Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Митаче,нема те дарувам в 5кила вино.

Втория линк е дезинформация.Разполагам със стенограмата на разговора между баба Меркел и Бате Бойко.
    Не ме питай от къде,щото ,ако ти кажа ще трябва да те убия после. Мога да ти дам линк към текста след като черпиш по бира,ма чешка,не немска.

Накратко-Бате Бойко не ни е изтъргувал,само поискал от баба Меркел да кихне нещо за компенсиране на раходите които правим сега ,а и ще ни се налага да правим за в бъдеще заради някои малко недомислени от нейна стране според мен покани към бежанците,но видиш ли при превода малко се объркал смисъла .Добре, че имаме достойни преводачки, та да не става бабичката за резил.
    Към момента ще продължаваме си оправяме градинката пред блока само с подкрепата на АРИАНА,униформите се отлагат за по-нататък.
    Уважавам правото ти на достъп до информация ,та продължавай да си четеш от този селски сайт,но за мен той е компрометиран.
    P.S.Между впрочем Бате Бойко е говорил в типичния за него недвусмислен и абсолютно директен стил,дори има и един бисер ,така,че ми се затвърждава мнението за швабите.
    Last edited by 546; d.m.y г., 10:07.

Comment

• Приблизително толкова щеше да струва газта за нас http://ria.ru/economy/20151024/1307575320.html
      А вие продължавайте да пишете небивалици...
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Митак,ще идваш ли довечера на Мускетарите?
        Там има старопрамен,а аз пък ще донеса разпечатка на стенограмата. Прочиташ я и после ще я изгорим.
        Last edited by 546; d.m.y г., 10:36.

Comment

• Мне, нямам време, планирам ходене до София на доктор и не ми е до алкохолно губене на време.

И ся какво, излезе че май проблема не е бил Садам, нито пък са носели демокрация.http://www.blitz.bg/news/article/370327
          Защо сме затворили предприятия, били неефективни ли - http://www.moreto.net/novini.php?n=304725
          Б. Борисов - http://news.ibox.bg/news/id_1005974160
          "Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?" ако проблема с руските проекти беше чисто икономически неизгоден нямаше да го почертава....освен в случай че не е направил услуга.
          По думите му, в момента се говори само за американския бизнес у нас. "Толерираме го, дори и когато не е за толериране. Приемаме договори, които дори не ми се четат. Правим всичко, за да толерираме американския бизнес тук", ай честито.Повече не ми обеснявайте колко колко ни цакала Русия.

Особено ме впечатли - Според него българо-американските отношения не са само бизнес. "Те са морал. Българите като чуят Америка си представят чест, прозрачност". Не знам какъв морал трябва да имаш да избиеш 2 млн араби/виж първия линк за извинението на Блеър/
          Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 17:56.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Защо сме затворили предприятия, били неефективни ли - http://www.moreto.net/novini.php?n=304725
            Б. Борисов - http://news.ibox.bg/news/id_1005974160
            Тооочно така - неефективни, вредни за околните, безперспективни(разбирай - морално остарели). Това че ЕС е поставил критерии на които тия допотопни фабрики не отговарят, значи точно това.

