Известие

Collapse
No announcement yet.

Давност наказателно постановление

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Давност наказателно постановление

Имам следния казус- акт за катастрофа. Наказателно постановление за глоба, което не е връчено. Синият талон е в КАТ. При това положение тече ли давност или тя започва да тече от момента да връчването на постановлението. Ако тече давност, какво става със синия талон, когато е изтекла вече?
    Lexus IS200

Няма как да си вземеш талона без да си платиш за дяволъка .

П.С. За невръчени снимки има давност , но тогава талона си е в теб .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Колеги имам следното питане: Когато трябва да се отнеме книжката за някакво нарушение, примерно 3 месеца, тези 3 месеца кога започват да текат?
      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

От физическото действие на даването на книжката в ръцете или на гишето на контролният орган

Comment

Какво става, ако съм забравил да си презаверя акта на посочената дата? Има ли някаква глоба?

Comment

може да ти го подновят с нов акт с нов срок от 1 месец ако те спрат полицаи,ако не те хванат-нищо
            алфа ромео 156 1.8 тс -на части
            алфа ромео 164 2.0тс -на части
            нисан примера п10 1,6 16в хечбек
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
              От физическото действие на даването на книжката в ръцете или на гишето на контролният орган
              Не е точно така...аз преди известно време правейки си справка разбрах че съм бил 1 месец без книжка за неизпълнение на полицейско разпореждане..а когато ме викаха в районното тогава ми написаха акт на който написах че имам възражения, връчиха ми го и това беше..и 2 години по късно случайно разбрах че се води че ми е отнемана книжката..а практически тя никога не е била в КАТ.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Аз казвам как е по закон, а това че някой не си е свършил работата и книжката си е била у теб е друг въпрос...

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  Имам следния казус- акт за катастрофа. Наказателно постановление за глоба, което не е връчено. Синият талон е в КАТ. При това положение тече ли давност или тя започва да тече от момента да връчването на постановлението. Ако тече давност, какво става със синия талон, когато е изтекла вече?
                  Две годишната давност започва да тече от момента на връчане на НП.

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                    Две годишната давност започва да тече от момента на връчане на НП.
                    Всъщност не... започва да тече от влизането му в сила

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                      Всъщност не... започва да тече от влизането му в сила
                      Да де, не се изразих правилно. 2 години плюс 14 дни :)

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Подадох жалба с която обжалвам НП преди година. Ни вест ни кост оттогава. Не, че нещо ми пречи, ама има ли някаква давност в този случай?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Има да ... за всеки случай има отделна давност....и тя е да се консултираш с адвокат/сервиз/лекар.Когато не ти е добре здравословно пишеш ли във форума ей така ,,само да попитам" или отиваш на лекар и даваш 20-30 лева за консултация и същата е обективна и правилна...ако чакаш на безплатни съвети толкова и ще са ти полезни...
                          Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
                          Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
                            Има да ... за всеки случай има отделна давност....и тя е да се консултираш с адвокат/сервиз/лекар.Когато не ти е добре здравословно пишеш ли във форума ей така ,,само да попитам" или отиваш на лекар и даваш 20-30 лева за консултация и същата е обективна и правилна...ако чакаш на безплатни съвети толкова и ще са ти полезни...
                            Става въпрос за НП на стойност 100 лв. Обжалвам го, защото е въпрос на чест а не на пари.

Практически са ми взели една хартийка а са ми дали друга с която да карам. И така не съм в нарушение и ми е все тая.

Тогава за какво, по дяволите да се консултирам с адвокат?

Ти ходиш ли на лекар, когато те заболи глава?

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Да.
                              Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
                              Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Working...
                              X