Известие

Collapse
No announcement yet.

Гаранционен фонд - заплашват с глоби

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гаранционен фонд - заплашват с глоби

Получих следното писмо: .... Тъй като ваше автомобил с ДК №СС8441АС не прписъства в базата данни на ....... майната им там застрахователи, ще ви наложим глоба в размер на 400 лева ..... съгласно закона за задължителната застраховка ГО и ще се предприеме служебно спиране от движение на вашето МПС...... Това съвсем накратко го преразказвам. Всъщност не ми е ясно какво искат тези господа? Моля ако някой е запознат да сподели или да ми даде насока за размисъл. Автомобил не е в движение от 2008-ма, ако е важно.
    П.П. В смисъл не се използва, но не е спрян официално.
    Last edited by vaklinator; d.m.y г., 19:32. Основание: корекция в заглавието
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Нали са се засилили да въведат в данъчното всичко регистрирано в кат.
    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

аз все по силно си мисля че е време да хванем сопите амаааааа....
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
        Получих следното писмо: .... Тъй като ваше автомобил с ДК №СС8441АС не прписъства в базата данни на ....... майната им там застрахователи, ще ви наложим глоба в размер на 400 лева ..... съгласно закона за задължителната застраховка ГО и ще се предприеме служебно спиране от движение на вашето МПС...... Това съвсем накратко го преразказвам. Всъщност не ми е ясно какво искат тези господа? Моля ако някой е запознат да сподели или да ми даде насока за размисъл. Автомобил не е в движение от 2008-ма, ако е важно.
        И аз имам подобно писмо за кола, която съм продала преди 2 години (по всички правила) и която съм отписала от данъчното.

Всъщност, посмях се, четейки.
        Не смятам да върша работата на купувача, който на фона на дребната сума, която договорихме, така и не я събра цялата.
        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
          И аз имам подобно писмо за кола, която съм продала преди 2 години (по всички правила) и която съм отписала от данъчното.

Всъщност, посмях се, четейки.
          Не смятам да върша работата на купувача, който на фона на дребната сума, която договорихме, така и не я събра цялата.

Ами да ти кажа Дядо ми получи писмо за един Трабант, който беше бракуван и ОТПИСАН още преди 10 години... да ама се оказа че в данъчното все още му се води, въпреки навременното уведомяване на господата,че колата е бракувана. Наложи се да им нося талона на автомобила(трабанта де), на който има печат "унищожена", за да я отпишат.

Така че, ако ти идва писмо на теб, значи тази кола фигурира на твое име все още... Предполагам нещо им е грешна информацията, но те съветвам да провериш дали наистина са ти я отписали. Защото ако не са го направили(по тяхна вина), на тебе ти се точат лихви, глоби и т.н.
          sigpic
          Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Официално ли е спрян от движение ? Или просто не се кара ?

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
              Официално ли е спрян от движение ? Или просто не се кара ?
              Не се кара, не е спрян от движение официално.
              Alfa 155 2.0TS 8V '93
              sigpic
              VW LADAVAGEN '81
              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Не се кара, не е спрян от движение официално.
                Всичко прекрасно, но дори да не е спряна официално колата от движение, не виждам какво ги бърка има ли застраховка или не, след като колата не се движи.
                Ако си я прибере човек в гараж, двор и т.н. и си плаща данъка какъв е проблема?
                Пак търсят едни пари дето някой се е сетил, че му трябват...
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Аз днес бракувах една Корса, за която получих писмо. КАТ, данъчно и т.н. всичко съм направил. Сега трябва ли на тия тулупи, които чисто и просто рекетират с тези писма, да им пращам/казвам нещо или забравям?
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                    Аз днес бракувах една Корса, за която получих писмо. КАТ, данъчно и т.н. всичко съм направил. Сега трябва ли на тия тулупи, които чисто и просто рекетират с тези писма, да им пращам/казвам нещо или забравям?
                    Прав си колега, ама невиждам как ще напълнят хазната с глоби, които няма откъде да ги вземат. Хората пари нямат за бирници, ток, парно .... и ядене, пък камоли за тяхните глупости. Май наистина е дошло време да се хване тоягата и да се млати до дупка.
                    Alfa 155 2.0TS 8V '93
                    sigpic
                    VW LADAVAGEN '81
                    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                      Всичко прекрасно, но дори да не е спряна официално колата от движение, не виждам какво ги бърка има ли застраховка или не, след като колата не се движи.
                      Ако си я прибере човек в гараж, двор и т.н. и си плаща данъка какъв е проблема?
                      Пак търсят едни пари дето някой се е сетил, че му трябват...
                      Кодекс на застраховането...

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                        Кодекс на застраховането...
                        Е и? Какво да застраховам на МПС , което не се използва към текущата ден и дата? Какъв риск има да изкочи сам автомобила от гаража и да направи беля на някой своеволно. Извинявайте , ама тука не сме във филм на Хичког. Стягам си тоягите и съм им еб*л майката на рекетьорите. ПИСНА МИ НА КУ**
                        Alfa 155 2.0TS 8V '93
                        sigpic
                        VW LADAVAGEN '81
                        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Според европейски изисквания,не знам си колко процента от регистрираните МПСта,трябва да са застраховани.

Comment

Свиркайте си, и ич да не ви пука.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

А според европейски изисквания пише ли, че трябва да се увеличат и заплатите, или нека плащаме по европейски за всичко, пък да ни плащат по български за труда???
                              Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
                              Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
                              Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

Working...
                              X