Известие

Collapse
No announcement yet.

Писаха ми акт за ползване на GSM

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

за акт

Трябва да знаете, че винаги когато се установява нарушение и се налага наказание, това става въз основа на закон, където то е описано подробно. Ако се зачетете в тоя акт дето ви го пишат, вътре трябва да пише: "водачът е направил... (еди какво си), което представлява нарушение на чл... (еди кой си.).. на (еди кой си) закон."
    Смисъл това са неща регулирани по размер и вид - не е разтеглива работа, която да ви каже някой познат или да се влияе по собственото усмотрение на налагащия наказанието.
    Може би не съм се изразил разбираемо в горния ми пост, за което се извинявам. Та:
    Личен опит от лятото на 2010та, пред националния стадион - акт за телефон => НП за 50 лева гло6а и отнемане на 6 (шест) контролни точки - на осн. чл.184, ал.4, т.6 ЗдвП + Нар. за отнемане контролни точки.
    Abart_, тука глобата не се определя "от-до", както си написал - не знам откъде си се заблудил.
    По въпроса кой може да разпише акт като свидетел:
    Чл. 189. (3) ЗДвП: Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.
    Имам едно предположение, че Парламента е приел ЗДвП и Правилника към него за да седнат шофьорите и да го прочетат, хем и да не дават невярна и/или заблуждаваща информация. Ма това е само мое лично предположение.
    Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 19:51.
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Мога да потвърдя 50 лева и 6 точки,бях с хендсфри,но телефона ми бил в ръката-това е положението.Като тръгвам на път вече ще си прибирам телефонита в багажника.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        На мен се случи същотото -6 точки и 50 лева-и две години трябва да си много примерен за да ти възстановят точките и карах с акта 8 месеца -щото много са натоварени.Накратко -стоя си на червен светофар и си погледнах дисплея на телефона- до мен на тротоара стои ченгето и колата до него-виждам го много добре но съм с хендсфри и не говоря и не ми пука от ченгето,но го гледам как се обади по радиото и другото ченге което стои в засада след сфетофара ме спря.И според тях говоря по телефона след като го държа- няма нищо че хендсфрито ми е в ухото-няма нищо че стоя с колата на червено- мотора работи значи карам - гадове продажни.И аз писах в акта че съм с хедсфри но кой ли го е чел.После обжалвах официално-нищо не стана -били действали правилно и според закона.И след това вече не може и да обжалваш.Или гарван гарвано око не вади-това е БГ ще го преглътнеш ,както много други неща.

OOoo подобна ситуация. Карам по уличката която води към КАТ от Г.М.Димитров.

Та там са едни завои дупки тясно, както и да е, говоря по телефона, Притискам си телефона с рамо и са ми свободни ръцете.

Зад мен кифла с кола която не е купила, та въпросната кифла ми свирка и светка ама аз си карам бавно, няма да си чупя колата заради нея в дупките.

Като имаше по широко място я оставих да ме изпревари, и тя в знак на благодарност ме засече мн грубо и отпраши с мръсна газ по дупките.

Продължавам аз по пътя и на следващата пресечка чичко полицай на средата на платното ме чака и маха от далече.

Още говорех по телефона пуснах си го в краката и веднага цъкнах високо говорителя.

Господин Полицая ме спря и "Слизай да ти пиша фиш !!!
        - За какво ? питам аз
        -Не се обяснявай, една мн нервна лелка каза че си я засекал щото си си говорил по телефона сигурно не си я и видял слизай от колата "
        Аз му обясних че има дупки и съм я видял но карам бавно щото не искам да си чупя колата и т.н.

"Е добре ама слизай да ти пиша фиш че говориш по телефона".
        Казах му да говорех по телефона но ползвам високоговорителя,(аз даже нарочно изчаках да си сваля прозореца и като той се представи казах" Айде после ще ти се обадя, че ме спря полиция" и затворих.

Та обяснявам на човека че ползвам вграденото хендсфриий и той "няма такова нещо, хендс фрии значи свободни ръце" и ми маха с ръчички.

В този момент му казах, че като нямам слушалка незначи, че ръцете ми не са
        свободни и му махам с ръце както Ники Пънчев от хвани богат
        Та се разправях още няколко минути с полицая чак почнах да се смея щото повтарях едни и същи реплики и двамата поне по 3-пъти като папагали и накрая "ОФФФ МАХАИ МИ СЕ ОТ ГЛАВАТА."
        Last edited by The_Game; d.m.y г., 19:48.
        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
          OOoo подобна ситуация. Карам по уличката която води към КАТ от Г.М.Димитров.

Та там са едни завои дупки тясно, както и да е, говоря по телефона, Притискам си телефона с рамо и са ми свободни ръцете.

Зад мен кифла с кола която не е купила, та въпросната кифла ми свирка и светка ама аз си карам бавно, няма да си чупя колата заради нея в дупките.

Като имаше по широко място я оставих да ме изпревари, и тя в знак на благодарност ме засече мн грубо и отпраши с мръсна газ по дупките.

Продължавам аз по пътя и на следващата пресечка чичко полицай на средата на платното ме чака и маха от далече.

Още говорех по телефона пуснах си го в краката и веднага цъкнах високо говорителя.

Господин Полицая ме спря и "Слизай да ти пиша фиш !!!
          - За какво ? питам аз
          -Не се обяснявай, една мн нервна лелка каза че си я засекал щото си си говорил по телефона сигурно не си я и видял слизай от колата "
          Аз му обясних че има дупки и съм я видял но карам бавно щото не искам да си чупя колата и т.н.

"Е добре ама слизай да ти пиша фиш че говориш по телефона".
          Казах му да говорех по телефона но ползвам високоговорителя,(аз даже нарочно изчаках да си сваля прозореца и като той се представи казах" Айде после ще ти се обадя, че ме спря полиция" и затворих.

Та обяснявам на човека че ползвам вграденото хендсфриий и той "няма такова нещо, хендс фрии значи свободни ръце" и ми маха с ръчички.

В този момент му казах, че като нямам слушалка незначи, че ръцете ми не са
          свободни и му махам с ръце както Ники Пънчев от хвани богат
          Та се разправях още няколко минути с полицая чак почнах да се смея щото повтарях едни и същи реплики повтаряхме и двамата поне по 3-път като папагали и накрая "ОФФФ МАХАИ МИ СЕ ОТ ГЛАВАТА."
          Интересно ми е ако тоя каиш ти напише фиш за 50 лв въпреки ,че не те е хванал, какво можеш да направиш ?
          Фишовете нали несе обжалват и как се доказва дали си говорил или не по тел ?
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Няма фиш, нема се даваш и това е.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
            X