Известие

Collapse
No announcement yet.

Призовка от Пътна Полиция,Въпрос?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Призовка от Пътна Полиция,Въпрос?

.
    Last edited by TS; d.m.y г., 21:15.

Първоначално публикувано от TS Покажи съобщение
    Така,днес комшийте ми дадоха някаква призовка от Пътна Полиция? Принципно не се ли получават лично тези неща?

Гледам,че не е обосновено и извършеното нарушение?

Пише номера на колата,извършено е на 01.07.2009??? Не ми ли се връчва малко късничко? и часа е написан. Само това е описано,нищо конкретно. Принципно до сега не съм получвал такива честитки.

Ще съм благодарен на по-запознатите хора да кажат нещо по-въпроса.
    Обикновено така се получава, когато нарушението е снимано /за това е по пощата / и е в друг район /за това е закъснението/.
    Last edited by old alfist; d.m.y г., 13:46.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Аз минах по тоя път ... Призоваха ме със стикер на колата, с написан на ръка личен GSM-номер...
      Оказа се, че иде реч за нарушение, регистрирано с видекамера - небезизвестната (и нелегална поне към Април миналата година) система TFR-1M. Отделно намерението на чичко полюцай беше съвсем явно да изкара някой лев от мене, но това е друг въпрос.
      Та по същество - при регистриране на нарушение с видеоконтрол, срока за призоваване е 2 (две) години ?!? (обясниха ми го съвсем надлежно в КАТ). От тука е забавянето. Отделно от това, са длъжни да ти връчат призовката лично - тия номера с добросъвестните съседи не минават в съда ...
      Моя съвет - отиди и виж за какво ще искат да ти пишат акт. Много важен момент - ако ти допишат акта в КАТ, и съставителя не присъства, а дописващия играе ролята на свидетел - АКТА НЕ ВАЖИ ! Имаш два варианта - подписваш акта С ОСОБЕНО МНЕНИЕ, намираш си адвокат, и съдиш КАТ - печелиш на 100%, като освен погрешната процедура по съставянето на акта, адвоката ще намери поне 3 грешки в самия акт
      Другия вариант (малко безсмислен) е да подпишеш пак с особено мнение, и да пуснеш в три-дневен срок възражение в КАТ. Почти сигурно е, че ще те отсвирят. Ако са ти наложили в акта глоба от 150 (примерно) лева, началника ще преразгледа акта, и ще ти шибне глоба от 50лв, която е НЕОБЖАЛВАЕМА - т.е. пари ще ти вземат със сигурност.
      Ако ги съдиш - ще изкараш 6 месеца като мене без талон, но няма да платиш глобата, няма да ти вземат точки, и КАТ ще плати всички разноски по делото - т.е. ще ги изцакаш за това, че не си познават закона
      За умниците, дето сега ще вземат да ме оплюват и критикуват - пиша всичко това от личен опит - на 20.12.2009 излезе решението на съда, което анулира постановлението на КАТ по горепосочените причини.
      Всичко опира до това, да ти се занимава, колега, и да не се предаваш на системата. Успех !
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Alfa User, колега всичко много хубаво, но колко излиза подобно приключение? Говоря за това колко се заплаща на адвоката ?
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Alfa User, колега всичко много хубаво, но колко излиза подобно приключение? Говоря за това колко се заплаща на адвоката ?
          Колегата спомена и е логично всички разноски да поеме КАТ, така , че какво ти пука
          Last edited by Доко; d.m.y г., 16:21.

Comment

Дефакто избирам си, който адвокат ми е на душата и независимо колко пари иска накрая КАТ плаща ? (до сега не съм имал вземане-даване в съдилищата и дай Боже да не ми се налага за в бъдеще. Затова въпросите ми може да изглеждат ламерски ).
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Предполагам ,но колегата ще каже така ли е,аз вкарвам логика само
              Last edited by Доко; d.m.y г., 16:26.

Comment

Надали КАТ ще ти плати след това адвоката като разноска по делото......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                  и КАТ ще плати всички разноски по делото - т.е. ще ги изцакаш за това, че не си познават закона
                  !
                  Това според мен означава ,че адвоката си взима хонорара от КАТ, а на "КАТ" не му пука. Под "КАТ" разбирай дебели държавни чиновници с пагони, и не им пука защото плащат с нашите пари.
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 17:58.

Comment

Хм, ще следя тука, че и мен ме снимаха миналата седмица
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Дефакто избирам си, който адвокат ми е на душата и независимо колко пари иска накрая КАТ плаща ? (до сега не съм имал вземане-даване в съдилищата и дай Боже да не ми се налага за в бъдеще. Затова въпросите ми може да изглеждат ламерски ).
                      Е накрая КАТ плаща , ако ти спечелиш делото предполагам
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Щом комшиите са я получили, значи е невалидна.ТИ не си се подписал, съответно не си получил нищо.Ако възоснова на ТОВА осъдиш КАТ ще ти плати всичко, стига това да е причината.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                          Е накрая КАТ плаща , ако ти спечелиш делото предполагам
                          Тънкия момент е риска да загубиш делото. . .

Comment

Аз лайшки бих посъветвал колегата като ходи в КАТ да не си носи книжката и особено синия талон.
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Няма такъв момент ...
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                              X