Ако ти вземат книжката за алкохол от датата на взимане ли текат тези 6-12 месеца или когато излезе решение ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Давност наказателно постановление
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от bsks Покажи съобщениеАко ти вземат книжката за алкохол от датата на взимане ли текат тези 6-12 месеца или когато излезе решение ?решението може да се решава и 5 години
Comment
-
Бях писал и преди по този казус, но ето го и него накратко тук:
В края на 2012 ми съставиха акт за минаване на червен светофар.
В края на януари 2013 излезе НП на стойност 100 лв.
Обжалвах в законния срок и от тогава чакам да ме призоват в съда.
Тъй като минаха 3,5 години в пълно мълчание, проверих, какъв е статусът в районния съд.
Има № на дело и № на съдебен състав.
По тези данни в деловодството на състава намериха единствената информация:
"делото е прекратено" (каквото и да означава това).
Няма мотиви за прекратяването, няма становище на съда, дори и съдията по делото не работи там.
Какво би могло да означава това и какво следва оттук насетне?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
Но я...........пооотмениха, малко. Та-а-а.....следват напразни надежди, за светло бъдеще.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеБях писал и преди по този казус, но ето го и него накратко тук:
В края на 2012 ми съставиха акт за минаване на червен светофар.
В края на януари 2013 излезе НП на стойност 100 лв.
Обжалвах в законния срок и от тогава чакам да ме призоват в съда.
Тъй като минаха 3,5 години в пълно мълчание, проверих, какъв е статусът в районния съд.
Има № на дело и № на съдебен състав.
По тези данни в деловодството на състава намериха единствената информация:
"делото е прекратено" (каквото и да означава това).
Няма мотиви за прекратяването, няма становище на съда, дори и съдията по делото не работи там.
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеИскай си заверен документ, че "делото е прекратено", защото е много вероятно да им скимне след някоя и друга година да се сетят отново за теб и от 10 кладенци вода да заведат ново дело..
За мен това е един пълен абсурд - да не е ясно с какви мотиви е прекратено едно дело.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Днес, след повторно ходене в съда и щателно ровене в архива, все пак изнамериха документите по делото.
То било прекратено заради това, че не ме открили на посочения от мен адрес.
Истината е, че просто никой не ме е търсил. Нито на адреса, нито по телефона.
Това, че не са ме намерили си е проблем на куриерската служба на съда.
Ако ме бяха намерили и връчили призовка срещу подпис а пък аз не се бях явил, тогава щяха да имат и основание да прекратят делото, отхвърляйки жалбата ми, защото не съм се явил на него.
Идиотска държава!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment