.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Призовка от Пътна Полиция,Въпрос?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от TS Покажи съобщениеТака,днес комшийте ми дадоха някаква призовка от Пътна Полиция? Принципно не се ли получават лично тези неща?
Гледам,че не е обосновено и извършеното нарушение?
Пише номера на колата,извършено е на 01.07.2009??? Не ми ли се връчва малко късничко? и часа е написан. Само това е описано,нищо конкретно. Принципно до сега не съм получвал такива честитки.
Ще съм благодарен на по-запознатите хора да кажат нещо по-въпроса.Last edited by old alfist; d.m.y г., 13:46.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Аз минах по тоя път ... Призоваха ме със стикер на колата, с написан на ръка личен GSM-номер...
Оказа се, че иде реч за нарушение, регистрирано с видекамера - небезизвестната (и нелегална поне към Април миналата година) система TFR-1M. Отделно намерението на чичко полюцай беше съвсем явно да изкара някой лев от мене, но това е друг въпрос.
Та по същество - при регистриране на нарушение с видеоконтрол, срока за призоваване е 2 (две) години ?!? (обясниха ми го съвсем надлежно в КАТ). От тука е забавянето. Отделно от това, са длъжни да ти връчат призовката лично - тия номера с добросъвестните съседи не минават в съда ...
Моя съвет - отиди и виж за какво ще искат да ти пишат акт. Много важен момент - ако ти допишат акта в КАТ, и съставителя не присъства, а дописващия играе ролята на свидетел - АКТА НЕ ВАЖИ ! Имаш два варианта - подписваш акта С ОСОБЕНО МНЕНИЕ, намираш си адвокат, и съдиш КАТ - печелиш на 100%, като освен погрешната процедура по съставянето на акта, адвоката ще намери поне 3 грешки в самия акт
Другия вариант (малко безсмислен) е да подпишеш пак с особено мнение, и да пуснеш в три-дневен срок възражение в КАТ. Почти сигурно е, че ще те отсвирят. Ако са ти наложили в акта глоба от 150 (примерно) лева, началника ще преразгледа акта, и ще ти шибне глоба от 50лв, която е НЕОБЖАЛВАЕМА - т.е. пари ще ти вземат със сигурност.
Ако ги съдиш - ще изкараш 6 месеца като мене без талон, но няма да платиш глобата, няма да ти вземат точки, и КАТ ще плати всички разноски по делото - т.е. ще ги изцакаш за това, че не си познават закона
За умниците, дето сега ще вземат да ме оплюват и критикуват - пиша всичко това от личен опит - на 20.12.2009 излезе решението на съда, което анулира постановлението на КАТ по горепосочените причини.
Всичко опира до това, да ти се занимава, колега, и да не се предаваш на системата. Успех !
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеAlfa User, колега всичко много хубаво, но колко излиза подобно приключение? Говоря за това колко се заплаща на адвоката ?Last edited by Доко; d.m.y г., 16:21.
Comment
-
Дефакто избирам си, който адвокат ми е на душата и независимо колко пари иска накрая КАТ плаща ?(до сега не съм имал вземане-даване в съдилищата и дай Боже да не ми се налага за в бъдеще. Затова въпросите ми може да изглеждат ламерски ).
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Надали КАТ ще ти плати след това адвоката като разноска по делото......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщениеи КАТ ще плати всички разноски по делото - т.е. ще ги изцакаш за това, че не си познават закона
!Last edited by Доко; d.m.y г., 17:58.
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеДефакто избирам си, който адвокат ми е на душата и независимо колко пари иска накрая КАТ плаща ?(до сега не съм имал вземане-даване в съдилищата и дай Боже да не ми се налага за в бъдеще. Затова въпросите ми може да изглеждат ламерски ).
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Щом комшиите са я получили, значи е невалидна.ТИ не си се подписал, съответно не си получил нищо.Ако възоснова на ТОВА осъдиш КАТ ще ти плати всичко, стига това да е причината.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщениеЕ накрая КАТ плаща , ако ти спечелиш делото предполагам
Comment
-
Няма такъв момент ...Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
Comment