Известие

Collapse
No announcement yet.

Писаха ми акт за ползване на GSM

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ми като е "преценил", сега да плаща. Катаджиите са преценили, че е в нарушение, а интересното е, че наистина е. И аз преценявам, че на две ракии мога да карам, и кво, невинен съм, докато не премажа някого, та да си "понеса последствията"
    Хубаво говорил, говорил, немал късмет, спрели го, ама да се прави на луд сега как да се измъкне - е тва верно си е чисто българска черта.
    156 2.4JTD '99 - продадена
    Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
      Нещо криво разбирате ситуацията ми се види, и пак пищите като ухапани девойки...
      Ако не си говорил, и ти пишат акт за ползване на GSM по време на движение, после спокойно можеш да отидеш в съда и да анулираш постановлението. Същото се отнася и за случая с ТИР-а - защо не си написал възражение, колега ?
      Редно е да си знаем правата и задълженията, да ги спазваме, и едва тогава да започнем да държим сметка кой как се опитва да ни прее.ава !
      И за морала не сте прави - на никой не му пука дали ще се самоубиете с превишената скорост, от която само черните джипове не се пазят, или ще сгазите някой пресичащ, също с телефон на ухото ... Когато сте виновни - понасяте си наказанието мъжки и не хленчите като ЖПО задето са ви писали акт, понеже смятате че сте преценили еди-какво-си. Ако са ви нарушени правата пък - изправяте се мъжки и си ги търсите и защитавате. Това е !
      Писах възражения... Това не промени нищо. Нарушиха ми правата и какво можех да направя? Писах си възражение и какво се получи - нищо. Писаха ми че съм му отнел предимството при сливането на 2 ленти, а това сливане е десетина метра преди мястото на ПТП-то. Е я ми обяснете как става. Като проима система и аз ще спазвам всички правила до тогава както преценя... Не карам в града с 180, че да убия някой, а максимум с 20-30 км/ч над ограничението и то според условията на пътя.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
      BMW 316 Compact '95

Comment

Преди малко ме нарисуваха с АКТ за говорене по телефон.....

Възражения никакви не съм писал,само питах полицая каква е глобата,а отговорът му беше: Началника я определя,ще я разбереш след 15 дена като дойдеш за талона ! Ебати и отговора,ама си замълчах,щото от спорене с полицай нищо хубаво не излиза

Точки вземат ли се,само пари ли и колко,някой ако има инфо.........
        Last edited by abart_; d.m.y г., 23:32.
        146 Turbo

Comment

В твоя случай си допуснал огромна грешка.С катаджия винаги се спори!Винаги се пишат възражения!
          Говоренето и използването на телефон в автомобила е недоказуемо при липса на снимка или видео!
          Както ти не можеш да го убедиш че не си говорил,така и той не може да е сигурен че си говорил.
          Това че си нарушил закона е едно,а това че е недоказуемо е друго.Още повече ако имаш спътник в колата които да е свидетел.И не забравяй че другия полицай НЕ може да е свидетел.
          Само заради репликата че: началника определя глобата,щях да пиша и на гърба на акта!
          За ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете.
          /чл.183, ал.4, т.6 ЗДвП/ - 6 к.т.
          Last edited by Linkestis; d.m.y г., 00:50.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
            В твоя случай си допуснал огромна грешка.С катаджия винаги се спори!Винаги се пишат възражения!
            Говоренето и използването на телефон в автомобила е недоказуемо при липса на снимка или видео!
            Както ти не можеш да го убедиш че не си говорил,така и той не може да е сигурен че си говорил.
            Това че си нарушил закона е едно,а това че е недоказуемо е друго.Още повече ако имаш спътник в колата които да е свидетел.И не забравяй че другия полицай НЕ може да е свидетел.
            Само заради репликата че: началника определя глобата,щях да пиша и на гърба на акта!
            За ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете.
            /чл.183, ал.4, т.6 ЗДвП/ - 6 к.т.
            Всъщност в цитираният член не пише 6 к.т.

Чл. 189.(3) Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.

Началника определя глобата, така е , но когато глобата е "от-до", за това нарушение тук си има конкретна глоба - 50 жълтици

Comment

И какво излиза,50 лв или 6 точки,или и двете ?!

нямаше как да споря,след като бях сам в колата а полицаите бяха трима,и тоя който ми пишеше акт ми вика: гледай Кмета е сложил улични лампи навсякъде,и всичко се вижда........какво да оспорвам?! Издъних се! Всъщност докато ги видя хвърлих телефона,ама явно те са ме забелязали по-рано,или чули.......
              146 Turbo

Comment

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                И какво излиза,50 лв или 6 точки,или и двете ?!

