If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На кого мислиш, че ще напишат акт ако стане ПТП, old_alifst? На него, или на този който идва от пътя без предимство? Кръстовището си е регулирано и това кой е дясно стоящ не е фактор. Кво като само от едната страна има знак? Чакам да кажеш на Еко, или на другия водач ще напишат акт според теб. Възможните отговори са:
(a) на Еко
(b) на другия водач.
Грешиш - това, че ти си влязъл по един начин в кръстовището от едната улица, не означава, че другите влизат по същия начин.
Разликата е и, че той има явен знак пред очите си, а ти трябва да гадаеш обърнат откъм задната му част.
Както се спомена преди в темата - в любимия ви закон се тълкува, че се влиза в поредица от Т-образни кръстовища и следва всяко едно от тях да бъде регулирано.
При кръстовище, което се води регулирано, но в кръга няма знаци оказващи предимството на движещия се в него, което е често срещано явление.
Така няма да се разберем... не и докато не си изясниш мисълта... Я вземи нарисувай един-два от вариантите, които непрекъснато променяш и да ги обсъждаме конкретно... създай нещо като листовка
Когато съм кандидатствал за книжка за категория В се държеше психологически тест и курсовете бяха по 3,5 месеца - явно вас трябва да ви подложат на този тест и да се върнете да си докарате курсовете.
Да вметна, че вече става смешно. И като гледам си се запътил към трагично.
На това ли трябва да се разчита - да познаеш знака в гръб.
За предпочитане пред интуицията ти, която вече за всички е ясно каква е.
Аз поне от това, което си писал разбирам така нещата: спред теб на закона не може да се вярва; според теб на знаците не може да се вярва; според теб всеки, който ползва знаците, за да се ориентира в пътната обстановка, не заслужава СУМПС; според теб всеки, който не спазва закона и кара както намери за добре е голяма работа и може би реформатор (все пак никога не се знае откъде ще тръгне промяна на закона); и най-важното, основополагащото - според теб твоята интуиция е всичко - единствената и безпогрешна истина.
Надявам се, ще ми позволиш да не се съглася и да си отстоявам позицията, че закона трябва да се спазва.
Момчета, нищо повече не мога да направя за вас - останете си буквояди и със закостенело мислене.
Можеш да ни наричаш, както си пожелаеш. Това няма да промени нещата.
И един единствен знак да има на кръговото и да го виждаш в гръб, си ДЛЪЖЕН да се съобразяваш с него.
А там където няма знаци, предимство има дясностоящият.
Това е положението.
PS:
А и не е въпроса в това, какво ти можеш да направиш за нас, защото колегите изказали се в последните страници от темата очевидно знаят правилника и нямат проблеми с дискутираната ситуация.
Тъй че по-скоро въпросът е в това, дали ние можем нещо да направим за теб?
Момчета, нищо повече не мога да направя за вас - останете си буквояди и със закостенело мислене.
Не само, че не можеш, ами дори и не можеш да го направиш аргументирано... да не говорим, че изкара всеки несъгласен с теб за негоден психически да има СУМПС, а тези които имат- да им се отнеме... не отговаряш конкретно на никой въпрос... що ли ти отговарям, както и да е...
Не само, че не можеш, ами дори и не можеш да го направиш аргументирано... да не говорим, че изкара всеки несъгласен с теб за негоден психически да има СУМПС, а тези които имат- да им се отнеме... не отговаряш конкретно на никой въпрос... що ли ти отговарям, както и да е.....
По принцип на тъпи въпроси не отговарям и знам, че не мога да се аргументирам пред хора, които са като коне с капаци.
Всъщност не си длъжен да се съобразяваш с такъв знак, длъжен е този, за когото се отнася и когато той не го направи, става ПТП евентуално...
Когато включващият се има знак Б3 ти си длъжен да се съобразиш с него, макар и че го виждаш в гръб. Това е важно, защото ако не го направиш, ще отнемеш чуждо предимство, което е лошо. Ако не се съобразиш с останалите 2 знака (Б1 или Б2) ситуацията не е толкова страшна, защото няма да се възползваш от собственото си предимство и това вероятно няма да има лоши последици.
Но във всички случаи трябва да се съобразяваш със знаците, които са направени така, че да се разпознават в гръб.
Аз не се сещам някъде в закона да е ясно написано как точно трябва да се гледат пътните знаци - под какъв ъгъл или от какво разстояние.............Просто е казано, че трябва да се съобразяваш с тях и толкова.
Аз не се сещам някъде в закона да е ясно написано как точно трябва да се гледат пътните знаци - под какъв ъгъл или от какво разстояние.............Просто е казано, че трябва да се съобразяваш с тях и толкова.
Това е твое тълкувание - смяташ ли, че Съда може да ти вмени вина или обратното да те оневини, затова, че не си разпознал знаци в гръб, ориентирани към другите участници в движението.
Това е твое тълкувание - смяташ ли, че Съда може да ти вмени вина или обратното да те оневини, затова, че не си разпознал знаци в гръб, ориентирани към другите участници в движението.
Точно така. Ако не се съобразя със знаците, които следва да бъдат разпознати от обратната страна, съм в нарушение.
И това не е просто мое тълкование а така гласи законът.
По принцип на тъпи въпроси не отговарям и знам, че не мога да се аргументирам пред хора, които са като коне с капаци.
Трагедия! Още малко и ще ми стане жал. Сега вече и нещо ново научих - единствено старухата може да задава въпроси. Неговите са най-правилните, а по подразбиране всички останали въпроси (особено неудобните за него) са тъпи и не заслужават вниманието му. Ама то така е - в тема за кръгово движение се коментира нерегулирано кръгово и се пита кой е с предимство - от тоя по-тъп и нелогичен въпрос.... И всъщност ти пред никой не можеш да се аргументираш - нито пред конете с капаци, нито пред контролните органи (както с половин уста си призна).
Когато съм кандидатствал за книжка за категория В се държеше психологически тест и курсовете бяха по 3,5 месеца - явно вас трябва да ви подложат на този тест и да се върнете да си докарате курсовете.
Хайде хайде, психотест за Б нямаше и по стария закон (правлник), за 3 те месеца и полигона и аз съм за.
Понеже си се запънал като магаре на кръгово, ще ти дам жокер, кръговото е замислено като идеално самоотпушващо се нерегулирано кръстовище - точно по правилото на дясно-стоящия.
Защо у нас (и в много други държави) не работи без регулиране, оставям на теб да се досетиш
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Точно така. Ако не се съобразя със знаците, които следва да бъдат разпознати от обратната страна, съм в нарушение.
И това не е просто мое тълкование а така гласи законът.
Има резон в това твърдение, защото важните знаци поставяни при кръстовицата са с уникална форма, но не би трябвало да бъдат водещи за всички участници в движението и според мен могат само да имат ориентировъчен ефект за другите и нищо друго, ако изобщо бъдат забелязани от тях.
Трагедия! Още малко и ще ми стане жал. Сега вече и нещо ново научих - единствено старухата може да задава въпроси. Неговите са най-правилните, а по подразбиране всички останали въпроси (особено неудобните за него) са тъпи и не заслужават вниманието му. Ама то така е - в тема за кръгово движение се коментира нерегулирано кръгово и се пита кой е с предимство - от тоя по-тъп и нелогичен въпрос.... И всъщност ти пред никой не можеш да се аргументираш - нито пред конете с капаци, нито пред контролните органи (както с половин уста си призна).
Не знам кога точно бе премахнат психотеста за категория "Б" (през 1980 та имаше такъв), но според мен това премахване беше необоснована грешка. Както и премахването на полигона.
Comment