Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Има българи, но са наемници, макар и добре платени. Аз говоря за това у нас от нулата да се пръкне фирма, която да произвежда примерно медицинско оборудване и да достигне статус та да конкурира Сименс или която и да е друга, наложила се на пазара от десетилетия.
    Дограми се правят у нас ама с какви профили? Ти като си поръчваш дограма, какви профили избираш? Кои са най-предпочитаните?
    Такива е имало не един.
    http://www.gwg-gabrovo.com/about_us.php?lang=0

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Такива е имало не един.
      http://www.gwg-gabrovo.com/about_us.php?lang=0
      В това, което си посочил, прочети с какви машини и с какви материали работи въпросното производство.

Накратко - няма как да произведеш по-хубави обувки от този от когото си си купил машините за целта.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

В това, което си посочил, прочети с какви машини и с какви материали работи въпросното производство.

Накратко - няма как да произведеш по-хубави обувки от този от когото си си купил машините за целта.
        Работи след като са го изтърбушили и ограбили. Ти прочети кога е бил създаден. Този който произвежда машините печели от продажба на машине не от обувки. Работи със стомана от Русия. Ето и за медицинско оборудване.

http://vratsamuseum.ovo.bg/publ/naj_...dini/38-1-0-74

Comment

Работи след като са го изтърбушили и ограбили. Ти прочети кога е бил създаден. Този който произвежда машините печели от продажба на машине не от обувки. Работи със стомана от Русия. Ето и за медицинско оборудване.

На Русия, която разполага с къде-къде по големи от нашите ресурси и е много трудно да създаде това за което говоря, а какво остава за нас.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
            Какви ресурси!? Природа!? Ами ..... не сме единствената Балканска държава. Море и планини има на много други места, при това доста по добре стопанисвани. Единственият ни значим ресурс, е географското разполужение. И до там.
            Та, ако ни разгледаш като част от ЕС, картинката става съвършено друга. Не зная защо упорито отказвате да проумеете, че СМЕ част от тоя съюз. Да, в момента ЕС не е в цветущо здраве, поради ред причини, но ще се оздрави неминуемо. Вече някой компании започнаха да изтеглят производството си от Китай, аз очаквам да не са единствени и не само от там. Само Филипс да се "прибере" нацяло е достатъчно за коренна промяна.
            Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Бедна на полезни изкопаеми държава сме. Имаме добри природни ресурси, които позволяват приходи от туризъм.
            Най-неприятното е, че умственият ни потенциал изтича и работи за същите онези страни, които вече владеят света с технологиите си.
            Получава се един омагьосан кръг от който изход няма.
            Най-доброто на което можем да се надяваме е това, да има повече чужди инвестиции у нас и на така създадените работни места ние да бъдем едни добри и що-годе добре платени работници. Не и работодатели.
            Бедни сме на полезни изкопаеми, ма друг път. Само фосилните горива са ни малко.
            От туризъм само, никой не е прокопсал.
            Като сме член на ЕС, що се държим като путки заспали?

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
            Ако си прочетете коментарите и се понапънете ще ви стане ясно защо сме зле .Хванали сте се 3-ма големи мъже и сте се разсопливили ..... Малки сме , мозъците са ни изтекли, нямаме изкопаеми, добре че ЕС са ни взели....е са, поклащат ни , ама по добре от съюза го правят.......американците могат да ни включат в няк'ъв списък, добре че сме послушни....
            Ето това е причината да сме най бедните, нито онеези 40 години , нито следващите 25 са ни виновни. Обичаме момента ,когато ни целуват по врато преди да ни опнат.
            Вместо да кажете - Бг е на стратегичеако място, има невероятна природа събрана в 500-600 км. Техническа нация сме , имам уникалната възможност да сме мост между изтока и запада. Развивай си туризма, ако не можеш , покани най добрите в бранша да те научат. Искат заводи, ами да плащат и да наемат бг специалистиа не вносни. Искат да строят АЕЦ и тръби за техни пари, да построят първо, те ще са на твоя територия, след това си поставяй условията. Вкарай в затвора тези , които са сключили неизгодни сделки и са разпродали всичко за стотинки за да не посмее друг. Отстоявай си позициите пред всички . И най важното , научи децата че България е най важна , и е приоритет пред всякаквите съюзи сдружения. И тогава ще имаш държава а не придатък на някой съюз.....
            Ако визираш мен, не си улучил групата. Просто съм реалист и не мисля, че ще ни бъде "позволено" от днешните ни "приятели" да си стъпим на краката.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Докторе, пак се изказваш неподготвен. 14 годинки навъртях в Кремиковци, та добре знам, откъде се внасяше рудата. Кремиковското находище е било прозрението на комунистическите ни топ-експерти, та на базата на тази златна информация е бил създаден комбинатът - на хиляди километри от рудните залежи.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ти разлика м/у шкаф и апаратура можеш ли да направиш?
                Аз съм падал от високо на главата си, на теб явно ти е падал метален шкаф на главата. Според законите на физиката аз трябваше да съм с по големи увреждания. Обясни моля, по какви физични закони не е така. "Апаратчето" което произведе тая фабрика, го продаваха в магазин " Млад Техник", като източник на резервни части. Това нещо е толкова тъпо, та чак Гугъл го е забравил.

