Известие

Collapse
No announcement yet.

Превишена скорост...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    Айде пак дървени философии и оправдания, как пък все другите са виновни.
    Ми колега май не си много прав, защото на мен това нарушение ми е първото от незнам колко години насам! По-принцип си спазвам ограниченията навсякъде, карам си с колан и всичко нужно което е безопасно за движението! Защото това ми е работата и я работя в Европа,предимно белите държави! Мисля че съм с достатъчен опит да знам как стоят нещата в белите страни и че спазвам законите както там така и тук!
    Просто точно това място което си бяха избрали е толкова стратегическо че няма как да е повече!
    Реално погледнато ситуацията е следната:
    Излизам от града, има права 2-3км и след това табелата за края на града, на 200-300м от табелата има лека чупка в пътя, не е опасен завой и след нея виждаш табелата със зачертания град! Нашите фуражки застанали в насрещното платно за да са изглежда по-добре скрити и радара насочен към мен и останалите колеги с коли на пътя! Т.е. завиваш на въпросната чупка и виждаш един полицай как бяга от другото платно и се надява да няма много движение там, защото ако неможе да пресече аз ще си подмина, няма да може да ме спре, но в случая беше чисто и ме спря точно след чупката! Докато ме описваха, радара не спря да пищи за коли за превишена скорост и какво се получи - опашка с чакащи за актове и доста минали м/у капките! Отделно няма и отбивка къде да спра (спрем), а директно на платното седят колите и замалко и да ми отнесат GTV-то, е сега ТИ ми кажи кой е направил повече нарушения, аз или полицайте! Аз иначе не споря, карах с тази скорост, но там ВСИЧКИ с години си карат така ЗАЩОТО вече са излезли извън града, само е останала една табела която да минат покрай нея и полицията се хваща за нея! Ти винаги ли караш до самите табели на населените места с 50км/ч и след като ги подминеш, тогава ускоряваш??? Или просто може и да си полицай и да защитаваш колегите, незнам! Но на въпроса ми какъв го държат там, колегите фуражки ми отговориха: Ми за половин час ще си изкараме нормата за днес и после на кафенце?!!!!
    Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

На изхода от гр. Брезово по посока Пловдив катаджиите правят същото гюме, ситуацията е абсолютно същата. Прав път практически извън населеното място, но табелата е по-нататък спряха ме веднъж с 18 км. превишение на скоростта, очевидно беше за да си изпросят някои лев защото радарите на КАТ Пловдив са с толеранс от 20 км. и едва след това записват показанията. Въпреки, че не им дадох рушвет и си продължих по пътя, стремя се винаги да спазвам ограниченията колкото и безсмислени да са те. Ако ме глобят ще си платя акта и ще си трая, а за рушветите и катаджиите мога само да кажа, че те са такива каквото е и обществото.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
        Ако ме глобят ще си платя акта и ще си трая, а за рушветите и катаджиите мога само да кажа, че те са такива каквото е и обществото.
        Тука ще се съглася напълно с теб, номеже да се говори непрекъснато колко копрумпирани са катаджиите. Такива са защото, така са свикнали повечето от тях.Има големи пичове, вършещи съвесто работата си.Уважавам катаджия който ме спре, покаже ми нарушението и започне да ми пише акта, без да се гъне като гато глист и да иска пари.Не съм давал рушвет на катаджия, няма и да дам.Плащам си актовете и не мрънкам.Аз съм от хората уважавщи полицайте тежащи на мястото си и знаещи защо са станали такива.

А колкото до колегата, просто да си плати и да почака...
        Range Rover Vogue 4.4
        Rexton 270 cdi
        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Ми за половин час ще си изкараме нормата за днес и после на кафенце?!!!!
          No comment просто, всичко ни е сбъркано на нас ...
          146 1.6 TS '00
          156 2.4 JTD '01

Comment

Mдам, имам подобна случка на изхода от Русе - навсякъде ограничение 80, но на един участък (където уж имало нещо като отбивка) - 60; 20 км превишена скорост.... Ама се разбрахме.
            Все пак всеки сам си преценява какво да прави и как да се държи на пътя! Най-неприятното за колегата е, че с това се храни.
            П.С. Разгледай хубаво акта, често 'падат' поради неграмотно писане на съставителя...
            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
            x145 1.6 boxer

Comment

Ако ли пък нарушението е извършено повторно за превишена скорст над 31 км/ч, наказанието става 3 месеца лишаване, 300лв и отнемане 13 контролни точки - чл.182 ал.4 от ЗДвП

Comment

Първоначално публикувано от botsos Покажи съобщение
                Нека ти кажа от опит:

