Известие

Collapse
No announcement yet.

Наука

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    ....съществуваме в "единно информационно поле". На него, някой му казват Господ или както там им дойде, щото усещат, че съществува....
    Бих го нарекъл информационен организъм или структура.
    Питам се, дали някога ще си изясним механизмите по които информацията се движи към и от нея, бива ли филтрирана или обработвана, как се съхранява и пр.

Може би, когато си идем от този свят.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Внимавай какво ядеш ,да не повръщат червеите после.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
        Внимавай какво ядеш ,да не повръщат червеите после.
        Най-вероятно ще се самоспиртосат (вътрешно)

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аха,ако харесват Ханки и Банистър ще останат доволни от мен.

Comment

• Тия чуждоземните не ги тача.
            Снагата ми най-добре възприема характерните за нашата геолокация продукти, като домашна гроздова, сливова, смокинова, кайсиева. При неналични такива, може и купешка от асортиманта на предпочитаните винпроми Пещера или Славянци. Изпитвам тежка носталгия по Академик Неделчев.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ей ,с тая домашна ме засегна дълбоко.,И аз искам,но нямам време .Ще се уча как работи казана като сменя локацията.Смятам да стана казанджия и да варя ракия от грешници.Кат гледам матриял има,само да не си забравя кибрита.

Comment

• Абе ако знаеш, тъстът ми, каква ракия пече с една сбирщайн "техника" (войнишка бака на открит огън и серпентина в боклукджийска кофа през която тече водата дето напоява градината).....да му се неначуди човек, какъв шедьовър прави А дори не е сериозен пияч.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• От някъде е получил сериозна теоретична подготовка,само си е продал душата на Дявола.

Comment

• Мне. Аз имам друго обяснение.

Щом е могъл да търпи тъщата в продължение на 56 години, значи няма нещо невъзможно за този човек

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Стоп до тук ,че мойта тъща току що ми прати е тоя емотикон по вайбър .Без текст.
                      Last edited by 546; d.m.y г., 18:27.

Comment

• В повечето учебници по физика и химия пише, че електроните обикалят около ядрото на атома, подобно на движението на спътниците около масивните тела.

Това всъщност е погрешно, защото това би означавало, че електроните следва да "паднат" върху ядрото, освобождавайки енергия (под формата на излъчвани фотони).
                        В същите тези учебници, не е обяснено, защо това не се случва.

За разлика от това, квантовите физици и по-конкретно г-н Хайзенберг, са го обяснили, но неясно защо, децата продължават да учат неверни неща.

Ето едно нагледно обяснение:

https://www.youtube.com/watch?v=P2IsIkSn5bk
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:19.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Вероятно и г-н Хайзенберг така е учил.Но това не му е било проблем да докара нещата до един друг етап.То ако ставаше лесно,нямаше да е интересно.А и за кво му е на някой бъдещ колега да се депресира от малък?
                          После психични разстройства,импотентност и кво ли не още ,доктора може да ти ги обясни тези неща по-добре.
                          А и този 3Д с нищо не развива въображението,наготово е полуфабрикат,все едно да получиш не изходните продукти, а нещо полуготово.Как децата ще се научат от едни яйца да правят майонеза ,крем карамел или омлет?А вероятно и някакви нови продукти в бъдеще.
                          Днес кошницата е в бокса,жената гостува на тъщата,та мисля да се направя на високоенергийна частичка с помощта на скандинавската митология и
                          https://www.youtube.com/watch?v=uTtQECJ3Xws или
                          https://www.youtube.com/watch?v=L7vOMuWu0uA-е това е правилния модел

Ама без второто,щото сме на възраст,освен това съм женен и все пак съм кръстен в Църква ,нема да му кърша хатъра на Шефа .
                          Last edited by 546; d.m.y г., 22:16.

Comment

• Ето едно старо видео в което и без 3D технологии и компютърни графики, достатъчно ясно са обяснени взаимодействията между атомните ядра.

https://www.youtube.com/watch?v=lnElIYorwKE

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нещо подценяваш качеството на родната продукция.Сега водих един половин часов разговор със сина ми и не виждам причина да се притеснявам от нещо освен ,че няма гадже.Струнната, че му е ясна не ме учуди,но да знае в детайли за скандинавската ми е малко странно.Споко,докато има гравитация,информацията е налична.
                              Освен това си мисля ,че за прогреса е важно да се научим да подлагаме на изпитание това което знаем ,и когато открием че някоя теория не е вярна или ,че е валидна само за някой частен случай,значи сме направили малка крачка напред и нагоре.
                              Last edited by 546; d.m.y г., 22:56.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                В повечето учебници по физика и химия пише, че електроните обикалят около ядрото на атома, подобно на движението на спътниците около масивните тела.

Това всъщност е погрешно, защото това би означавало, че електроните следва да "паднат" върху ядрото, освобождавайки енергия (под формата на излъчвани фотони).
                                В същите тези учебници, не е обяснено, защо това не се случва.
                                Я да изясним казуса:
                                Фотона маса няма ,не се променя нищо по планетарния модел,електрона ще си орбитира до побъркване.Следователно:
                                Енергията за излъчване на фотона или освободената чрез фотона енергия (не съм сигурен как е по-правилно)не е енергията на електроните обикалящи около ядрото.
                                Значи нещо се бъзикаш,няма как да падне,по скоро "спадне" е правилно да се каже
                                ей са ще ползвам двусмислен термин,аналогията е пълна
                                Електрона ,при излъчването на фотона,от възбудено състояние преминава в нормално,май съм го чел в учебник.Не си спомням да съм правил открития в квантовата механика.
                                та значи ,до електрона пристига дразнител във формата на енергия -следва ерекция-после отделяне на фотон -спадане
                                Погрешно е ,разбира се ,но то заради това говорим за различни закони от тези на класическата механика.
                                Нали ти казах-Бира, секс и рок енд рол-това е истината.
                                Или поетично https://www.youtube.com/watch?v=YmfbO8ZKlK8
                                Скандинавската кърти!
                                Last edited by 546; d.m.y г., 04:09.

Comment

Working...
                                X