Известие

Collapse
No announcement yet.

Обжалване на акт?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Периодично проверявам на сайта на КАТ, дали ми е излязло НП във връзка с акта.

В тази връзка имам следните въпроси:

1 - Някога в КАТ имаше една табела, коато гласеше:

Готови са НП за актове съставени преди ..............и се обявяваше определена дата.

Сега такова нещо има ли?

2 - 7 - дневният срок за обжалване на НП от кой момент започва да тече? От датата на която НП е готово или от датата на връчването?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Периодично проверявам на сайта на КАТ, дали ми е излязло НП във връзка с акта.

В тази връзка имам следните въпроси:

1 - Някога в КАТ имаше една табела, коато гласеше:

Готови са НП за актове съставени преди ..............и се обявяваше определена дата.

Сега такова нещо има ли?

2 - 7 - дневният срок за обжалване на НП от кой момент започва да тече? От датата на която НП е готово или от датата на връчването?
      Има табела, по-скоро листче / поне в КАТ-СОфия/ ... срока тече от датата на връчването

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
        Има табела, по-скоро листче / поне в КАТ-СОфия/ ... срока тече от датата на връчването
        Благодаря ти!

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Моля, ако някой от Вас ходи до КАТ - София, да погледне за актове съставени преди коя дата са готови НП.

Благодаря!

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Изгоря...акта се обжалва след като е съставен....когато го подписваш...отдолу има графа възражение....и след това се успорва в съда....след като е излязло наказателното постановление е малко ...след дъжд качулка....не, че не става...ама е......
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              Изгоря...акта се обжалва след като е съставен....когато го подписваш...отдолу има графа възражение....и след това се успорва в съда....след като е излязло наказателното постановление е малко ...след дъжд качулка....не, че не става...ама е......
              Всъщност е точно обратното.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                Това го знам, но не знам за случай в който да е обжалван акт и да е отпаднал (да не е издадено НП).
                Тъй че, важното е обжалването на НП а не на акта.

В конкретния случай, моето НП излезе. Глоба от 100 лв. Веднага го обжалвах и сега чакам да ме призоват в съда.
                И 5 лв да беше глобата, пак щях да го обжалвам, защото не е въпросът в парите а в това, че от 32 години откакто имам книжка никога не съм минавал на червен светофар.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

...И 5 лв да беше глобата, пак щях да го обжалвам, защото не е въпросът в парите а в това, че от 32 години откакто имам книжка никога не съм минавал на червен светофар.
                  Понякога е достатъчно съдията да отсъди в твоя полза дори ако нямаш други нарушения, отделно, че най-вероятно няма представени доказателства за нарушението.
                  Last edited by Liminat; d.m.y г., 08:32.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Това го знам, но не знам за случай в който да е обжалван акт и да е отпаднал (да не е издадено НП).
                    Тъй че, важното е обжалването на НП а не на акта.

В конкретния случай, моето НП излезе. Глоба от 100 лв. Веднага го обжалвах и сега чакам да ме призоват в съда.
                    И 5 лв да беше глобата, пак щях да го обжалвам, защото не е въпросът в парите а в това, че от 32 години откакто имам книжка никога не съм минавал на червен светофар.
                    Само да си знаеш, колега, там обратния завой, на теория, е забранен...да не стане фал

Пояснявам, забранен е, защото светофара е секционен и те задължава да извършиш маневра задължителен ляв завой( което не е еднакво с обратен)
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                      Само да си знаеш, колега, там обратния завой, на теория, е забранен...да не стане фал

Пояснявам, забранен е, защото светофара е секционен и те задължава да извършиш маневра задължителен ляв завой( което не е еднакво с обратен)
                      Прав си. И аз нямаше да възразя, ако ме бяха упрекнали в това. Но те ме упрекнаха в преминаване на червен светофар, което не отговаря на реалността.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Не сте прави и двамата относно обратния завой.Не само в тази ситуация а по принцип за обратен завой.Има написано и ненаписано в закона,което дава възможност да се лавира при обосновката за това къде и как се прави обратен завой.Това че светофара е секционен не означава че обратния завой е забранен!
                        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 21:18.
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          Не сте прави и двамата относно обратния завой.Не само в тази ситуация а по принцип за обратен завой.Има написано и ненаписано в закона,което дава възможност да се лавира при обосновката за това къде и как се прави обратен завой.Това че светофара е секционен не означава че обратния завой е забранен!
                          Лява секция означава завой наляво и само наляво, ако няма допълнителен знак за разрешен обратен завой.
                          Друг е въпросът, че никой не го спазва.
                          Но катаджията заяде ли се да такова нещо, няма как да докажеш обратното.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Светофара е след кръстовището,няма знак указващ че е разрешен или че е забранен.Маркировката го позволява както и разрешаващата за движение светлина на насрещно движещите се.
                            В закона е указано ясно къде е забранен обратния завой и при какви обстоятелства.При теб това не е така.
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Посочи къде в закона пише, че при лява секция и липса на знак за обратен завой (дори и да няма знак изрично забраняващ обратен завой) можеш да извършиш друга маневра освен ляв завой и имаш от мен каса бира

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Мога да посоча къде без знак указващ разрешен обратен завой е забранен.

Чл. 86. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека, железопътен прелез, мост, надлез, в тунел, в подлез, при ограничена видимост или при намалена видимост под 50 м.
                                Тоест при тази ситуация на Каблешков и България не си нарушил нито едно изискване за обратен завой

Click image for larger version

Name:	ScreenShot004.jpg
Views:	1
Size:	102.6 Килобайта
ID:	2326364
                                Last edited by Linkestis; d.m.y г., 22:22.

Comment

Working...
                                X