Известие

Collapse
No announcement yet.

140 км/час по родните магистрали

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нашият Министър председател изключително добре владее техниките по ухажване на българския мъж, а именно: да говори използвайки не повече от 30 думи и да маха всички задръжки и ограничения лесно и бързо, в случая на скоростта. Това е достатъчно, за да го лЮбат.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Аз имам скромен опит на прави и сухи участъци без неравности от Хемус и Тракия, при спускане + малко страничен вятър.
      При посочените условия Пунто 1 със 120 км/ч започва да се разхожда от най-лява до аварийна лента и обратно.

На мокро от 20 км/ч на 2-ра и рязка газ до 3000 об./мин + 2/3 ляв или десен волан = недозавиване като на 147 GTA по пистата на топ гиър....
      ....колата отново е Пунто с има-няма 45 коня и 165-ки зимни гуми с 9 мм грайфер.

Преди почти три години през дупките и хълмовете по магистралата преди Варна ме изпревари скъпа немска лимузина с около никаквите 120 км/ч...след това аз я минах с 60 км/ч докато собственикът й търсеше крика под предния капак.

Не мога да пропусна и пазарджишкия участък от тракията, където лесно по-леките машини остават с половин гума на асфалта. А от какво ли са деругите по кръпките !?
      1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
      и делта

Comment

Много ме накефиха новините по тая тема снощи.
        Беше нещо в духа на това че:
        КАТ били против това увеличение и посикали справка къде инфраструктурата позволява такива скорости бля бля бля....
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          направо на 150 като в Полша и Италия (мисля че и те бяха на толкова)
          Италия е на 130 колега за полша незнам
          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Ограничение на скоростта на магистрала не трябва да има. Препоръчителна максимална скорост - да!
            Автопаркът е разнообразен, възможностите на возилата, уменията на водача, пътната обстановка - субективни фактори.

Относно Полша - 140км/ч по за магистрала. Превишение с до 10 км/ч е нарушение, но не се санкционира.
            Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:42.
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

То едни магистрали...

А и главния проблем не е скоростта по магистралата, а по първокласната мрежа... където през 2 км. има знак 50, 60, 70 ... и ако не си автоматик дясната ти ръка просто не пуска скоростния лост.
              Не еднократно съм виждал знак 60 само защото има отбивка или отклонение с намалена от храсталаци видимост.
              Познайте какво има зад храстите...
              Куки...
              Значи вместо да се почисти треволяка, да сложат огледала и т.н. ... издейства си знак 60 и кеси зад него.
              Уважение ли...
              "Магистрала" Хемус се минава за 40 минути с ограниченията.
              След нея примерно до Свищов средната скорост обаче ти става има няма 60 км... какво като спестя 10 мин. на Хемус?
              Пак ще ми трябват 2 часа и половина до 3 ... за 220 км.

Та остайте специалиста по ленти и бухалки да си развява популизма, файда няма... даже напротив.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                Ограничение на скоростта на магистрала не трябва да има. Препоръчителна максимална скорост - да!
                Автопаркът е разнообразен, възможностите на возилата, уменията на водача, пътната обстановка - субективни фактори.
                Колега, интересно ти е мнението, а представи си всеки млад шофьор като мен примерно колкото и без акъл доло горе спазвам ограниченията ако няма такива какво ще стане? Добре правилата са, за да ги нарушаваме, но без тях ?То е ясно, че всеки може да кара с 200
                145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Първоначално публикувано от Deathriderr Покажи съобщение
                  Колега, интересно ти е мнението, а представи си всеки млад шофьор като мен примерно колкото и без акъл доло горе спазвам ограниченията ако няма такива какво ще стане? Добре правилата са, за да ги нарушаваме, но без тях ?
                  Колега, представих си! Каквото и да стане - идва от главата, ако ще и на 20 км/ограничение.

Comment

Колега, представих си! Каквото и да стане - идва от главата, ако ще и на 20 км/ограничение.
                    Абсолютно съм съгласен с теб.Обаче винаги ти идва на акъла една мисъл "Ааа не толкова пари не ми са дават ако ме глобят "
                    145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Колегата е прав в Италия ограничението е 130 и всяка седмица дават по телевизията катастрофи какви ли не. Германия няма ограничения ,а по телевизията от години не се е споменало за катастрофа имам предвид по голяма защото по телевизията надали ще отбележат,че някои закачил някоя кола
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Колеги...дайте да не се сравняваме със страни, от които все още сме на светлинни години - в Италия, Германия, Полша и т.н. хората имат три лентови магистрали с перфектна настилка . В България имаме две недовършени ( три с магистрала Люлин) магистрали с две платна, което в западна Европа се води за скоростен път, не за магострала. Да не говорим, че на магистрала Тракия от тунелите до Пазарджик настилката е в толкова отвратително състояние, че и сегашните 130 км са си много. Освен това нека се замислим, че по-големият проблем не е високата скорост, на ниската на някой от водачите, т.е. като се движиш със 140-150 км./ч. и пред теб излезне ТИР тръгнал да изпреварва с 90 км/ч се създава много по-опасна ситуация. Точно затова смятам, че ако магостралите бяха трилентови, можеше да се мисли за нещо подбно...За момента по-добре да се насочат към премахването на някои безумни ограничения, които освен за хранилка на куките, друга работа не вършат!!!
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от Deathriderr Покажи съобщение
                          Абсолютно съм съгласен с теб.Обаче винаги ти идва на акъла една мисъл "Ааа не толкова пари не ми са дават ако ме глобят "
                          Остави еснафската гледна точка. Това да можеш да поемеш отговорност да шофираш разумно и без да застрашаваш живота, преди всичко, на останалите участници, на пътуващите с теб, а и своя, не би трябвало да идва от страха, че ще ти се бръкне в джоба. Сещай се, че за доста хора вадят и плащат без никакъв проблем.
                          Нещата опират до трезва преценка и съзнание.
                          Отново - нека има максимална препоръчителна скорост, а не ограничение. Табелата с ограничението на скоростта не ти е в главата или вързана на педала на газта.

Comment

Остави еснафската гледна точка. Това да можеш да поемеш отговорност да шофираш разумно и без да застрашаваш живота, преди всичко, на останалите участници, на пътуващите с теб, а и своя, не би трябвало да идва от страха, че ще ти се бръкне в джоба. Сещай се, че за доста хора вадят и плащат без никакъв проблем.
                            Отново - нека има максимална препоръчителна скорост, а не ограничение. Табелата с ограничението на скоростта не ти е в главата или вързана на педала на газта.
                            В този ред на мисли, аз предлагам и данъците в България да бъдат пожелателни и препоръчителни. Нека всеки сам оцени какво дължи на държавата.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              В този ред на мисли, аз предлагам и данъците в България да бъдат пожелателни и препоръчителни. Нека всеки сам оцени какво дължи на държавата.
                              В този ред на мисли, отново си напълно офтопик и бла-бла

Comment

Колега, ти в България ли живееш? Чел съм доста разумни твои мнения, но ...огледай се! Как би проработило в България нещо оставено на разум и съзнание...
                                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                                X