Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Моля, форумният експерт по социопатия, педерастия и пр. отклонения в ЕС да разтълкува ето това:

https://offnews.bg/sviat/arestuvaha-...on-665863.html
    Е, то и по други географски ширини, са се случвали подобни аномалии, доколкото си спомням. На путинофилите им е ясно че - освен ограничаване свободата на група хора, забраната за изява нищо друго не променя. Поне с такова впечатление останах. Сега се опитват да наложат мнението, че англосаксонците ограничават техните права, в полза на гейове и педерасти. Да видим....!
    Ако Иво действително са го глобили на плажа, че е без горнище на банският, или сутиен - пиши ме - путинофил. Още от утре.
    Опитах да напомня - щом някой пише тук - ОЧЕВАДНО има връзка със светът. Логичното предполужение от тоя факт е, че глупусти като тая, че ЕС ни забранява да отглеждаме хлебна пшеница - не могат "да минат". За сега, никой не иска да се сети, въпреки че напомням.
    Сега ще обсъждаме дискриминацията. Ще видим за колко поста ще стигнем до циганите, евреите и още някоя група, за която може и да не се сещам.
    п.п. Упс! Преди това, неизбежно ще намерим някой кусур, на "извечният враг САЩ".
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:29.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Ей Ви на повод за размисъл. Това е от преди две години,,но май му идва времето да започне да се случва

https://bg.rbth.com/economics/2015/0...rite-si_427231

Братушките почват да влизат в час.
      Евнтуално повишения интерес към рублата би трябвало да я стабилизира,стига да не го обърнат на спекулативна търговия посредниците по износа.
      Сега ще видим доколко Путин е в състояние да опази националния интерес от олигархията.
      Тия дни китайците оповестиха ,че ще отварят фючърсна петролна борса,и вече има интерес от традиционните врагове на САЩ .
      Ако Русия,Венецуела , Иран и евентуално Индия подкрепят Китай ,една огромна сума долари ще се освободи на пазара.
      В същото време ще се засили интереса към китайския юан и евентуално при успешен старт на тази търговия би могло да се каже ,че Евроазийския регион леко разхлабва доларовия натиск.
      Русия и Китай са приели юана за базова валута за част от търговията по между им от една -две години.От друга страна търговията между ЕС и Русия е на база Евро за почти всички стоки.Та се очертава доста успешно вклиняване на юана .Особено при падане на санкциите срещу Русия.
      Макар това да засяга процентно малка част от международната търговия,спокойно може да се нарече "геостратегическа коспирация",въпреки ,че реално има чисто пазарни предпоставки да се случи.Малките играчи също си имат своите козове и ,ако си изиграят добре картите ,може и да стъпят на по-високо стъпало без да им се налага да правят доларови резерви.
      Last edited by 546; d.m.y г., 00:18.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
        Ей Ви на повод за размисъл
        https://bg.rbth.com/economics/2015/0...rite-si_427231
        Братушките почват да влизат в час.
        Евнтуално повишения интерес към рублата би трябвало да я стабилизира,стига да не го обърнат на спекулативна търговия посредниците по износа.
        Сега ще видим доколко Путин е в състояние да опази националния интерес от олигархията.
        „Идеята може да стане актуална отново в случай на засилване на санкциите, но за момента за фактическата й реализация няма нужните инструменти и съответната мотивация сред купувачите. Фактически търговията в рубли по подразбиране предполага добавяне на финансов посредник в сделката, чиито услуги трябва по някакъв начин да бъдат платени“

Тоя цитат съдържа всичкото следствие от размисъла.
        За да стане рублата силна и стабилна, трябва руската икономика да е такава. Докато не е - фокусите с балоните вече сме ги виждали.
        Защо реши, че такава стъпка ще повиши интересът към рублата? Освен газ, друго можеш ли да си купиш с рубли(ако това стане де)? Китай търгуват с цял свят, просто част от стоките които доставят в Русия ще се продават срещу рубли. И далеч не съм уверен, че в крайна сметка на руснаците ще им хареса крайният резултат.

