Известие

Collapse
No announcement yet.

Конституционният съд РЕШИ:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Конституционният съд РЕШИ:

Обявява за противоконституционен чл. 189, ал. 13 от Закона за движението по пътищата (обн., ДВ, бр. 20 от 1999 г.; посл. изм., ДВ, бр. 19 от 2011 г.).

Който гласи че:

(13) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 5, доп. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.

Ся да видим дали за щяло и нещяло ще бичат до 50 лв глоба.......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Евала.....

Comment

По принцип е правилно, но аз примерно не бих си губил времето за такава сума, даже и да съм онеправдан. Предполагам, че 99% от хората също.
      пп Феро, поздрави и мерси
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        По принцип е правилно, но аз примерно не бих си губил времето за такава сума, даже и да съм онеправдан. Предполагам, че 99% от хората също.
        пп Феро, поздрави и мерси
        Особеното обаче не е в размера на глобата...

Comment

То пък като го нямаше тоя закон много ни оправдаваха.
          Last edited by Omni; d.m.y г., 02:22.
          ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Обявява за противоконституционен чл. 189, ал. 13 от Закона за движението по пътищата (обн., ДВ, бр. 20 от 1999 г.; посл. изм., ДВ, бр. 19 от 2011 г.).

Който гласи че:

(13) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 5, доп. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.

Ся да видим дали за щяло и нещяло ще бичат до 50 лв глоба.......
            Направи ни малко улеснение, като си открил тема - за какво се глобява 50лв. включително
            Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:45.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Ми за без колан например...
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
              Audi A4 1.9 TDI

Comment

Примерно мен преди няколко години ме глобиха, защото съм карал със 78км/ч, вместо със огр. от 70км/ч, което пък беше пълна лъжа имал съм доста актове и съм си ги плащал тъй като съм бил виновен, но в случая аз бях правият, карах си с ограничението и обжалвах и ми отг., че не подлежи на обжалване, а и радарът показваше няколко минути по рано, че е засякъл някого си, но върви и докажи.
                ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Направи ни малко улеснение, като си открил тема - за какво се глобява 50лв. включително
                  Ако споделиш какви трудности си срещнал в намирането на такива нарушения и/или те са обществено труднодостъпни или непреодолими откъм достъп , аз лично ще ти ги напиша и пратя на ЛС

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                    Ако споделиш какви трудности си срещнал в намирането на такива нарушения и/или те са обществено труднодостъпни или непреодолими откъм достъп , аз лично ще ти ги напиша и пратя на ЛС
                    Пращай - ще ти бъда благодарен.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Пращай - ще ти бъда благодарен.
                      Е то наготово всичко искаш ...

Comment

За пореден път, КС подкрепя липсата на ред и пътния хаос.
                        Толкова по-важни теми има в БГ, свързани с отнемане на права, а те ги сезирали за най-неправилната и маловажна.
                        Аз считам, че всички санкции до определена сума, трябва да не могат да се обжалват. Не само за пътни нарушения, а за замърсяване, за плюене, за оставяне на деца без надзор и т.н.

Ще занимаваме ние съдилищата с дребните гамени на пътя. Дрън, дрън.
                        Егати новината, да живее беззаконието. Сега всеки келеш, джигит на пътя ще занимава съда с неговата мания за пишкомерство. Мен никога катаджия не е искал да ме глоби без да съм нарушил правилника.
                        Дали ме дебне ил не все тая, аз съм си бил нарушител.
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

Изобщо не си прав. В случая не става дума за сумата а за принципа. Не може един полуграмотен полицай да те глоби за нещо което не си извършил и ти да нямаш право на защита. А и не съм съгласен за гаменчетата защото ако загубят след обжалването ще платят хем разноски по делото хем съдът спокойно може да им увеличи наказанието.
                          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Това всичкото е така, ама да не слагаме каруцата пред коня

Постепенно се учим на ред, глобите са достатъчно тежки на фона на минималната работна заплата. Обаче, преди да дадат в ръцете на полицията средства за изнудване, като това с необжалваемия акт, където могат да ти вземат всички точки за минимално време - нека държавата направи малко усилие и се справи първо с пътищата, второ - с личния състав, неговата грамотност и обучение, и особено със стремежа му да "заработва", вместо да следи за нарушения, трето с маркировката - хоризонтална и вертикална и т.н., мога да измисля още много точки.
                            Видяха че глобите не носят пари в хазната, защото полицаите не могат да си напишат името без грешки и хоп - до 50.00 лв. не може да се обжалва... ех че лесно, вместо да свършиш работата - да заставиш хората да си плащат за всяко измислено нарушение и за своята неспособност

Представи си следната житейска ситуация - караш нереално красива кола - примерно Алфа Ромео 166 фейслифт , до теб седи примерно нереално симпатична, нежна, млада украинска гражданка, вдигнала крака върху таблото... Пуснали сте си невероятно хубава музика, различна от балкански разкършигъз, сложили сте си черните очила и карайки бавно в прекрасното пролетно време, минавате с разрешените 40 км./час покрай ченгето, което е в грозни дрехи, грозна астра, предполагаемо грозна или поне в понапреднала възраст жена, с едната ръка си бърка в ухото, а с другата се чеше по гъ*за с палката... скучно му е да си еве ма*ката и се чуди с кой примерен гражданин да се заяде за да си изпълни деня със смисъл.... Сещащ ли се как може да го отнесеш за липсващия комплект крушки примерно с глоба до 50.00 лева и отнемане на 6 контролни точки ??? Може ли да го направи - може. МОжеш ли ти да направиш нещо, ако актът е необжалваем? Теоретично можеш да се жалиш на началника му, но на практика - по скоро тц...
                            Last edited by gorbi; d.m.y г., 09:46.
                            AR 166 2,4 jtdm
                            NT II 2,7 tdi
                            Peugeot 206 1,1
                            AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                              Сещащ ли се как може да го отнесеш за липсващия комплект крушки примерно с глоба до 50.00 лева и отнемане на 6 контролни точки ??? Може ли да го направи - може. МОжеш ли ти да направиш нещо, ако актът е необжалваем? Теоретично можеш да се жалиш на началника му, но на практика - по скоро тц...
                              Това за крушките го няма в закона

Comment

Working...
                              X