Известие

Collapse
No announcement yet.

Призовка от Пътна Полиция,Въпрос?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
    абсолютно съм съгласен. Но докато е така, трябва да се кара така.
    Това със спазването на правилата се подразбира. Въпросът е, че трябва да се променят. А за това трябва гражданско общество със своите изисквания. А не да се дърляме един друг и накрая нищо.

Не е нужно да се харесваме - просто в някои случаи имаме общи интереси и работим заедно. Съгласно теорията на игрите в този случай сумарният ефект от общите действия е по-голям от простия сбор на ефекта от действията на всеки един участник.
    Просто е. Даже е очевадно. Ма трее да се мисли малко. Не боли.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
      ........
      Та по същество - при регистриране на нарушение с видеоконтрол, срока за призоваване е 2 (две) години ?!? (обясниха ми го съвсем надлежно в КАТ). От тука е забавянето. Отделно от това, са длъжни да ти връчат призовката лично - тия номера с добросъвестните съседи не минават в съда ...
      Моя съвет - отиди и виж за какво ще искат да ти пишат акт. Много важен момент - ако ти допишат акта в КАТ, и съставителя не присъства, а дописващия играе ролята на свидетел - АКТА НЕ ВАЖИ ! Имаш два варианта - подписваш акта С ОСОБЕНО МНЕНИЕ, намираш си адвокат, и съдиш КАТ - печелиш на 100%, като освен погрешната процедура по съставянето на акта, адвоката ще намери поне 3 грешки в самия акт
      Другия вариант (малко безсмислен) е да подпишеш пак с особено мнение, и да пуснеш в три-дневен срок възражение в КАТ. Почти сигурно е, че ще те отсвирят. Ако са ти наложили в акта глоба от 150 (примерно) лева, началника ще преразгледа акта, и ще ти шибне глоба от 50лв, която е НЕОБЖАЛВАЕМА - т.е. пари ще ти вземат със сигурност.
      Ако ги съдиш - ще изкараш 6 месеца като мене без талон, но няма да платиш глобата, няма да ти вземат точки, и КАТ ще плати всички разноски по делото - т.е. ще ги изцакаш за това, че не си познават закона
      За умниците, дето сега ще вземат да ме оплюват и критикуват - пиша всичко това от личен опит - на 20.12.2009 излезе решението на съда, което анулира постановлението на КАТ по горепосочените причини.
      Всичко опира до това, да ти се занимава, колега, и да не се предаваш на системата. Успех !
      Малко късно го прочитам но...

Съжалявам колега но си далеч от истината. Срокът да те призоват е 6( шест )месеца. По добре е да не се пходи ак не си призован лично, отколкото да отизеш и после да се чудиш как да оспорваш. Защо да търсиш грешка в акта, когато те все още не са те призовали според закона. Като отидеш така призован все едно е да отидеш и да искаш да те накажат без те да са те викали.

Разбирам големия ти ентусиазъм но нека да си бъдем полезни, защото на чужд гъз..... и тояжките...

Добре де , понеже мойте всички съседи са лоши и по-скоро биха изхвърлили писмото , отколкото да ми го дадат , какво правим с КАТ Как да разбера , че ми е наложено наказание
      Наказание не ти е наложено. Първо се съставя акт за констатация, после въз основа на него се определя наказанието. До влизане в сила на наказателното постановление- наказание НЯМА
      Last edited by fiore; d.m.y г., 10:03.
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Колега, остави ентусиазма ми настрана - съвсем наскоро приключих едно дело срещу КАТ, така че знам какво говоря.
        Единствената промяна от Август миналата година до сега може да е срока за призоваване наистина, защото и на мен тия 2 години ми се видяха ненормални. И аз се опитах да зачекна въпроса със срока, но ми беше обяснено нагледно... Така че си намерих адвокат, и сега КАТ са назад в бюджета със сума, петкратно по-голяма от глобата ми.
        И точно това целях с моите постове - да съм ПОЛЕЗЕН, а не да споря с който и да е ... Пък и не виждам защо зачекваме този въпрос, след като темата се измести в малко по-друга посока ...
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Това със спазването на правилата се подразбира. Въпросът е, че трябва да се променят. А за това трябва гражданско общество със своите изисквания. А не да се дърляме един друг и накрая нищо.

