Известие

Collapse
No announcement yet.

Затягане на ГТП през 2012?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Преди 2 седмици прекарах Купето и 156-цата накуп - четох половин час вестници в колата, некво чиче се вясна сегиз - тогиз и тва беше, нямаше бележки за данъци, само талон ГО и стария преглед......
    Затегнали са уж малко, ала няма начин да няма начин......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Сигурно е, че поне автомобилът присъства там.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Преди 2 седмици прекарах Купето и 156-цата накуп - четох половин час вестници в колата, некво чиче се вясна сегиз - тогиз и тва беше, нямаше бележки за данъци, само талон ГО и стария преглед......
        Затегнали са уж малко, ала няма начин да няма начин......
        Длъжни са да (се правят че) проверяват.... за пред камерата.
        Когато ходих с ФИАТа на преглед, момчетата се завираха в канала под колата и после бутаха машината за фаровете наляво-надясно, а газанализатора го закачиха за куката под бронята....
        За данъка изобщо не стана дума.... за големия талон също
        40лв.
        sigpic

Comment

И аз вчера бях на ГТП и не ми искаха данъка а си го носех с мен
          sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
          Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

А защо е проблем да се занесе бележката за платен данък ?
            Също не разбирам защо не искате да се види състоянието на автомобила?!За мен лично е изключително важно,колата която карам да е технически изправна.
            Като ходя на преглед,изрично карам да проверят всичко и ако има проблем да ходя да го оправя
            Преглед само"по документи"..
            Last edited by viki; d.m.y г., 17:39.
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

В тези центрове, поне в Русе, работят или 20 годишни момчета, които нз как да отворят капака или някой чичка над 60-те.
              Мн са зле. Аз си знам състоянието на колите, нали си ги поддържам. За 159-ката вс е перфектно като документация.
              На 15-цата имам неплатени 3 данъка общо за 400лв...и все се каня да ги платя. Но засега няма да давам пари...не ги е срам...Някой ден ще ме заставят знам го...но засега това няма да се случи.
              Но не са ми искали никакви бележки за данаци. Нито ми замерваха газове, нито нищо, смешка голяма. Че ме ядосаха, не ми даваха аз да си залепя стикера, изрично му казах: педантичен съм и държа да е успореден на гражданската
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Явно аз съм попаднал на най-сериозният пункт за ГТП в Пловдив. Проверяваха с газ детектор заради ГИ, гледаха я на канал за луфтове в кормилната уредба, проверяваха фаровете, мигачите, даже и чистачките и пръскалките, за спирачките е ясно, десният маншон ми бил омаслен, не че нещо ама да съм му обърнел внимание. На спирачките бяха чак учудени, че отговаря ли на 100% от нормата, газ анализатора отчете завишени норми на СО2 отчетоха го на факта, че карам само на газ и бензина бил стар (май не разпознаха изтърбушеният катализатор).
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  В тези центрове, поне в Русе, работят или 20 годишни момчет.....
                  А ти защо не изискваш от тях да си свършат работата?
                  После се чудим защо цялата ни държава е фиктивна...
                  п.п.
                  Аз не казвам да разчиташ само на ГТП ,за да следиш техническото състояние на колата си,но една проверка в повече никога не е излишна (особено за параноиците- like me )
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Е да но лошото Вики, еми аз май съм по грамотен от тях в тази област, и това плаши чак. Как да имам доверие на такъв.
                    И какво ще ми проверява дали коланите работят, и дали има луфт в рейката, или дали окачването е здраво. На мнение съм, че 85-90% от местата за прегледи за шит.
                    А относно колата, аз си ги нося на доктор за профилактичен преглед октомври и март винаги, дори да им няма нищо...
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Към днешна дата някой да е минавал на преглед? Как стои въпроса с данъка още ли може да си се минава,както преди без документ за платен такъв?
                      156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Аз, пролетта, искаха ми данъка платен при положение че от 4 години минавам при тях и трите коли и никога не са ми искали данък освен ГО.Аз по принцип си ги плащам редовно, но не навреме, ми когато има пари и по-малко опашка, демек лятото.Обаче чух че вече трябвало да минеш не в месеца в който си минал миналата година ами и месеца и датата да се спазва.Не знам дали е вярно.Нема отърване, плащаш и тва е.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Аз, пролетта, искаха ми данъка платен при положение че от 4 години минавам при тях и трите коли и никога не са ми искали данък освен ГО.Аз по принцип си ги плащам редовно, но не навреме, ми когато има пари и по-малко опашка, демек лятото.Обаче чух че вече трябвало да минеш не в месеца в който си минал миналата година ами и месеца и датата да се спазва.Не знам дали е вярно.Нема отърване, плащаш и тва е.

Ясно мерси Митак
                          156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Колега сподели ако може,изискваха ли ти платен данък за преминаването на технически преглед.
                            Alfa romeo GTVex
                            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                              Колега сподели ако може,изискваха ли ти платен данък за преминаването на технически преглед.
                              В петък минавах преглед на едната от служебните коли .
                              Искаха си всичко - данък , гражданска , стария преглед и копие от големия талон .

Но имам едно такова питане специално към Делян понеже знаем , че е в тази сфера .
                              Голямата част на талона за преглед трябва ли да се носи ведно с останалите документи на пътя или не е задължително ?
                              Понеже в пункта ми казаха ,че трябва да го нося а от катаджиите не получих еднозначно мнение .
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

[QUOTE=Sunny;1269562]В петък минавах преглед на едната от служебните коли .
                                Искаха си всичко - данък , гражданска , стария преглед и копие от големия талон .
                                Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 18:48.
                                Alfa romeo GTVex
                                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                                X