Единият линк не ми го отваря браузъра - пише - кофти изходна врата.
            Материала от последният линк, не го дочетох. Не намирам смисъл, да го правя.
            Пеави впечатление, че точно като "Велика Русия" имаш изконен враг - САЩ.
            Трябва ти виновен - намираш си го. Няма лошо, но не очаквай промяна. Точно това, заради което твърдиш че не можеш да уважаваш щатите, ги прави това което са.
            Не получих отговор - защо Украйна отказа да плаща на Русия газта. Ще доразвия въпроса - какво стана после? Ако ще ми отговаряш като Павлинчо - спести си времето.
            От Павката не се и очакваще друг отговор. От теб обаче се надявам да получа.
            Така и никой не даде идеи - как, и каква индустрия да развием.
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 18:28.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• То по тая логика трябва да затворят почти всичко в настоящия момент.За критериите има си ISO-та, никой не те задължава да затваряш нещо , ако искаш да си на европейския пазар защитаваш съответния стандарт, другото е подвластничество.Човека ти казва в прав текст че е направил услуга ти ми говориш за европейски норми.Ако направя предприятие което не е по европейските норми какво, ЕС ще ми го затвори ли.Ако искам да стъпя на европейския пазар ще го приведа според техните норми ако не Азия ,Африка, Южна америка и т.н.
              И какво му е на последния линк та не напираш смисъл.Това че казва това което отричаш ли.
              Кой линк не ти се отваря за извинението на Тони Блеър ли.
              http://news.ournet.bg/story/of-toni-...tchasti-232429 е ти друг.

А ако не ме лъже паметта Турция само се натисна за Турски поток след като се провалиЮП в който не беше включена, а що се правали ТП, ти ми кажи.И защо няма да се провали Северен поток 2.
              Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 19:01.

Comment

То по тая логика трябва да затворят почти всичко в настоящия момент.За критериите има си ISO-та, никой не те задължава да затваряш нещо , ако искаш да си на европейския пазар защитаваш съответния стандарт, другото е подвластничество.Човека ти казва в прав текст че е направил услуга ти ми говориш за европейски норми.Ако направя предприятие което не е по европейските норми какво, ЕС ще ми го затвори ли.Ако искам да стъпя на европейския пазар ще го приведа според техните норми ако не Азия ,Африка, Южна америка и т.н.
                И какво му е на последния линк та не напираш смисъл.Това че казва това което отричаш ли.
                Кой линк не ти се отваря за извинението на Тони Блеър ли.
                http://news.ournet.bg/story/of-toni-...tchasti-232429 е ти друг.

А ако не ме лъже паметта Турция само се натисна за Турски поток след като се провалиЮП в който не беше включена, а що се правали ТП, ти ми кажи.И защо няма да се провали Северен поток 2.
                Точно тоя линк, сега е добре, но нищо ново няма там. За всеки с малко пипе е ясно че това са си факти. То и при нас тоталитарният режим поддържаше ред, който сега го няма.
                ЕС имаше изисквания за фабрики които замърсяват над допустимите норми, и по точно изискванията бяха за промени в законодателството, свързано с тия норми.
                Спазването на законите не е услуга към никого, освен към собственият си народ. Така или инак - народът искаше да се приобщи към голямото семейство, така че се наложи да приеме условията му.
                Турция не бих казал че сама се натискаше, но и така да е - крайният резултат е важен. Не те ли смущава какъв беше той? Аз се изненадах, въпреки твърденията на специалистите че няма да го бъде. Същите специалисти, дето Павлинчо ги обруга. Те пък взеха че познаха...
                Нищо не казваш за газовата война.....

Comment

• С едно уточнение, народа не е казал че иска в ес.За това трябва референдум.
                  Газовата война какво да ти кажа.Колко пъти го чоплихме а и в прав текст ти го казаха че е политически въпрос.Един договор се сключва от две страни при взаимно съгласие по клаузите по договора.Това че после на някой му било скъпо - ем сори да си е правил сметката....или може би е решил че Русия може да я клатят както си искат , е, не може.И аз питам след като запада тръби че не иска руски газ защо просто не помоли Русия да врътне кранчето.Или може би иска Русия да построи тръбите и да предостави ресурсите си на запада срещу смешна концесия, както нашето златно находище дето изнася милиарди в Канада срещу скромен "наем".
                  Колкото до европейските норми, когато правиш предприятие/фирма то тя отговаря на определени изисквания на държавата.Противопожарни , хигиенни финансови и т.н.Ако искаш да си на европейския пазар ги защитаваш.А със скандала с немските автомобили се видя какви са тези евростандарти. Нещо като завършил си английска гимназия ама ти искат сертификат че имаш нужните знания.Тъй че тези предприятия само щото са стари не е предпоствка да не отговарят на европейските норми.И в интерес на народа да не се преуморява от работа взеха че ги събориха.Още кой и как трябва да признае че всичко досега е било заради чужди интереси че да го вденеш.

