Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
    Къв е проблема,като изчезнат 94-те процента ,тези същите 6% процента ще станат 100- чиста математика.
    Е някои тогава ще ходим пеша.....

Лесно ще се реши и този проблем- заместваме знак "стоп" с знак "път с предимство" и червените светлини на светофарите с зелени такива и готово.
    Това е революционно решение в Сталинов стил, ние нали еволюционно търсим.
    И докато го пиша ми "светва" че то май си е еволюционно. Щот...кой спазва "СТОП" и червен светофар вече. Но това е локално, на "местно" ниво. В световен мащаб има разлика.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Сталинов стил решение е и заселването на Сибир.
      В краен случай и на Марс.От по-умните и способни индивиди,както е било навремето.
      Ще станем зелени човечета,натам отива раутата...на теб поне това ще ти е лесно..
      Last edited by 546; d.m.y г., 12:48.

Comment

• Какво се вижда на хоризонта?
        Към настоящия момент - основно ITER. Предстоят доста години (поне 30) докато тази технология стане така масова, както АЕЦ. Демек - след 30 г. ще добавим още 4 - 5 %.

Не знам за вас, но на мен не ми изглежда никак оптимистично. Не че не съм оптимист.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
          Сталинов стил решение е и заселването на Сибир.
          В краен случай и на Марс.
          Ще станем зелени човечета,натам отива раутата...
          Сталинист!
          Няма да закачаш Марс, ей!
          А и от там лесно се пада.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Какво се вижда на хоризонта?
          Към настоящия момент - основно ITER. Предстоят доста години (поне 30) докато тази технология стане така масова, както АЕЦ. Демек - след 30 г. ще добавим още 4 - 5 %.

Не знам за вас, но на мен не ми изглежда никак оптимистично. Не че не съм оптимист.
          Оптимизъм дава темпът с който се развиват технологиите. Пак обръщам внимание на фактът - прогресивно е, не линейно.
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 12:51.

Comment

• Енергийният еквивалент на един добър обяд е около 1 kWh.

Eнергийната плътност на слънцето е под 300W/куб. м.

Горното сравнение ясно показва, че дори само за да сме живи, на нас ни е необходимо ужасно много енергия.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Енергийният еквивалент на един добър обяд е около 1 kWh.

Eнергийната плътност на слънцето е под 300W/куб. м.

Горното сравнение ясно показва, че дори само за да сме живи, на нас ни е необходимо ужасно много енергия.
              Това от къде ти дойде на акъла.
              Един добър обяд съдържа поне 175 мл. червено вино тоест 0.175кWh .Колкото до другото до 1 кWh,то е енергиен баласт ,нужен за да може тази енергия да се усвои по правилния начин и да се превърне в нещо полезно.
              Тоест ,ако отнесеш обема на алкохола в чаша вино и енергията която се съдържа в него към обема на тялото си и го съпоставиш с тази на Слънцето ще получиш 1:1 .
              Ако ще расъждаваме на тая посока дай да се прехвърлим в оная другата тема,че да не мажем тук.
              Добър апетит и Наздраве !
              Last edited by 546; d.m.y г., 13:40.

Comment

• В режим на тежко физическо натоварване едно човешко тяло с тегло около 70 кг работи с около 1,5 kW мощност. Опитвам се да дам пример затова, колко ние изразходваме, сравнено с това, което слънцето произвежда.

И понеже само бегло познавам човешкия метаболизъм, то ще дам пример с нещо доста по-понятно.

Един 30 ватов поялник на който нагревателят му притежава обем 5000 куб. мм. притежава енергийна плътност от 6 MW/куб. м. - или 20 000 пъти по-голяма от тази на слънцето.

Или казано иначе - необходимата мощност за да работи нашият поялник, слънцето я генерира от маса с обем 100 литра.

Това за съпоставка, какво харчим.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ха, хааа. Тъкмо гледам по F+ приказват за концептуални коли. Представиха преди малко Порше изцяло на ток, ускорение от 0 до 100 за 3.6 секунди. Пробег 500км с едно зареждане, зареждане до 80 процента - 15 мин. Честито, на противниците на зелената енергия!
                  Ох, ами тъкмо показаха една(верно грозотия), която минава 650км с едно зареждане, но понеже е с "панели" ако е през деня - още толкова. Това с трима пътници!
                  Мдааа..... харчим по вече от слънцето като плътност, ама сме несъпоставимо по малки.
                  оптимизмът е задължителен.

Comment

• Порше казваш,а нещо за Дачия или Лада няма ли,че са ми малко по-достъпни в ценово отношение?
                    Накрая ще сложат зверски данъци на коли с ДВГ ,респективно акциз на горивата за тях и с тези кинти индиректно ще субсидират електричките дето ще вдигат 300 за 5 секунди ,но въпреки това ще си останат недостъпни за простолюдието.Бедните ДГД,нищо ново под Слънцето.
                    Last edited by 546; d.m.y г., 21:00.

Comment

• С една дребна уговорка, която много често се премълчава. За 1 минута с моя бензинов мотор мога да ускоря от 0 до 100 3 - 4 пъти, макар и не за 3,6 сек.
                      Електричката, ако направи повече от едно, ще и се подпалят моторчетата

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Това да им е проблема.Топлината също може да се оползотвори,ама Поршето ще понатежи малко.Евентуално това ще се реализира при товарните.
                        Last edited by 546; d.m.y г., 21:09.

Comment

• Ами не им се палят моторчетата. Още го дават филмчето. Който се интересува, ВЕРОЯТНО ЩЕ ГО НАМЕРИ.

Цената в момента не е за простолюдието, ама ако можеш да си купиш бензиново Порше, па макар и модел от преди 2 години - ПОЗДРАВИ! Значи си му хванал цаката. Има и други марки и други технологии. Безжично зареждане за 3 часа. Съпоставката с ония 15 мин. е ...... обаче - безжично е, спираш на паркинга и .....
                          Освен това е прототип, предстои развитие.
                          Олеле, това е от преди 3г. "Гудууд - колите на бъдещето". Вероятно вече не е актуално.
                          Извинявам се!

Comment

• Имах един съученик на когото любимото му занимание беше да си вземе порция кюфтета и да седне да ги яде във вегетарианския ресторант. Чудя се, какво ще стане, ако се паркирам до ел. колонката на кауфланд и проточа от багажника въжето за теглене?

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ще ти гепят въжето ,брадчедите са наясно ,че дето тече ток има кинти

Comment

• Не съм сигурен че те разбрах. Ако съм, то - тия които зареждат за 3 часа безжично в момента вероятно са направили тестовият път в UK, на който има лента, по която ако се движиш със снабден с технологията Фтомобил, си зареждаш по време на движение. Та... могат те дръпнат(вместо ти тях), що не.
                                Някой се чудеха - защо е Формула Е. Е те за това.
                                За същото за което беше 1. А аз се чудех - защо Ф1 стана ... театър. Вероятно пак заради това.
                                Имало и Ферари .... на ток. Амаааа... не с радиоуправление , а съотношение 1/1.
                                п.п. И понеже стана дума, та се сетих - Павка, хората направиха тротоар, по който, като се движиш пешком, захранваш съседната сграда. Едва се усещало потъването и никой не се впечатлява, обаче .... светодиодите си светят. Няколко десетки метра ...... тротоар!
                                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:00.

Comment

Working...
                                X