нямаше как да споря,след като бях сам в колата а полицаите бяха трима,и тоя който ми пишеше акт ми вика: гледай Кмета е сложил улични лампи навсякъде,и всичко се вижда........какво да оспорвам?! Издъних се! Всъщност докато ги видя хвърлих телефона,ама явно те са ме забелязали по-рано,или чули.......
                И двете

Comment

Пффф ебати и телефона умрял

преди това правихме доста стартове,доволно....и накрая ме нарисуваха за говорене по телефон ,движейки се с 5 км/ч
                  146 Turbo

Comment

Е поради подобни тъпи актове не плащам нищо на разни хвърчащи пирзовки и прочее там простотии.Тия само се чудят с какви глупости да се занимават и не вършат някаква полезна работа...
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

акт

Актът за установяване на нарушение на ЗдВП не е тъп - закона си пише глоба ако говориш по gsm без хендсфрий, значи - или спазваме, или глоба.

Живият потърпевши опит говори че глобата е 50 лева заедно с 6 точки, за млад шофьор - 12 точки.
                      Служебно лице може да подпише като свидетел акта.
                      Разбира се закона дава право за писмено възражение в 3дн. срок след подписване на акта.
                      Alfa 156 2.0 - ех,
                      Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                      Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                      Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

На мен ми взеха един "Стефран Стамболов" в Петък...(т.е аз им дадох след като бях така да се каже помолен)
                        били ме видяли да използвам "неправомерно мобилен телефон по време на управление на мпс" преди 300 метра.
                        Момченцето с девствени мустачки се изхили като малко дете като взе хартииката, грижовно поставена м-у документите. Е тогава ме хвана яд, че Петър Берон не беше при мене!!
                        Last edited by brazen; d.m.y г., 12:31.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                          Живият потърпевши опит говори че глобата е 50 лева за млад шофьор - 12 точки.
                          Това само от опит ли е ? Или го нормативно описано някъде ?

Comment

Понеже обичате да спорите:

Изм.-ДВ брой 96 от 2004г. За ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете. 40 ЛЕВА и 6 КОНТРОЛНИ ТОЧКИ!!!!

А текста на закона от 27 ДЕКЕМВРИ2007 НАРЕДБА I3-1959 ГЛАСИ:За ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете. 6 КОНТРОЛНИ ТОЧКИ!!!!

adv_petrov В Закона никъде не са дадени правомощия на полицая да се ангажира като свидетелско лице!Това че подписват актовете като такива е закононарушение!
                            Last edited by Linkestis; d.m.y г., 13:02.
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                              Понеже обичате да спорите:

Изм.-ДВ брой 96 от 2004г. За ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете. 40 ЛЕВА и 6 КОНТРОЛНИ ТОЧКИ!!!!

А текста на закона от 27 ДЕКЕМВРИ2007 НАРЕДБА I3-1959 ГЛАСИ:За ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете. 6 КОНТРОЛНИ ТОЧКИ!!!!

adv_petrov В Закона никъде не са дадени правомощия на полицая да се ангажира като свидетелско лице!Това че подписват актовете като такива е закононарушение!
                              Да, аз лично обичам да споря ... в бр. 96 няма изменения на ЗДвП, а на Наредбата за точките, а тя не касае размера на глобите и няма как да си взел тия 40 ЛЕВА от там
                              После - "текста от закона " след което цитираш гореспомената Наредба и там си пише 6.т, което аз пък написах по-рано, а си го болднал все едно моето не е вярно и ми посочваш грешката

А и също написах, че свидетел може да бъде и служебно лице, демек колега на актосъставителя

Искам да продължим спора за размера на глобата

Comment

Сега пък един познат ми каза 50 лв и 10 точки.........

Тъпото беше ,че преди това имаше бая стрийт рацинг,и си бях "подготвил" колата малко за стартове,и поради тая причина неисках да влизам във излишни спорове,защото ако бяха решили определно имаше за какво да се хванат

незнаех че,чак толкова много точки се отнемат и сравнително не малка сума за телефон.А и предположих че щом глобата се оределя "от-до" няма смисъл да се правя на интересен и да давам безмислени оправдания и то при 3-ма срещу мен......

А и полицая диретно почна да рисува,въобще не стана дума за черпилка и т.н...

Просто ми стана интересно колко ще ми е глобата,защото куката нищо конкретно не ми каза
                                146 Turbo

Comment

Working...
                                X