Известие

Collapse
No announcement yet.

140 км/час по родните магистрали

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Според мен тия с моторите, дето се мушкат между колоните са много зле. Сами не се пазят, а разчитат на някой друг да ги пази.
    http://www.automedia.bg/news/article_10735_cp3.html

Действието се развива в Москва но и нашите мотористи не са много назад .
    После скачат с призиви като "Пазете моториста"
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Има и един друг момент - колкото по-бързо (в собствените си представи) караш, толкова увереността ти, че няма кой да те настигне е по-голяма... Огромна част от хората са убедени, че 160 е космическа скорост и си вярват, че ако се движат с такава пътя е техен и никой не може да ги застигне... Не е лошо и с това да се съобразяваме.
      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:15.

Comment

• Хайде да не започваме темата за мотористите и мушкането, защото по същия начин и пред нормално движещите се мотористи се правят обратни завои, засичания и отнемане на предимства
        Нека коментираме само конкретиката на темата!
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          Има и един друг момент - колкото по-бързо (в собствените си представи) караш, толкова увереността ти, че няма кой да те настигне е по-голяма... Огромна част от хората са убедени, че 160 е космическа скорост и си вярват, че ако се движат с такава пътя е техен и никой не може да ги застигне... Не е лошо и с това да се съобразяваме.
          Точно така е. Пример наш Кольо. Засукал се с 170 космическа, галактическа скорост, със свръх мощната си 1600 килограмова, 140 коньова лимузина и като видял Ягуара зел да ускорява и смятай какво ускорение е било до 190км., та да земат да му свиркат. Другият аспект е да си покаже Алфата колко много бега, но форума и действителността са две различки работи. Та в задачата се пита колко е била дълга колоната от автомобили, и колко време му е било необходимо та да ускори до 190 ( което е около 10тина км.) под макс скороста за колата. По мои скромни сметки няколко десетки.
          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 12:21.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            Именно де. И по тая причина е длъжен също да се съобразява. Решението да кара с 200+ си е негово - нямам нищо против, стига да не ми пречи. Както аз, когато карам със 160, гледам да не притеснявам тези, които карат със 130.

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Ако аз съм със 170, а той с 220, положението е същото, както ако аз съм със 130, а той със 180.
            Ето в това мнение е заровено ключето към всички наши проблеми. Чудя се кога ще разберем, че няма как да нарушаваме правилата без да пречим на останалите
            Този инфантилитет придобива огромни мащаби, завзема огромни територии в начина ни на мислене.
            Той нека си кара с двеста, но да не ми пречи, да ама той няма как да не ти пречи
            Веднъж пътувах от Брюксел в посока Париж. Случи ми се да изпреварвам колона, забих точно на 135, зад мен със същата скорост съвсем спокойно задминаваше червено ферари, нито веднъж не ми се лепна на задницата, нито веднъж не се изнерви, камо ли пък да ми светка. Хората имат европейско поведение и с него са си заслужили и да карат такива коли /после видях, че вътре беше арабин/, те нормални европейци не харесват тези коли. В ориента вървят повечко
            Не може ти да нарушаваш грубо ограничението и да си мислиш, че не пречиш на никой, това което обясни мордохи е точно така
            Абсурдна ситуация е на мен да ми де налага да форсирам излишно колата си, защото отзад се е залетял селяндур с 200, Майната му, оди на некое летище и се надбегвай, кво се сополявиш тук на обществения друм.
            Пълни селяни, тва е отврат селяния, а да слезеш пък да раздаваш шамари е тотална простотия.
            Стойчо Стоилов още ходи с олово в тялото след подобен опит, кому е нужно това?
            Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 15:50.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Чудя се кога ще разберем, че няма как да нарушаваме правилата без да пречим на останалите
              Мога да напиша докторат по темата.......на който ти ще пишеш по навик двойка, но така или иначе това че ти не можеш, не значи че другите не могат.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Е те за това говорим. Ако аз съм решил да карам над ограничението, това си е моя работа, не мога да принуждавам някой друг да го прави. Но и този някой друг трябва да се съобрази с мен и да не ми пречи, иначе за мен това е самоуправство.
                Надявам се, че никой няма да го оспори.

