Известие

Collapse
No announcement yet.

Призив за РАЗУМНО КАРАНЕ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мда, изобщо не са глупости , колко млади хора се изпотрепаха.
    Кофти за такива като теб колега "Рептли",но все отнякъде трябва да се почне , като поживееш малко и покараш , и станеш свидетел на какви ли не глупости на пътя, ще видиш че това не е чак толкова глупаво.Ако трябва ще ти купят една "фиеста" за 500лв и с още някой пак ще можеш да караш,макар и през деня.Една година ще е кофти,няма как,но без опит да се качиш на мощна кола определено е опасно и за теб и за околните.Иначе за дизеловите автомобили,май повечето са над 1,6 куб/см , и би трябвало това ограичение да се направи според конски сили,но...
    Last edited by mirchozo; d.m.y г., 17:02.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Би трябвало да се започне от някъде.

Както се казва по добре лош закон, отколкото никакъв, а иначе винаги ще има засегнати.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

Аз също бях "прецакан като си взимах книжка". За няколко месеца бяха въвели младите шофьори да излизат с по 27 точки вместо 39. И аз стартирах с 27точки, а приятели, които изкараха книжки след мен с по 39.
        Все пак не ми пука много и съм за това с по-малко точки да стартираш, като да ти взимат повече точки при някои от нарушенията
        Last edited by soldier; d.m.y г., 16:44.

Comment

Не знам за младите водачи, но знам за пияните водачи, има един от нашия блок, много пие и много пари има, всеки месец си купува коли различни(Опел Омега, Жигули,Рено 21) и познаите защо? Всеки ден кара мъртво пиян и никои нищо не му казва?! А знаете ли как кара? Опела го караше онзи ден със предни много меки гуми(може би и спукани) със 100Км/ч и изведнъж насред нищото набива спирачки и после пак гаааз на макс аиде лево аиде десно, катастрофира некаде и си легне да спи..Та днеска излизам аз и го гледам сутринта в 10 часа пиян се лакатушка по улиците, бехме с едни приятели и се хванахме на бас, аз казах че до края на деня ще направи над 1 катастрофа щом от сутринта е почнал, а те не ми повярваха и заложихме по 10 лв всеки Та прибирам се, Тоя помел един стълб, камион със стоки и за финал се блъсна в блока, до входа си .......е спечелих 30 лв ама кажете ми това е от години напие се блъсне се, легне си и никои нищо не му казва?! КАК СТАВА ТАЯ РАБОТА?

B&B Racing | bb-racingteam.com
          Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

баси хората, тоя утре може да утрепе някой пешеходец
            как може такава работа
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

.
              Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 11:53. Основание: .

Comment

Тези закони , които искат да се приемат са просто нелепи. Единсвеното с което съм съгласен( аз също съм млад) е да има предрожител до мен извесно време това наистина е добре. Но това с 1600 куб и другите си е нелепо.Се пак говорим за взета книжка , което означава , че си запознат със ЗДП, ако си караш с 50 в града и 90 извън не виждам какъв е проблема. Това с колите е смешно така го виждам, че немогат да се справят възоснова на сегашният закон, а да не говорим колко много коли които са 1600 куб. могат да развият скорост от 180. Такаче това с 1600 куб. според мен си е поредния закон с който катаджията да ти се заяде.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                  Тези закони , които искат да се приемат са просто нелепи. Единсвеното с което съм съгласен( аз също съм млад) е да има предрожител до мен извесно време това наистина е добре. Но това с 1600 куб и другите си е нелепо.Се пак говорим за взета книжка , което означава , че си запознат със ЗДП, ако си караш с 50 в града и 90 извън не виждам какъв е проблема. Това с колите е смешно така го виждам, че немогат да се справят възоснова на сегашният закон, а да не говорим колко много коли които са 1600 куб. могат да развият скорост от 180. Такаче това с 1600 куб. според мен си е поредния закон с който катаджията да ти се заяде.

Шофьори до 25-годишна възраст няма да карат по тъмно

03.04.2009 / 19:07
                  Ако 60-годишен вземе книжка, той не е млад водач, според закона

Депутатите отхвърлиха антикорупционните промени в Закона за движението по пътищата.
                  Те бяха внесени от НДСВ след репортаж на bTV, който разкри как може да се купи шофьорска книжка за 300 лева. Одобрени бяха поправки, които въвеждат ограничения за шофьорите до 25- годишна възраст, с малък стаж.

