Известие

Collapse
No announcement yet.

Разни работи по колата.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ми те крушките оригинално са си бели, така че белите светодиоди няма да променят нищо.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ясно благодаря.

Comment

И аз се позанимавах с моето табло. Дразнеше ме зеленото, затова последва основно разглобяване на всичко възможно светещо. Резултатът:
        Attached Files
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          И аз се позанимавах с моето табло. Дразнеше ме зеленото, затова последва основно разглобяване на всичко възможно светещо. Резултатът:
          Браво! Страхотно се е получило. Ако не друго поне таблото и аз ще го направя така.

Дай малко детайли по въпроса, да не откривам топлата вода

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

И на мене ми стана интересно!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Накратко - разглобява се таблото, свалят се стрелките, ринговете под тях, ограничителите на стрелките и накрая циферблатите. Зеленото е някаква боя на ситопечат (да вметна, че моите циферблати са черни, на белите може да е различно). Изчистих зелената боя с разредител, остана бялата основа и черната маска отпред. След което си поиграх с аерографа да затъмня леко пред крушките както си е оригинално, в стремежа си за по-равномерно светене. Червеното на снимките е с перманентен маркер. На мястото на обикновените крушки поставих собственоръчно изработени диодни В случая са бели, но след като вече е махнато зеленото, може да се сложат каквито ви душа иска. Дисплеите са с ярка червена подсветка. Не съм махал зеления филтър.

Всички останали светлини са със светодиоди - сменям оригиналните зелени с бели/червени. Дисплеят на ICS-a е с червен филтър отзад между матрицата и подсветката.

Допълнително модифицирах осветлението на копчетата за халогени/мъгливки - махнах мижавите диодчета отстрани до копчетата и вградих по един ярък диод, така че да светва самият бутон при включено.
              Attached Files
              Last edited by tonov; d.m.y г., 01:40.

Comment

Много добра работа си свършил и крайният ефект е очарователен.

Аз съм със светлото табло и не знам, как ще контрастира бялата светлина при него. Иначе на черното изглежда по-добре от фабричното.

Ще помисля и евентуално ще го правя и аз.

Големи благодарности на ноу-хау - то!

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Мен ме интересува как се махат и ка се слагат стрелките.Някой знае ли и след такава интервенция има ли гаранция че вярно показват.Питам по принцип.

Comment

Винаги има риск от разлика в показанията после. Обикновено първо се маха ограничителя и се отбелязва в какво положение застава стрелката. После при обратното поставяне се целиш на същото положение.

Самата стрелка се вади с дърпане ПРАВО нагоре. Аз използвам две отвертки, които подпъхвам срещуположно от двете страни на оста и с тях повдигам стрелката.

Comment

То пък едно вярно показват преди това, обикновенно с +5км/ч, като гумите са по каталог, замерването е с гпс. Скоро и аз ще се разпиша в темата, че съм намислил едни глупости, ама нека да се стопли малко.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Дамм, не са верни. Скоростомера ми показваше с близо 10 км/ч повече (засечено с GPS) Сега е коригиран

Comment

Рециклиране на стелки.Тъй и не се наканих да си потърся нови, та реших да се заиграя с мойте си.Отгоре са здрави, отдолу обаче имат някакво подобно на гума покритие което се беше напукало и се лющеше на някои места та се виждаше основата/вътъка или както там се казва на мокета.И понеже имах един "салам" полиуретан/май таквоз беше/ дето отлежаваше отдавна реших да го използвам.Зачистих старото покритие със коресилин и след това с една шпатула нанесох полиуретана върху старото покритие.За една нощ изсъхна и ето го резултата.Даже не се хлъзга по мокета в колата.Не се сетих да направя снимки преди освежаването.
                          Attached Files

Comment

Аз пък искам,нещо такова да си сложаClick image for larger version

Name:	DS15239.gif
Views:	1
Size:	11.1 Килобайта
ID:	2341517Но целия ли аспух трябва да сменя,за да си докарам спортен звук или може и само тая част на спуха
                            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Махаш катализатора и слагаш резонатор, ама уплътнен с вата.Без него е ужас.Отатм назад три гърнета смених докато уцеля звук който ми хареса.

Comment

Проходно гърне на мястото на катализатора, иначе ще ти бучи главата. Не знам дали при напушените можеш да минеш технически без катализатор.
                                Моята е без катализатор а вредните газове са доста под нормата ...
                                ...

Comment

Working...
                                X