Известие

Collapse
No announcement yet.

Давност наказателно постановление

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако ти вземат книжката за алкохол от датата на взимане ли текат тези 6-12 месеца или когато излезе решение ?

Comment

От решението
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

пфф.. На гишето в КАТ мацката вика "щом е при нас книжката си тече времето"

Comment

Първоначално публикувано от bsks Покажи съобщение
          Ако ти вземат книжката за алкохол от датата на взимане ли текат тези 6-12 месеца или когато излезе решение ?
          откогато са ти я взели разбира се решението може да се решава и 5 години

Comment

Ясно.. Аз вече 2 месеца и нещо чакам НП... Някакви съвети как да си взема книжката или просто да чакам да изтече наказанието..

Comment

Ако до шест месеца пе са ти издали нп, автоматично отпада акта по давност

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Излезе постановлението ... 8 месеца без книжка. Някой ако е минавал по този път - има ли смисъл да обжалвам?

Comment

Да, имам собственоръчно две спечелени дела с отменени нп- та в срс и едно спечелено в ас, отменен пам 6 мес лишаване . Дори адвокати не съм ползвал

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ако може на лично малко повече инфо?

Comment

Бях писал и преди по този казус, но ето го и него накратко тук:

В края на 2012 ми съставиха акт за минаване на червен светофар.

В края на януари 2013 излезе НП на стойност 100 лв.
                      Обжалвах в законния срок и от тогава чакам да ме призоват в съда.

Тъй като минаха 3,5 години в пълно мълчание, проверих, какъв е статусът в районния съд.

Има № на дело и № на съдебен състав.

По тези данни в деловодството на състава намериха единствената информация:

"делото е прекратено" (каквото и да означава това).

Няма мотиви за прекратяването, няма становище на съда, дори и съдията по делото не работи там.

Какво би могло да означава това и какво следва оттук насетне?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Съдебна реформа.
                        Но я...........пооотмениха, малко. Та-а-а.....следват напразни надежди, за светло бъдеще.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Бях писал и преди по този казус, но ето го и него накратко тук:

В края на 2012 ми съставиха акт за минаване на червен светофар.

В края на януари 2013 излезе НП на стойност 100 лв.
                          Обжалвах в законния срок и от тогава чакам да ме призоват в съда.

Тъй като минаха 3,5 години в пълно мълчание, проверих, какъв е статусът в районния съд.

Има № на дело и № на съдебен състав.

По тези данни в деловодството на състава намериха единствената информация:

"делото е прекратено" (каквото и да означава това).

Няма мотиви за прекратяването, няма становище на съда, дори и съдията по делото не работи там.

Искай си заверен документ, че "делото е прекратено", защото е много вероятно да им скимне след някоя и друга година да се сетят отново за теб и от 10 кладенци вода да заведат ново дело..

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                            Искай си заверен документ, че "делото е прекратено", защото е много вероятно да им скимне след някоя и друга година да се сетят отново за теб и от 10 кладенци вода да заведат ново дело..
                            Ще взема такъв документ, но при положение, че в архива на съда нямат информация за това, по какви причини е прекратено делото, няма и яснота, дали жалбата ми е удовлетворена или отхвърлена.

За мен това е един пълен абсурд - да не е ясно с какви мотиви е прекратено едно дело.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Днес, след повторно ходене в съда и щателно ровене в архива, все пак изнамериха документите по делото.

То било прекратено заради това, че не ме открили на посочения от мен адрес.

Истината е, че просто никой не ме е търсил. Нито на адреса, нито по телефона.

Това, че не са ме намерили си е проблем на куриерската служба на съда.

Ако ме бяха намерили и връчили призовка срещу подпис а пък аз не се бях явил, тогава щяха да имат и основание да прекратят делото, отхвърляйки жалбата ми, защото не съм се явил на него.

Идиотска държава!

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Сега подадох жалба до административния съд с която искам делото да се поднови.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X