Comment

• Ванчо,точно при падане на санкциите може да се развърти въртележката. Разбира се ,ако реализираните печалби не изтичат в кретенски харчове или депозити в чужди банки.

На руснаците може да не им хареса крайния резултат само, ако почнат да си клатят курса за да реализират печалби от курсовите разлики.Като цяло при положителен търговски баланс би трябвало да се стабилизира курса ,а това ще бъде стъпка в подкрепа на инвестициите в икономиката,което би трябвало да я превъне както ти казваш в "силна".
          Освен газ,руснаците могат да произвеждат почти всичко,друг е въпроса,че към момента инвеститорите са си нарочили Китай.
          При стабилна финансова система всеки който умее да прави нещо с печалба би вложил в техния пазар.Е стига да са налице и другите фактори дето ги предъвкваме и за нашто село вече бая време.
          Една икономика може да е силна и без да е предимно експортно насочена.Покриване на нуждите на вътрешния пазар със стоки от местни производители на конкурентни цени ( т.е. създаването на продукт да е с добро ниво на производителност или иначе казано модерно и високотехнологично) е половината от фокуса.Данъчната система има грижата да стриже ,така че да пълни бюджета,без да унищожава производството.Управляващите ,ако не допускат бюджетен дефицит и се грижат играчите да са равнопоставени и да играят по правилата ,с техните природни ресурси би трябвало да реализират сериозен ръст на растеж.Това е достатъчно ,армия си имат ,кадърни хора също,та ако не се прехласнат да крадат и откраднатото да го носят в пещерата на Голямото Зелено Чудовище да им го пази няма какво да ги спре.
          А и освен това Ким не заплашва да ги заличи от лицето на Земята,та спрямо САЩ са едни гърди напред поне в това отношение.
          Last edited by 546; d.m.y г., 01:36.

Comment

На руснаците може да не им хареса крайния резултат ако почнат да си клатят курса за да реализират печалби от курсовите разлики.Като цяло при положителен търговски баланс би трябвало да се стабилизира курса ,а това ще бъде стъпка в подкрепа на инвестициите в икономиката,което би трябвало да я превъне както ти казваш в "силна".
            Освен газ,руснаците могат да произвеждат почти всичко,друг е въпроса,че към момента инвеститорите са си нарочили Китай.
            При стабилна финансова система всеки който умее даправи нещо с печалба би вложил в техния пазар.Е стига да са налице и другите фактори дето ги предъвкваме и за нашто село вече бая време.

Не съм икономист, но курсът на дадена валута не зависи ли от търсенето и и от индексите съответно. От това че Газпром ще продава част от газта в рубли, нищо не следва. Щото въпросът ми беше - какво друго можеш да си купиш с рубли. А какво биха могли да произвеждат, е ствсем друг въпрос. Отварянето на борса за горива в Китай, вероятно ще има по голям ефект за рублата, отколкото едно такова решение на Газпром.
            И то ще се изразява главно в известна стабилизация, евентуално.

Comment

• И аз не съм икономист,но ми се струва че при търговия базирана на националната валута жънеш каквото си посееш,не зависиш от трети страни.
              Иначе с рубли нищо не бих купил,даже ме е яд ,че им плащаме газта с пари.

Comment

И аз не съм икономист,но ми се струва че при търговия базирана на националната валута жънеш каквото си посееш,не зависиш от трети страни.
                Иначе с рубли нищо не бих купил,даже ме е яд ,че им плащаме газта с пари.
                На мен ми се струва, че за да се повиши търсенето на рублата, трябва да можеш да си купуваш по вечко неща с нея. С подобна стъпка ще освободят един обем долари и ...
                За да е независима Русия, трябва да не купува и продава нищо. Няма как, с икономика базирана на продажбата на ресурси, да си независим. И високотехнологични стоки и услуги да продаваш, пак не можеш да си независим, ако са основни за икономиката ти. Така я виждам аз независимоста. Дадоха "едни пари" за независлим процесор. Който дори по времето когато са го разработвали вече е морално остарял. Докато намерят кой да го произведе вече стана безнадежно остарял. В крайна сметка - парите ги няма, сега ползват стари процесори, които на практика пак си купуват от жълтите.

Comment

• Това с пшеницата е удар под кръста!
                  Те и банани не ни забраняват да отглеждаме, но някак всичко е свързано с икономически лостове.
                  Като говорите за Русия, не забравяйте, че тя не е Белгия.
                  Тука всяко нещо трябва да го караш средно на по 2-3 000 км.
                  Някои стоки и повече. Това средно оскъпява два пъти продуктите. Това води и до някои дефицити.
                  Ето защо никой не може да разбере руснаците, както и потребителската и производствената им кошница.
                  А про по, на плажа мене не са ме глобявали за липса на бански, но в Несебър видях полицаи да го правят.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Това с пшеницата е удар под кръста!
                    Какви икономически лостове? Ако виждаш нещо нередно, редно е да го напишеш съвсем разбираемо. Току виж се окаже че сме на едно мнение. Като напишеш че ни забраняват да произвеждаме хлебна пшеница - това е удар под кръста.
                    Иво ,може да има плажове на които нудизмът да е забранен. Това обаче важи за всички ползващи даденият плаж. Сега - ако на въпросният плаж са глобили хетеросексуална кака, пък на лесбийка са и разрешили да е по монокини - русофил съм. Пардон - путинофил.
                    Ама не! Нали!? Ако в несебър ти развалят виюто - догодина на Бяла. При желание, ще си обогатиш познанията за Русия даже. И мен не ме кефят хомосексуалистите. Поради това не гледам телевизии които ги лансират. Или филми и предавания с такава насоченост. Апропо - сети ли се кога последно си виждал някой от тях на живо? Вероятно ще се затрудниш. Или не. Все едно, казваш - дразнят те като парадират. Мен пък ме дразнят всички лявоориентирани. Разбирай - русофили, комунисти путинофили, социалдемократи....
                    Да взема да искам да им забранят изявите ли!? Според мен са по вредни за обществото от "ония" леви. Не!? И щооо!? И едните са леви и другите....
                    Пак ще го напиша - това че в Русия, Путин забранява изявите на "левите", означава само че ограничава свободата на група хора. Нищо друго. И го пиша не защото искам да ви дразня, пиша го, щото ми писна да плюят по нещо което постигнахме с много мъка, през тоя прословут преход. България е европейска държава!
                    Има още много да се мъчим, верно, но и това което сме постигнали не е никак малко.

Comment

• Красноречиво....

https://fakti.bg/collisions/view/329...aign=firstpage
                      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Какви икономически лостове? Ако виждаш нещо нередно, редно е да го напишеш съвсем разбираемо. Току виж се окаже че сме на едно мнение. Като напишеш че ни забраняват да произвеждаме хлебна пшеница - това е удар под кръста.
                        Иво ,може да има плажове на които нудизмът да е забранен. Това обаче важи за всички ползващи даденият плаж. Сега - ако на въпросният плаж са глобили хетеросексуална кака, пък на лесбийка са и разрешили да е по монокини - русофил съм. Пардон - путинофил.
                        Ама не! Нали!? Ако в несебър ти развалят виюто - догодина на Бяла. При желание, ще си обогатиш познанията за Русия даже. И мен не ме кефят хомосексуалистите. Поради това не гледам телевизии които ги лансират. Или филми и предавания с такава насоченост. Апропо - сети ли се кога последно си виждал някой от тях на живо? Вероятно ще се затрудниш. Или не. Все едно, казваш - дразнят те като парадират. Мен пък ме дразнят всички лявоориентирани. Разбирай - русофили, комунисти путинофили, социалдемократи....
                        Да взема да искам да им забранят изявите ли!? Според мен са по вредни за обществото от "ония" леви. Не!? И щооо!? И едните са леви и другите....
                        Пак ще го напиша - това че в Русия, Путин забранява изявите на "левите", означава само че ограничава свободата на група хора. Нищо друго. И го пиша не защото искам да ви дразня, пиша го, щото ми писна да плюят по нещо което постигнахме с много мъка, през тоя прословут преход. България е европейска държава!
                        Има още много да се мъчим, верно, но и това което сме постигнали не е никак малко.
                        Ванка, гледам ги постоянно и даже виждам какво правят. Взимат такива решения, че няма как да не се съглася с твърдението, че някои хора мислят със задника си.
                        Разбери, че черпя впечатления от първа ръка.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• По изключение ще се включа, за оня дето спореше че в България няма американскки бази.Ето го от устата на БАШ ЕВРОАТЛАНТИКА - https://novavarna.net/2017/09/28/сол...?да-от-в/ Между натовска и американска база нали се сещаш че има разлика.