Comment

С едно уточнение, народа не е казал че иска в ес.За това трябва референдум.
                    Газовата война какво да ти кажа.Колко пъти го чоплихме а и в прав текст ти го казаха че е политически въпрос.Един договор се сключва от две страни при взаимно съгласие по клаузите по договора.Това че после на някой му било скъпо - ем сори да си е правил сметката....или може би е решил че Русия може да я клатят както си искат , е, не може.И аз питам след като запада тръби че не иска руски газ защо просто не помоли Русия да врътне кранчето.Или може би иска Русия да построи тръбите и да предостави ресурсите си на запада срещу смешна концесия, както нашето златно находище дето изнася милиарди в Канада срещу скромен "наем".
                    Колкото до европейските норми, когато правиш предприятие/фирма то тя отговаря на определени изисквания на държавата.Противопожарни , хигиенни финансови и т.н.Ако искаш да си на европейския пазар ги защитаваш.А със скандала с немските автомобили се видя какви са тези евростандарти. Нещо като завършил си английска гимназия ама ти искат сертификат че имаш нужните знания.Тъй че тези предприятия само щото са стари не е предпоствка да не отговарят на европейските норми.И в интерес на народа да не се преуморява от работа взеха че ги събориха.Още кой и как трябва да признае че всичко досега е било заради чужди интереси че да го вденеш.
                    Пак отзад напред - ти за кого твърдиш че е направил някакво признание!?
                    Колко е нова една фабрика няма значение, тя или е годна да оцелява, или не е. Маса от нашите не бяха. Вече веднъж предложих - дай една фабрика за пример, ще разгледаме обстойно какво е представлявала, как и защо е загинала. Тия дни ясно се видя че това което можеше да оцелее - оцеля. Примерът с гоуфовете е показателен бре! Рано или късно истината изплува, и ще си го отнесат, като камериерка ютия. Това в щатите е само началото.
                    А ако някой не иска Русия да врътне кранчето, то това е .....(а познай кой).
                    Прав си, договорът си е договор(когато го има), проблемът се явява когато Газпром прави сделки. Какво твърдяха украинците бре, защо казаха че няма да плащат!? Тук имаше колега с украински произход. Добре беше да се включи, да ви опресни паметта малко.
                    Упс! Без малко да пропусна - и аз съм за пряка демокрация, демек - референдум по всеки важен въпрос. Само дето управляващите не мислят като нас... И с днешният - нещата са предрешени. А относно членуването ни в ЕС - и днес да направят референдум, пак ще останем член, според моето проучване. Е, да, то сигурно се различава от твоето....
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:05.

Comment

• Не е лошо членството в ЕС но не в тази си форма, щото България не е равно на Германия.А относно предприятията нямам намерение да изпадам в задълбочени анализи, още повече че резултата е видим вече четвърт век, а и думите на Бойко че спрели всички руски проекти и сме закрили хим промишленост и т.н. гонворят съвсем ясно.Та като не щеш скъп руски газ и атомни централи очевидно искаш скъп американски ток и такъв от веита и соларки.Та тука те бях помолил нещо - http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=845 та пак те питам как ги виждаш нещата.Ясно че си за да се разруши всичко от онова време, после...т.е. сега какво прайм.Питам директно - газ откъде, ток от какво, въобще от какво ще влизат пари в бюджета.
                      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 23:55.

