Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
    На кого мислиш, че ще напишат акт ако стане ПТП, old_alifst? На него, или на този който идва от пътя без предимство? Кръстовището си е регулирано и това кой е дясно стоящ не е фактор. Кво като само от едната страна има знак? Чакам да кажеш на Еко, или на другия водач ще напишат акт според теб. Възможните отговори са:
    (a) на Еко
    (b) на другия водач.
    Залагам 1 бира, че няма да ти отговори конкретно

Comment

• Възможните отговори са:
      (a) на Еко
      (b) на другия водач.

Ти отговори на въпроса, на кой ще напишат акт според теб. Може да се обосновеш и защо, но това отделно.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Грешиш - това, че ти си влязъл по един начин в кръстовището от едната улица, не означава, че другите влизат по същия начин.
        Разликата е и, че той има явен знак пред очите си, а ти трябва да гадаеш обърнат откъм задната му част.
        Както се спомена преди в темата - в любимия ви закон се тълкува, че се влиза в поредица от Т-образни кръстовища и следва всяко едно от тях да бъде регулирано.
        Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        При кръстовище, което се води регулирано, но в кръга няма знаци оказващи предимството на движещия се в него, което е често срещано явление.
        Така няма да се разберем... не и докато не си изясниш мисълта... Я вземи нарисувай един-два от вариантите, които непрекъснато променяш и да ги обсъждаме конкретно... създай нещо като листовка

Comment

• Когато съм кандидатствал за книжка за категория В се държеше психологически тест и курсовете бяха по 3,5 месеца - явно вас трябва да ви подложат на този тест и да се върнете да си докарате курсовете.
          Да вметна, че вече става смешно. И като гледам си се запътил към трагично.

На това ли трябва да се разчита - да познаеш знака в гръб.
          За предпочитане пред интуицията ти, която вече за всички е ясно каква е.

Аз поне от това, което си писал разбирам така нещата: спред теб на закона не може да се вярва; според теб на знаците не може да се вярва; според теб всеки, който ползва знаците, за да се ориентира в пътната обстановка, не заслужава СУМПС; според теб всеки, който не спазва закона и кара както намери за добре е голяма работа и може би реформатор (все пак никога не се знае откъде ще тръгне промяна на закона); и най-важното, основополагащото - според теб твоята интуиция е всичко - единствената и безпогрешна истина.
          Надявам се, ще ми позволиш да не се съглася и да си отстоявам позицията, че закона трябва да се спазва.
          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Момчета, нищо повече не мога да направя за вас - останете си буквояди и със закостенело мислене.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Момчета, нищо повече не мога да направя за вас - останете си буквояди и със закостенело мислене.
              Можеш да ни наричаш, както си пожелаеш. Това няма да промени нещата.

И един единствен знак да има на кръговото и да го виждаш в гръб, си ДЛЪЖЕН да се съобразяваш с него.

А там където няма знаци, предимство има дясностоящият.

Това е положението.

PS:

А и не е въпроса в това, какво ти можеш да направиш за нас, защото колегите изказали се в последните страници от темата очевидно знаят правилника и нямат проблеми с дискутираната ситуация.

Тъй че по-скоро въпросът е в това, дали ние можем нещо да направим за теб?
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:10.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Момчета, нищо повече не мога да направя за вас - останете си буквояди и със закостенело мислене.
                Не само, че не можеш, ами дори и не можеш да го направиш аргументирано... да не говорим, че изкара всеки несъгласен с теб за негоден психически да има СУМПС, а тези които имат- да им се отнеме... не отговаряш конкретно на никой въпрос... що ли ти отговарям, както и да е...

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                И един единствен знак да има на кръговото и да го виждаш в гръб, си ДЛЪЖЕН да се съобразяваш с него.

Това е положението.
                Всъщност не си длъжен да се съобразяваш с такъв знак, длъжен е този, за когото се отнася и когато той не го направи, става ПТП евентуално...

