцето,изгрява и залязва когато си иска.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                            Като опростят максимално законодателно включването към енергомрежата и позволят на частни абонати да продават енергия добита от тях - аз ще съм един от първите който е готов да похарчи 8-12 до 15 хил лева за слънчеви панели на покрива и почти няма да ползвам външно добита ел.енергия.

Ама ти още ли не си разбрал в кои държави емигрираха младите хора на България?

А знаеш ли какво искат децата ти, или просто ти вземаш решенията без да се интересуваш как те ще им се отразят на живота ?

Не е важно какво искат те, а какво ти смяташ за правилно за техния живот.

Пък после имало 1 милион емигрирали българи навън в чужбина ...
                            Имам една дъщеря на 30 г и решенията си взема тя, така съм я възпитал.Зетя е чудесен и със сватовете въобще не им се месим.Ние сме доволни че знаят какво искат и как да го постигнат.И двамата работят в чужди фирми тя на изпити в софия той на обучение в САЩ.Младите хора са емигрирали там където могат да се реализират, за твое учудване предполагам, имам познати работещи в Русия, 7-8 човека, авиоинжинер, заваръчен инженер, в банки и др.
                            Та единият от тези дето работи в Русия/заваръчен инженер, 1 месец на платформа 1 месец на сушата - 110000$ годишна/ си направи на вилата фотоволтаик и соларно отопление.Не се изискват разрешителни, освен ако не искаш да се включиш в мрежата.Дерзай.Ако не живеех в блок досега да съм пльоснал поне фотоволтаика.

За тръбата не се прав, ако не минава през България нищо не хващаме, дори и ний да я построим трябва да си плащат за транзита.Ма това в България няма как да стане с тия политици.За туй я "подарихме" на Турция.Познай защо украинците пищят а Ердоган потрива ръце.

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                            Не съм.Ама Бойко Борисов е самарянин,комсомолец, комунист, пожарникар,милиционер, мутра, "полицай и главен секретар на МВР", кмет, политик, министър председател и всичко до което се докопа, стига да е власт и/или пари, дори за това да се налага да е съдружник с мутри, убийци, измамници ...:
                            "Газпром" тихомълком започна да строи втора тръба за "Турски поток"
                            http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/...ba_za/?ref=rss

В българската политика е имало много лайнца, ама такова мазно, горделиво, егоцентрично и смрадливо като Борисов не е имало нито преди 1989 година нито след 1989 година ...

================================================== =====
                            Кръволокът Путин :
                            http://dnes.dir.bg/news/krav-putin-e...putin-26091108
                            Едно нещо за което сме на едно мнение.

Не се излагай с тая статия за Путин, в рогата няма кръв.Лили Иванова сигурно е ходила там.

Нямам идея как го правят, самолетите не летят така, най-интересното е на 3,35 и 6,50. - https://www.youtube.com/watch?v=eTyT0OfPq1k

Comment

• Що смятат заплати в USD бе, Митак?

Да не би пък в САЩ техните да ги смятат в рубли?

Путин се къпе в кръв, пък Боко нагъва тонове суджуци..........

Бе секи луд си има номер
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:36.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ми така казва, той си ги смята или така му плащат.Тоз същия преди това работеше на платформа в ЮАР, за 160 000, ма нещо не му хареса, как го дръпнаха руснаците не знам.Знам че е някаква търсена специалност работи с рентгенови и ултразвукови апаратури и други такива за диагностика на заварки, има сертификати по ЛОЙД и още някакви за около 30 000 евра.Авиоинженера пък работеше в Бг съкратиха го, известно време работеше като охрана после и той замина за Русия, а е учил авиоинженерство в Русия и Италия.Ма нали тука търсят спациалисти по на 25 г с опит....Когато замина беше на 43-45 години.1-2 са женени/омъжени там, 1-2 са ми съученици имаха фирми тургуваха с руснаци след санкциите се изнесоха там не съм ги чувал от тогава.Не знам как точно са отишли защото изискванията на руснаците са тегави, може би техни познати/партньори са им помогнали....не знам, ако 2020 дойдат за среща на випуска ще кажат, ако Путин не ги убил или пратил в Сибир.

Comment

Working...
                                X