If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А, не се карам, споко, не се подлъгвай по удивителните.
Просто са ми интересни хора, също като чичката, дето плаче, че му взели книжката заради неплатен фиш за 15 лв.
За тия, дето бъркат едното с другото - наказателното постановление, реално, е онова, което "казва" с колко пари и/или точки си глобен. Акт, фиш и всякакви подобни документи, са само основанието за издаване на това постановление. Ама много хора си мислят, че акт и постановление са едно и също, и видиш ли, с фиша може да си избърше задника и да мине ей така.
Е, да, ама не - тия новите фишове си ги завеждат както си трябва и - както вече не ти връщат синьото талонче в КАТ без да си си платил сумата по наказателното постановление, така и фишовете ги виждат вече кои са платени и кои не, и те бастисват - дали при проверка на пътя, дали при преиздаване на документи, дали когато отиваш да си платиш в КАТ за друго нарушение. Сещам се за един пред мен на опашката, преди 2 год, при единствения случай за последните 7 год, в който съм ходил в КАТ заради акт - връчват му постановлението, да ходи да го плаща, и преди да го е хванал в ръце, онази на гишето го дръпна обратно и каза само "ама вие тук имате още едно неплатено от преди години + един фиш! Я чакайте малко!"... и на онзи му потънаха корабите, направо... а мен ме върнаха да си седна и да почакам още 10 мин, докато се разправят с всичките му стари неплатени нарушения...
Две черни перли... Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
ами да, в населените места живеят хора или на теб не ти пука за тях и колко биха могли да се размажат под гумите ти
Аз съм карал с 68 по улица, където имаше прекрасна видимост и имах чувството, че направо се влача с 20. Просто такова ми беше настроението и не ми се бързаше. Нормално щях да мина оттам поне с 90.
---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:18 ----------
... така че ограничението в населените места не е само за хранилка на фуражките.
Така е по принцип само дето в България само пътя от София до Пловдив не минава през населени места. Ако пътуваш до Варна трябва да влизаш в десетки населени места (50 км/ч.) + да намаляваш за десетки кръстовища и бензиностанции (60 км/ч.). По мои наблюдения 99% от водачите не го правят, което е напълно естествено. Обичайната скорост е 20 км над ограничението.
Ако спазваме тотално всички ограничения, може би жертвите от катастрофите ще намалеят малко, но умрелите от стреса, който предизвиква подобно шофиране ше са в пъти повече от тези от катастрофи.
Единствената причина за намаляването на жертвите от катастрофите в последните 2-3 г. е това, че все пак навлизат по-нови коли, които са по-сигурни.
Иначе мерките и глобите се затягат от доста години и резултатът е минимален.
Въпрос относно фиш
Днес ми написаха фиш за червен светофар, глобата е 50лв. Въпроса ми е, ако не ги платя в срок щял да стане акт, ако това стане ще ми вземат ли точки и как точно ще ме задължат да платя след като талона и всичко друго си е в мен?
така и аз малко да внеса яснота по въпроса....,на мен ми писаха че съм минал на червено и ми писаха акт чаках от февруари до сега/онзи ден и отивам и си взимам постановлениято и кво виждам 50 лева 8точки, най долу пише водача остава с 2 контролни точки!!!!!
отивам в кат монтана дето е направен и ми казват ми то станала грешка системата не се обновила и веднага точките ми станаха 39 и ми каза че като платя постоновлениято ще ми вземат тея 8 и след месец пак се възтановяват!!!
Е, голяма драма тва. Ако беше разбрал случая в детайли щеше да е по-полезна тая информация, шото така е малко несериозна.
Аз съм карал с 68 по улица, където имаше прекрасна видимост и имах чувството, че направо се влача с 20. Просто такова ми беше настроението и не ми се бързаше. Нормално щях да мина оттам поне с 90.
