Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Да бе - верно!
    Спомням си новата Самара, която подкарах през 91 - ва. Беше приличен автомобил на фона на тогавашната конфекция. Само дето след 10 години стопанисване в гараж, ми отиде 1 лист ламарина за да я изкърпя а задната врата направо смених, защото нямаше да какво да се захване нова ламарина. Навъртях и 250К и я смених.
    Много добре щом си изкарал 250к. Тук американските машини рядко изкарват по толкова.

---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
    Ми и аз не съм ги виждал... поне по наще земи
    Няма и да ги видиш защото пазара в България вече е зает. Ето една такава компания.
    http://www.tehnoerisson.ru
    Или тази. http://www.mirex.ru/catalog/
    Тази http://m.bork.ru
    http://www.oysters.ru
    http://explay.ru
    Last edited by pavlin; d.m.y г., 23:36.

Comment

• Тоя го носят на ръце вече

Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Аз не съм говорил конкретно за хамерикански стоки, ма щом държите да даваме примери - София се напълни с едни Шевролетчета, предимно таксита. Влез в някой магазин за пц-та и обърни внимание на моделите. После направи справка, какви са фирмите майки IBM/Lenovo, HP и каквото си харесаш.
        Руски стоки нямаше и преди санкциите и бас държа, че няма да има и след тях. Та добре че са санкциите за да се оправдавате с тях.
        А тези "Шевролетчета", знаеш ли къде ги произвеждат?
        Аз и в момента търкалям едно такова, ма е произведено като Деу, но в същия завод.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Да, все още се виждат бензинови ЗИЛ-яги. Сърцето ме заболява, като видя такъв. Всеки ден минавам покрай един мускал, боядисван с блажна боя и четка а задните му калници са му дооформени с бой отвътре с чука, за да има Extra-volume багажника. Но пък има винетка, ГО и стикер за зелена зона.
        Аз пък имам познат с Москвич осмак, ма така реставриран, че сичко живо зяпа с увиснало чене като мине.

И земете оставете другите на мира, ми вижте тук какви ги вършим. Щото съм сигурен, че руснаците ще се оправят, а за Щатите, честно ми е през ..., ма дръвцето ние го гризкаме.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          А тези "Шевролетчета", знаеш ли къде ги произвеждат?
          Аз и в момента търкалям едно такова, ма е произведено като Деу, но в същия завод.

Правят ги там, където условията са по-благоприятни. Големият бизнес отдавна не се олицетворява с даден регион, но все пак е важно откъде е започнало всичко.

---------- Post added at 10:04 ---------- Previous post was at 10:02 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
          Тоя го носят на ръце вече

А вие твърдите, че яйцето бил фашист Я глей, къв е сладур.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Напротив, напоследък имат много компании които са насочени към крайния производител, офис оборудване, битова техника и т.н.
            Ти очевидно не можеш или не искаш да разбереш за какво говоря.
            Говоря за това, че в сферата на информационните технологии в света има няколко водещи компании, които генерират новите решения, тестват ги, налагат ги, като стандарти и идеологии.
            И въпросът е в това, че 99% от всичко това тръгва именно от запада и в частност САЩ.
            Дори големите стандартизационни организации в този бранш са родени и живеят именно там.

Примерно IEEE, ITU, IETF ........

Накратко - не говорим толкова за това, кой, къде и как произвежда радиоприемници а за това, кой е измислил радиото, като принцип на действие.

Аз лично не виждам ролята на Русия във всичко това. А би трябвало именно тя да е една водещите сили в тази област............както и в много други.
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:07.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• След 10-15 години на руснаците ще им останат само ракетите и "Крiьм наш!"

Останалото ще са лади и руска водка от картофи и то ако Нисан-рено не е напуснал Русия ...ако е напуснал- само руската водка...тя им е самодостатъчна де...

Всичко живо отдавна се втурна към западните автомобили, телевизори т.н.

Дори отявлени русфили се "трансформираха" в западнофили-консуматори и всичко е западно у тях, а само на маса с няколко ракии стават руснацофили.

Аз пък ги съжалявам руснаците.Отново си избраха кой да ги лъже...

До 2050 година основните производители на автомобили са подписали споразумение, да преминат на не петролни двигатели за произвежданите от тях автомобили ...

Руснаците отново са окапали ...те и сега "капят", но им трябва повече глад и къркорене и виене на корема, та да го чуят ...

