Известие

Collapse
No announcement yet.

ВАС изтри мобилните камери на КАТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ВАС изтри мобилните камери на КАТ

Камерите, които следят движението по пътищата могат да бъдат само стационарни. Това решение беше взето днес единодушно от Общото събрание на съдиите на Върховния административен съд (ВАС).

Промяната означава, че на практика никъде по пътищата няма да може да има мобилни камери, с които да се установяват нарушителите. Ако все пак са направени кадри с такъв вид записващо устройство, то вероятно издадения на базата на тях електронен фиш ще може да бъде оборен в съда.

Днес ВАС взе решение и по още едно тълкувателно дело, отново свързано с МВР. То беше образувано по искане на омбудсмана Константин Пенчев, който попита административните съдии може ли да се обжалва пред съда заповедта на министъра на вътрешните работи, с която се командирова един или друг служител. Върховните съдии взеха решение, че въпросната заповед е индивидуален административен акт и подлежи на обжалване.
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Малей, ся като почнат да връщат едни пари от глоби.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ам тия накупени мобилни камери, с какви пари са закупени? И що се купуват въобще, като още законно не е изчистен въпроса?

Пак някой група хора са прибрали едни пари ...

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
      AR 155 2.0 16v SUPER
      Toyota Corolla 2014 S Premium
      Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Малей, ся като почнат да връщат едни пари от глоби.....
        А дано ама надали.
        Alfa 156, 2.0 TS
        VW Vento 1.8- Бившата
        Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

ОИппалаааа!
          Днеска на изхода на едно село, скрити в драките се бяха насадили катаджии с мобилна камера. понеже в тоя участък няма вече нищо друго освен ниви с картофи и ябълкови градини, всеки настъпва газта.. Написаха ми акт за превишение с 24 км/ч и съм бесен. Ако беше някъде, където си заслужава-училище, детска градина или просто да има хора, а то скрити в драките на пусия....
          Точно това и писах във възражението.
          Акта е писан неграмотно и неточно. Ще го посна малко по-късно.
          Решен съм да се заяждам и аз.
          Малко помощ няма да ми е излишна
          Attached Files
          Last edited by mordohy; d.m.y г., 20:16.
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            ОИппалаааа!
            Днеска на изхода на едно село, скрити в драките се бяха насадили катаджии с мобилна камера. понеже в тоя участък няма вече нищо друго освен ниви с картофи и ябълкови градини, всеки настъпва газта.. Написаха ми акт за превишение с 24 км/ч и съм бесен. Ако беше някъде, където си заслужава-училище, детска градина или просто да има хора, а то скрити в драките на пусия....
            Точно това и писах във възражението.
            Акта е писан неграмотно и неточно. Ще го посна малко по-късно.
            Решен съм да се заяждам и аз.
            Малко помощ няма да ми е излишна
            Они не мое са у драките....освен по нужда.....
            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
              Они не мое са у драките....освен по нужда.....
              Остави това, ама и на снимката, която ми показаха се вижда точно това. Клони и драки.
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Остави това, ама и на снимката, която ми показаха се вижда точно това. Клони и драки.
                Немат право се крият,требе да се виждат,тия са бакшиши.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Извинявай колега mordohy,
                  Това къде се разиграва тази случка - около бензиностанцията ли или около разклона за Коняво?
                  sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
                    Извинявай колега mordohy,
                    Това къде се разиграва тази случка - около бензиностанцията ли или около разклона за Коняво?
                    Точно след последната отбивка в Ябълково има един черен път за една овощна градина. Бяха се разположили точно там зад една ябълка, обрасла с драки. На 50 метра от табелата. Там вече няма нищо. Всеки натиска газта. А бакшишите си спираха който си искат.

Comment

Единственият ти шанс да отървеш кожата е да успееш да докажеш , че си бил извън населеното място т.е. извън действието на ограничението от 50км/ч.Ако на целия клип /не само на снимката, която са ти показали/се виждат само клони и драки , както казваш т.е.никакви признаци-къщи , други постройки , улици , че си в населено място може и да ги извозиш.Ако обаче е обратното , на клипа се вижда , че се движиш на излизане от селото , както пише в акта , но в границите на населеното място гориш.Полицаите са направили точно това за което досега им отменяха електронните фишове , не са те оставили да си минеш и да ти го пратят после по пощата , а са те спрели непосредствено след като са констатирали нарушението , написали са ти акт за установяване на административното нарушение , а снимката и клипа са доказателството за него.Другият начин да ги прецакаш е да настояваш пред съда да се извърши проверка дали координатите на клипа по джи пи ес -т.е. мястото където е била камерата респ.полицейската кола/намират се в колонката в страни в дясно където ти е посочена скоростта/, съвпадат с посоченото в акта място-пътя между двете села.Ако има разминаване -т.е .камерата не е била на този път и то в границите на селото или непосредствено след края му пак духат супата. Можеш да посочиш също , че не са били обозначени ясно и видимо, което е тяхно задължение при осъществяване на контрол - чл.165 ал. 1 т.1 от ЗДв.П. , а са били скрити , както и си отразил във възражението при акта , но това е по-скоро минимално основание и то ако всичко друго е в твоя полза.
                      Last edited by alfageorgi; d.m.y г., 00:04.
                      Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Преди време оборих акт на КАТ-Пловдив, и докато търсех как, попаднах на ето тоя кратък, но важен документ (не гарантирам обаче, че все още е нелегитимен уреда...)

