Известие

Collapse
No announcement yet.

РИБОЛОВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

хааааааа адската тема много съм добър!!!!!!!!
    скарата е от мен !!!!!!!!
    155 осем хиляди клапана 16 вериги
    0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Морфилус какво хубаво чатче си спрягаме я поясни?нещо пречиме ли ти? спамиш ми по темата неусещаш ли колега?ако си рибар заповядай при нас аз не държа на точки и запетайки няма да ти правя забележка и повече не си позолявай лукса да ми казваш "чатче" на сериозните теми дето ги спамиш я се засрамете тука не може там не може накрая се появяваш некакен и какво желаеш не разбрах?нещо нарушено ли има някой да е нагрубен или засегнат?

Comment

укелей-или още беловарка,облес,блескавица,товае рибката която обитава почти всички наши езера и реки,достига на дължина до 26 сантиметра и тегло до 170грама но това са рекордни размери и почти не се ловят на практика,тази риба плува на големи пасажи кълве доста бързо а усети ли тежест на плувката плюе веднага и следващата рибка налапва,трябва бърз рефлекс за нея това е най спортната риба за риболов,добре и лесно се лови с директен при подходяща дълбочина,движи се в всички водни слоеве от самата повърхност до самото дъно зависи как се подхрани мястото в кой воден слой искаме да ги задържиме,плувка от 0.5гр до 1.5 гр задължително добре утежнена да няма излишно съпротивление в водата при потегляне,поради малките си размери и уста се съобразяваме с подадената стръв,пинки,бял червей,торен червей,хляб,тесто от спринцовка,жито,най обикновенната захранка за него са омесени царевично брашно с пакетче ванилия и добавена жълта или червена боя за яйца за да направи облак в горният слой който е забелязва от рибите,те се движат непрекъснато и се захранва с рядка захранка през 10 мин най много,използват се куки номер от 14 до 18 препоръчително е 16ти номер с дълго рамо и задължително много тънки прави тип "кристал" или "лимерик" за да не пукат стръвтта препоръчително Мустад 224 n и Фронтиа или вече е Адройта 194 отговарят на изискванията,влакно за повод от 00.8-0.10 повече не е необходимо а и тези рибки имат чувствителни устички и самото прегъване на дори тънко влакно се регистрира като нещо нередно,когато захранваме частиците бавно се напояват с вода и потъват към дъното и на самото дъно се събират рибки и може след време да се спусне на самото дъно стръвтта на 20 см от него,след уклейте от долу се събират червеноперки или бабушки те се ловят по същият начин,това са първите пролетни рибки и ние ги чакаме с нетърпение нали

Неразбираем текст. Започни да пишеш на български. Прояви уважение към всички останали, моля те.
        Old Fox

Last edited by Old Fox; d.m.y г., 23:58.

Comment

Румене,и каква риба се лови в тоя зимен сезон?
          0888515205

Comment

Аз бях много запален и сериозно оборудван, наскоро си разпродадох всичко, нервите ми дойдоха в повече, някои ги било успокоявало, но...мен не Въпреки това съм навит за близък излет в околностите на София(имам 2 пръчки останали с такъми доста), но като се постопли и закълват рибите пролетта на фин такъм
            Arena Coast Customs

Comment

ами Мариане те рибите се хранят проблема е че не се движат и седят или в устието на реката която пълни водоема и обират от мътилката каквото намерят или на дъното на водоема на дълбокото и няма как да ги стигнеш без лодка,иначе клен,морунаж,скобар,костур,платика,червеноперка,ба бушка,щука,бяла риба,михалца,пъстърва,това са рибки който не "спят" зимен съм дето има дума а това с зимният сън е грешно понятие и важи само за плитки блата и езерца дето дълбочината е малка 1-2 метра и рибите изпадат в летаргия,в нормален водоем дори да е замръзнал влива ли се в него течеща вода и има ли дълбочина по 6-7 метра рибите се движат под леда,основно зимната стръв е така нареченият херономус или руснаците му казват мутиль а ние го наричаме -червенка,това е ларвата на комара и е червейче дълго 1.2-1.5 см то живее в калта под водата и е рубиненочервено на цвят даже бих казал красиво,няма риба която да не се храни с това същество това си им е зимната храна на мирните риби,по реките има жълъди в тях живее вълодовият червей то е малко тумбесто червейче,там където се влива вада в реката около нея има изгнили листа в тях като се разрови живее -лежляка,също се среща в корите на изгнилите дървета,в магарешкият трън горе в цвета в късна есен почва да гние и вътре има малки червейчета чудесна стръв ако закъсате и сте на някоя река или водоем,в реките има мамарци или ручейници те едвам пълзят по дъното и са в черупки от пясък като малки пъшкулчета са и вътре е ларвата-червейче с много крачета естественна стръв за рибките в реката,има също ракообразно което ако не знаеш къде да го търсиш няма да разбереш че съществува -зеленка,паяко пободно същество зеленикаво на цвят то се лепи и живее по стари дървета и корени в водата,няма хищтна риба която да не се храни зимата но е много обикаляне и търсене,за това ако не е много зор изчакваме да изпролети

