If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?
Най-лошото относно напускането на EC предимно касае самите британци.
При така разпределени гласовете "за" и "против" (50/50) броят на доволните е минимален а броят на недоволните - максимален.
Честно, пет пари не давам, нито за британците, нето за ЕС.
Единственото, което искам да видя е, ще изпълни ли някой волята на хората, или ще стане като тук.
В същност преброяването още не е приключило и могат да си викнат "консултанти" от ГЕРБ.
---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:42 ----------
Честно, пет пари не давам, нито за британците, нето за ЕС.
Единственото, което искам да видя е, ще изпълни ли някой волята на хората, или ще стане като тук.
В същност преброяването още не е приключило и могат да си викнат "консултанти" от ГЕРБ.
Поредното изтласкване на причините далеч от себе си.
Поради това си мисля, че казаното по-скоро не ти изнася.
Има много неща, дето по принцип не ми изнасят, но те определено не са свързани с голи обвинения, както разбирам горното. В този смисъл и не разбирам, как бих могъл да отговоря. Това е като оня лаф за сестрата, курва.
Е сега, ако кажеш в какво е по-различен 21 век от 20-тия и в какво се изразява "вертикалният", ерго "хоризонталният" модел, може и да се съглася.
Като изключим тоталитарните форми на управление, които по съвсем естествени механизми и причини във все по-голяма степен остават в миналото, в днешно време в демократичните общества е налице "силата на парите".
Тя обособява и пирамидалното (вертикалното) структуриране на управлението.
Добрата новина е, че вече съществуват съвсем обективни и реални предпоставки, това да се промени.
От една страна чисто технически и много по-важното - нарастването на образоваността на населението, което пък поражда все по-голямата нетърпимост спрямо недъзите на вертикалния модел.
Когато се задава въпроса "колко по?" ясен и точен числов израз не може да се даде, но тенденцията вече се усеща.
Убеден съм, че тя ще става и все по-силна, защото това са закономерните процеси в развитието на цивилизацията.
Като изключим тоталитарните форми на управление, които по съвсем естествени механизми и причини във все по-голяма степен остават в миналото, в днешно време в демократичните общества е налице "силата на парите".
Тя обособява и пирамидалното (вертикалното) структуриране на управлението.
Добрата новина е, че вече съществуват съвсем обективни и реални предпоставки, това да се промени.
От една страна чисто технически и много по-важното - нарастването на образоваността на населението, което пък поражда все по-голямата нетърпимост спрямо недъзите на вертикалния модел.
Когато се задава въпроса "колко по?" ясен и точен числов израз не може да се даде, но тенденцията вече се усеща.
Убеден съм, че тя ще става и все по-силна, защото това са закономерните процеси в развитието на цивилизацията.
Ми за голямо съжаление, нещата изобщо не стоят така. Точно обратното. С "развитието" на "цивилизацията", "вертикализирането" се задълбочава. Образоваността води само до осъзнаване на факта и до "неспокойствие" на нациите.
Истинска представителна демокрация е имало например при индианците лакота, но белият брат им донесъл "демокрацията".
Ми за голямо съжаление, нещата изобщо не стоят така. Точно обратното. С "развитието" на "цивилизацията", "вертикализирането" се задълбочава. Образоваността води само до осъзнаване на факта и до "неспокойствие" на нациите.
Истинска представителна демокрация е имало например при индианците лакота, но белият брат им донесъл "демокрацията".
Comment