1. Глоба от 150 кинта
                2. Един (1) месец без книжка
                3. Седем (7) контролни точки

П.С. След като се вземеш книжката, няма да превишаваш и с 5 км ограничението - вярваи ми!
                Мдаааа
                На момчето което продадох предната си кола Алфа 156 2.0 му отнеха книжката за 7 месеца, в момента кара и е много доволен от разхода, свалил е до 10/100 в града

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                  Mдам, имам подобна случка на изхода от Русе - навсякъде ограничение 80, но на един участък (където уж имало нещо като отбивка) - 60; 20 км превишена скорост.... Ама се разбрахме.
                  Все пак всеки сам си преценява какво да прави и как да се държи на пътя! Най-неприятното за колегата е, че с това се храни.
                  П.С. Разгледай хубаво акта, често 'падат' поради неграмотно писане на съставителя...
                  Aз сега това и чакам! Пък като го взема ще преценям какво да правя!
                  Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от Събев Покажи съобщение
                    Здравейте колеги!
                    Преди около 2-3 часа ме спряха с радар с превишена скорост 37км над допустимите 50! Въпроса ми е ще издавам ли книжката за месец или не???
                    Защото едни приятелчета ме убеждават че нямало да я давам, а били вдигнали само цифрата на глобите!
                    По-принцип ме интересува това, защото работата ми е като шофьор! А отделно и май ще го обжалвам, но засега още събирам информация! Някой, ако е запознат с последните промени в закона, май от тази година са ще съм много благодарен, ако помогне с нещо!
                    Аз преди година и половина имах същата издънка само че карах със 38км над допустимите 50,и да ти кажа честно ще те одрусат няма да ти се разминe от 5 до 10 точки 150 лева акт и един месец без книжка.Наказателното постановление обикновенно се бави,при мен се забави 4 месеца,ще си караш със акта.Ако са те заснели и със камера както беше във моя случай почти невъзможно е да се измъкнеш.Също така като отидеш да си плащаш акта ще трябва да си платиш и стари задължения ако имаш.Според мен не си струва да обжалваш защото времето нервите и парите който ще пръснеш според мен не си струва, но ти си знаеш най добре, иначе ако има някакви промени във закона добре ще бъде.
                    Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 17:44.
                    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                      Аз преди година и половина имах същата издънка само че карах със 38км над допустимите 50,и да ти кажа честно ще те одрусат няма да ти се разминe от 5 до 10 точки 150 лева акт и един месец без книжка.Наказателното постановление обикновенно се бави,при мен се забави 4 месеца,ще си караш със акта.Ако са те заснели и със камера както беше във моя случай почти невъзможно е да се измъкнеш.Също така като отидеш да си плащаш акта ще трябва да си платиш и стари задължения ако имаш.Според мен не си струва да обжалваш защото времето нервите и парите който ще пръснеш според мен не си струва, но ти си знаеш най добре, иначе ако има някакви промени във закона добре ще бъде.
                      Отвсякъде им смисъл да се обжалва и съм писал в предни постове някои трикове. Ама не мисля да ги пиша пак.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        Не на всеки.
                        Но всичките, които седят след завоя, могат да седят преди него.
                        Българските полицай далеч не са единствените които се крият. Това си е световна практика.
                        sigpic Alfasud/156 1.8ex
                        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                          Българските полицай далеч не са единствените които се крият. Това си е световна практика.
                          Първо не си прав
                          И второ - това, че е разпространена, не прави въпросната практика нито умна, нито полезна.
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ако направят както в Америка катаджиите ще станат доста примерни.Мен са ми писали акт за абсолютно същата случка.На излизане от Монтана га...те се бяха скрили на отсрещното платно с радар към мен , точно до табелата бяха спрели патрулката.
                            Колкото до белите държави - станали с примерни не защото са много съвестни граждани , а защото им е бъркано доста в джоба.Забелязали ли сте тирове и коли с чужда регистрация как карат у нас??? И най-важнот кой е виновен???
                            АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                            http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Първоначално публикувано от Събев Покажи съобщение
                              Aми сигурно, то е кофти да ти пишат акт на място където изобщо не е населено, но се води такова и е на 200метра от табелата за края на града! При положение че са скрити на място където нямаш видимост към тях дори и от 100метра.....
                              Meне на нищо ме направиха в тоя форум.. сега да видим и с тебе И аз бях почти така.. на края на някво село... палка.. Пък за колегата дето вече не превишава не мисля че някой може да кара винаги с ограничение!!
                              Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Аз не мога да разбера, защо все търсите полицаите за да намаляте и все се оплаквате, че са скрити..Вие само заради тях ли спазвате ограниченията? За да не си платите глобичката ли?
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                                Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Working...
                                X