Първоначално публикувано от KoRny
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Глоба при превишена скорост
Collapse
X
-
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеТо ако беше регламентирано това, и беше формулирано в закон, щеше да е най - цитирания член по автофорумите.........156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Ай стига митове и легенди, толкова ли е трудно да прочетете няколко страници закон.
Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби: 1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;
Кой ще се пробва да разтълкува края на точката?SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Няма какво да го тълкувам, всеки един нормален съдия ще отсъди в моя полза, ако катаджиите са били в храсти/зад дърво, билборд и какви ли не там още изобретения за "хващане от засада" на нарушителите...
Работата на КАТ тук се върши по такъв начин, че който не е завел дело срещу КАТ, само той не ги е осъдил...156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
По тази точка и в този конкретен случай ще е малко трудно. "при проверка.....осигурявайки необходимата видимост". Началото на проверката е подаването на сигнала за спиране, колегата е спрял на мястото от което са му подали сигнала т.е. имал е необходимата видимост да разбере, че това са катаджии и обозначението им е било достатъчно за него да ги идентифицира като такива. Моят съвет е за жалбата колегата да потърси юридическа помощ от адвокат.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеПо тази точка и в този конкретен случай ще е малко трудно. "при проверка.....осигурявайки необходимата видимост". Началото на проверката е подаването на сигнала за спиране, колегата е спрял на мястото от което са му подали сигнала т.е. имал е необходимата видимост да разбере, че това са катаджии и обозначението им е било достатъчно за него да ги идентифицира като такива. Моят съвет е за жалбата колегата да потърси юридическа помощ от адвокат.
Към патрула трябва да има видимост преди стоп-сигнала, а сигналът за спиране не трябва да идва като изненада...
Тоест, аз трябва да знам, че това са катаджии и искат да ме спрат, а не в обратен ред- някой ме спира, а-това са катаджии...
Да не говорим, че около този акт има доста съмнителни ситуации...а и най-дребното нарушенийце или неточност би направило акта запас за тоалетната...156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
Comment
-
Според мен израза "служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост" търпи изключително широко тълкувание, и съдията ако не е очевидец, няма как да прецени обективно......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеСпоред мен израза "служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост" търпи изключително широко тълкувание, и съдията ако не е очевидец, няма как да прецени обективно......
А на такива изненадващи стоп палки, ако наистина са такива няма как да спреш на време. На мен ми се е случвало, единият път спрях, но на около 100 метра след тях, почаках ги те не дойдоха и аз си продължих, а другият път беше на АМ Тракия преди месец, два тъкмо бях задминал Ферариста и след един завой един се размаха, при условие, че карах поне със 130 беше немислимо да забия спирачки. Ако бяха тръгнали след мен щях да отбия веднага, но те не мръднаха.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Вчера написах възражение,намерих и члена,който им забранява и сега остава чакане...Най-вероятно нищо няма да стане в КАТ,но като излезе постановлението пускам към съда една жалба и там вече ще стискам палци.Наистина е яко смешно тва ограничение,ако си беше 90,плащам си 50лв акт и нито теми щях да пускам,нито нищо,направо човек ще заспи на такъв път с 60км/ч ...Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеА на такива изненадващи стоп палки, ако наистина са такива няма как да спреш на време. На мен ми се е случвало, единият път спрях, но на около 100 метра след тях, почаках ги те не дойдоха и аз си продължих, а другият път беше на АМ Тракия преди месец, два тъкмо бях задминал Ферариста и след един завой един се размаха, при условие, че карах поне със 130 беше немислимо да забия спирачки. Ако бяха тръгнали след мен щях да отбия веднага, но те не мръднаха.
Чл. 58. При движение по автомагистрала на водача е забранено:
1. да спира пътното превозно средство за престой или за паркиране извън специално обозначените за това места;
2. да завива в обратна посока, да се движи назад, да навлиза в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната;
3. да се движи по лентата за принудително спиране.
Чл. 59. (1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин.
"Палките" независещи обстоятелства ли се явяватAlfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщениеНа магистрала нямаш право да спираш, а това, че те те карат да нарушаваш закона си е техен проблем. И много ми е чудно те къде бяха спрели, че да могат да ти махат да спреш?
1. да спира пътното превозно средство за престой или за паркиране извън специално обозначените за това места;
2. да завива в обратна посока, да се движи назад, да навлиза в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната;
3. да се движи по лентата за принудително спиране.
Чл. 59. (1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин.
"Палките" независещи обстоятелства ли се явяватLast edited by KoRny; d.m.y г., 21:01.Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
-
Тъй като е населено място, глобата ти е 300лв. Ако беше извън - 200лв. Имаш късмет, че не си бил със 111км/ч, тъй като отиваш в долната алинея - глоба 350 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство..
Така че ще можеш да се закараш до морето сам)))
Comment
-
Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщениеНа магистрала нямаш право да спираш, а това, че те те карат да нарушаваш закона си е техен проблем. И много ми е чудно те къде бяха спрели, че да могат да ти махат да спреш?
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениена АМ Тракия преди месец, два тъкмо бях задминал Ферариста и след един завой един се размаха, при условие, че карах поне със 130
Ся ще ми излезе име че карам пенсионерската с 100 - 110 по магистралата, пък се пиша голям непукист......
П.п не е било да си с Алфа, помня ситуация от сорта, че спряха някой пред мен, но колата не беше Алфа....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщениеТъй като е населено място, глобата ти е 300лв. Ако беше извън - 200лв. Имаш късмет, че не си бил със 111км/ч, тъй като отиваш в долната алинея - глоба 350 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство..
Така че ще можеш да се закараш до морето сам)))
Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
Comment