Един куп народ като пийне, а някой които са постоянно подпийнали са русофили.

А на практика или живеят в САЩ или в западна държава или ако са в България автомобилите им са западни и цялата техника.

Аз уважавам истинските русофили- да имат руско/съветско радио, касетофон, автомобил, телевизор .За съжаление такива не познавам.

То никога не имало съветски или руски автомобили и техника де.Ама носталгия.Всичко си беше западни и по западен патент- лада и жигула -патент на фиат, телевизорите -патент на остарели западни образци отпреди 10-15 години.Такъв беше и "Велико Търново"-патент на тошиба- и всички останали.

И средствата за производство в най-технологичните ни заводи- за компютри и магнитни дискове(дискети, "хардове"), оптични носители(дискове) -всички машини бяха западни ...

Ама на живот- един русофил до гроб, щото така са го "програмирали" от радиоточката, друг защото така чул, макар и да е ходил наакан под масата когато свалиха Тодор Живков ...

И Димитре, да знаеш че си ял нещо американско, но не си разбрал ...

Внасят сушени плодове и ядки.И доста други неща.А руско освен едни разтворими прахчета за получаване на сок, скоро друго не съм виждал за съжаление.Водка не пия.Само коняк френски и рядко ракия и уиски.

Не че нещо, ама поне да сме обективни.

САЩ имат гадна политика спрямо другите държави, а изключително добра вътрешна политика спрямо гражданите си- една камара народ емигрира натам и една камара цигани от Азия заминаха натам .Не към Русия която им е по-близко, а към САЩ.Направо да им се чудиш на акъла защо "снасят" по 4-5 чаавета в САЩ, а не в Русия...
              А бре комунизъм е в този САЩ.

Тоя бил по-велик, оня.Ама плещите само щуротии.

Спрете се малко бре.Един плещи задокеански щуротии, друг пък си "спомня" с умиление "как било" докато лазел наакан под масата...

Кефите ме много, ама в другата част на форума.Жичкаджията не ме кефи де.Него го съжалявам.

И това за военната сила също е щуротия.Да живеехме на различни планети Руснаците да си изстрелят ядрените ракети и да има победител.Ами сега и това не могат да направят, защото няма да има оцелели... само техните ракети стигат за унищожение на цялата Земя, независимо къде "гръмнат" ...

Бункери-ала бала.Ти гръмни цялата планета, пък чакай на бункерите и консервите да те спасят.Ами народа ти- 160 милиона рунсаци...?

Хайде със здраве и повече писане в другите теми, по-малко тук.
              Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 14:24.
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Това за фил-ството и фоб-ството е много просто и се дължи единствено и само на личната психика. Както и няма нищо общо с обекта, който мразиш или обичаш.

България винаги е била малко или много зависима от външни големи сили. И като така, у нас винаги нещата са ставали по нечия свирка.

И така - ето я и истината:

Да допуснем, че влиятелният външен фактор е А.

Варианти:

1 - Живееш добре:

Факторът А ти е безразличен или може и да си го обичаш.

2 - Живееш зле:

Факторът А естествено ти е виновен, защото психиката е така устроена, ча да се защитава, като търси оправданията вън от теб.

Щом факторът А ти е тъй омразен, търсиш и кой е неговият враг (факторът B) и според добре известната максима - "врагът на моя враг е мой приятел", започваш да филстваш фактора B.

Проста работа, ма се напиняте зАлудо.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Ти очевидно не можеш или не искаш да разбереш за какво говоря.
                  Говоря за това, че в сферата на информационните технологии в света има няколко водещи компании, които генерират новите решения, тестват ги, налагат ги, като стандарти и идеологии.
                  И въпросът е в това, че 99% от всичко това тръгва именно от запада и в частност САЩ.
                  Дори големите стандартизационни организации в този бранш са родени и живеят именно там.

Примерно IEEE, ITU, IETF ........

Накратко - не говорим толкова за това, кой, къде и как произвежда радиоприемници а за това, кой е измислил радиото, като принцип на действие.

Аз лично не виждам ролята на Русия във всичко това. А би трябвало именно тя да е една водещите сили в тази област............както и в много други.
                  A ти не можеш да разбереш , че в сферата на ИТ руснаците изграждат собствено производство независещо от чуждестранни производители. Това им позволява сами да си изграждат инфо центровете и да не зависят от разни доставчици които да са подвластни на санкции и други подобни политически глупости. Те му казват импортозамешение. Така е и в други отрасли, развиват си икономиката, в което няма нищо лошо даже е похвално. Създават нови технологии в центрове като Сколково и т.н.

