Известие

Collapse
No announcement yet.

Обжалване на акт?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Zmei Покажи съобщение
    Има и още как ...стига да не те хванат
    Ще ти го кажа по-бавно за да разбереш.

Ето извадка от (според колегата) старо издание на закона:

Чл. 6
    1. Участниците в движението:
      1. 1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка
      2. 2. изпълняват разпорежданията на лицата, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, независимо от светлинните сигнали, пътните знаци, маркировката на пътя и правилата за движение.

Чл. 7
    1. (1) Когато има несъответствие между сигналите на регулировчика и светлинните сигнали или пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със сигналите на регулировчика.
    2. (2) Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали.
    3. (3) Когато има несъответствие между пътните знаци и маркировката на пътя, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътните знаци.
    4. (4) Когато има несъответствие между пътен знак, поставен на преносима стойка върху платното за движение, и останалите пътни знаци, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътния знак, поставен на преносимата стойка.

След като твърдиш, че промяна има, посочи кое точно от горния текст е променено.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Чл. 6
        1. 1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка
        2. 2. изпълняват разпорежданията на лицата, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, независимо от светлинните сигнали, пътните знаци, маркировката на пътя и правилата за движение.

Чл. 7
      1. (1) Когато има несъответствие между сигналите на регулировчика и светлинните сигнали или пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със сигналите на регулировчика.
      2. (2) Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали.
      3. (3) Когато има несъответствие между пътните знаци и маркировката на пътя, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътните знаци.
      4. (4) Когато има несъответствие между пътен знак, поставен на преносима стойка върху платното за движение, и останалите пътни знаци, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътния знак, поставен на преносимата стойка.

След като твърдиш, че промяна има, посочи кое точно от горния текст е променено.
      хахахахах........нищо , шегувам се колега , ако няма куки кое ще ти попречи м ?
      Алфа 159 Q4, 3,2 бензин, 260 кончета

Comment

Понеже държа на сериозните неща, би ли ме осветлил дали има някаква промяна в последните издания на закона относно дискутираното в темата?

Че аз не ги следя редовно.
        Усети ли тона като написах "между другото" ? Иначе от издаването си през 1999г. закона е променян десетки пъти и всяко издание с последна редакция отпреди повече от 6м до година е неактуално, но разбира се това зависи от конкретния въпрос, който те интересува, защото повечето промени са в раздела за "глобите", така да се каже... Сигурно ще ти се стори интересно да погледнеш какви са глобите в твоя линк, ей така за спорта

---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Чл. 6

Чл. 7

Колегата не твърдеше, че има промени / с такова впечатление останах/, но аз твърдя че има такива, макар и несвързани със ситуациите, обсъждани в тази тема ... вече ти дадох жокер, намери ги

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
          Усети ли тона като написах "между другото" ? Иначе от издаването си през 1999г. закона е променян десетки пъти и всяко издание с последна редакция отпреди повече от 6м до година е неактуално, но разбира се това зависи от конкретния въпрос, който те интересува, защото повечето промени са в раздела за "глобите", така да се каже... Сигурно ще ти се стори интересно да погледнеш какви са глобите в твоя линк, ей така за спорта

---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

Колегата не твърдеше, че има промени / с такова впечатление останах/, но аз твърдя че има такива, макар и несвързани със ситуациите, обсъждани в тази тема ... вече ти дадох жокер, намери ги
          Ами значи в текстовете които дискутираме промени няма. Защо тогава копирането на тези текстове от стари версии на закона ти звучат "несериозно"?

Ако имаш да казваш нещо по същество, прави го в прав текст, че това са важни неща все пак.

Разни там тонални нюанси в изказа ти не мога да ги доловя.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Сега сериозно ........промяна в правилата за движение не е имало от години тъй като те са реципирани от Виенската конвенция ....единственото което е променяно е размера на глобите , разбера на отнетите точки и ограниченията на скороста
            Алфа 159 Q4, 3,2 бензин, 260 кончета

Comment

Ами значи в текстовете които дискутираме промени няма. Защо тогава копирането на тези текстове от стари версии на закона ти звучат "несериозно"?

Ако имаш да казваш нещо по същество, прави го в прав текст, че това са важни неща все пак.

Разни там тонални нюанси в изказа ти не мога да ги доловя.
              Защото си е несериозно по принцип, но ако не сващаш смисъла на това обсъждане, аз няма да ти го обяснявам...

По същество - изложи се, излагаше се и пак и не се замисляше дори, но пък после си призна грешката...обаче ако ти се играе още, ще ти отговоря с радост

Comment

Защото си е несериозно по принцип, но ако не сващаш смисъла на това обсъждане, аз няма да ти го обяснявам...

