Известие

Collapse
No announcement yet.

140 км/час по родните магистрали

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Той кара постоянно в лявата лента!!!!!!! Така, че члена за изпреварването е уникално не на място поставен от теб.
    Караш със 130, настигаш МПС, предприемаш изпреварване и обратно в дясната Лесно е, опитай
    Според мен ферариста не кара със 120, звучи ми смешно даже това
    Мда, прав си.....бих качил цялото видео от времето в което заваля дъжд, или дори от както тръгнах от СТЗГ, но не си струва труда заради тебе тва......
    При положение че през 500 - 1000 метра в дясната лента има трафик който се налага да изпреварвам, при полажение че голяма част от него са тирове, камиони автобуси и подобни хайвани като тоя чийто коли вдигат изключително много вода във въздуха, при положение че дясната лента там е на два хубави "тирови" коловоза, не виждам никаква логична причина да шаря на зиг - заг по магистралата за да ти е кеф на тебе, и да е по правилник......
    И да - толкова убедено казваш че не съм бил с тая скорост дето е спомената, че си мисля че найстина може да съм бил с едни 160 - 180 кмч, дори и като се загледам като ги настигам май увеличавам скороста преди да ми изкочи тоя, вместо да намаля......

Понеже нямам нужното време да си водя безмислени и тъпи спорове с хора чиято храна е убеждаването на опонента ВИНАГИ колко погрешно е това което той прави, провокативния и безмислен дървен философизъм и прочее неща който осмислят пребиваването ти тука, аз мисля да не участвам в дебати с тебе, да не отговарям на твои мнения, цитати и каквито и да било подобни, без да ми пука дали това ще те трогне или впечатли......

Мисля и че доста хора трябва да направят същото тука, макар че за такива който не са свикнали да остават безучастни на евтини провокации ще бъде трудно, но лично аз нямам време за губене.......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Виждам, че си ужасяващо компетентен.
      Хайде сега ми обясни на двулентова магистрала, коя е съседната лента, по която могат да карат камионите над 3,5 тона. Този член е за магистрали с три активни ленти
      Пак ще повторя, ферариста не изправарва!!!!!!!!!! Той кара постоянно в лявата лента!!!!!!! Така, че члена за изпреварването е уникално не на място поставен от теб.
      Караш със 130, настигаш МПС, предприемаш изпреварване и обратно в дясната Лесно е, опитай
      Суси говориш с догатки, малко ми е въздухарско.
      Спри се, че почна да ти пада гарда.

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Мда, прав си.....бих качил цялото видео от времето в което заваля дъжд, или дори от както тръгнах от СТЗГ, но не си струва труда заради тебе тва......
        При положение че през 500 - 1000 метра в дясната лента има трафик който се налага да изпреварвам, при полажение че голяма част от него са тирове, камиони автобуси и подобни хайвани като тоя чийто коли вдигат изключително много вода във въздуха, при положение че дясната лента там е на два хубави "тирови" коловоза, не виждам никаква логична причина да шаря на зиг - заг по магистралата за да ти е кеф на тебе, и да е по правилник......
        И да - толкова убедено казваш че не съм бил с тая скорост дето е спомената, че си мисля че найстина може да съм бил с едни 160 - 180 кмч, дори и като се загледам като ги настигам май увеличавам скороста преди да ми изкочи тоя, вместо да намаля......

Понеже нямам нужното време да си водя безмислени и тъпи спорове с хора чиято храна е убеждаването на опонента ВИНАГИ колко погрешно е това което той прави, провокативния и безмислен дървен философизъм и прочее неща който осмислят пребиваването ти тука, аз мисля да не участвам в дебати с тебе, да не отговарям на твои мнения, цитати и каквито и да било подобни, без да ми пука дали това ще те трогне или впечатли......

Мисля и че доста хора трябва да направят същото тука, макар че за такива който не са свикнали да остават безучастни на евтини провокации ще бъде трудно, но лично аз нямам време за губене.......
        Само не разбрах защо ми се обясняваш
        Не вземай толкова присърце нещата.
        Ако спазваш ограниченията, няма да имаш проблем в подобни ситации и ще имаш време да реагираш.
        Точно затова казах, че високата скорост убива.
        Този с корсичката има същите права като теб да бъде в лявата лента, а когато вали трябва да си още по-внимателен, защото видимостта е лоша.
        А ти иначе си перкай в лявата лента, тя е само за асове, като теб.