Comment

Не е лошо членството в ЕС но не в тази си форма, щото България не е равно на Германия.А относно предприятията нямам намерение да изпадам в задълбочени анализи, още повече че резултата е видим вече четвърт век, а и думите на Бойко че спрели всички руски проекти и сме закрили хим промишленост и т.н. гонворят съвсем ясно.Та като не щеш скъп руски газ и атомни централи очевидно искаш скъп американски ток и такъв от веита и соларки.Та тука те бях помолил нещо - http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=845 та пак те питам как ги виждаш нещата.Ясно че си за да се разруши всичко от онова време, после...т.е. сега какво прайм.Питам директно - газ откъде, ток от какво, въобще от какво ще влизат пари в бюджета.
                        Да, резултатът е виден - почти цялата ни "индустрия" се оказа неконкурентно способна. Това което не можеше да оцелее, не оцеля. Това което беше читаво - още работи и се развива. Павлинчо "погреба" набързо няколко такива фабрики, но напук на него, те си живуркат. и гледам нещо за милиони инвестиции иде реч. Това не е същото, като да построиш нещо и половин век да сменяш само счупени прозорци и пукнати тръби, и то само ако не може да ги вържеш с тел. Нищо не искам да се събаря, ако обаче може да се използва ефективно. А тая смрад, която представляваше наща "индустрия", можеше да се ползва само в условията в които беше създадена.
                        Пак ще ти отговоря(въпреки че съм го направл) - не само Русия продава газ, много отдавна напомних че и в нашето море има залежи. Да, тука някой каза че били смешни, ама Румънците изглежда не ни четат форума.
                        Къв ток бре Митре!? Без майтап - ши взема да уча кипу заради вас, 1/3(една трета) от наличните мощности ползваме. И да, ако ще строим нови мощности, то трябва да са вей-та и соларки, щото там е бъдещето. Това че държавата им изкупуваше токът на високи(преференциални) цени, изобщо не значи че е скъп по принцип. Нали си даваш сметка че още една централа в северна българия, неминуемо е свързана и с нови далекопроводи, а те пък със загуби. Играта с пазарът на ток(между държавите) свърши отдавна. В най скоро време 20-тина фирми на континента ще си го прехвърлят където имат нужда.
                        Даааа, без да се спрем на конкретен пример ще си говорим общи приказки само. Ами добре, ще се включа и така.
                        Мисля да ти отговорих на въпросите. Ти ще отговориш ли на моя?
                        Опа! От къде постъпления у хазната - ами и на тоя въпрос съм отговорил. Единственият вариянт за развитие е да "домъкнем" доказали се фирми. Имаме "работната ръка", трябва ни стабилна държава.
                        Айде бъди добър да подчертаеш - къде Бойко е казал че заради чужд интерес сме затрили нещо. И пак ще припомня - тая тема Гугъл си я намира, а никой в мрежата не е анонимен.

п.п. Никоя фабрика не може да оцелее, ако земята под нея е по ценна от фабриката. То това важи за почти всяка зграда, с изключение на паметници и жилищни сгради в някой държави. Нов завод за двигатели струва милиарди, а накрая това което произвежда, трябва да се продава с печалба. Нашият тракторен двигател, излизаше на цената на съвременен форд, барабар със зъбните си колелета и забити болтове. Какви поръчки от Бразилия? Сирия беше поръчала 2000бр, след като видяха какво бълваме им се стръска въобръжението.
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:10.

Comment

• Я чекай, виж кво изрових от хисторито - "Основен актив на Вамо АД са земя и сгради на един от основните варненски булеварди – „Владислав Варненчик“.

Никой обаче не говори за отхвърлените предложения от Бразилия за поръчки. Цялата работа според мене се свежда до притежание на дълготрайните активи (земята), относно дейността, вярно, технологията е морално остаряла, машините са физически остарели, но специалистите са квалифицирани и ако имаше желание предприятието можеше да е конкурентно и печелившо. Мътилките там са много, но основното е за земята и едвали ТИМ са я оставили на някои друг." а ти приказвай.....

Ами прочети линковете назад и ще ти стане ясно къде какво е казал Бойко.