Неразбираем текст. Започни да пишеш на български. Прояви уважение към всички останали, моля те.
              Old Fox
              Last edited by Old Fox; d.m.y г., 23:58.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                ами Мариане те рибите се хранят проблема е че не се движат и седят или в устието на реката която пълни водоема и обират от мътилката каквото намерят или на дъното на водоема на дълбокото и няма как да ги стигнеш без лодка,иначе клен,морунаж,скобар,костур,платика,червеноперка,ба бушка,щука,бяла риба,михалца,пъстърва,това са рибки който не "спят" зимен съм дето има дума а това с зимният сън е грешно понятие и важи само за плитки блата и езерца дето дълбочината е малка 1-2 метра и рибите изпадат в летаргия,в нормален водоем дори да е замръзнал влива ли се в него течеща вода и има ли дълбочина по 6-7 метра рибите се движат под леда,основно зимната стръв е така нареченият херономус или руснаците му казват мутиль а ние го наричаме -червенка,това е ларвата на комара и е червейче дълго 1.2-1.5 см то живее в калта под водата и е рубиненочервено на цвят даже бих казал красиво,няма риба която да не се храни с това същество това си им е зимната храна на мирните риби,по реките има жълъди в тях живее вълодовият червей то е малко тумбесто червейче,там където се влива вада в реката около нея има изгнили листа в тях като се разрови живее -лежляка,също се среща в корите на изгнилите дървета,в магарешкият трън горе в цвета в късна есен почва да гние и вътре има малки червейчета чудесна стръв ако закъсате и сте на някоя река или водоем,в реките има мамарци или ручейници те едвам пълзят по дъното и са в черупки от пясък като малки пъшкулчета са и вътре е ларвата-червейче с много крачета естественна стръв за рибките в реката,има също ракообразно което ако не знаеш къде да го търсиш няма да разбереш че съществува -зеленка,паяко пободно същество зеленикаво на цвят то се лепи и живее по стари дървета и корени в водата,няма хищтна риба която да не се храни зимата но е много обикаляне и търсене,за това ако не е много зор изчакваме да изпролети
                Ти ми скри топката,браво,много полезна информация
                0888515205

Comment

Ако не отиваш в магазина и се надяваш да има ручейници, иначе пада едно вдигане на камъни )) Става и с друга стръв, но колегата е изброил най-ефектните за зимен риболов и пъстърва. Другото е речен риболов на скобар на троха с "френски" хляб, но места се намират трудно по достъпните брегове - заети са още по нощите. Ловят и на гола кука тройка, която скобара атакува през зимата и още не може да се каже защо, но лично аз не обичам този тип риболов, защото е близък до бракониерските методи.
                  Arena Coast Customs

Comment

е пада вдигане на камъни и ти пък...отиваш там където водата намаля силата си преди и след водопад и си ги обираш като ягодки те се лепят по клечките а те се спират от течението ,не само скобара се лови на гола кука,когато рибите са концентрирани можеш да ловиш с гола червена кука мислят я за херономусче или за малко червейче тубифекс и я засмукват,ей да не тръгнете без стръв вече...при пъстървата има много митове и легенди че е кой знае колко хитра че усеща всякакви аромати в водата че те вижда и какво ли не,един клен-кефал има по добро зрение от нея и е 5 пъти по-хитър и атакуването на примамката трябва да му се стори съвсем нормално дори самото и цопване в водата,имам случай който съм виждал как от падаща черница кленовете изяждат само хубавите зряли черници другите пропадат покрай тях лошите даже и не ги опитват...пъстървите са брутални хищници с свирепа атака изискват умение разбира се не всеки ги лови дори да ги има,но спрямо интелект са гола вода,има много случай някой да закачи пъстърва в вир да я убоде и пак да си я хване при другите риби това е абсурдно,щуките и костурите са най простите риби при тях всичко е атака без замисляне.