---------- Post added at 06:55 ---------- Previous post was at 06:53 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        Суси говориш с догатки, малко ми е въздухарско.
        Спри се, че почна да ти пада гарда.
        Кога Доко ще започне да отговаря с повече от две прости изречения?
        Отговор:
        Когато слезе от двуколесното превозно средство.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

• Сусенце, ще ли ни светнеш, с колко километра в час карам на старт-финалната права в тоя клип?

http://www.youtube.com/watch?v=X9wwEpKbAEk
          sigpic

Comment

Само не разбрах защо ми се обясняваш
            Не вземай толкова присърце нещата.
            Ако спазваш ограниченията, няма да имаш проблем в подобни ситации и ще имаш време да реагираш.
            Точно затова казах, че високата скорост убива.
            Този с корсичката има същите права като теб да бъде в лявата лента, а когато вали трябва да си още по-внимателен, защото видимостта е лоша.
            А ти иначе си перкай в лявата лента, тя е само за асове, като теб.

---------- Post added at 06:55 ---------- Previous post was at 06:53 ----------

Кога Доко ще започне да отговаря с повече от две прости изречения?
            Отговор:
            Когато слезе от двуколесното превозно средство.
            Суско боли ли те или те сърби?
            На Ферариста казваш да не ти се обяснява, на мен да ти обяснявам! Да не сме ти любовници бре, че да ти дължим обяснения? Не намирам за нужно на твоите писания да отговарям с повече от две-три думи, даже и това трябва да те ласкае защото съм един от "тримата" които все още ти обръщат "внимание".
            А и 90% от постовете ги пиша от телефон.
            Last edited by Доко; d.m.y г., 10:10.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              Суско боли ли те или те сърби?
              На Ферариста казваш да не ти се обяснява, на мен да ти обяснявам! Да не сме ти любовници бре, че да ти дължим обяснения? Не намирам за нужно на твоите писания да отговарям с повече от две-три думи, даже и това трябва да те ласкае защото съм един от "тримата" които все още ти обръщат "внимание".
              А и 90% от постовете ги пиша от телефон.
              Купи си таблет, става по лесно
              Не държа да ми обръщаш внимание
              Що за тъпотия беше това?
              Обръщал ми внимание.хааха
              При Ферариста ставаше дума за друго обяснение, това, което сега и ти ми направи.
              Аз не знам защо ми се обяснявате.
              К.М.

Comment

Хайде сега ми обясни на двулентова магистрала, коя е съседната лента, по която могат да карат камионите над 3,5 тона. Този член е за магистрали с три активни ленти
                Пак ще повторя, ферариста не изправарва!!!!!!!!!! Той кара постоянно в лявата лента!!!!!!! Така, че члена за изпреварването е уникално не на място поставен от теб.
                Дааам понеже и ти си от компетентните искам да ми покажеш къде в закона има санкция/наказание за МПС, което постоянно се движи в лява лента на автомагистрала и какво е то?

Ако няма такова, как ще ме накажат за карането в лявата лента? Все пак нали такъв е принципа на тия глоби итн...Като съгрешиш, да те накажат, ти да си вземеш бележка и следващия път да си примерен водач.

Всичките членове, в преднишния ми пост са си много на място

Специално този, за който питаш...В БГ аз по магистрала с 3 и повече активни платна не съм карал, но може и да има ти ще ни кажеш, ако е така

Според този член, докато се движиш по магистрала като нашите с по 2 активни ленти, се позволява дори и на тези изброените по-горе "тежкотоварни", да преминават в лявата лента! Тоест още по-зле за твоята теза, че нямаш право да караш в лява лента, щом дори и на "тежкотоварните" им е разрешено...
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Дааам понеже и ти си от компетентните искам да ми покажеш къде в закона има санкция/наказание за МПС, което постоянно се движи в лява лента на автомагистрала и какво е то?

Ако няма такова, как ще ме накажат за карането в лявата лента? Все пак нали такъв е принципа на тия глоби итн...Като съгрешиш, да те накажат, ти да си вземеш бележка и следващия път да си примерен водач.

Всичките членове, в преднишния ми пост са си много на място

Специално този, за който питаш...В БГ аз по магистрала с 3 и повече активни платна не съм карал, но може и да има ти ще ни кажеш, ако е така

Според този член, докато се движиш по магистрала като нашите с по 2 активни ленти, се позволява дори и на тези изброените по-горе "тежкотоварни", да преминават в лявата лента! Тоест още по-зле за твоята теза, че нямаш право да караш в лява лента, щом дори и на "тежкотоварните" им е разрешено...
                  Аз никъде не съм казал, че е забранено да се движиш в лявата, но ти постави член, който разисква случай с изпреварване.
                  Основният проблем тук е сравнително високата скорост на ферариста съчетана с лошите метео условия.
                  В развитите държави има магистрали с три активни ленти, там си е ок този член, но при нас издиша, дори не знам защо го има.
                  Няма такава санкция, но я ти ми кажи тогава, аз ако реша да карам в лявата лента със 110, ти какво ще направиш? Нарушавам ли правилата? Откъде ще ме задминеш? Имаш ли право от дясно?
                  Та в този ред на мисли, лявата лента се използва за заобикаляне, за задминаване, за което я ползва и корсичката.
                  К.М.