Депутатите записаха в закона специални изисквания към младите шофьори. За млад водач, обаче, се приема всеки с едногодишен шофьорски стаж до 25 години. 30-годишен гражданин, например или пенсионер, който е взел сега шофьорска книжка, не минава за млад водачи към него няма изисквания

Младите водачи няма да могат да шофират между 23 ч. и 5 ч. сутринта. Не могат да карат мощни коли, трябва да шофират с 10 км в час под разрешената скорост и нямат право да превозват пътници до 18 г. без правоспособен възрастен придружител.

Ако 60-годишен вземе книжка днес, от утре той не е млад водач, според закона

"Това е една измишльотина. Не можеш да качиш приятели до 18 г., ако няма придружител - т.е. трябва да качиш баба си или дядо си всяка вечер като ходиш на дискотека. Какво значи до 25 години и какво значи на 26 години и какво значи до една. Това са екзотични, освен корупционни текстове. Други не бих ги нарекъл, защото те са неконтролируеми, не могат да се следят. Затова ние казваме - няма млад водач, има нов водач. Всички започват- дали си на 18, дали си на 25 или на 40 години - нов водач", коментира Йордан Мирчев, председател на транспортната комисия.

Не е ясно и как органите на КАТ ще установят дали така нареченият млад водач е тръгнал на дълъг път и е замръкнал зад волана след 23 ч. или пътува между две дискотеки.

Според НДСВ текстовете, с които можеше да се прекрати купуването на шофьорски книжки, бяха отхвърлени като партийно отмъщение от БСП, заради гласуването на жълтите против следенето в интернет.

оригинално от: http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=128968

ПП:Тва е пълна глупост,особено с червения шрифт,ама тва само в БГ,може да стане.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                    Не гледай другите
                    Тази мерка 100% ще спаси нечии живот!
                    разбира се,колега никога не ми е било показател за това как да се държа

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                    Би трябвало да се започне от някъде.

Както се казва по добре лош закон, отколкото никакъв, а иначе винаги ще има засегнати.
                    това е нещото,което ме успокоява в крайна сметка от някъде трябва да се започне...
                    и сега катаджийте ще има да се заяждааат

но смея да твърдя,че има доста млади шофьори,които са доста по-грамотни от такива с 10-20 дори 30 години стаж!
                    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
                      но смея да твърдя,че има доста млади шофьори,които са доста по-грамотни от такива с 10-20 дори 30 години стаж!
                      в подкрепа на това ще кажа само че имам позната която има книжка от 13 години и даже не може да тръгне с колата,така че вие си правете сметката,не стажа по документи определя колко можеш да караш.На мен най ми е криво че тя има повече права като шофьор отколкото аз,пък аз карам всеки ден и смея да твърда че карам много по-добре от нея.

Comment

цитирам един приятел
                        "взимам си В-тека на Хондата 1.6 16V 160 коня и ще видим дали нема да се учиста с 200"

абсурдно е това за кубиците
                        sigpic

Comment

Ми то цялата даржава е 1 голям АБСУРД както казах... Но уви нямаме голям избор.И сега последно какво стана с този закон? за млад шофъор прие ли се или не?
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
                            цитирам един приятел
                            "взимам си В-тека на Хондата 1.6 16V 160 коня и ще видим дали нема да се учиста с 200"

абсурдно е това за кубиците
                            тва е тва е пълна глупост,значи аз нямам право да карам 33-ка 1.7 8v - 107коня или за пример да вземем Голф 3 1.9TDI -90коня,но имам право да карам Хонда 160 коня е как става тва?

Comment

Първоначално публикувано от k_valkanov33 Покажи съобщение
                              тва е тва е пълна глупост,значи аз нямам право да карам 33-ка 1.7 8v - 107коня или за пример да вземем Голф 3 1.9TDI -90коня,но имам право да карам Хонда 160 коня е как става тва?
                              лесно хондата е 1.6

абе съмнявам се толкова нескупосано да са го направили ще видим,има време,утре ще следим новините и така
                              sigpic

Comment

А някои изобщо усеща ли се, че тоя закон в тоя си вид въвежда дискриминационна практика?
                                Номера с кубиците вместо к.с./кв. е ясен - лобира се за покупки на нови коли (старите масово са с голяма кубатура за същите к.с.)
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X