П.С. В понеделник се прибирах по Тракия - изпреварвам колона със 170, настига ме един Ягуар и почва да ми светка. Ускорявам до 190 за да изпреваря по-бързо, оня продължава да ми се лепи на бронята и да ми светка. Е какво да направя аз, да прелетя ли, да се набия в колоната ли ?!?
                Кое точно е самоуправството?

1. Да разчистваш крайна лява лента с присветкване, карайки с 200?
                2. Да предприемеш задминаване на три тира със 130 и да откажеш да се завреш между първия и втория, защото отзад селско бичме впечатлява руса изпразвачка?

---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 12:58 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Мога да напиша докторат по темата.......на който ти ще пишеш по навик двойка, но така или иначе това че ти не можеш, не значи че другите не могат.....
                Това не е тема за докторат, това е тема за първа яслена група "мечо пух".

Правилата създават основа за нормално общуване в една група от хора населяваща определена територия.
                Това е договор между мен и теб да съжителстваме добре.
                Говорим за обществен път.
                Ти харесваш високи скорости, а аз харесвам ниски скорости, сключили сме договор някъде по средата.
                За да задоволяваш нуждата си от висока скорост, моля направи го частно
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

• Нападателят от магистрала "Тракия" се предаде на полицията...

...И.Д. е регистриран в полицията за извършена от него кражба, осъждан е за същото деяние. Мъжът е задържан в местното районно управление за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура

www.dnevnik.bg
                  Все същите измислени герои - ако не в едно, то ще е в друго и така до безкрай. Вчера слушам поредното изявление - над 200 шофьори на таксита в Сф били без СУМПС - било заради отнемане за алкохол, отнети точки или пък такива, които никога не са били правоспособни . Идиотизмът и безхаберието в тази държава нямат край. Миналата седмица в часовете след 'Вечното Дерби', чакайки на червен светофар от Фритьоф Нансен за десен по България, станах свидетел как добре облечена двойка на средна възраст размени реплики с пасажерите на един от спрелите пред мен автомобили. От колата излезе едно момче, което налетя на набива тупаници на пешеходеца, докато съпругата на потърпевшия с опитваше да застане между двамата. От паркирал наблизо дефендър, май беше с надпис жандармерия, изскочиха двама кюфтаци с жилетки, налакътници и наколенки и се затъркаляха нататък. Нямаше проверка на документи, нямаше задържане. Дори не си направиха труда да разберат какво всъщност се случва - грабнаха излезлия от колата и го напъхаха обратно вътре, заблъскаха другия по тротоара с викове да се маха, все едно набутваха добитък в кошара и те така приключи всичко - Дивия запад ама 200 години по късно се възражда в България. След като оторизираните органи решават проблемите на обществото по този начин, как да очакваме да реагира поредният идиот на пътя, в училището на детето ви или в кварталната бакалия?!!
                  За пореден път се убеждавам, че нещата не опират до максимално разрешена скорост, нито пък до състояние на пътищата. В основата на всичко стои увредена ценностна система, незачитането на каквито и да е законови или морални правила, липса на елементарно човешко отношение към останалите и какво ли още не.
                  Сега се сещам, че за ''дишане във врата'' и блицове на къси-дълги от страна на движещия се зад теб в Германия е достатъчно да се обадиш на 112 и да репортнеш, независимо дали си потърпевш или свидетел. Тълкува се като тормоз и следва отнемане на правата за известно време, глоба и забележете психотест.
                  Last edited by Pepo; d.m.y г., 16:23.
                  156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                  Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    Ти харесваш високи скорости, а аз харесвам ниски скорости, сключили сме договор някъде по средата.
                    За да задоволяваш нуждата си от висока скорост, моля направи го частно
                    Ти задоволяваш ли нуждата си от ниска скорост частно? Или ниската скорост може и обществено? Ама тогава защо високата да не може обществено? НЕ ми отговаряй, че пак ще пльоснеш поредната глупост....
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      НЕ ми отговаряй, че пак ще пльоснеш поредната глупост....
                      Глупости - ще ти отговори разбира се, надявай се да минеш метър.....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ти задоволяваш ли нуждата си от ниска скорост частно? Или ниската скорост може и обществено? Ама тогава защо високата да не може обществено? НЕ ми отговаряй, че пак ще пльоснеш поредната глупост....
                        Сори ама това не ти е от най-интелигентните постове. Суската в случая е абсолютно прав. Няма логика някой, който кара с разумна скорост и не застрашава никой да се напъва да прави път на друг, който е решил, че бърза. Който бърза или иска да си качва адреналина да ходи да кара самолет. По обществените пътища светкането, лепенето за бронята и други подобни селянии са забранени. В нормалните държави наказанията за това са жестоки. И тук ще стане така.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