---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:00 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Кой пък те отсвирва над 55?

Ако искаш 2к заплата, пък обясняваш с красиви думи, колко много можеш, и аз ще те отсвиря.

Накратко - вероятно по погрешен начин дефинираш началните условия.

За скромния си 37 годишен непрекъван трудов стаж, съм се ръководил от едно основно правило - това първо да бъда допуснат да върша дадена работа и чак след това да ми плащат, колкото преценят, че заслужавам.

Това правило никога не ме е подвеждало.

Няма нормален човек (работодател) на този свят, който ще предпочете да те "изпусне" заради 500 лв вповече възнаграждениие, при положение, че ти му носиш 5000.
                          Извинявай ма вече даже за пазач на стадо овце не се класирам.Дори до интервюта вече не стигам, за място със средно образование и с малък или без опит.Относно заплащането обява в джобса от преди 2-3 месеца за работно място в практикер в София и Варна една и съща позиция - София 1200 лв ЧИСТО/ написано с големи букви/ Варна 500 лв нетна заплата.За кви 2000 лв ми говориш.

п.п. Със стажа се гордееха по татово време.
                          Надбавката за прослужено време е противоконституционна.Отсякоха евроатлантиците.
                          За 40 и кусур години 240 лв пенсия, мерси.Ако си спестявам парите които ми удържат за пенсия ще съм по-добре.
                          Ми ако умра на 60 какво става със стажа и парите които са ми удържали.
                          Като отпадне минималната заплата безработицата ще изчезне ще има работа за всички за по 20-50 лв.
                          За слава не работим.За пенсия също.
                          Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:28.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Веднага се извинявам.
                            Митак,признавам се за крайно неосведомен,американски бази има.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Извинявай ма вече даже за пазач на стадо овце не се класирам.Дори до интервюта вече не стигам, за място със средно образование и с малък или без опит.Относно заплащането обява в джобса от преди 2-3 месеца за работно място в практикер в София и Варна една и съща позиция - София 1200 лв ЧИСТО/ написано с големи букви/ Варна 500 лв нетна заплата.За кви 2000 лв ми говориш.
                              Глупости! Ако търсиш място за пазач, т.е - работа, която всеки може да върши, най-вероятно ще предпочетат по-младия. Но ако имаш умения, които не всеки има, възрастта няма да е определяща.

А ти имаш такива умения. Имаш златни ръце.

Явно не търсиш на правилното място.
                              Някъде четох, че понастоящем струговете и фрезите у нас са повече от стругарите. Т.е - има недостиг на квалифицирана работна ръка. Говорим за квалификация, каквато на теб не ти липсва или поне много бързо можеш да влезеш в крак.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Веднага се извинявам.
                                Митак,признавам се за крайно неосведомен,американски бази има.
                                За друг ставаше въпрос, ама да се подразбира - за тия коита казват че в България няма американски бази.

---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Глупости! Ако търсиш място за пазач, т.е - работа, която всеки може да върши, най-вероятно ще предпочетат по-младия. Но ако имаш умения, които не всеки има, възрастта няма да е определяща.

А ти имаш такива умения. Имаш златни ръце.

Явно не търсиш на правилното място.
                                Някъде четох, че понастоящем струговете и фрезите у нас са повече от стругарите. Т.е - има недостиг на квалифицирана работна ръка. Говорим за квалификация, каквато на теб не ти липсва или поне много бързо можеш да влезеш в крак.
                                Абе ти откъде падаш.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X