Old Fox

Last edited by Old Fox; d.m.y г., 00:00.

Comment

И аз съм запален, но все още не много добър, като се затопли обаче съм в групата на риболовците задълже!
                      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                      BMW 328i

Comment

заповядай разбира се,на мен ми се ходи с целият модераторски екип на риба,ще си прекараме добре сигурен съм,ще обясня на OLD FOX неразбираемите неща в риболова който той обича да зачерква щото са му чужди и непонятни.

---
                        Послед опит. Ето как следвало да изглежда този текст:

Заповядай разбира се, на мен ми се ходи с целия(непълен член) модераторски екип на риба. Ще си прекараме добре, сигурен съм. Ще обясня на OLD FOX неразбираемите неща в риболова, които той обича да зачерква щото са му чужди и непонятни.
                        Old Fox
                        Last edited by Old Fox; d.m.y г., 17:05.

Comment

колега ОЛД ФОКС,аз съм си сложил запетайки и не пренасям на нов ред и не започвам ново изречение нито използвам име на някой за да слагаш главна буква за да прейначаваш как трябва да изглежда текста,според теб всичко трябва да изглежда някак си с много тирета с много точки с много главни букви,но това не е диктовка а е свободен текст но щом е правилно добре.

Comment

кой от какви примамки за щука е доволен,имам в предвид блесни,воблери,попери?ако някой има опит да каже в течение на река кое е резултатно или ако някой има наблюдение към някоя нейзвестна марка че е резултатна и работи,на инат и за тест си взех китайски блесни 4 броя от всякакъв размер копие на Рублекс и на Мепс и са трагични,трябва им бърза скорост да за завърти лопадката и някак си не са балансирани и нямат добра вибрация в водата,та не си взимайте нещо непроверено,тройките от зад са трагични не са френски и са дебели и тъпи.

Comment

Одих у неделя сабаале да ги къцам,абе на обяд на една тайна рекичка има малки и не толкова малки щукички,добре ама рекичката обрасла яко въртех се сумтех ни с блесна ни с попер,не става брате,ама се бехме подготвили с вратни пържоли омазах ги с сол и лучец брате и ги плесках на грил тигана,ама и наденица за скара да не са ни много сухи пържолите и точно след 2 минути вече не ме беше яд че не хванах нищо,наядох се и се оригнах и изгубих интерес,разходих се на горе на долу и видех едно животинче до една дупка абе полегнало така по гръб все едно че е заспало,наведох се абе или е къртица или е сляпо куче не ги различавам малко е около 15 см с остра муцунка и дебели лапички като лопадки и е лъскаво абе готино животинче,не знам що се беше гипсирало и що е излезнало на вънка да умре? абе малко го гледаш ама какви дупки копае не е истина,аз това се чудих братче и не ми е ясно на мене да ми дадат 2 лопати да ми ги вържат на ръцете аз цел ден и да копам сигурно ще си стигна коленете най много,това как не го мързи не знам,утепало се е за миньор направо ми се щеше да му прасна една жълта каска на тиквата,това ми беше излета скука и размисли сред природата,на връщане минах покрай едно гробище загледах се в паметниците на хората и се сетих че животът няма смисъл,трябваше да погреба животинчето някак си не му отиваше само изоставено и в неестествената си среда над земята.

---
                              Последно предупреждение - пиши грамотно на български. Уважавай езика. Ще се изразя в твоя стил:
                              Пишинабългарскипишинабълграскипишинабълграски!
                              Old Fox
                              Last edited by Old Fox; d.m.y г., 23:56.

Comment

Кой и къде мисли да открива сезона?Аз мисля за Огняново или Искър-дайде малко инфо най-вече за Огняново,ако сте запознати...

Comment

Working...
                                X