Известие

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли на кола която не карам да плащам ГО след като не е спряна от движение ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Трябва ли на кола която не карам да плащам ГО след като не е спряна от движение ?

Трябва ли на кола която не карам да плащам ГО след като не е спряна от движение ?
    Напълнили са ми пощенската кутия с разни неща, че имам МПС-та на които не им е платена гражданската пък не са спряни от движение и се цитират разни глоби. Това вярно ли е ? Трябва ли за кола която не карам да и правя ГО ?
    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Да правят вятър с уста бе колега, мотористите да не мислиш че имат ГО за през зимата.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

В закона пише "всеки собственик" ...
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

На практика се получава така че проблем е само ако те фанат без ГО, тоя другия момент е неприложим, не виждам как ще дойде някой от някъде, на адрес дето не знае кой ще намери и да глоби някой си дето не си карал колата.......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

И аз получих такова писмо.Не съм търсил закона,но разбрах,че е нов и го правят заради старите брички,които висят пред блоковете или полянките.Искат ако се кара,да се плати,ако ли не,спиране от движение.

Comment

Към момента има санкция за липса на ГО само ако шофираш автомобила.Ако си седи спрян пред вас и не го караш няма как да те санкционира....Пробвано е.
            Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
            Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

За товарните автомобили правят проблеми,дори и да не се карат(от личен опит),незнам как стоят нещата с леките авотомобили !
              Alfa Romeo 156 04" 2.4 20v M-Jet Progression

Comment

Първоначално публикувано от Pandev Покажи съобщение
                За товарните автомобили правят проблеми,дори и да не се карат(от личен опит),незнам как стоят нещата с леките авотомобили !
                под товарен предполагам имаш в предвид всичко над 3500кг.

Comment

спокойно банда, сега ще го направят да се плаща наведнъж при сключване на ГО и винаги ще се плаща! Ха да ни е честит пак новия ред! Траеме си еййй... затова ни ши*ат. Сега наред е да се вдигнат моторджиите и НИЕ заедно с тях, защото е неправилно да имаш ГО за превозно средство което ползваш максимално 6 месеца в годината, а тя де е валидна 12!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                    спокойно банда, сега ще го направят да се плаща наведнъж при сключване на ГО и винаги ще се плаща! Ха да ни е честит пак новия ред! Траеме си еййй... затова ни ши*ат. Сега наред е да се вдигнат моторджиите и НИЕ заедно с тях, защото е неправилно да имаш ГО за превозно средство което ползваш максимално 6 месеца в годината, а тя де е валидна 12!

Е тва пък е тоталната глупост. Скапана държава направо незнам. Трябва да запалим парламента или незнам.

То ако го приемат това икономиката много ще залезе то едвам се крепим при сегашните условия от къде да се изкара някой лев. Направо се отчайвам и то за последната половин година не беше едно или две неща ами 20 кое от кое по голям обир.
                    МНОГО.
                    Като протеста с горивата трябва да се направи нещо.

Comment

Аз не мога да разбера, тия тиквеници прости в парламента да вземат да копират едно към едно немската система и да се приключи. Прост народ- слаба държава.
                      Lexus IS200

Comment

Поредната простотия...хубава идея с адски малоумно изпълнение... Ако има протест, то аз съм там задължително! И дори тези, които не ги касае трябва да са там! Най-малкото от солидарност - както правят в страните, където има истинско гражданско общество! Когато част от народа очевидно има проблем, то всичи излизат да ги подкрепят!
                        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                        BMW 328i

Comment

Тва няма да стане, щото масово ще тръгне народ да кара без граждански....

Comment

От прочетеното тук : http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135701313
                            и тук: http://www.trudipravo.bg/index.php?o...ifin&Itemid=52
                            не видях някъде да пише, че е задължително сключването на застраховка Гражданска отговорност.... Аз също получих писмо за Алфата, тъй като съм я оставил в автокъща и не я карам не сметнах за нужно да и правя ГО, но сега и направих една първа вноска, а за следващите ще си помисля.... Зора бил държавата да си вземе тези 2% данък върху застрахователната премия (за повечето около 10 лв.) доколкото разбирам аз. В България има около 2млн. (а може и повече) автомобила - смятайте...

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%...BE%D1%81%D1%82 - тук пише, че "Лицата, които притежават моторни превозни средства, които са регистрирани в Република България и не са спряни от движение, са задължени да сключват застраховка Гражданска отговорност, която да покрива отговорността им, в случай на причиняване на имуществени или неимуществени вреди на трети лица."
                            Last edited by nmushnikov; d.m.y г., 07:41.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Накой да има някаква нова информация по този въпрос, че вчера получих няколко такива писма и ми стана леко притеснено?

Comment

Working...
                              X