Известие

Collapse
No announcement yet.

Призив за РАЗУМНО КАРАНЕ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Относно това да не си мълчим,мога да кажа на колегата че когато обжалваш акта,дали ще падне или не,пак ти си поемаш разноските в съда, т.е. каквото и да реши съда си назад с 200-250лв, но ако не падне акта си плащаш и глобите и си търпиш наказанието.То така е измислено че нещата се обезсмислят малко.Тия актове за превишана скорост са горе долу около тая цифра,е вече ако е за нещо по-сериозно акта,тогава ....
    Иначе съм съгласен че трябва да не се мълчи когато има корупция,но май така ни е по-удобно на нас шоферите.Щото кат знаеш че ще ти вземат книжката или като направиш някоя простотия,ти сам си даваш парите.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ами аз съм обжалвал досега само един акт и го спечелих, наистина, без адвокат, но какви разноски други има?Ако си без адвокат де.
      А иначе наистина това е все пак една процедура, която отнема време, може и пари, ама иначе няма оправяне, няма друга Европейска страна, където полицай да взима подкупи за такива нарушения, както и да висят скрити по разни кьошета
      Last edited by fred; d.m.y г., 16:12.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Не е луд тоя който яде баницата, а тоя който му я дава.Сигурно повечето от вас я знаят тази приказка.Преди години имаше истински катаджии, сега всичко се изврати.Но не поискаха първи те, ние започнахме да "забравяме" по някой лев между документите ................ "за почерпка".Хващали са ме със 150 на Цариградско и докато спра вече ми бяха написали половината акт, но това беше преди години.Тогава оправданието ми беше че трябва да обиколя половин България в рамките на работното време.Сега като върна лентата изтръпвам и изобщо не ми звучи оправдателно да карам със 180-190 при това бус който не е за такива скорости.Само като си представя какво може да се случи от една неравност на пътя ............ със сигурност нямаше сега да пиша в този форум.Но както и да е, от няколко години не съм спиран за нарушения, спират ме само за проверки по нощните Люлински улички.
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Така е, съгласен съм напълно
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
            Аз като се надъхам да съм рацер ... преглеждам тези снимки и всичко затихва ....
            http://miravto.com/2007/08/17/samye_...e_smotret.html

И това скапано клипче когато го гледах ми омекнаха капачките! - http://s78.photobucket.com/albums/j1...=speedmess.flv

НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ И СЪРЦА
            Филмчето съм го гледал и направо си е да настръхнеш, но малко или много знаеш, че все пак е "режисирано", за това съветвам повече хора да разгледат "снимките" от другия линк. ПП. Много хора карат бързо, аз също. Но има разлика между бързо и неразумно. Моля правете разликата и мислете преди да смачкате педала и все пак се огледайте дали няма голямо движение, пешеходна пътека и тнт пред вас.
            Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
            Fiat Brava JTD

Comment

Тези снимки са ми пред очите вече трети ден , не препоръчвам на никой да ги гледа.Още повече да ги приема като абсолютната реалност.Тези снимки са събирани от цял свят и са много редки случаи.На практика тези снимки показват до каква степен един човек може да стане неузнаваем.Клипчето, макар и режисирано показва мащабните последствия от една катастрофа.Според мен колегата трябва да си редактира поста и да махне линка със снимките.
              sigpic
              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                Тези снимки са ми пред очите вече трети ден , не препоръчвам на никой да ги гледа.Още повече да ги приема като абсолютната реалност.Тези снимки са събирани от цял свят и са много редки случаи.На практика тези снимки показват до каква степен един човек може да стане неузнаваем.Клипчето, макар и режисирано показва мащабните последствия от една катастрофа.Според мен колегата трябва да си редактира поста и да махне линка със снимките.
                Според мен не трябва де се махнат линковете, защото в повечето случаи една катастрофа не е плод само на една грешка. Катастрофата е поредица от грешки, но не можеш да бъдеш сигурен, че останалите участници в движението са перфектни. И когато в един момент и на едно и също място станат се получава това което виждаме. Употребата на алкохол, неопитност и техническата неизправност увеличават вероятността да се случи това.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Малиии , снимките са доста хард и не са за всеки.Но все още подкрепям идеята да се показват в КАТ такива неща когато отиваме да си вземем талона след някой акт , особено когато е за нещо от сорта за предпоставка на ПТП.Айде за дребни неща няма нужда,но съм сигурен че почти всеки ще си вземе някаква поука от видяното, макар и за кратко време.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Според мен не трябва де се махнат линковете, защото в повечето случаи една катастрофа не е плод само на една грешка. Катастрофата е поредица от грешки, но не можеш да бъдеш сигурен, че останалите участници в движението са перфектни. И когато в един момент и на едно и също място станат се получава това което виждаме. Употребата на алкохол, неопитност и техническата неизправност увеличават вероятността да се случи това.
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Хайде и раекцията от страна на държавата.