Comment

• Свинчо, както казах от такова мислене се трепаме...
                    Тоя бунак с корсата изобщо не си ползва огледалата и мигачите по предназначение.
                    По нашия закон, нямаш право да възпрепятстваш вече започнато изпреварване (и никъде не се уточнява колко коли по-рано започва маневрата).
                    А липсата на мигач и поглеждане в огледалата, означава просто, че на бунака не му пука за ставащото около него, той е "царя" на пътя.
                    Е пак опряхме до мисленето... ама ти за да си напук и да хулиш околните от амвона пропагандираш точно да се трепаме от наглост!
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Корсичката коментираме, че тръгна да изпреварва без мигач като и почти 99.9% не е погледнал в огледалото преди да предприеме маневрата. Това в комбинация е могло да доведе до ПТП с Ферариста, който го изпреварва, карайки в лявата лента

А иначе ще ти кажа аз какво правя по принцип като се движа по магистралата. Ако искам да карам икономично 100-110 карам в дясната лента, ако трябва да изпреваря, колкото и да не ми се иска натискам газта и бързичко изпреварвам със 130-140 да речем като преди това съм си проверил в огледалата дали има някой идващ изотзадзе брЪз (рядко се случва напоследък), след което веднага при първа възможност (ако има колона бавнодвижещи се МПС-та) се прибирам в дясната лента и пак си намалявам до 100-110.

Ако карам по-бързичко 130-140 през целия път съм лявата лента, при което това ми коства повече усилия и почти постоянно се оглеждам като стрелян заек в огледалата, случайно дали има някой, на който ще преча. АКо има такъв, бия десен мигач(да му покажа, че го виждам) и се прибирам в дясната лента колегиално, оставям го да ме изпревари, след което пак си се връщам в лявата лента...
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa
                        ....
                        ЩЕ МИ ОТГОВОРИШ ЛИ НА ВЪПРОСА, РАДАРЧО???

Първоначално публикувано от Kuku
                        .....с колко километра в час карам на старт-финалната права в тоя клип?

http://www.youtube.com/watch?v=X9wwEpKbAEk
                        sigpic

Comment

Купи си таблет, става по лесно
                          Не държа да ми обръщаш внимание
                          Що за тъпотия беше това?
                          Обръщал ми внимание.хааха
                          При Ферариста ставаше дума за друго обяснение, това, което сега и ти ми направи.
                          Аз не знам защо ми се обяснявате.
                          Сега да ти се обясняваме ли, или да не ти се обясняваме?
                          Горния ти пост е празен от към съдържание и вече не мога да ти следя позицията.
                          Всъщност "опозицията" е твойта поза, но Суси има моменти в които смешното става тъжно, а както в случая вече е и празно, демек ръсиш едни "празни приказки" и тъй-като форума вече е на самотек, всяка тема моем си я оспамваме колко ни душа иска...
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 13:21.

Comment

чукча, това че той е решил предвидливо да застане в лявата лента отдалеч за изпреварването, не означава, че си стои там перманентно

айде стига дърво-философствай!
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

• Абе няма се оправиме........ в българия всеки е прав.

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka
                                Логиката "щом ти не спазваш правилата откъде накъде ще искаш аз да ги спазвам" рулира...

Значи хипотетично ако Доко си кара Ескалейда в средната лента (съвсем по правилата) и някоя 156-чка тръгне от дясна лента да застава пред него в ситуация подобна на тази от клипа (обаче нека допуснем, че камиончето Доко си го кара с около 100км/ч, нали казахме, че всичко си е по правилата) и не подаде мигач (демек нарушава правилата за движение, закона и каквото се сетиш друго), то тази "логика" един вид разрешава на Доко да прегази олигофрена напълно спокойно, защото оня не е спазил правилата и не е подал знак, че преминава в съседната лента... Не е ли така?
                                Хаха, има интересен момент обаче при шофирането на Ескалейд (особено негърски ), всички са много толерантни и правят път, за разлика от моментите когато шофирам Алфата,
                                и всеки път се питам "Защо ли?"...
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 13:23.

Comment

Working...
                                X