Известие

Collapse
No announcement yet.

РИБОЛОВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз да попитам дали има някой тук, който да практикува морски риболов от лодка
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
      Аз да попитам дали има някой тук, който да практикува морски риболов от лодка
      Аз, ама с отвращение, съответно - рядко.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
        препоръчвам ти ако не можеш да го намериш обади ми се имаш ми тела,влакното е Штрофт,STROFT GTM GMBH BERLIN,внася го Александър Вулев който издаваше списанието Български Риболовец влакното е твърдо с ниска разтегливост темперовано е прозрачно с сив отенък,държи на възел зверски и по трудно се надира горният слой като ловиш костур от малките зъбки,за блесна е отлично заради малката си разтегливост за поводи за куки няма по добро а за риболов на плувка до размер 0.20 е чудесно нагоре става леко твърдо и начупва ако си с макара шпулата да е под размер 2000,ловя с него от 1999 та година вече 17 години,като замяташ на голяма дистанция също е добре защото засича добре заради малката си разтегливост,мерил съм с микрометър малко по-дебело е от написаното не е с реално сечение ама всичко друго е на ниво,мисля че съм имал и пробвал с годините всички влакна по известни от магазините за сега е най коравото,другите корави са Торей,Дамил Сумо и Тектан но не се знае на колко години са,Платил-с реално сечение и си издържа показателите на възел това което пише на макарата,за по "мек" риболов на дребни риби Браунинг и Суфикс имат добри меки влакна разтегливи типично плувкарски и за мач риболов с по мека въдица с малка акция,с конец 0.10 не лови защото гние бързо и след всеки риболов рябва да го развиваш да го разпъваш да се суши,и там нямаш разтегливост това е за блесна за клен и за пъстърва например на по дребни риби ще им разкъсваш джуките ако не коригираш засечката,всъщтност 0.10 плетеняк не става за нищо дори за поводи за дъно много е тънко и се оплита,от плетените влакна съм най доволен за момента от Сакура.
        Румба, аз ловя уклей, костур и по някой голям кефал. Риболовът ми е за оправдание. Става ми гадно, когато някоя голяма риба ми скъса влакното и за това се оборудвах с конец от Тектан. С него в пристанището на Кавала хванах лаврак 5.5 кг, абсолютен рекорд там. И това му беше на това влакно. От тогава до сега, посредствено представяне и само мъка. махнах го, но ми започнаха мъките по язовирите с някакво прехвалено, но не издържащо на удари влакно. макарата е с добра контра и не е в нея причината. Всъщност са Мичел, ДАМ и куче марка.
        исках да ми препоръчаш влакно за река и язовир за плувка за риби до около 2-3 кила.

---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
        Аз да попитам дали има някой тук, който да практикува морски риболов от лодка
        аз, но само в северозападно от остров Тасо риф
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Румба, аз ловя уклей, костур и по някой голям кефал. Риболовът ми е за оправдание. Става ми гадно, когато някоя голяма риба ми скъса влакното и за това се оборудвах с конец от Тектан. С него в пристанището на Кавала хванах лаврак 5.5 кг, абсолютен рекорд там. И това му беше на това влакно. От тогава до сега, посредствено представяне и само мъка. махнах го, но ми започнаха мъките по язовирите с някакво прехвалено, но не издържащо на удари влакно. макарата е с добра контра и не е в нея причината. Всъщност са Мичел, ДАМ и куче марка.
          исках да ми препоръчаш влакно за река и язовир за плувка за риби до около 2-3 кила.

---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

аз, но само в северозападно от остров Тасо риф
          Не разбирам от сладководен риболов, но за плетеното, има начин да подобриш дистанцията с 10 - 15 процента. Бебешко олио, преди риболов здраво накисваш шпулата, по време на риболовът също, от време на време. Има и по качествени плетеняци промазани и със покритие, така или инак винаги дистанцията е по малка от тая с монофил.

Comment

• [QUOTE=ivan dimitrov;1475659]Не разбирам от сладководен риболов, но за плетеното, има начин да подобриш дистанцията с 10 - 15 процента. Бебешко олио, преди риболов здраво накисваш шпулата, по време на риболовът също, от време на време. Има и по качествени плетеняци промазани и със покритие, така или инак винаги дистанцията е по малка от тая с монофил.[/QUOTП

Правил съм ги и тия номера, ама ми омръзна. Особено като ловя на рибка на подвижна плувка...
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• [QUOTE=mordohy;1475665]
              Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              Не разбирам от сладководен риболов, но за плетеното, има начин да подобриш дистанцията с 10 - 15 процента. Бебешко олио, преди риболов здраво накисваш шпулата, по време на риболовът също, от време на време. Има и по качествени плетеняци промазани и със покритие, така или инак винаги дистанцията е по малка от тая с монофил.[/QUOTП