Така е по принцип само дето в България само пътя от София до Пловдив не минава през населени места. Ако пътуваш до Варна трябва да влизаш в десетки населени места (50 км/ч.) + да намаляваш за десетки кръстовища и бензиностанции (60 км/ч.). По мои наблюдения 99% от водачите не го правят, което е напълно естествено. Обичайната скорост е 20 км над ограничението.
Ако спазваме тотално всички ограничения, може би жертвите от катастрофите ще намалеят малко, но умрелите от стреса, който предизвиква подобно шофиране ше са в пъти повече от тези от катастрофи.
Единствената причина за намаляването на жертвите от катастрофите в последните 2-3 г. е това, че все пак навлизат по-нови коли, които са по-сигурни.
Иначе мерките и глобите се затягат от доста години и резултатът е минимален.
Ето ти я по-сериозна - потънаха му корабите, защото после стърчеше до гишето на СИБанк и псуваше по телефона, че вместо 50 лв, има да плати 180, а нямал толкова пари, идвало му да им хвърли всички бумаги и да си кара без син талон и... нататък не го слушах, че ми дойде реда.
За другото - принципно си прав, с хранилки е пълно в страната, недомислията са големи... дори бих казал, че инфраструктурата ни е толкова масово малоумна, че ти реално почти перманентно си в нарушение, когато караш. Еле пък в София. Въпросът е къде ще те хванат. Ама да мрънкаш, че в село, карайки с 68 при 50 на табелата, е неправилно - сори, не мога да се съглася. Затова и ти дадох примера с кучето, мога и снимки да ти покажа, на какво ми приличаше колата. Разбирам, да ставаше дума за Богров, където от 130 те свалят на 40 - там ок, малоумно е и си е за рев, и то факта, че магистрала минава през село (слава Богу научих, че е стартиран проекта за изнасяне на Лот 1 от СОП до Яна извън Богровите).
Мен ми писаха фиш за каране със 70 в Симитли, под моста, който е разклона за Банско, на международния Е79. И това стана, защото двата огромни самосвала, буса зад тях и двете коли пред мен, всичките се престроиха за към Банско и ме оставиха на пангара, а ония чакаха точно след моста и ме отстреляха, докато реагирам. И да, малко ми стана тъпичко, че там е населено място с 50, ама и да не е населено място - там си е вид детелина, и то натоварена. И като плюс - 150 м преди моста има табела "Симитли" - начало на населено място, по подразбиране - 50. Гепиха ме - платих си като пич 30-те лв без да рева. Даже им благодарих, че ме минаха с фиш, щото от мисълта за разправия по КАТ с акта после ми се повръща.
А намаляването на инцидентите, не е заради по-новите коли - не се заблуждавай. Българинът все още купува масово стари гробници, сравнение с нови коли с повече сигурност (нещо от порядъка на 6 до 7 към 1 е съотношението на старо:ново). По-малкото инциденти идват оттам, че масово се кара доста по-бавно, категорично съм го забелязал това, защото аз промяна в шофирането си не съм направил и това определено ми се набива на очи. А карането по-бавно се прави само поради една-единствена причина - по-нисък разход и по-малко кинти, извадени за гориво + определено ниво на страх да не изскочи от някой храст поредния шапкар със слънчоглед, който да ти оскъпи още повече пътуването. Не са все още много хората с GPS-и с маркирани на тях всички камери и засади, от които да се пазят, затова нямащите такава благина са на принципа "страх лозе пази".
Две черни перли... Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Въпрос относно фиш
Днес ми написаха фиш за червен светофар, глобата е 50лв. Въпроса ми е, ако не ги платя в срок щял да стане акт, ако това стане ще ми вземат ли точки и как точно ще ме задължат да платя след като талона и всичко друго си е в мен?
така и аз малко да внеса яснота по въпроса....,на мен ми писаха че съм минал на червено и ми писаха акт чаках от февруари до сега/онзи ден и отивам и си взимам постановлениято и кво виждам 50 лева 8точки, най долу пише водача остава с 2 контролни точки!!!!!
