М`да, и после оправданието е:"Ама, аз се движех направо по по-главната улица" Ха-ха. Тия с купените книжки поведоха 25-24...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Предимство при кръстовище с кръгово движение
Collapse
X
-
Ако няма табели/знаци, че тези които искат да навлязат в кръгово движение са с предмиство, то тези които вече се движат в кръговото движение са с такова!
В Русе има няколко от двата типа, по-малките ги правят да са с предимство този който навлиза, и по-големите, когато си в кръговото да си с предимство.
От мои наблюдения са, че на големите кръгови кръстовища стават мн катастрофи, тъй като от най лява лента завиват на дясно.
По закон са ако ще ходиш направо влизаш средна лента, за надясно дясна лента, за ляв и обратен завой най-лява лента, ма малко го спазват.
Въпреки че кръгвите кръстовища имат два пъти по-малко допирни точки от нормалните такива, те не са по-безопасни. Вс това заради шофьорите, не спазват правилата.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеАко няма табели/знаци, че тези които искат да навлязат в кръгово движение са с предмиство, то тези които вече се движат в кръговото движение са с такова!
В Русе има няколко от двата типа, по-малките ги правят да са с предимство този който навлиза, и по-големите, когато си в кръговото да си с предимство.
От мои наблюдения са, че на големите кръгови кръстовища стават мн катастрофи, тъй като от най лява лента завиват на дясно.
По закон са ако ще ходиш направо влизаш средна лента, за надясно дясна лента, за ляв и обратен завой най-лява лента, ма малко го спазват.
Въпреки че кръгвите кръстовища имат два пъти по-малко допирни точки от нормалните такива, те не са по-безопасни. Вс това заради шофьорите, не спазват правилата.
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеТrustworthy ,на кръговото в Циганската във Варна имаше ли стоп на ръкавите? Че сега като се замислих немога да се сетя за малкото кръгови в града ни.._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеНе помня дали беше точно стоп или просто 'излизане на път с предимство', но и трите ръкава са без предимство спрямо 'кръжащите'. Това кръгово и другото преди бензиностанцията на Шел са малко смешни с тоя диаметър на гума на икарус, а отделно е малко стресиращо, докато се свикне, че не си с предимство по бившия главен път.
На мен ми е интересно кой средностатистически водач следи промените в закона..Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеВземи прочети закона
Comment
-
Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщениеестествено, че този който е в кръговото е с предимство
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеАко няма табели/знаци, че тези които искат да навлязат в кръгово движение са с предмиство, то тези които вече се движат в кръговото движение са с такова!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТакова нерегулирано кръстовище е най-голямата глупост, защото създава предпоставки за задръствания в него.
Аз пък на всяко кръстовище било с предимство или не, че даже и на зелено си намалявам и се оглеждам, защото вие може да си мислите, че в кръговото сте с предимство и това да ви е единствената заблуда, но има хора, на които това им е най-малката заблуда.
Вечер повече се притеснявам да мина на зелено от колкото на червено, а като съм първа кола ме е толкова страх да тръгна на зеленоLast edited by soldier; d.m.y г., 11:32.
Comment
-
Позволих си да прочета закона. В него никъде не се споменава термина "кръгово кръстовище" или "кръстовище с кръгово движение". От тук следва, че ако няма знаци, то с предимство са навлизащите в кръстовището, защото са дясностоящи. Мисля, че всичко останало са празни приказки.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАйдеееее, "движещите се в кръговото" поведоха анкетатаГипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
Comment