Правил съм ги и тия номера, ама ми омръзна. Особено като ловя на рибка на подвижна плувка...
              Е, няма пълно щастие. Аз ползвам плетено на Сънлайн, не помня какъв е моделът, жълто е, с почти кръгло сечение. Със и без допълнителни лубриканти постигам еднаква дистанция, което говори добре за него. Но пак е по зле от монофил с двойно по голям диаметър. За мен плюсовете са по вече, но аз ловя само по нащо море. На едната шпула имам и Бъркли или Беркли, не зная как точно се води, същият диаметър - 0.08, според мен е по зле от Сънлайн. Единственият монофил, който ме е впечатлил е Бомбър на Тубертини. Ползвам за кефалови, че там трябва разтегливост и дистанция, а тая гад не се усуква като другите, сечението е елипса. Ползвал съм различни марки и модели монофил, но не ги помня. Предимно ефтини и като направи "беля" - в коша и сменяме моделът/марката. Последните 3-4г съм главно на плетено, даже съм склонен да губя до 20 процента от кефаловите, но да намаля рискът от загуба на зарган. Всеки луд, с номерът си.

Comment

• [QUOTE=mordohy;1475665]
                Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                Не разбирам от сладководен риболов, но за плетеното, има начин да подобриш дистанцията с 10 - 15 процента. Бебешко олио, преди риболов здраво накисваш шпулата, по време на риболовът също, от време на време. Има и по качествени плетеняци промазани и със покритие, така или инак винаги дистанцията е по малка от тая с монофил.[/QUOTП

за първи път плетенето влакно навлезе да се ползва за фидер че няма разтегливост и отчетливо показва почукванията на върха,основно с еползва за замятане на тежки примамки за едри хищтници където се изисква да им се пробият кокалестите уста и ако има закачки да се отвори тройката но да се спаси линията,за риболов на сом не става оплита се от живата рибка,за влачене също не става защото акцията на въдицата лови рибата и има съпротивление в водата по голямо от монофила,старее в пъти по бързо от монофила и се самоизносва от якото търкане в водачите който ако не са силициев карбит а са порцелан ги нарязва като шкурка прави улей и се наранява от тях и другото влакно го дере,попива миризми и от оловото на линията става химизация в водата,другото което е че излиза на бради на витки ако си ловил с различни по тежест плувки булда или спининг примамки.хората масово се радваха преди години на новите връх яки влакна да ама не,общо взето ако ловиш щука и го сменяш всяка година щото гние е много удачно а за друго не върши особенна работа в риболова,мое мнение де.

Comment

• Румба, колкото рибари, толкова и мнения, човек. С по вечето неща съм съгласен. Не мисля обаче че старее по бързо от монофилът. Аз ловя в солена вода и едното ми влакно тия дни ще подкара 4ти сезон. На края на всеки сезон ги "обръщам", щото като поработи покритието се износва и изглежда по грозно на шпулата. Колко е важно това се сещаш, ама ме дразни да гледам намотки с различен вид. Вероятно е въпрос и на качества на конкретно влакно, вероятно има значение и къде и как се ползва, лично аз се "родих" като открих плетеното. За мен най големият недостатък е скъсената дистанция. Липсата на разтегливост обаче я покрива абсолютно. И монофилът излиза на бради, разликата е че плетеното, като го пооправя малко и плавно го опъна, се чува едно - цък и отново имам права линия. Монофил направи ли примка - шпулата навън и нов монофил.
                  По вечето съвремени сопи са със СИК водачи, това отпада като притеснение, на всичко отгоре ми държи ролката на бигелът и ръбчето на шпулата добре полирани.
                  И накрая пак ще кажа че всичко е относително. Аз споделям моят опит, като подчертах че той е трупан главно по нашето море. За сладки води съм натрупал опит, който с риболовът няма много общо. Най много да дам "рецепта" за бързо отстраняване ма главоболие, ама те са отдавна известни. Номерът с лубриканта, при по некачествени плетени работи, това беше основното което исках да споделя с Иво. Щом не го устройва, ще намери друго решение. Който търси намира!
                  Наслука!
                  п.п. Началото на четвъртият сезон е вече факт. Нулевата разтегливост на плетенякът ми осигури 2 пъти по вече риба от на авера, който е по добър рибарин от мен. Е, верно той исползва и въдица която е неподходяща за бомбарда, щото трябваше да ловим на дъно уж. Аз нали съм фен на бомбардирането, сложих в багажникът и по фино оборудване(хе,хе), смеят ми се понякога, но често вадя късмет. Майски зарган! Кой да го предвиди(освен мен). Тия нежни "пипвания" на 50-60м с монофил, при страничен вятър 4-5 м/с.... абсурд. Авера каза че е сложил подходяща въдица в боекомплекта, следвящият път няма да ми е толкова весело, въпреки че се радвам винаги като хване риба.
                  Странна работа, точно за влакното от което съм много доволен, в нета срещнах доста негативни коментари. Изглежда има "ментета", гадост.
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 18:33.