Ограниченията за младите шофьори минаха на първо четене

Свидетелството за правоуправление на младите водачи да се издава с по-малък брой контролни точки.

Това решиха депутатите с гласуваните промени на първо четене в Закона за движение пътищата.

За да се ограничат катастрофите, се въвежда ограничението младите шофьори да управляват автомобили с работен обем до 1600 куб./м и в присъствието само на опитен водач до тях.

Промените предвиждат още младите водачи да не шофират нощно време - от 23.00 до 5.00 часа сутринта, да карат с 10 км/ч по-ниска скорост от обозначената, да не превозват пътници до 18-годишна възраст без присъствието на правоспособен водач.

Законопроектът въвежда и нов вид наказание - безвъзмезден труд в полза на обществото, когато са констатирани нарушения на тези ограничения.

Предлага се завишаване на глобата, която ще се налага и с фиш от 50 на 100 лв. във връзка с разработването на системата за електронно заплащане на глобите. Тази глоба няма да подлежи на обжалване.

Отхвърлени бяха проектите на Ваня Цветкова от БНД и независимия депутат Светослав Спасов.

Те предлагаха фирмите, които поддържат пътищата, да сключват застраховка „Гражданска отговорност". Идеята беше при инциденти заради състоянието на настилката да бъдат покрити разноските за лечението на пострадалите и имуществените щети.

http://news.ibox.bg/news/id_1465612709

Мисля че като за начало не е чак толкова зле, но има върху какво да са мисли и работи.
                      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                      Opel Astra J GTC

Comment

то винаги ще има , важното е да се почне отнякъде
                        наскоро гледах едно предаване за един град (не в БГ разбира се)в който живеят предимно хора в неравностойно положение, та директора на този център каза "не говорете за проблемите,просто ги решете веднъж за винаги"

Comment

и какво става с мене сега?Цял живот чакам тая книжка и сега като я взаема след 2седмици няма да мога да карам кола ли?? кажете ми нашата като е 2.0 90коня а ТС са 1.6 120коня,какво правиме??? пълни безмислици!
                          много по-добре е да се забрани на малдите да карат в лошо бреме (дъжд,сняг,мъгла)защото за това наистина се иска ОПИТ.Аз като излезна в 3 през ноща да се разкарам на ляво на дясно,улиците пусти,осветени...кое е опасното в ситуацията???...ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

забраняват те над 1.6 кубатура... като се сетя на колегата Neо 145-та и ми избива на смях за к'во говориме
                          Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
                            Аз като излезна в 3 през ноща да се разкарам на ляво на дясно,улиците пусти,осветени...кое е опасното в ситуацията???
                            По това време всички летят по улиците, карат пиян, а отнемането на предимство се забелязва на всяко кръстовище
                            Аз по това време често спирам дори на зелен светофар

Comment

тези факти са ясни на всички ни де,може би тука имат право но до каква възраст ще ни е забранено да караме??? какво ще рече млад шофьор?Някой ако може да ми го обясни защото има хора,които цял живот не се научават да карат,като хората...да не говориме за правила на движение и тн.
                              Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                              sigpic

Comment

Не гледай другите
                                Тази мярка 100% ще спаси нечий живот!
                                Last edited by soldier; d.m.y г., 16:45.

Comment

Working...
                                X