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                  Не само, че не можеш, ами дори и не можеш да го направиш аргументирано... да не говорим, че изкара всеки несъгласен с теб за негоден психически да има СУМПС, а тези които имат- да им се отнеме... не отговаряш конкретно на никой въпрос... що ли ти отговарям, както и да е.....
                  По принцип на тъпи въпроси не отговарям и знам, че не мога да се аргументирам пред хора, които са като коне с капаци.
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение

Всъщност не си длъжен да се съобразяваш с такъв знак, длъжен е този, за когото се отнася и когато той не го направи, става ПТП евентуално...
                    Когато включващият се има знак Б3 ти си длъжен да се съобразиш с него, макар и че го виждаш в гръб. Това е важно, защото ако не го направиш, ще отнемеш чуждо предимство, което е лошо. Ако не се съобразиш с останалите 2 знака (Б1 или Б2) ситуацията не е толкова страшна, защото няма да се възползваш от собственото си предимство и това вероятно няма да има лоши последици.
                    Но във всички случаи трябва да се съобразяваш със знаците, които са направени така, че да се разпознават в гръб.

Аз не се сещам някъде в закона да е ясно написано как точно трябва да се гледат пътните знаци - под какъв ъгъл или от какво разстояние.............Просто е казано, че трябва да се съобразяваш с тях и толкова.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Аз не се сещам някъде в закона да е ясно написано как точно трябва да се гледат пътните знаци - под какъв ъгъл или от какво разстояние.............Просто е казано, че трябва да се съобразяваш с тях и толкова.
                      Това е твое тълкувание - смяташ ли, че Съда може да ти вмени вина или обратното да те оневини, затова, че не си разпознал знаци в гръб, ориентирани към другите участници в движението.
                      sigpic

Comment

Това е твое тълкувание - смяташ ли, че Съда може да ти вмени вина или обратното да те оневини, затова, че не си разпознал знаци в гръб, ориентирани към другите участници в движението.

Точно така. Ако не се съобразя със знаците, които следва да бъдат разпознати от обратната страна, съм в нарушение.
                        И това не е просто мое тълкование а така гласи законът.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• По принцип на тъпи въпроси не отговарям и знам, че не мога да се аргументирам пред хора, които са като коне с капаци.
                          Трагедия! Още малко и ще ми стане жал. Сега вече и нещо ново научих - единствено старухата може да задава въпроси. Неговите са най-правилните, а по подразбиране всички останали въпроси (особено неудобните за него) са тъпи и не заслужават вниманието му. Ама то така е - в тема за кръгово движение се коментира нерегулирано кръгово и се пита кой е с предимство - от тоя по-тъп и нелогичен въпрос.... И всъщност ти пред никой не можеш да се аргументираш - нито пред конете с капаци, нито пред контролните органи (както с половин уста си призна).
                          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Когато съм кандидатствал за книжка за категория В се държеше психологически тест и курсовете бяха по 3,5 месеца - явно вас трябва да ви подложат на този тест и да се върнете да си докарате курсовете.
                            Хайде хайде, психотест за Б нямаше и по стария закон (правлник), за 3 те месеца и полигона и аз съм за.

Понеже си се запънал като магаре на кръгово, ще ти дам жокер, кръговото е замислено като идеално самоотпушващо се нерегулирано кръстовище - точно по правилото на дясно-стоящия.
                            Защо у нас (и в много други държави) не работи без регулиране, оставям на теб да се досетиш
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Точно така. Ако не се съобразя със знаците, които следва да бъдат разпознати от обратната страна, съм в нарушение.
                              И това не е просто мое тълкование а така гласи законът.
                              Има резон в това твърдение, защото важните знаци поставяни при кръстовицата са с уникална форма, но не би трябвало да бъдат водещи за всички участници в движението и според мен могат само да имат ориентировъчен ефект за другите и нищо друго, ако изобщо бъдат забелязани от тях.

Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
                              Трагедия! Още малко и ще ми стане жал. Сега вече и нещо ново научих - единствено старухата може да задава въпроси. Неговите са най-правилните, а по подразбиране всички останали въпроси (особено неудобните за него) са тъпи и не заслужават вниманието му. Ама то така е - в тема за кръгово движение се коментира нерегулирано кръгово и се пита кой е с предимство - от тоя по-тъп и нелогичен въпрос.... И всъщност ти пред никой не можеш да се аргументираш - нито пред конете с капаци, нито пред контролните органи (както с половин уста си призна).
                              Колега, не изпадай в междуличностни нападки.

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Хайде хайде, психотест за Б нямаше и по стария закон (правлник), за 3 те месеца и полигона и аз съм за.
                              Не ми се иска да споря и с теб - много си малък да знаеш какво е било преди 33г.
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 14:03.
                              sigpic

Comment

• Не знам кога точно бе премахнат психотеста за категория "Б" (през 1980 та имаше такъв), но според мен това премахване беше необоснована грешка. Както и премахването на полигона.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X