отивам в кат монтана дето е направен и ми казват ми то станала грешка системата не се обновила и веднага точките ми станаха 39 и ми каза че като платя постоновлениято ще ми вземат тея 8 и след месец пак се възтановяват!!!
Не си чел по-горе какво си писахме с колегите.
Неплатен фиш не се превръща в акт, а в постановление. Хайде вземете направете разлика между едното и другото най-накрая? Съществена е. За да ти вземат точки, не им трябва синия ти талон. Тая галимация с тия сини талони от моя гледна точка е само с цел да може да "лъсваш" пред всичките им колеги полицаи, ако си "редовен абонат" с актове. Досещаш се как - по броя перфорации от телбода. Друг смисъл от тия талони няма, така или иначе точките ти са им в системата, не на това парче хартия...
А фишовете ги въведоха обратно последно време, за да не става панаир в КАТ, щото най-масово санкционираните нарушения са тия до 50 лв. И тъй и тъй необжалваеми, с фиш е по-бързо, и за теб, и за тях. Като бонус - не ти взимат точки. Да де, ама само ако си платиш овреме - което доказва, че цел номер 1 са парите, не превъзпитаването и реда по пътищата. Тарикатите обаче, дето си мислят, че фиша за разлика от акта може да мине без плащане - ми измислили са цаката, и като не си платил в срока, си те удрят с постановление. А при него - кеф ти точки, кеф ти кинти - по закон е. И най-забавното е, че поправките в ЗДП са така направени, че цялата тази врътка да е напълно редовна.
Затова по-горе написах - оплаквания на pop@armenia.com
ПС - А с последните поправки за електронните фишове, така хубаво си отвориха вратички срещу всички неплащащи, и постановления, и фишове, и всичко, че колкото и да им се правим на важни и хитри, вече няма да минава като преди.
ФИШ-а като не го платиш в 7 дневен срок, отива в данъчното и като отиваш да си плащаш данък на кола итн ти казват, че имаш и еди какъв си фиш....и трябва да платиш и него....Не ти взимат точки и тн
Аз лично имам няколко НЕплатени фиша през последните 3 години...До сега в КАТ като съм ходил да си плащам АКТ-ове, не са ми споменавали нищо за ФИШ-овете....
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Аз си смених книжката преди месец. Имах покана от кат заради снимка, НЕуважена. Взех си новата книжка и чао. Старите актове, фишове и тем подобни имат давност. Въпросът е дали ще успеят да си вземат парите преди да мине давността. В повечето случаи това не се случва.
Колеги да не пускам нова тема, ще използвам тази. Писаха ми фиш на 04.09 за халогени на стойност 20лв. Влязох да го проверя онлайн на http://fish.mvr.bg/ , където пише, че страницата е подновена към 07.09, но моя фиш не фигурира там. Та да бързам ли да го плащам или да изчакам нали уж някакви срокове 7 дена има после какво става не знам.
Няма да се плашите....в днешно време парата е"ава фукарата!
Има промяна в закона за движение по пътищата и тя е от съвсем скоро!!!
Миналата седмица получавам препоръчано писмо от Бургас.....снимали са ме някъде по пътия към Атия с превишена скорост от 86км. над допустимата....тя е била малко по голяма, но отчитат неква грешка при засичането....даже ми изпринтиха принтирана снимката на колата....
Продължението на писмото гласи следното:
Ако се заплати глобата от 150лв. в 14-дневен срок по сметка на БНБ за безопасно движение ти се намаляват 30%...
Отидох аз, преведох 105лв. в указаният срок по тази сметка...хем спестих 45лв. отстъпка...и след това ни лук ял, ни лук мирисал !
Преди това за такова нарушение с над 30км. от допустимата ми взимаха книжката + АКТА.....е до някъде е по либерално...стига да имаш пари....може да даваш газ!
И дума не става за АКТ....
На мен ми писаха фиш за неправилно паркиране 20лв и се двоумя дали да го платя днес,защото имам и 300 лв акт за превишена скорост и направо ме изцедиха...
Comment