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Бедни сме на полезни изкопаеми, ма друг път. Само фосилните горива са ни малко.
                От туризъм само, никой не е прокопсал.
                Като сме член на ЕС, що се държим като путки заспали?
                Нали се сещаш че съм любознателен, съответно задавам въпроси.
                На кави полезни изкопаеми сме богати, подчертавам богати?
                Ако може да обясниш това със заспалите, ще е добре. Нямам идея какво имаш предвид, може да се окаже че сме на едно мнение, това обаче с прости обобщения, няма как да стане ясно.
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 18:24.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Ами вземи да прочетеш какво пише или пък скочи на главата си още един път. Току виж се е наместила.
                  [COLOR="rgb(72, 61, 139)"]
                  През 1974 г. започва изграждането на цех „Електромедицински апарати”. В редовно производство се внедрява голяма гама изделия от направлението „Електролабораторни уреди и апарати”. От 1977-1978 г. се произвеждат и експедират ЕМА-Тонус 2, Фонокардиоселектор. и Инфундирен апарат. През 1979 г. предприятието изнася продукция за 15,5 млн. лв.
                  [/COLOR]

Comment

Докторе, пак се изказваш неподготвен. 14 годинки навъртях в Кремиковци, та добре знам, откъде се внасяше рудата. Кремиковското находище е било прозрението на комунистическите ни топ-експерти, та на базата на тази златна информация е бил създаден комбинатът - на хиляди километри от рудните залежи.
                    Подготвен съм, щот си имам геолог в къщи, та било и тъщаща
                    Разработването на рудниците в Кремиковци се дължи на скромния факт, че съдържа уранова руда. Другото са блъф и дъвки. След като "Черния Човек" не можа да ги шитне на далавера, заповяда да ги взривят.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Ти разлика м/у шкаф и апаратура можеш ли да направиш?
                    Аз съм падал от високо на главата си, на теб явно ти е падал метален шкаф на главата. Според законите на физиката аз трябваше да съм с по големи увреждания. Обясни моля, по какви физични закони не е така. "Апаратчето" което произведе тая фабрика, го продаваха в магазин " Млад Техник", като източник на резервни части. Това нещо е толкова тъпо, та чак Гугъл го е забравил.

Нали се сещаш че съм любознателен, съответно задавам въпроси.
                    На кави полезни изкопаеми сме богати, подчертавам богати?
                    Ако може да обясниш това със заспалите, ще е добре. Нямам идея какво имаш предвид, може да се окаже че сме на едно мнение, това обаче с прости обобщения, няма как да стане ясно.
                    Основно цветни метали. Горе предполагам виждаш от къде знам. От там знам и за количеството и разпределението на фосилните ни горива. Между другото и за минералните води.

Comment

Ами вземи да прочетеш какво пише или пък скочи на главата си още един път. Току виж се е наместила.
                      [COLOR="rgb(72, 61, 139)"]
                      През 1974 г. започва изграждането на цех „Електромедицински апарати”. В редовно производство се внедрява голяма гама изделия от направлението „Електролабораторни уреди и апарати”. От 1977-1978 г. се произвеждат и експедират ЕМА-Тонус 2, Фонокардиоселектор. и Инфундирен апарат. През 1979 г. предприятието изнася продукция за 15,5 млн. лв.
                      [/COLOR]
                      Ти чети бе момче. Пише дословно че се е изнесла продукция за 15,5 млн.лв. Нито пише каква, нито пише къде. Ти естествено не обръщаш внимание на подробностите, щото нямаш впечатление от "ония времена".
                      Да ти кажа един виц от "онова време"
                      Награждават директорът на завод за хладилници, за преизпълнение на пртилетният план.
                      Питат го - добре де, как става тая работа.
                      Тоя вика - ами как, лесно, изнасяне хладилници за ескимосите.
                      Питат го - е, как хладилници за ескимосите, на тях за какво са им!?
                      -Ползват ги за печки, при минус 50, минус 5 си е горещо направо.
                      питат го - ами те що не си купят печки!?
                      - Ще си купят, ама......друг път! Планова икономика!
                      За разликата м/у северна и южна Корея, след пребиваването на вечният враг, нещо ще споделиш ли?

