Известие

Collapse
No announcement yet.

Давност наказателно постановление

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А бре "кажи си ЕКО" че се криеш от правосъдието.Кажи си!

Най-вероятно са преценили че имаш основание и за да нямаш право да съдиш държавата и да изстискаш пари са намерили начин да го прекратят.

За първи път чувам за прекратено дело поради това че жалбоподателят не е намерен ...

Много "нагаждачи" има в тази държава.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

От февруари 2013 чакам да ме призоват. И накрая реших да проверя, какво става аджеба с това правосъдие.

Били ме търсили 2 пъти, след което пратили запитване до общината, дали посоченият от мен адрес е верен и след положителен отговор, ме търсили още веднъж. Накрая прекратили делото.

Да живеех на някой тибетски чукар, разбирам. Но аз живея в центъра на европейска столица.
      Как може ежемесечно други институции, като топлофикация, енерго и пр. да ме откриват, само Софийски районен съд да не може да ме открие в продължение на 3,5 години?

А в жалбата, освен адрес, съм посочил телефон и адрес на електронна поща.

На всичкото отгоре, когато стана ясно, че делото е прекратено, ме накараха да напиша в него, че съм запознат с решението на съда и толкоз. Никой не ми каза, че имам право да обжалвам това решение и ако не се бях усетил та да го направя в едноседмичен срок, нещата щяха да се върнат в изходна позиция - все едно никога не съм подавал жалба срещу КАТ.

Аз не бързам и ще ги гоня до дупка.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:57.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

А не е ли редно за минаване на червен светофар да си платиш дяволъка.То затова и толкова драпаш за прословутите евроценности.
        3,5 години за 100 кинта...
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Редно е.
          Само че аз откакто имам книжка (1980), никога не съм минавал на червен светофар.

Това е вторият път, когато съдя КАТ за подобно нещо.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Бее....всички тъй казваме.Ма тъй или иначе неам нерви за 100 кинта са влача три години.Но все пак интересно съда да не може те открие пък топлофикация да знае кога ставаш и лягаш.Глупаво оправдание което навява на мисълта че може би си праф.

Comment

Кой каквото иска да си вярва. Аз правя това не заради някакви си 100 лв.

Времето и нервите, които съм загубил покрай цялата работа струват много повече.

В случая е въпрос на гнусна лъжа, която трябва да си получи заслуженото.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Днес, след повторно ходене в съда и щателно ровене в архива, все пак изнамериха документите по делото.

То било прекратено заради това, че не ме открили на посочения от мен адрес.

Истината е, че просто никой не ме е търсил. Нито на адреса, нито по телефона.

Това, че не са ме намерили си е проблем на куриерската служба на съда.

Ако ме бяха намерили и връчили призовка срещу подпис а пък аз не се бях явил, тогава щяха да имат и основание да прекратят делото, отхвърляйки жалбата ми, защото не съм се явил на него.

Идиотска държава!

Точно за това си искаш документа, защото виждаш как от пръстите все пак си изсмукват документите... Смятай щом теб са се отказали да те търсят без да се криеш колко си правят труда да търсят тези, които се крият...

Comment

Ето, каква беше и конкретната ситуация:

Аз съм "А" и навлизам в кръстовището на зелен светофар за да направя обратен завой.

"B" има зелен светофар за десен завой.

Когато съм на средата на кръстовището, спирам за да осигуря предимството на "B".

През това време е възможно светофарът да е светнал в жълто, дори и в червено.

Накратко - не знам на каква светлина съм се изнесал от кръстовището, но знам, че съм навлязал на зелено.

Следва "палка" и "защо минахме на червено?"

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако не можеш да излезеш на зелено, по-добре не влизай.Този казус съм го ял и съм ходил на проверочен.

Comment

В час пик трябва да се ясновидец и то от най-добрите за да предвидиш това, че няма да можеш да се изнижеш на зелено. Грубо описвам ситуацията, защото вече и аз не си я спомням в детайли. Възможно е да е имало още някой пред мен, защото аз не бих му дал предимство на дяснозавиващия. Сигурен съм в 2 неща:

1 - Навлязох на зелено
                      2 - Наложи се да спра за няколко секунди на самото кръстовище, поради независещи от мен обстоятелства.

Или викаш - преценяваш, че ще минеш, влизаш на зелено, пък ако нещо ти се изпречи, газиш наред.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ем и аз трябваше да изчакам един пешеодец дет прибяга на червено човече та затва излязох на червено, ма ченгето не го интересуваше.Щото според мене трябваше да глоби капута дето пресече на червено и така ме принуди да употребя рязко спирачки и да спра във кръстовището.Ако отзад имаше някой щеше да ми влезе в багажника.А набих спирачки щото бях в лявата лента малко по-нозод от колегата в дясната лента и идиота ме изненада.Един метър по-напред да бях и щях да го блъсна.Куката се изнерви щото го питах що не глоби пешеходеца който с действията си е създал предпоставка за ПТП.Също тъй веднъж изнервих едни дето лепяха стикери за неправилно паркиране и ги питах на казаните за боклук няма ли да залепят, ма бях без колата та не го отнесох.Тъй и тъй вече не си спомняш подробности за чий се чоплиш не ми е ясно.

Comment

Ти обжалва ли НП? Не си. Ако го беше обжалвал, щеше да спечелиш.
                          Ама тъй е - като сме големите отворковци само по форумите. Иначе си траем.

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Тъй и тъй вече не си спомняш подробности за чий се чоплиш не ми е ясно.
                          Е - аз поне помня нещо и то най-важното.

А пикливото ченге, като го викнат в съда, какво ли ще си спомня? И какви доказателства ще представи?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Кво обжалване по татово време.Освен това неам нерви за дреболии.Пестя от време, а истината нали си я знам не ми пука какво мислят другите.

Освен това преди време спорехме по подобен казус - длъжен си да оцениш пътната обстновка и да предвидиш че може да се случи неочакваното например парашутист да падне от небето...Нещо като несъобразена скорост , ма колко трябва да е съобръзената скорост....
                            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:34.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Кво обжалване по татово време.Освен това неам нерви за дреболии.Пестя от време, а истината нали си я знам не ми пука какво мислят другите.
                              Мда - по татаво време.....

По татово време на мен ми вдигаха книжката на трупчета за 1 г. заради употреба на алкохол, без да съм пил и капка алкохол. Обжалвах, ама не отмениха наказанието.

Ето ти пример затова, че нещата вървят към по-добро. Днес подобно нещо нямаше, как да се случи.

Яд ме е затова, че никога не съм минавал на червено и няма да мина. Същевременно в последния месец съм станал пряк свидетел на поне 3 такива случая в които някой си на по-червено няма как да мине. Но системата се опитва мен да хване.
                              Ей за това ще се съдим до откат.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Миии не бъди толкова сигурен.Откровено пиян му вземат кръвна проба и се оказва че е трезвен като минзухар, оная мадама дето влезе с джипа в заложната къща и после се обърна по таван - http://www.blitz.bg/index.php?news=422427#commentsform нищо не се чу за нея, освен това цяла седмица разиграва полиция и пожарна, и затова не писаха не писаха дори инициалите и, както правят с простосмъртните.Дори тия от заложната къща я знаят коя е но като ги питам викат шшшт, не ти трябва да знаеш.Е кое му е по-доброто.Я земи се събуди най-после.Картата със записа се оказа празна, а лично аз го направих от терасата.Ма не казах че на компютъра и в телефона имам копие.

Comment

Working...
                                X