Не е нужно да се харесваме - просто в някои случаи имаме общи интереси и работим заедно. Съгласно теорията на игрите в този случай сумарният ефект от общите действия е по-голям от простия сбор на ефекта от действията на всеки един участник.
          Просто е. Даже е очевадно. Ма трее да се мисли малко. Не боли.
          Точно така е! Пример е кръстовището на СУ и по-точно идвайки по бул. Освободител. Там от двете ленти за движение лявата беше за направо, а дясната за надясно. Имаха даже и отделни секции на светофара! Защо по дяволите е необходимо целия трафик от 2 ленти да преминава в 1 за направо??? Оправиха го това миналото лято, но това не попречи мой колега който беше минал от дясната лента направо, преди промяната, да бъде призован и наказан за това! Затова трябва тези "неточности" на конфигурацията на лентите за движение да се преразглеждат и да се поправят в посока освобождаване на преминаването!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Здравейте ,
            искам и аз да Ви се оплача . Направо съм бесен Бях обжалвал един акт на КАТ , проточи се 7 месеца , но го спечелих , защото действително си бях невинен ! Днес се звъни на вратата и ми се явява призовка : "Известяваме Ви , че следва да се явите на 24.02.10 в Административен съд-ВТ за участие в открито съдебно заседание НАЧАЛНИКА НА РУ МВР ВТ срещу Т. (аз)"

Случеят е акт за неправилно изпреварване , каквото нямаше , дори имах свидетел ...

Та да Ви попитам , това стандартна жалба ли е от началника на РУ МВР за всички дела срещу КАТ или ме е харесал

А днес мислех да си вземам най-накрая талона , защото получих решението от съда преди няколко дни Дали мога да го взема с това решение ?
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
              Колега, остави ентусиазма ми настрана - съвсем наскоро приключих едно дело срещу КАТ, така че знам какво говоря.
              Единствената промяна от Август миналата година до сега може да е срока за призоваване наистина, защото и на мен тия 2 години ми се видяха ненормални. И аз се опитах да зачекна въпроса със срока, но ми беше обяснено нагледно... Така че си намерих адвокат, и сега КАТ са назад в бюджета със сума, петкратно по-голяма от глобата ми.
              И точно това целях с моите постове - да съм ПОЛЕЗЕН, а не да споря с който и да е ... Пък и не виждам защо зачекваме този въпрос, след като темата се измести в малко по-друга посока ...
              С радио не се спори. Полезността не е да спасиш някой, като го прекараш през най тежкия път. Безмислено е както да си късаш нервите и да водиш битка която знаеш че ще загубиш, така и да си усложняваш излишно задачата.
              Аз пък от опит ти казвам, че не са ми написали поне 3 акта до сега защото не са ме призовавали по законовия ред и са минали повече от 6 месеца от нарушението.

Здравейте ,
              искам и аз да Ви се оплача . Направо съм бесен Бях обжалвал един акт на КАТ , проточи се 7 месеца , но го спечелих , защото действително си бях невинен ! Днес се звъни на вратата и ми се явява призовка : "Известяваме Ви , че следва да се явите на 24.02.10 в Административен съд-ВТ за участие в открито съдебно заседание НАЧАЛНИКА НА РУ МВР ВТ срещу Т. (аз)"

Случеят е акт за неправилно изпреварване , каквото нямаше , дори имах свидетел ...

