Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
    Не че нямаме избор, може да не сме в ничия банда,
    Иска ти се! И на мен ми се иска, ама си давам сметка че дори да си върнем икономическите емигранти, пак(преко сили) сме колкото един град в по вечето държави.
    Имайки предвид това, дори да сме 100% националисти, пак нямаме шанс самостоятелно да устискаме. На всичко отгоре сме "проспали" последните 60/70г.
    Хайде някой, който мисли че можем сами. да ми обясни как я вижда тая самодостатъчна икономика. Ама конкретно, не като Павлинчо - ще развиваме индустрия, вика той, без да обясни - каква.
    Пак ви напомням - пазарите са най важният ресурс, така е било и преди финикийците, така и ще бъде.
    Общо взето - важно е да притежаваш нещо, което много искат, а малко имат.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Иска ти се! И на мен ми се иска, ама си давам сметка че дори да си върнем икономическите емигранти, пак(преко сили) сме колкото един град в по вечето държави.
      Имайки предвид това, дори да сме 100% националисти, пак нямаме шанс самостоятелно да устискаме. На всичко отгоре сме "проспали" последните 60/70г.
      Хайде някой, който мисли че можем сами. да ми обясни как я вижда тая самодостатъчна икономика. Ама конкретно, не като Павлинчо - ще развиваме индустрия, вика той, без да обясни - каква.
      Пак ви напомням - пазарите са най важният ресурс, така е било и преди финикийците, така и ще бъде.
      Общо взето - важно е да притежаваш нещо, което много искат, а малко имат.
      Единственото, което все още имаме в известни количества, са някои определени природни ресурси, но те вече не са наши, реално погледнато. В общи линии сме отекли дълбоко в клоаката и единствения ни шанс е случайно някой от "приятелите" ни да реши, че има някаква полза и от населението на територията.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Не можем да виним САЩ, че се възползват от обстоятелствата.

http://www.finanz.ru/novosti/aktsii/...ira-1000991347

Мигар, ако Русия имаше същите възможности, нямаше да се възползва ли?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Единственото, което все още имаме в известни количества, са някои определени природни ресурси, но те вече не са наши, реално погледнато. В общи линии сме отекли дълбоко в клоаката и единствения ни шанс е случайно някой от "приятелите" ни да реши, че има някаква полза и от населението на територията.
          Какви ресурси!? Природа!? Ами ..... не сме единствената Балканска държава. Море и планини има на много други места, при това доста по добре стопанисвани. Единственият ни значим ресурс, е географското разполужение. И до там.
          Та, ако ни разгледаш като част от ЕС, картинката става съвършено друга. Не зная защо упорито отказвате да проумеете, че СМЕ част от тоя съюз. Да, в момента ЕС не е в цветущо здраве, поради ред причини, но ще се оздрави неминуемо. Вече някой компании започнаха да изтеглят производството си от Китай, аз очаквам да не са единствени и не само от там. Само Филипс да се "прибере" нацяло е достатъчно за коренна промяна.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Бедна на полезни изкопаеми държава сме. Имаме добри природни ресурси, които позволяват приходи от туризъм.
            Най-неприятното е, че умственият ни потенциал изтича и работи за същите онези страни, които вече владеят света с технологиите си.
            Получава се един омагьосан кръг от който изход няма.
            Най-доброто на което можем да се надяваме е това, да има повече чужди инвестиции у нас и на така създадените работни места ние да бъдем едни добри и що-годе добре платени работници. Не и работодатели.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ако си прочетете коментарите и се понапънете ще ви стане ясно защо сме зле .Хванали сте се 3-ма големи мъже и сте се разсопливили ..... Малки сме , мозъците са ни изтекли, нямаме изкопаеми, добре че ЕС са ни взели....е са, поклащат ни , ама по добре от съюза го правят.......американците могат да ни включат в няк'ъв списък, добре че сме послушни....
              Ето това е причината да сме най бедните, нито онеези 40 години , нито следващите 25 са ни виновни. Обичаме момента ,когато ни целуват по врато преди да ни опнат.
              Вместо да кажете - Бг е на стратегичеако място, има невероятна природа събрана в 500-600 км. Техническа нация сме , имам уникалната възможност да сме мост между изтока и запада. Развивай си туризма, ако не можеш , покани най добрите в бранша да те научат. Искат заводи, ами да плащат и да наемат бг специалистиа не вносни. Искат да строят АЕЦ и тръби за техни пари, да построят първо, те ще са на твоя територия, след това си поставяй условията. Вкарай в затвора тези , които са сключили неизгодни сделки и са разпродали всичко за стотинки за да не посмее друг. Отстоявай си позициите пред всички . И най важното , научи децата че България е най важна , и е приоритет пред всякаквите съюзи сдружения. И тогава ще имаш държава а не придатък на някой съюз.....
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Затова в САЩ е пълно с паметници от Корейската война, защото там американски войски и военни не е имало.