Comment

A ти не можеш да разбереш , че в сферата на ИТ руснаците изграждат собствено производство независещо от чуждестранни производители. Това им позволява сами да си изграждат инфо центровете и да не зависят от разни доставчици които да са подвластни на санкции и други подобни политически глупости. Те му казват импортозамешение. Така е и в други отрасли, развиват си икономиката, в което няма нищо лошо даже е похвално. Създават нови технологии в центрове като Сколково и т.н.
                    Ако аз изобретя едно супер-добро в техническо отношение превозно средство, което обаче не може да се движи по пътната инфрастуктура, каква полза от него?

Не си ли разбрал това, че днес големите се борят за стандарти? И тежко и горко на този, който не успява да се вмести в тях.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако аз изобретя едно супер-добро в техническо отношение превозно средство, което обаче не може да се движи по пътната инфрастуктура, каква полза от него?

Не си ли разбрал това, че днес големите се борят за стандарти? И тежко и горко на този, който не успява да се вмести в тях.
                      Абе не стоят точно така нещата. Ако изобретиш такова средство, ще му направят и пътища хората.
                      Въпросът е да е наистина добро това средство, и да го изобретиш.
                      Това в Русия не се получава, няма и да се получи при тая политика.
                      Павлинчо очевидно не прави разлика между производство и технология.
                      Въпросните сървари са асемблирани в Русия, ама са толкова Руски, колкото и чиповете произведени по технологията на ST. В 2014г руснаците произвели процесор по 0.9-микронна технология, купена от ST. Ами....честито! Не са назад с 45г, вече само с 15. Това, в тая сфера е ......ама няма значение.......важното е че има такова производство. Нищо че никой няма да купи нов процесор, който е на 15г всъщност. Важно е да се произведе.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Това важи за 30 държави, забравяш останалите 170....
                        В крайна сметка целта на всичко е хората ти да живеят добре и да се чувстват комфортно. Дали ще продаваш най доброто на най богатите за много пари , или нещо което не е най добро но върши работа за по голямата част на света , едва ли има значение. Важното е да растеш , а те за последните 15 години растяха и то доста....
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Напротив, специално за сървърите и програмното им обезпечение, всичко минава на руско производство. След онзи номер с Виза и Мастер карт, руснаците си научиха урока.
                          http://russia-insider.com/en/technol...es-sale/ri7336

Comment

Ако аз изобретя едно супер-добро в техническо отношение превозно средство.
                            Ще делим печалбата ....

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                              Това важи за 30 държави, забравяш останалите 170....
                              В крайна сметка целта на всичко е хората ти да живеят добре и да се чувстват комфортно. Дали ще продаваш най доброто на най богатите за много пари , или нещо което не е най добро но върши работа за по голямата част на света , едва ли има значение. Важното е да растеш , а те за последните 15 години растяха и то доста....
                              Така е монолите и зависимостта само от един източник на технологии не са хубаво нещо.

Comment

Напротив, специално за сървърите и програмното им обезпечение, всичко минава на руско производство. След онзи номер с Виза и Мастер карт, руснаците си научиха урока.
                                http://russia-insider.com/en/technol...es-sale/ri7336
                                Павлинчо, между технология и производство има огромна разлика, момче. Това че руснаците са решили да произвеждат нещо, щеше да е супер, ако това нещо можеше да се продава и навън. За съжаление, даже и на локалният пазар никой, ама никой, няма да си купи "отживелица", ако може да си купи нещо съвремено, на по ника цена. Естествено има вариянт да се забрани внос на съвремени изделия, ама това вече знаем до какво води. Пред Русия(както всяка друга, изостанала в тая сфера страна) има 2 пътя - огромни инвестиции в тая област + привличане/крадене на водещи специалисти, или привличане на водещи компании, които да се развиват и плащат данъци във въпросната сържава.
                                Първата посока крие рискове, и то доста. Аз смятам че Русия би могла да си го позволи, но не виждам да се е насочила натам. Вторият път е далеч по възможен за всички посткомунистически страни. Примерно Румъния това и прави. За 5г ни "издухаха" тотално.
                                Ти може да си пускаш безкрайно количество линкове, може да твърдиш че руска ракета е предизвикала "Големият Взрив", ама това НЯМА да промени фактите.
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X