Та да Ви попитам , това стандартна жалба ли е от началника на РУ МВР за всички дела срещу КАТ или ме е харесал

А днес мислех да си вземам най-накрая талона , защото получих решението от съда преди няколко дни Дали мога да го взема с това решение ?
              Разсъждавайки, си мисля че е нормално когато има възражение срещу съдебно решение от страна на КАТ то да бъде заведено от Началника, като човек който има право да подписва, така че е нормално делото да е така крстено-"Началника срещу Гражданина".
              Иначе, мисля( не съм убеден) , че би трябвало да можеш да си вземеш талона докато излезе решени на Административния съд. В смисъл че обжалването пред АС не отменя решението на Районния съд. Ако в КАТ ти откажат да ти върнат талона, което не е невъзможно, решението на съда, което имаш ще ти замества контролния талон.
              Last edited by fiore; d.m.y г., 11:59.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

По въпроса на колегата за получаването на призовката .... и трите пъти ме питаха дали аз съм лицето ****** ****** и не ми поискаха документ за самоличност , също така не пише ЕГН , за да се установи и възрастта ми . Имах късмет , че последния път си бях вкъщи , понеже в същото време с мен слезе и един от "добрите" ми комшии . Какво правим , ако един такъв "добър" комшия получи писмото и после с радост го изгори . После върви доказвай , че не го е получил който трябва ....
                Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                Иначе, мисля( не съм убеден) , че би трябвало да можеш да си вземеш талона докато излезе решени на тАдминистративния съд. В смисъл че обжалването пред АС не отменя решението на Районния съд. Ако в КАТ ти откажат да ти върнат алона, което не е невъзможно, решението на съда, което имаш ще ти замества контролния талон.
                Днес ходих в КАТ , но не пожелаха да ми върнат талона , защото обжалвали това решение на районния съд . Да съм си карал с постановлението и пак да го заверявам всеки месец , че можело да се протака ... Така са го направили , че да те откажат да обжалваш
                Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 16:50.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                  Днес ходих в КАТ , но не пожелаха да ми върнат талона , защото обжалвали това решение на районния съд . Да съм си карал с постановлението и пак да го заверявам всеки месец , че можело да се протака ... Така са го направили , че да те откажат да обжалваш
                  Накарай ги да ти го заверят безсрочно!
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                    На един колега делото се протака 6 години . Акта беше станал на баница с късмети , имаше толкова печати ,че накрая не си личеше кой за кога е и спря да ходи да му го презаверяват .
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Колеги ,днес получих призовка от КАТ по пощата .Нарушението е от преди почти 8 месеца ,даже нямам спомен къде съм карал тогава ,но при всички случаи е било в града ,т.е. в София .Дайте съвет какво да направя и ако отида могат ли да ми вземат книжката ,не знам какво е нарушението ?В призовката има номер на преписка !
                      145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Изхвърли го в коша ... освен ако не си се подписал , че си го получил
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                          Изхвърли го в коша ... освен ако не си се подписал , че си го получил
                          Намерих го в пощенската си кутия на входа ,където живея ,освен някой съсед да го е получил и да ми го е пуснал в пощата ,не знам .Отдолу на самата призовка има отрязък ,на който трябва да се подпиша и да си попълня трите имена ,абсолютно празен е .
                          Last edited by bemy; d.m.y г., 20:50.
                          145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Прати им супа да я духат......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да,но като я хвърлиш не си решаваш проблема.Пак ще те потърсят.

Comment

Първоначално публикувано от bemy Покажи съобщение
                                Отдолу на самата призовка има отрязък ,на който трябва да се подпиша и да си попълня трите имена ,абсолютно празен е .
                                на този отрязък си пишеш имената когато ти я връчват. щом са празни хвърляй в коша както ти каза ферариста и забрави за случея. ще те потърсят пак след около година и винаги можеш да се оправдаеш че не си получил призовката, защото пощата ти не се заключва ... ако ти зор отиди де, става въпрос че можеш да отложиш малко ходенето
                                In God we trust, all others pay cash.
                                Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                                Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Working...
                                X