Ами да дойдат, ма ТИМ не продава земя ами я дава под наем.Иди строй нещо на такава земя.
                          Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 00:00.

Comment

Ами прочети линковете назад и ще ти стане ясно къде какво е казал Бойко.

Ами да дойдат, ма ТИМ не продава земя ами я дава под наем.Иди строй нещо на такава земя.
                            Тва цял ферман бре! Чукча не читател.......
                            Викаш - няма земя наоколу, туй ний проблема. Докарай свястна фирма, дето не и пука че 100г нема да се пребори с бюрокрацията, да не и дреме че евентуално дело в съда ще се реши мааалко след като вселената се свие отново. Такава която за да спазва законите ще плаща и рушвети, пък аз ще осигуря земя, 70декара има налични на мигът.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Не получих отговор - защо Украйна отказа да плаща на Русия газта. Ще доразвия въпроса - какво стана после? Ако ще ми отговаряш като Павлинчо - спести си времето.
                              От Павката не се и очакваще друг отговор. От теб обаче се надявам да получа.
                              Така и никой не даде идеи - как, и каква индустрия да развием.
                              А значи когато отговорът не е този който си си втълпил в главата значи няма отговор. Щтраусова логика няма що. Като си толкова идеен вземи че си кажи идеите. Предприятия които умишлено се унищожиха и които можеха да съществуват имаше много. Ето тук са описани голяма част от тях.
                              http://www.septemvri23.com/Bulgaria_..._izgubihme.htm
                              От региона на Стара Загора бих добавил Светлина, Берое, АТЗ, ДЗУ, Петко Енев, Наслада и пр.

---------- Post added at 02:01 ---------- Previous post was at 01:50 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Къв ток бре Митре!? Без майтап - ши взема да уча кипу заради вас, 1/3(една трета) от наличните мощности ползваме. И да, ако ще строим нови мощности, то трябва да са вей-та и соларки, щото там е бъдещето. Това че държавата им изкупуваше токът на високи(преференциални) цени, изобщо не значи че е скъп по принцип. Нали си даваш сметка че още една централа в северна българия, неминуемо е свързана и с нови далекопроводи, а те пък със загуби. Играта с пазарът на ток(между държавите) свърши отдавна. В най скоро време 20-тина фирми на континента ще си го прехвърлят където имат нужда.
                              И идея май си нямаш от енергетика.
                              Attached Files
                              Last edited by pavlin; d.m.y г., 04:30.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Пак отзад напред - ти за кого твърдиш че е направил някакво признание!?
                                Колко е нова една фабрика няма значение, тя или е годна да оцелява, или не е. Маса от нашите не бяха. Вече веднъж предложих - дай една фабрика за пример, ще разгледаме обстойно какво е представлявала, как и защо е загинала. Тия дни ясно се видя че това което можеше да оцелее - оцеля. Примерът с гоуфовете е показателен бре! Рано или късно истината изплува, и ще си го отнесат, като камериерка ютия. Това в щатите е само началото.
                                А ако някой не иска Русия да врътне кранчето, то това е .....(а познай кой).
                                Прав си, договорът си е договор(когато го има), проблемът се явява когато Газпром прави сделки. Какво твърдяха украинците бре, защо казаха че няма да плащат!? Тук имаше колега с украински произход. Добре беше да се включи, да ви опресни паметта малко.
                                Упс! Без малко да пропусна - и аз съм за пряка демокрация, демек - референдум по всеки важен въпрос. Само дето управляващите не мислят като нас... И с днешният - нещата са предрешени. А относно членуването ни в ЕС - и днес да направят референдум, пак ще останем член, според моето проучване. Е, да, то сигурно се различава от твоето....

1. ДЗУ - Стара Загора

Ето ти още една - бонус:

2. Балканкар

И тия ще ги окаляш нали? Викни и Никито да ти приглася.
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Working...
                                X