По същество - изложи се, излагаше се и пак и не се замисляше дори, но пък после си призна грешката...обаче ако ти се играе още, ще ти отговоря с радост
                Дали съм се изложил, това си е лично твое усещане Жоренце, мило
                Истината е че докато твоите единствени аргументи в спора се свеждаха до непрестанното питане "къде го пишело това за приоритетите на средствата за регулиране" само колегата Bager, даде ясен и точен отговор и с това доведе до истината.
                Това, че съм твърдял нещо, което в последствие се е оказало грешно, това не ми убива психиката. Защото аз цял живот съм се учел от грешките си.
                Накратко: както навсякъде, така и тук - истината се ражда в спора. Но очевидно не в спор с такива дребни душици като теб, Жоренце

Бъди жив и здрав и дано никога не се срещаме с теб на пътя

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Дали съм се изложил, това си е лично твое усещане Жоренце, мило
                  Истината е че докато твоите единствени аргументи в спора се свеждаха до непрестанното питане "къде го пишело това за приоритетите на средствата за регулиране" само колегата Bager, даде ясен и точен отговор и с това доведе до истината.
                  Това, че съм твърдял нещо, което в последствие се е оказало грешно, това не ми убива психиката. Защото аз цял живот съм се учел от грешките си.
                  Накратко: както навсякъде, така и тук - истината се ражда в спора. Но очевидно не в спор с такива дребни душици като теб, Жоренце

Бъди жив и здрав и дано никога не се срещаме с теб на пътя
                  И защо да ти сервирам всичко наготово, ти малък ли си че не можеш да четеш или друго ? А и това, че си казал нещо невярно, не значи че някой трябва да се аргументира чрез достоверни изночници, че не си прав... обаче ти и не допускаш, че не си прав докато не ти го смелят и изплюят наготово и тогава клякаш... Аз пък искам да се срещнем на пътя или другаде и пак да ми говориш на "мило" ...

Comment

• Момчета хайде да се успокоим .... моля .
                    Започва да става нелицеприятно а подраздела е уж сериозен .
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Тия копеленца пак ме спряха в едно зачукано село на няколко километра от Пазарджик. Ония как ме видя и вдигна палката, бил съм карал на халоген и габарити?! Казах му, че няма как да карам на габарити, защото е тъмно като в задник и бих разбрал, а и имам индикация на таблото. После размисли и се хвана за халогена, бил съм заслепявал тея срещу мен. Как ще заслепявам този срещу мен с фар, който свети в земята? Каза ми да съм прочел закона и толкова, аз им пожелах да го духат, взех новия фиш за 20лв и си заминах с мръсна газ... Защо карам на халоген в ясно време? Защото по междуселските пътища е пълно с пияни колоездачи, които карат на зиг-заг по банкета, а половината срещу мен не смятат за нужно да махат дългите. Господата полюционери ще ме накарат да седна и да науча всичките си права от-до и другия път да ги пратя да дирят дедовия...
                      Last edited by Doomguy; d.m.y г., 21:50.

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                        Господата полюционери ще ме накарат да седна и да науча всичките си права от-до и другия път да ги пратя да дирят дедовия...
                        Когато го направиш, няма да хленчиш из форума как тоз или онз те е спрял и т.н...

Comment

Когато го направиш, няма да хленчиш из форума как тоз или онз те е спрял и т.н...
                          Нека всички колеги шофьори да си знаят правата, тогава ти и колегите ти ще си работите за заплатата...

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                            Нека всички колеги шофьори да си знаят правата, тогава ти и колегите ти ще си работите за заплатата...
                            Какви колеги, какви заплати

Comment

• Doomguy, това е просто малшанс.

В момента явно се намираш в нещо като катаджийска сатурнова дупка.

Това е като да караш 2 години без да спукаш гума и после в един ден да спукаш 2.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Въобще не знаех, че халогените са забранени. Цяла зима карах така и никой не ме е спирал. Не ги пускам от гъзария, просто късите на 166-цата са много зле, а ксенона не оправя положението особено. Предпочитам фиша за 20лв пред това да размажа някой пияница на колело без светлоотразители в тъмното. Въпроса е принципен. Срещнах няколко коли, които все едно караха на дълги, ама се оказа че имат и по-дълги, няколко коли въобще пък нямаха светлини с изключение на един габарит отзад, но спряха мен. С халогените следя къде е маркировката и банкета като ме заслепяват, иначе излизам от пътя. През акъла не ми е минало, че могат да заслепят някой, с хиляди коли съм се разминавал по тъмно и нито веднъж не ме е заслепявал конкретно халогена. За това си мисля, че и аз не преча. Няма значение, ще карам вече без и толкова... Вече ме е страх докато шофирам да не ми изскочи пак някой ушев и да ме глоби заради това, че съм с дълга коса или возя баба си...
                                Last edited by Doomguy; d.m.y г., 13:48.

Comment

Working...
                                X