Comment

• Здравейте! Искам да попитам някой от вас може ли да ми даде изпитана рецепта за качамак за риболов?

Comment

• А да се похваля!
                      Благодарение на Румбата, преди няколко дни ми дойде влакното STROFT GTM.
                      Нищо общо с останалите боклуци, с които ни заливат. Наистина зверско влакно. Правих си какви ли не гаври с него и не мърда. Взех две ролки. Едната 0.14, а другата 0.16 мм.
                      Заиграх се с 0.14.
                      Флуорокарбон 0.12 на Трибоко, кука 12 кована на повода и дръжте се риби.
                      Започна се с уклея, но скоро се появиха едрички каракуди.
                      Скъсах и вързах куката директно на основното влакно.
                      Нарочно ги засичах и вадих просташки, но.....Само се катапултираха от водата.
                      Омръзна ми и смених плувката и куката с първи номер и закачих една уклейка за костур.
                      Костур не хванах, хванах тен и стар живарник.
                      Общото ми впечатление е, че това е едно изключително влакно и горещо го препоръчвам.
                      Цената му също е чудесна. 8 лв. за ролка 100 метра.

Comment

• Живот и здраве ще има тестдрайв на новите чепаренца и пръчки
                        Attached Files
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Мда! Ама това на морски риболов ми мяза.

Comment

А да се похваля!
                            Благодарение на Румбата, преди няколко дни ми дойде влакното STROFT GTM.
                            Нищо общо с останалите боклуци, с които ни заливат. Наистина зверско влакно. Правих си какви ли не гаври с него и не мърда. Взех две ролки. Едната 0.14, а другата 0.16 мм.
                            Заиграх се с 0.14.
                            Флуорокарбон 0.12 на Трибоко, кука 12 кована на повода и дръжте се риби.
                            Започна се с уклея, но скоро се появиха едрички каракуди.
                            Скъсах и вързах куката директно на основното влакно.
                            Нарочно ги засичах и вадих просташки, но.....Само се катапултираха от водата.
                            Омръзна ми и смених плувката и куката с първи номер и закачих една уклейка за костур.
                            Костур не хванах, хванах тен и стар живарник.
                            Общото ми впечатление е, че това е едно изключително влакно и горещо го препоръчвам.
                            Цената му също е чудесна. 8 лв. за ролка 100 метра.

нема грешка никъде.от 17 години е на пазара внася го Александър Вулев пловдивчанин беше собственик на списание Български Риболовец има ме в негоот преди много години зимата на яз,Искър трябва да хвана да кача снимки.

---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 12:57 ----------

Първоначално публикувано от petio26 Покажи съобщение
                            Здравейте! Искам да попитам някой от вас може ли да ми даде изпитана рецепта за качамак за риболов?
                            ами аз ще ти напиша,предполгам става въпрос да замяташ на пружина на дъно,ако е с царевично брашно слагаш вода на котлона на бавен огън и като сабълбука слагаш брашното и намаляш котлона едва да топли,бъркаш непрекъснато 4-5 мин и то набухва бързо става,от там взимаш кюспе на прах то ще сгъсти ще попие влагата и ядки стари фъстъци стари бадеми бракувани сложи начукани 100 грама и от някои магазин или цех за сладолед си купи сироп карамел може директно сиропа може и само есенция,като ги умешаш добави глина за плътност и тежест защото като заметнеш като удари горният слой ще се разпадне преди да стигне до долу и в горен слой ще има уклей и тн а долу никои,и се научи да замяташ преди всичко на едно и също място това е задължително не правиш нищо иначе ако сееш сееш,хвани ориентир от другият бряг и си прави топките еднакви по големина ,глината е тежка и лепкава и ще смъкне храната на дъното по-бързо да не се разпадне така бързо,ако можеш освен това си свари жито и кюспе и варени ги забъркай с ръка в друга кофа и ги мятай с прашката за захранка,хубава прашка за захранка мята топки по 100 грама над 70 метра аз съм специалист в тая дисциплина и не и е сложно нищо,друга рецепта където върви по цяла БГ е хляб Добруджа го накисваш в вода да се размекне и го стискаш и изцеждаш и от там му добавяш кюспе на прах с малко олио и бъркаш,ако ловиш пролетно време на плитчините за каракуди и шаранчета и секакви гадове мирни риби и дълбочините са по 1-1.50 метра до 2 метра не слагай глина но рибите лятото като цяло са на 4-6 метра и е задължително за река е задължително и незабавно се слага глина,едрите частици ще задържат по-едрите риби дребните ще ги привлекат на петното като се хранят.

Comment

Мда! Ама това на морски риболов ми мяза.

Морски да, чепаретата са за сафрид, иначе през другото време през деня попчета.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Колеги, кажете места за морси риболов в Гръцко. Нещо ми се ходи натам да пробвам. Може и за палатка да са, не е проблем.
                                Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid

Comment

Working...
                                X