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                  Ако си прочетете коментарите и се понапънете ще ви стане ясно защо сме зле .Хванали сте се 3-ма големи мъже и сте се разсопливили ..... Малки сме , мозъците са ни изтекли, нямаме изкопаеми, добре че ЕС са ни взели....е са, поклащат ни , ама по добре от съюза го правят.......американците могат да ни включат в няк'ъв списък, добре че сме послушни....
                  Ето това е причината да сме най бедните, нито онеези 40 години , нито следващите 25 са ни виновни. Обичаме момента ,когато ни целуват по врато преди да ни опнат.
                  Вместо да кажете - Бг е на стратегичеако място, има невероятна природа събрана в 500-600 км. Техническа нация сме , имам уникалната възможност да сме мост между изтока и запада. Развивай си туризма, ако не можеш , покани най добрите в бранша да те научат. Искат заводи, ами да плащат и да наемат бг специалистиа не вносни. Искат да строят АЕЦ и тръби за техни пари, да построят първо, те ще са на твоя територия, след това си поставяй условията. Вкарай в затвора тези , които са сключили неизгодни сделки и са разпродали всичко за стотинки за да не посмее друг. Отстоявай си позициите пред всички . И най важното , научи децата че България е най важна , и е приоритет пред всякаквите съюзи сдружения. И тогава ще имаш държава а не придатък на някой съюз.....

Назови само логото на на каквото си харесаш производство в което българи ще са работодатели, собственици, конструктори, ...............

Иначе бойният ти дух е висок. Само дето хал хабер си нямаш от това, как се градят технологии.

Не може някой ден и нощ да не е спал за да създаде технологична империя а ти да си проспал живота си и после да очакваш, че ще си му конкурент.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                    .

Да умират по-бързо старото поколение, че замърсяват мисленето на по-младите които изобщо не са живели тогава и имат някаква утопично-романтична представа за "онези Тодор Живковите времена" ...
                    Що за фашизиран боклук трябва да си че да споделяш такива гениални мисли.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Назови само логото на на каквото си харесаш производство в което българи ще са работодатели, собственици, конструктори, ...............

Иначе бойният ти дух е висок. Само дето хал хабер си нямаш от това, как се градят технологии.

Не може някой ден и нощ да не е спал за да създаде технологична империя а ти да си проспал живота си и после да очакваш, че ще си му конкурент.
                      Нали и аз това ти казвам , ние спим и се оставяме някой друг да се "грижи" за нас. Естествено че това не става от днес за утре, ама е възможно да се започне отнякъде....
                      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Ами най-малкото което можеше да се направи за икономиката е да се реализира Южен поток и Белене. За марки и производство имахме Балканкар, Правец, Вида, Берое(роботи), Руен, Загорка и др. такива но ги затрихме вместо да ги развиваме.
                        Last edited by pavlin; d.m.y г., 17:02.

Comment

• Само някое мръсно производство може да се роди тук. Или такова, което произвежда полуфабрикати за чужди производства. За всичко онова, което предлага на пазара завършен продукт не можем и да си мечтаем. Що не погледнете, как стоят нещата в страни в които преходът е бил доста по-успешен - примерно Чехия или Полша? Има производства на автомобили, телевизори.......... Ама чии са?

Ние, в най-добрия случай, освен да модернизираме селското си стопанство, друго няма да можем да направим.
                          Това пак е нещо.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Не си много прав. Има българи на всички постове които си изброил. Е, фирмите не са български, но ако сме точни, трябва да го отчетем. Имам приятел, собственик на фирма за производство на дограма. Малка фирма, която последните години работи и във Франция. Аз не мога да си го представя да се случи, ако не сме в ЕС, Орм изглежда може. Толкова му е развито въображението, та чак бърка това което му се иска, с това което е възможно. Вяра! Това е полужението.
                            Ако както предполагам, имаш предвид "високи технологии", то не мога да споря. В IT секторът обаче, нищо не е сигурно.
                            В София мисля има емигранти, вземи убеди един мюсулманин че вярва в грешният бог. След това ще имаш шанс да убедиш един русофил, че е на "грешната страна".
                            Ей го, Орм пак твърди че ЮП щеше да се гради с руски парици. Хм, успех ти желая! Павлинчо хич не го интересува че се пишеше за петрол и наличието/отсъствието му. Той се хваща за присъствието на "вечният враг" там. Ако го питаш - каква е разликата м/у северна и южна корея понастоящем, ще се "направи' че го няма. Е, това е полужението, грабвай кърпичката и бърши сълзи. Аз си приготвих кофичка, над която да плача.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Не си много прав. Има българи на всички постове които си изброил. Е, фирмите не са български, но ако сме точни, трябва да го отчетем. Имам приятел, собственик на фирма за производство на дограма........
                              Има българи, но са наемници, макар и добре платени. Аз говоря за това у нас от нулата да се пръкне фирма, която да произвежда примерно медицинско оборудване и да достигне статус та да конкурира Сименс или която и да е друга, наложила се на пазара от десетилетия.
                              Дограми се правят у нас ама с какви профили? Ти като си поръчваш дограма, какви профили избираш? Кои са най-предпочитаните?

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Има българи, но са наемници, макар и добре платени. Аз говоря за това у нас от нулата да се пръкне фирма, която да произвежда примерно медицинско оборудване и да достигне статус та да конкурира Сименс или която и да е друга, наложила се на пазара от десетилетия.
                                Дограми се правят у нас ама с какви профили? Ти като си поръчваш дограма, какви профили избираш? Кои са най-предпочитаните?
                                Е-е-е, ама чети дословно! Аз исках да сме точни, просто. Ники работи с профили по избор на клиента. Фирмата е изградена от 0. Медицинското оборудване е "висока технология' и там спор няма. Няма и как да има. Убеден съм, че дори държавата да построи фабрика за медицинско оборудване, тя няма да "просъществъва" дълго. Не мен трябва да убеждаваш.

Comment

Working...
                                X