Известие

Collapse
No announcement yet.

Космос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Къде може да се види въпросната пресконференция?

Аз съм никой за да оценявам казаното от един доказал се капацитет, но се питам - трибуната на БТА ли е мястото, където да се мятат подобни бомби? Няма ли научна общественост? Няма ли експертни форуми и пр. ?
    Той това мисля, че го отрича от преди доста време. Не е новост. Четох само сбита информация, не видях да предлага алтернативна теория, може и да има не знам.
    Кой прав кой крив още не знаем. Може би някой ден няма да са само теории, а истина с неоспорими доказателства.
    https://dariknews.bg/novini/obshtest...brazie-2048136
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Всяка теория има подръжници и противници. Всяка теория рано или късно се оказва неточна или непълна.

По въпроса за TO, към настоящият момент, привържениците са доста повече от противниците. Както и няма стройни доказателства затова, че тя е грешна. За сметка на това има много доказателства в нейна подкрепа.

Ето един детайлен неин преглед в няколко части:

https://www.youtube.com/watch?v=JRZgW1YjCKk

Доста по-детайлен от кьорфишеците на жълтите медии.

Иначе от пресконференцията:

"Според него тя е грешна, защото почива на иначе правилни математически изчисления, но пренесени във физиката, те водят до грешни, дори абсурдни изводи."

Това са някакви панаирджийски "аргументи" и ако не са изкривени от медиите, толкова по-зле за въпросния "капацитет".

Само да напомня, че квантовата теория също изобилства от абсурдни твърдения, като например - едно нещо да съществува едновременно във всичките си възможни състояния (как ви звучи, една монета да е едновременно "ези" и "тура" ? ). Това далеч не я прави грешна.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:56.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
      X