• По-рано в темата беше даден някакъв пример, но аз за всеки случай ще дам друг пример....
                          Аз се движа с моето Пунто в лява лента със 140км/ч, а Суската си пърпори със 156-цата с 90км/ч в дясна лента, при което решава да изпреварва ТИР, движещ се със 70км/ч, понеже участъка е стръмен
                          Резултата от тази маневра на Суската е засичане и убиване всякаква скорост у моя автомобил, който със своите 95к.с. може да поддържа 140км/ч в нормални режими, но при засичането от страна на Суси, после на маломощното ми двигателче му се вижда леко сложно да ускори пак до 140км/ч и тогава аз изпадам в ситуацията на пречещия. От там се налага да се прибера в дясната лента зад ТИРа, да дам път на по-мощните автомобили, да изчакам удобен момент и да набера, за да изпреваря.
                          Значи, Суси може да не се напъва, понеже кара с разумна скорост, а аз едва ли не съм виновен и трябва да му се извиня, че карам по-бързо от него, докато си прави икономия на гориво.... примерно
                          Малко не се връзват нещата, нали?!
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                            Сега се сещам, че за ''дишане във врата'' и блицове на къси-дълги от страна на движещия се зад теб в Германия е достатъчно да се обадиш на 112 и да репортнеш, независимо дали си потърпевш или свидетел. Тълкува се като тормоз и следва отнемане на правата за известно време, глоба и забележете психотест.

Да, в Германия това е пътно нарушение, което се преследва от НК, нарича се Nötigung (принуждаване, тормоз, изнудване) и се наказва със затвор от 6 месеца до 5 години. Като обществена опасност е приравнено с изнудването, отвличането, тормоз (вкл. сексуален) и други престъпления срещу личността.

Затова следвам примера на братушките и току-що си поръчах ей твачка:

http://www.ebay.co.uk/itm/2-7-140-Du...ht_7796wt_1270

Записва напред и назад, записва скоростта с GPS и най-важното: след промените в закона може да се използва като доказателство в съда: цитат от ЗДвП:

Чл. 189.

(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или
                            системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и
                            регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и
                            разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния
                            процес.

Ми това е, чакам дивайса да пристигне и ги почвам...

А относно колегата Пауновски: вярвам му напълно, защото го познавам добре и знам как кара, особено пък ако в колата са жена му и малкия му син, който ми е астрален близнак и тази година на 20 юли ще стане на 3 години...

П.П. Тук: http://www.dealextreme.com/p/car-dvr...ack-2-7-126489

има малко по-добро описание

Ето и един по-компактно устройство, което обаче снима само напред:
                            http://www.ebay.co.uk/itm/Car-video-...ht_2329wt_1270
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

По-рано в темата беше даден някакъв пример, но аз за всеки случай ще дам друг пример....
                              Аз се движа с моето Пунто в лява лента със 140км/ч, а Суската си пърпори със 156-цата с 90км/ч в дясна лента, при което решава да изпреварва ТИР, движещ се със 70км/ч, понеже участъка е стръмен
                              Резултата от тази маневра на Суската е засичане и убиване всякаква скорост у моя автомобил,
                              Става дума за случая когато ти си караш с нормална скорост примерно 120-140-160 и идва някой с много или малко по-висока скорост и почва да светка с фарове и да се лепи за бронята. Тогава ти изпреварвайки колона трябва ли да се свреш някъде в колоната, за да пуснеш тариката?! Разбира се, че не.
                              За това, което ти се описал, според мен е добре да се въведе минимална скорост за движение по магистрала, но това е съвсем друг проблем. Във всеки случай при сухо време не трябва да се кара с под 80 или даже под 100 по магистрала. Не знам обаче как може да се формулира това. В Германия ако някой кара прекалено бавно в средната лента, идва патрулка и му прави забележка да кара по-бързо. То вярно, че там е заради силния трафик, но и тук е добре да има по-близки скорости на придвижване. Тва едни да карат с 300, а други със 70 няма как да не води до инциденти.
                              Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 19:22.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

• Но се оказа, че въпросният нападател на журналиста вече имал регистрация за такова действие.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X