Известие

Collapse
No announcement yet.

Домашни любимци - котки.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Имам една котка, която отгледахме една зима в апартамента. После застана на пост в къщата на село и там изкара от миналото лято, та до сега е там.
    През лятото, на тамошните жеги, съвсем нормално беше заприличала на "празна пазарска чанта". Зимата мина, но писаната си остана някак слабовата и го отдавахме на факта, че няма кой да я храни редовно, а е на свободен лов.
    Тая пролет я забелязах, че се пощи, което си е нормално за селска котка, но аз реших да и помогна. Просто взех една каишка за паразити и готово.
    Около седмица подскачаше и се търкаляше от нея, а после свикна.
    Само след месец, котката удвои обема си, а сега е и утроена. Цветът на косъма и потъмня, а и стана някак лъскав и по-гъст. Изобщо котката се възроди на ново. Може би една домашна котка къпана редовно ги няма тия проблеми, но на нашата писана това и преобърна живота.
    Идеята ми е, че независимо, че са дворни котки, те също имат нужда от обезпаразитяване.
    Явно са прави старите хора като казват, че въшките изпиват кръвта.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Дори котката никога да не напуска жилището, пак трябва да се обезпаразитява периодично - на около 2 месеца. Не знам, каква работа върши нашийникът по отношение на глистите.

Най-доброто средство, което се прилага най-лесно, но е и най-скъпото, са пипетите Frontline.

По-евтиният вариант са таблетките, които котката няма как да приеме доброволно, освен ако не е държана 1 седмица без храна. Дават и се с чалъм и с помощта на специален инструмент.

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:25.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Т.14 е най-удачния вариант - http://smeshninki.weebly.com/1047107...8610901080-d/8
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Т.14 е най-удачния вариант - http://smeshninki.weebly.com/1047107...8610901080-d/8
          АМАТЬОР!
          alfa romeo sprint 1984

Comment

Първоначално публикувано от boris037 Покажи съобщение
            АМАТЬОР!
            Ааа, виж ся, един път вече обеснявах на жената че котката ме е издрала по гърба, но въпреки всичко не поздравява съседката от втория етаж

Между другото, да ва предупредя мъжете че ако сте се къпали и излизате гол от банята и видите че връзките на обувките ви са изнизани, а бързате за някъде, не си мислете че ще спестите време ако клекнете да ги нижете веднага.Писаните имат навика да проверяват всичко което виси дали е здраво закрепено за да го отмъкнат я под диван я зад пердето.Също ако обличането ви почва като моето откъм чорапите, и котката вземе да ви дърпа чорапа, по добре го пуснете първи и си вземете друг чифт.Ако все пак надделеете и котката го изтърве, съгласно закона Нютон, чорапа изплющява в обратна посока върху достойнството ви, а милисекунда след него противно на същия закон там е и котката за да затвърди претенциите си върху чорапа.След около секунда и половина жена ви успокоява котката с думите - какво си се развикал бе изплаши горкото животно.Две минути след това на комшийката и е свършило олиото и звънва за една чаша назаем, като междувременно се информира всичко ли е наред.Частен случай е жена ви да я няма и вие да отворите тогава може да изяви желание да ви направи компрес с риванол....примерно.В противен случай двете успокояват котката поне 15 минути.
            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 00:57.

Comment

Както казах, има си пиниз за даване на хапче. Иначе рискувате да минете през точки 1 - 13 по няколко пъти.

1 - Приготвяш си онзи инструмент със зареденото хапче и спринцовка с вода.

2 - Хващаш котката за кожата на врата, леко издърпваш нагоре за и се вирне муцуната и чакаш.

3 - След около 3 секунди котката си отваря устата. Това е рефлекс.

4 - Инжектираш хапчето в задния край на устната кухина, при което котката започва да мляска.

5 - Със спринцовката пръсваш малко вода в устата и и така мляскайки, котката ще не ще - гълта хапчето.

Действа безотказно и нито ти нито животното се стресира.

Ветеринарите вземат по 10 лв. за тая процедура.
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:10.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ем ти като имаш 7 котки е оправдано.

Comment

Тая методика я научих след като жена ми ме накара точно в най-големия студ и поледица да карам котките до ветеринарната клиника за обезпаразитяване (на 3 курса).

Така и не разбрах, светът ли щеше да се свърши, ако ги бях закарал 1 седмица по-късно.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Спи на двигателя

Търся съвет как да изгоня котка, която спи на двигателя на служебната ми кола С4. На двигателя има декоративна кора, на предния капак отдолу има обезшумяваща кора и намирам косми и по двете кори. Лятото го няма това явление. Предполагам, че е котка, а не бялка, златка, байнова булчица или както там им казват. Котката не е луда да стои там, но да не се окаже някоя сутрин, че запаля, преди да се е изнесла - не ми се мисли. Затова не я искам там. Давайте акъл - да напръскам с нещо или някакви механични прегради? Или ?
                    Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                    Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                    Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

И ние си прибрахме една преди 2 месеца Click image for larger version

Name:	20171120_181128.jpg
Views:	1
Size:	93.8 Килобайта
ID:	2349030

Comment

Преди да запалиш просто почуквай по капака за да си тръгне, едно коте беше умряло на долната кора и беше ужасна смрад.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Преди да запалиш просто почуквай по капака за да си тръгне, едно коте беше умряло на долната кора и беше ужасна смрад.
                          +1

Или клаксон. Особено ако моторът не е още изстинал.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            +1

Или клаксон. Особено ако моторът не е още изстинал.
                            В града е забранено да се свирка
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Както казах, има си пиниз за даване на хапче. Иначе рискувате да минете през точки 1 - 13 по няколко пъти.

1 - Приготвяш си онзи инструмент със зареденото хапче и спринцовка с вода.

2 - Хващаш котката за кожата на врата, леко издърпваш нагоре за и се вирне муцуната и чакаш.

3 - След около 3 секунди котката си отваря устата. Това е рефлекс.

4 - Инжектираш хапчето в задния край на устната кухина, при което котката започва да мляска.

5 - Със спринцовката пръсваш малко вода в устата и и така мляскайки, котката ще не ще - гълта хапчето.

Действа безотказно и нито ти нито животното се стресира.

Ветеринарите вземат по 10 лв. за тая процедура.
                              Куриозно и в тон с тази тема, преди 4-5 дни майка ми се пробвала да даде на котката хапче. В следствие на което на показалеца си има 4 дупки и подут пръст. Сподели ми случката. Сетих се за тази тема и минах през някакъв зоо магазин-кабинет да ги питам за въпросната спринцовка. Казаха ми, че не се продават а са само за лична употреба, но се съгласиха да ми поръчат и да ми продадат. На следващият ден я взех, ама ми взеха 10лв за тая пластмаса. Както и да е.
                              Въпросът ми сега е, че гледам, че има гума (о-пръстен) в основата на "буталцето". Не може ли нея да се използва и за водата? Пълни с вода, закача хапчето отпред и 2-в-1?
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Водата трябва да се пръсне няколко секунди след хапчето. Иначе има опасност котката да го изплюе.

По-добре е отделна спринцовка за водата.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X