Първоначално публикувано от bager
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
140 км/час по родните магистрали
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеВ този ред на мисли, отново си напълно офтопик и бла-бла
Да няма ограничение, егати вица."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Напълно съм съгласен с Пепо, мотивите ще изложа по-късно.
Аа, и под едно условие - строги критерии за гуми и за техническа изправност.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Аз също съм съгласен с Реро - резонно е да се даде препоръчителна скорост за средностатистическите оборудвани автомобили, както и за водачите със средностатистически умения, но да не се ограничава тавана.
Забраната няма възпитателен и стимулиращ ефект и не може да се накара някой по този начин да подържа автомобила си или да стимулира подобряване на уменията му.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЗа мен 160-170 е безопастната скорост, която позволява настилката по нашите магистрали - при такава скорост в завоите усещам, че вседствие на неравностите гумите ходят само по връхчетата на неравностите и стъпват на по-малка площ.
Comment
-
При 140-160 износването на гумите по "Тракия" след 40-ти до 90-ти км е доста по-ниско, защото гумите почти не докосват пътя от неравностите!
Поредната глупост в тая страна...
Да, има участъци които и със 180 може да се кара, но са доста малко, че да се засегне цялата "магистрална" мрежа!
Отделно че и разходът на гориво е различен. Преди години в Испания бяха намалили макс. разершената скорост по магистралите на 110км/ч мисля, само с една единствена цел - да спаднат разходите за придвижване, поради икономическата криза. А там нямат кръпки по пътищата - всичко е като отлято наведнъж!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
140 км/час по родните магистрали
Максимална скорост от 140 км/ч за леките коли на автомагистрала бе разрешена с промени в Закона за пътищата, приети от депутатите на първо четене с 93 гласа "за", 23 "против" и 8 "въздържал се". Промяната обаче е валидна само за новите участъци от магистралите.
"Не искаме самоцелно увеличаване на скоростта, предлагаме тази максимална скорост само на новите магистрални участъци, а на старите пътища ограниченията остават", обясни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на дискусията преди вота, която продължи над 2 часа, предаде БТА.
Увеличението на скоростта предизвика разгорещени дебати в пленарната зала. Синият депутат Иван Иванов цитира данни, че повишаването на скоростта с 10 процента води до повишаване на катастрофите с 20 процента и до увеличаване на смъртните случаи с 30 на сто. Освен това, според него, при по-висока скорост колите отделят повече вредни газове.
"Нека останем в рамките на европейската практика - 25 страни от ЕС имат скорости, не по-високи от 130 км", призова той.
Същото мнение изразиха и Захари Георгиев от левицата и Павел Шопов от "Атака".
Веселин Давидов от ГЕРБ обаче заяви, че тенденциите в световен мащаб са към повишаване на скоростта, защото това означава и икономия на време. Колегата му Станислав Иванов посочи, че се предлага увеличаване на скоростта, тъй като в България вече има магистрали, на които е възможна такава скорост.
"Това е максимално допустима скорост, а не задължителна от утре", допълни Любен Татарски, председател на парламентарната Комисия по регионално развитие и благоустройство.
източник:http://dnes.dir.bg/news/promeni-zako...-11015685?nt=4
"Нищо не се е подобрило в качеството на пътищата. Не сравнявайте Германия и други страни с по петлентови магистрали с разбитите двулентови пътища на България", репликира Захари Георгиев.
Ремзи Осман от ДПС също каза, че е преждевременно сега да се увеличава скоростта.
Честито Ви 140 по магистралите на РБ.
Газ до дупка на всички любители на високата скорост.
Поредно безумно решение.
По време на война, сваляме гащите. събираме каските на войниците и им доставяме алкохол."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Че аз и сега си карам с толкова, разликата с 10км не е значителна.
Виж, ако бяха махнали ограничението на скороста както е по някои магистрали в Германия примерно, може да се възмущава човек.
п.с. Добре, че приеха на първо четене закона за тютюнопушенето, това според мен е по-важно.Last edited by Доко; d.m.y г., 20:23.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеСа ше караш съ сто и пеесе156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
140 да не е някаква междугалактическа скорост !? Има хора карат с 300, със 140 на магистрала карам и ми се доспиваsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Тва няма как да се направи само за новите участъци......
Или ще е за всички магистрали или не - квъ ще пише в закона - за участъци построени и благословени само от ББ, ли????
---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:53 ----------
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеГаз до дупка на всички любители на високата скорост."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment