Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Мен не ме бърка и без знак Г12, но масата ще ореве орталъка.
    И в момента в който се натресеш в някоя мутреса ще идеш в съда да плащаш джиБ а... адвоката веднага ще се позове на липсващия знак, при който клиентката няма как да знае, че е в специален казус (тя и за десния нема да знае ама съда това няма да пита).

А масата и сега го оревава, щото са и дали 1 простичко правило и пак не го знае/спазва...

---------- Post added at 15:45 ---------- Previous post was at 15:44 ----------

Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
    Не не,92-ма сте,как аз ще съм в кръговото и ще те изчакам ти да се включиш понеже си дЕсностоящ...съберете се 92-мата и върнрте книжките в ДАИ
    Хахахахахахахах ... ще чакаш и песен ще пееш, освен ако не искаш да чакаш КАТ/мобилна група на застраховател

Едит: Колега да си минавал през кръговото на Руски паметник скоро?
    Last edited by morfius; d.m.y г., 18:26.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
      Не не,92-ма сте,как аз ще съм в кръговото и ще те изчакам ти да се включиш понеже си дЕсностоящ...съберете се 92-мата и върнрте книжкуте в ДАИ

Колега, чак сега видях, че си от Перник. От известно време спорим с колегата от Плевен и вече спорът ми се вижда безнадежден.

А с теб спорът ще е направо самоубийствен!

Аз се отказвам

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Въртящият бил с предимство, хахахахахахах.
        Пък и нагъл, че другите са с купени книжки.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Колега, чак сега видях, че си от Перник.
          Кажи ми само какво общо има Перник с кръговото и спирам да пиша в темата....
          Alfa 155 1.9TD '97 EX
          Alfa 166 2.4 JTD EX
          Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
            Кажи ми само какво общо има Перник с кръговото и спирам да пиша в темата....
            Не бе, пиши си. Не се съобразявай с мен.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Колеги, позволявам си да пренасоча мислите ви в друг ред. Според мен говорим за два различни случая.
              Случай А: две превозни средства приближават едновременно кръгово кръстовище. Тогава предимството е на десностоящия.
              Случай Б: едното превозно средство приближава кръговото кръстовище ,а другото е В кръстовището. Тогава предимството е на този, който е в кръстовището.

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v (115hp) /04
              opel kadett E 1.3 karavan - ex

Comment

• Първоначално публикувано от gioganotti Покажи съобщение
                Колеги, позволявам си да пренасоча мислите ви в друг ред. Според мен говорим за два различни случая.
                Случай А: две превозни средства приближават едновременно кръгово кръстовище. Тогава предимството е на десностоящия.
                Случай Б: едното превозно средство приближава кръговото кръстовище ,а другото е В кръстовището. Тогава предимството е на този, който е в кръстовището.
                Глупости!
                Ако някой е в кръстовището, то той е отнел предимство.
                Стига сте писали тъпотии!
                Правото е десностоящия.
                Съвсем друга тема е, че този спор е безумен, защото няма нерегулирано със знаци кръгово.
                Това е като ситуацията с локалните платна и десен завой от главен път!!!!!!!!!!!!
                Еми, ако няма знак този от локалното е с предимство, защото е десностоящ!
                Стига сте плямпали тъпотии.
                Ясно е разписано, че кръговото е ВИД КРЪСТОВИЩЕ, демек там важат правилата важащи при кръстовище.
                К.М.

Comment

Когато включващият се има знак Б3 ти си длъжен да се съобразиш с него, макар и че го виждаш в гръб. Това е важно, защото ако не го направиш, ще отнемеш чуждо предимство, което е лошо. Ако не се съобразиш с останалите 2 знака (Б1 или Б2) ситуацията не е толкова страшна, защото няма да се възползваш от собственото си предимство и това вероятно няма да има лоши последици.
                  Но във всички случаи трябва да се съобразяваш със знаците, които са направени така, че да се разпознават в гръб.

Аз не се сещам някъде в закона да е ясно написано как точно трябва да се гледат пътните знаци - под какъв ъгъл или от какво разстояние.............Просто е казано, че трябва да се съобразяваш с тях и толкова.
                  Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Точно така. Ако не се съобразя със знаците, които следва да бъдат разпознати от обратната страна, съм в нарушение.
                  И това не е просто мое тълкование а така гласи законът.
                  Къде точно в закона за движение по пътищата пише, че трябва да се съобразяваш със знаци, които са с гръб към теб ?

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                    Къде точно в закона за движение по пътищата пише, че трябва да се съобразяваш със знаци, които са с гръб към теб ?
                    В закона пише, че трябва да се съобразяваш със знаците без да се уточнява откъде и как точно да ги гледаш.

Въпрос:

Караш по малка уличка и стигаш пресечка по която отляво надясно се движи кола и виждаш, че за нея има знак Б3 (различаваш го по формата) но за теб няма знак (пропуснали са да сложат или са го откраднали).
                    Какво правиш? Спираш или продължаваш?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Караш по малка уличка и стигаш пресечка по която отляво надясно се движи кола и виждаш, че за нея има знак Б3 (различаваш го по формата) но за теб няма знак (пропуснали са да сложат или са го откраднали).
                      Питали един шофьор с 50+ годишен стаж,без нито един инцидент през това време: каква е тайната за безаварийното шофиране? отговорът му бил: "Никога не съм разчитал на предимството си..."

Та така де ... това ,че си с предимство не значи ,че не трябва да се внимава .
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
                        Питали един шофьор с 50+ годишен стаж,без нито един инцидент през това време: каква е тайната за безаварийното шофиране? отговорът му бил: "Никога не съм разчитал на предимството си..."

Та така де ... това ,че си с предимство не значи ,че не трябва да се внимава .
                        А един казвал:

За мен десностоящи са само КРАЗ-ът и МАЗ-ът........и никой друг

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

А един казвал:

За мен десностоящи са само КРАЗ-ът и МАЗ-ът........и никой друг
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

В закона пише, че трябва да се съобразяваш със знаците без да се уточнява откъде и как точно да ги гледаш.

Въпрос:

Уточнявам Въпроса си- Къде в нормативна уредба се задължава водача да гледа в гръб пътните знаци ?
                            Отговори ми конкретно, не се заигравай с други въпроси , че и без това сме далеч от темата на темата ... а и не ти е за пръв път

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                              Уточнявам Въпроса си- Къде в нормативна уредба се задължава водача да гледа в гръб пътните знаци ?
                              Отговори ми конкретно, не се заигравай с други въпроси , че и без това сме далеч от темата на темата ... а и не ти е за пръв път
                              Когато някой е с гръб, друг е с лице.
                              Или ти все си в гръб.
                              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Когато някой е с гръб, друг е с лице.
                                Или ти все си в гръб.
                                Нещо, не се лигави... включи се добре по-горе, ама сега не

Comment

Working...
                                X