Известие

Collapse
No announcement yet.

Градина-благинки и зеленина за окото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

за снокинята те уреждам ама за лимон и аз съм навит
    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
    алфа ромео 164 2.0тс -на части
    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
    sigpic

Comment

искам една смокиня тя е с едри плодове приличат на круши такава форма имат,а тая пръчка ще израсте ли голямо дърво от нея или ще станат храстове само?казахме лимони и знаеш ли какво съм виждал преди много години в едно село до Монтана,2 дървета лимони станали огромно засадени в двор по 4 метра високи с огромни лимони на тях като дюли беше ноември месец тогава им е събора,а там е студено зимата как са се климатизирали не знам.
      Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 08:59.

Comment

лимон и други цитруси се хващат най-лесно и са най-здрави от костилка. като поизрасте се ашладисва.
        не трябва обаче да са на пряка слънчева светлина нито на много тъмно. искат торене или смяна на горния слой почва и пръскане щото много ги нападат паячетата.
        абе боцваш семки в 5-6 чашки от кафе и ще стане.
        точка

Comment

смокинята както маслините, нара,кивито и много други виреят в България но трябва да се завиват със слама или шума докато станат 2-3 годишни,след това няма проблем.смокинята ако и махаш издънките става дърво,неги ли махаш става храст.на мен ми бяха измръзнали миналата година смокинята и нара и сега са отново едногодишни/с тънко стебло/смокинята си е родила и така,но нара нее
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            лимон и други цитруси се хващат най-лесно и са най-здрави от костилка. като поизрасте се ашладисва.
            не трябва обаче да са на пряка слънчева светлина нито на много тъмно. искат торене или смяна на горния слой почва и пръскане щото много ги нападат паячетата.
            абе боцваш семки в 5-6 чашки от кафе и ще стане.
            това сигурно ли е?щото съм боцкал и излиза едно бодливо храсче за 5 години става колкото мушкато и нема грам лимон по него само бодли.

---------- Post added at 08:37 ---------- Previous post was at 08:36 ----------

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
            смокинята както маслините, нара,кивито и много други виреят в България но трябва да се завиват със слама или шума докато станат 2-3 годишни,след това няма проблем.смокинята ако и махаш издънките става дърво,неги ли махаш става храст.на мен ми бяха измръзнали миналата година смокинята и нара и сега са отново едногодишни/с тънко стебло/смокинята си е родила и така,но нара нее
            виж за маслина не съм се сетил,ако си направиш оранжерия дали ще оцелеят зимата?

Comment

маслината можеш да я гледаш в голяма дървена саксия и да я прибираш зимата на топло или в мазе.от Благоев град надолу виреят и зимата навън.на село вирее киви,нар,хинап.трудно е да ги опазиш първите 2-3 години докато се удебели стъблото.после няма проблем
              sigpic

Comment

е са брате ако можеш и едно прасе да ми клонираш да го гледам в саксия...искам да гледам кокошки за сега няма къде но другата година ще го измисля.

Comment

За кво ти е прасе в саксия, връжи едно за водопроводната тръба в мазето и си режи колко ти требе.По дълго ще е прясно.За кокошки, опъни една рабицова мрежа на терасата и купуваш пиленца и ще ги храниш и сутрин ако има мъжко ще буди квартала рано-рано.И пресни яйца ще даваш на некоя комшийка кекс да ти забърка.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

за кокошки и аз съм навит ама няма кой да ги гледа на село,още повече че заради химията с която блъскат пилетата по магазините от декември не сме яли пилешко/дъщеря ми получава алергична реакция/миналия месец купих едно домашно пиле и никакъв проблем нямаше от него.домашното си е домашно
                    sigpic

Comment

няма къде при мене,не мога да ги пусна да се разхождат в градината при мене щото ще ми перфорират доматите и ще разришкат терена.

Comment

Прай са курник, там си щъкат и се наричат щастливи кокошки.

Comment

ти се лиготиш ама ми е мерак,искам да си имам къща язовирче и да щъкат кокошки и крави по брега,едно малко имение с рибки и животинки,и градина сериозна разбира се.да се разхождам с сламената шапка с гребло на рамо с шкембето на вънка гол до кръста с кални крака и да си псувам като хамалин и да викам ррррррррррр по кравите,а следобяда привечер да греба с лодката да цъкам рибки.

Comment

Ми няма лошо и аз искам така ма без кравите и кокошките.Засега отгледах един/1/ домат и шепа люти чушлета на терасата.По едно време идваше и един гълъб но се появи отнякъде един сокол ли ястреб ли и няма жива душа, без да броим чайките, на тях им се тая за хищника.

Comment

люти чушки нямам не ям люто и не съм се сещал да ги боцкам,аз не искам много крави,една да има за цвят там да краси поляната щото поляна без крава е като уй без мъде,и да дава тор за растенията,като дете умирах да се вра там къде снасят кокошките да им търся и взимам яйцата голяма страст ми е,иначе не ми се гледат животни да ги колям не е моето,не ми е жал просто не виждам смисъл да гледам нещо 1 година да го заколям после безсмислен завършек,а през това време нема да ми дава ни мляко ни яйца още по зле.

Comment

То и аз не ги ям, само за декорация, не знам кой изрод може да го яде тва, един път пробвах, после обиколих блока три пъти, а на сутринта не моа ти опиша каква драма беше в кенефа..

Comment

Working...
                                X