Известие

Collapse
No announcement yet.

Превишена скорост...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Превишена скорост...

Здравейте колеги!
    Преди около 2-3 часа ме спряха с радар с превишена скорост 37км над допустимите 50! Въпроса ми е ще издавам ли книжката за месец или не???
    Защото едни приятелчета ме убеждават че нямало да я давам, а били вдигнали само цифрата на глобите!
    По-принцип ме интересува това, защото работата ми е като шофьор! А отделно и май ще го обжалвам, но засега още събирам информация! Някой, ако е запознат с последните промени в закона, май от тази година са ще съм много благодарен, ако помогне с нещо!
    Last edited by mitaka_cs; d.m.y г., 19:57.
    Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Да, ще издаваш!
    sigpic

Comment

Даже май за 3 месеца ще е на трупчета
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41123

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Даже май за 3 месеца ще е на трупчета
          Май ще е за 1 месец!
          Фиксирана е глобата!
          Ами ще излизам в отпуска май...

Comment

Нека ти кажа от опит:

1. Глоба от 150 кинта
            2. Един (1) месец без книжка
            3. Седем (7) контролни точки

П.С. След като се вземеш книжката, няма да превишаваш и с 5 км ограничението - вярваи ми!
            Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
            Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
            Alfa Romeo 90 2.0 '87
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos Покажи съобщение
              Нека ти кажа от опит:

1. Глоба от 150 кинта
              2. Един (1) месец без книжка
              3. Седем (7) контролни точки

П.С. След като се вземеш книжката, няма да превишаваш и с 5 км ограничението - вярваи ми!
              Aми сигурно, то е кофти да ти пишат акт на място където изобщо не е населено, но се води такова и е на 200метра от табелата за края на града! При положение че са скрити на място където нямаш видимост към тях дори и от 100метра.....

Comment

Първоначално публикувано от Събев Покажи съобщение
                Aми сигурно, то е кофти да ти пишат акт на място където изобщо не е населено, но се води такова и е на 200метра от табелата за края на града! При положение че са скрити на място където нямаш видимост към тях дори и от 100метра.....
                Айде пак дървени философии и оправдания, как пък все другите са виновни.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                  Айде пак дървени философии и оправдания, как пък все другите са виновни.
                  Не съм запознат с конкретния случай, но и ти не си.

Обаче имам нЕкои съображения:
                  - какъв процент от служителите на кат са просто корумпирани - т.е. пускат те срещу да речем 20 лв
                  - какъв процент от служителите на кат са много корумпирани и заработват на черно

Но това са бели кахъри. Важният въпрос е защо това се случва. Кой го позволява?

И друго. Защо законът е така направен щото да лови нарушители, а не да предпазва от нарушения?
                  Прост пример - ако има патрулка с пуснати буркани ПРЕДИ опасен завой ще намалиш. Ама ако е СЛЕД завоя (както е в момента) ще те засекат с превишена скорост.

Но хайде, законът, добър или лош трябва да се спазва. Основното, което ме интересува, е защо това високо ниво на корумпираност съществува?

Comment

Но това са бели кахъри. Важният въпрос е защо това се случва. Кой го позволява?

И друго. Защо законът е така направен щото да лови нарушители, а не да предпазва от нарушения?
                    Прост пример - ако има патрулка с пуснати буркани ПРЕДИ опасен завой ще намалиш. Ама ако е СЛЕД завоя (както е в момента) ще те засекат с превишена скорост.
                    Като цяло подкрепям мнението ти,но трябва ли пред всеки опасен завой да седи патрулка?
                    Да речем на прохода "Петрохан",ако трябва да слагаме патрулки на всеки опасен завой,колко коли на КАТ ще ни трябват?
                    Все пак в закона има знаци за опасни завои и за ограничение на скоростта.
                    И КАТ е контролен орган,не гражданска защита.
                    ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                    ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                    ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Първоначално публикувано от alfamicin Покажи съобщение
                      Като цяло подкрепям мнението ти,но трябва ли пред всеки опасен завой да седи патрулка?
                      Да речем на прохода "Петрохан",ако трябва да слагаме патрулки на всеки опасен завой,колко коли на КАТ ще ни трябват?
                      Все пак в закона има знаци за опасни завои и за ограничение на скоростта.
                      И КАТ е контролен орган,не гражданска защита.
                      Не на всеки.
                      Но всичките, които седят след завоя, могат да седят преди него.

Comment

Не на всеки.
                        мхм, ама не искат - имат си заложени норми за съставени документи за нарушения дневно, отделно може и да изкарат някой лев... пука им че някой точно преди завоя може да се метне в дерето... не за друго ами вероятно и не е добре означен завоя...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Не на всеки.
                          Така вече съм съгласен!

Въпреки всичко не е лошо да спазваме ограниченията!
                          Неприятно е,когато ни глобяват!Но май това е единствения,поне за сега,начин да спазваме закона!
                          Като ми взеха точки за колан,в последствие се научих да го слагам.Като ми писаха акт за превишена скорост,след това почнах да карам по-бавно!
                          Даваме за пример европейските "бели" държави,че там са по възпитани и повече спазват закона!Спазват го защото с години наред те са свикнали с този порядък,
                          нарушаваш-плащаш.И то "солено"!
                          Прост и пресен пример Гърция.
                          Виждал съм ги как караха преди 10-12 години,видях ги и сега след промените в закона им и въвеждането на огромни глоби!
                          Разликата е огромна!
                          ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                          ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                          ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Корупция!!!

Все си задавам един въпрос...Защо полицията застава винаги на провокативни места и дори се "крият"! Аз смятам, че това е предпоставка за корупция! Щом се крият,значи са подкупни! Поне в 90% от случаите съм им пускал и съм се отървавал!
                            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Извадено от закона колега, но мисля че някой по-горе вече те е зарадвал.

Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва: 1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
                              2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
                              3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
                              4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
                              5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
                              6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
                              (2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
                              1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
                              2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
                              3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
                              4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
                              5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
                              6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

sigpic
                              Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                              http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Working...
                              X