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Основно цветни метали. Горе предполагам виждаш от къде знам. От там знам и за количеството и разпределението на фосилните ни горива. Между другото и за минералните води.
                      Стига бе! И го написах, и го подчертах - богати. Аз пък имам братовчед геолог.
                      Ако тъщата я питаш какви са залежите, направиш си справка колко процента от производството на цветни метали днес е от руди, колко от рециклиране, ще добиеш представа колко е утопична тая идея, да се издържаме от копане. Минералните води, са си минерални води. Полезни са, само ако ги включим в графа туризъм. Ако живеехме в 16-ти век, можеше да "ударим джакпотът" със солените извори,. ама...на....

Точно това имах предвид , неможем нямаме , няма да стане.....
                      Като не можеш медицинска апаратура ще произвеждаш кабели и копчета за нея, кат не можеш дограма ще произвежаш дръжки и уплътнения. Са не ми се търси , ама имаше едно момче дето от аматьор , сега в момента има фирма която произвежда най добрите в света (забележете - в света) стени за катерене....
                      Така че , всичко може ....
                      Не може и няма да стане....това което не може и няма да стане.
                      Това със стените е факт, ама след като се създадоха условия за това. Фирмата на аверчето също се пръкна след "онова". В Русия заводите на Рено също.
                      Айде сега се замисли, политиката на Путин, благоприятства ли създаването на подобни заводи, или напротив. Малко по горе писах - най ценният ресурс е пазарът, не видях някой да втзразява. Вкарай тая променлива в уравнението, виж къде теоретично е Русия според него, виж къде се намира в действителност и тогава пак бъди Путинофил, или пък не.
                      Тоя раздел май трябва да го игнорирам напълно.
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:28.

Comment

• Точно това имах предвид , неможем нямаме , няма да стане.....
                        Като не можеш медицинска апаратура ще произвеждаш кабели и копчета за нея, кат не можеш дограма ще произвежаш дръжки и уплътнения. Са не ми се търси , ама имаше едно момче дето от аматьор , сега в момента има фирма която произвежда най добрите в света (забележете - в света) стени за катерене....
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение

Стига бе! И го написах, и го подчертах - богати. Аз пък имам братовчед геолог.
                          Ако тъщата я питаш какви са залежите, направиш си справка колко процента от производството на цветни метали днес е от руди, колко от рециклиране, ще добиеш представа колко е утопична тая идея, да се издържаме от копане. Минералните води, са си минерални води. Полезни са, само ако ги включим в графа туризъм. Ако живеехме в 16-ти век, можеше да "ударим джакпотът" със солените извори,. ама...на....
                          То щото няма делавера го изкопават и изнасят от тук и не само рудите. А с минералните води ще удариш джакпота, га ти цъфнат налъмите. Отдавна са подарени на когото трябва.

Точно това имах предвид , неможем нямаме , няма да стане.....
                          Индивидуалното спасяване в ограничен мащаб не ги бърка, за това и не се "санкционира". Като "изнаглееш" и влизаш в статистиката на отстреляните.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            То щото няма делавера го изкопават и изнасят от тук и не само рудите. А с минералните води ще удариш джакпота, га ти цъфнат налъмите. Отдавна са подарени на когото трябва.
                            Тук ще помоля за конкретика. Какви и колко руди се копаят и изнасят? Кои минерални води, на кого са подарени?
                            Търси и чети не е отговор....

Comment

• Стига сте се правили не смешници с тия не-фосилни изкопаеми, дет изобилствали в България. Га фекалиите станат търсена суровина, ще станем износител нумеро уно

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• https://alterinformation.wordpress.c...09/12/0941951/ Дори наскоро по новините казаха че са зобити над 100 т злато за последните 10 години и само 2% от тях остават у нас.

А това буди недоумение у мен - http://www.moreto.net/novini.php?n=310921

Държавата бе лош собственик, защо сега искат да откупят обратно авиационния завод, и откъде смята да купи 6 нови двигателя за МиГ - http://www.moreto.net/novini.php?n=310922&c=03

п.п.Продавам чалми, бурки, фереджата - промоция до 3 март.

Ето отговорите на интересуващите ви въпроси - http://ria.ru/politics/20160112/1358547433.html - другото кой какво писал, сънувал, мечтал е бошлаф работа.
                                Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:48.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X