155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                          Единственият ти шанс да отървеш кожата е да успееш да докажеш , че си бил извън населеното място т.е. извън действието на ограничението от 50км/ч.Ако на целия клип /не само на снимката, която са ти показали/се виждат само клони и драки , както казваш т.е.никакви признаци-къщи , други постройки , улици , че си в населено място може и да ги извозиш.Ако обаче е обратното , на клипа се вижда , че се движиш на излизане от селото , както пише в акта , но в границите на населеното място гориш.Полицаите са направили точно това за което досега им отменяха електронните фишове , не са те оставили да си минеш и да ти го пратят после по пощата , а са те спрели непосредствено след като са констатирали нарушението , написали са ти акт за установяване на административното нарушение , а снимката и клипа са доказателството за него.Другият начин да ги прецакаш е да настояваш пред съда да се извърши проверка дали координатите на клипа по джи пи ес -т.е. мястото където е била камерата респ.полицейската кола/намират се в колонката в страни в дясно където ти е посочена скоростта/, съвпадат с посоченото в акта място-пътя между двете села.Ако има разминаване -т.е .камерата не е била на този път и то в границите на селото или непосредствено след края му пак духат супата. Можеш да посочиш също , че не са били обозначени ясно и видимо, което е тяхно задължение при осъществяване на контрол - чл.165 ал. 1 т.1 от ЗДв.П. , а са били скрити , както и си отразил във възражението при акта , но това е по-скоро минимално основание и то ако всичко друго е в твоя полза.
                          На клипа буквално се виждат само клони и драки и само в един промеждутък се вижда колата, на който половината от снимката са клони. Акта го писаха половин час, а през това време радара не работеше.
                          Нарочно поснах самия акт.
                          Вижда ли някой в него нещо нередно, защото знам, че най-лесно падат по процедурни нарушения.

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                          Преди време оборих акт на КАТ-Пловдив, и докато търсех как, попаднах на ето тоя кратък, но важен документ (не гарантирам обаче, че все още е нелегитимен уреда...)

Алекс, това е от 2009-та. До сега все да са го узаконили.

Comment

Мога ли да кажа няколко неща.
                            1. Да започнем да си намираме вината в нас. Това че там няма нищо освен ниви и всеки настъпва не значи че не е в границите на населеното място. Важно е къде се намира табелата. Съвсем скоро всички нахранихме един колега за камерата преди Бургас.
                            2. Крият се в драките надали ще мине. Вярно че в такъв момент човек е афектиран но по-добре да помислим 2 мин и да пишем по-аргументирано. Нямаха обозначения, създаваха опасност за движението и дори да цитираме членове от закона. Може да се позовем че има обекти пречещи на коректната работа на уреда и вида на захранването му
                            3. Колега на клипа който си видял и твърдиш че не се вижда колата има ли момент в който ясно и отчетливо да се вижда номера и. Защото ако той не е ясно и отчетливо видим акта отива в коша.
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                              Мога ли да кажа няколко неща.
                              1. Да започнем да си намираме вината в нас. Това че там няма нищо освен ниви и всеки настъпва не значи че не е в границите на населеното място. Важно е къде се намира табелата. Съвсем скоро всички нахранихме един колега за камерата преди Бургас.
                              2. Крият се в драките надали ще мине. Вярно че в такъв момент човек е афектиран но по-добре да помислим 2 мин и да пишем по-аргументирано. Нямаха обозначения, създаваха опасност за движението и дори да цитираме членове от закона. Може да се позовем че има обекти пречещи на коректната работа на уреда и вида на захранването му
                              3. Колега на клипа който си видял и твърдиш че не се вижда колата има ли момент в който ясно и отчетливо да се вижда номера и. Защото ако той не е ясно и отчетливо видим акта отива в коша.
                              Колега, че не карах с тая скорост не подлежи на съмнение. бях някъде с около 60, но това е скоростта, с която карат такива като мен. Останалите фучат със 100-120. Разбирам от радари на много високо ниво и при интензивното движение, което имаше, вероятността да е грешно засичане е много голяма. Освен това, след като радара не е пуснат през цялото време,. то значи , че е манипулиран. Факта, че са спрели неправилно и нямаха никаква видимост е другият ми аргумент.
                              Но незнам дали го усещаш, но съм бесен, защото педалите, вместо да са половин километър по-нагоре, където действително има нужда от контрол, са се насадили на място, което е абсолютно пусто. Аз им плащам, мамка им д....ба и искам да спазват поне това . за което им плащат, тоест в каквото са се клели, а именно да служат за благото на хората и обществото.
                              Пак се отплеснах, ама още съм подпушил.
                              Разберете ме, че глобата от 100 лева за мене не представлява нещо особено. Още повече, че до сега имам само две глоби в живота и то в Гърция.
                              Тормози ме несправедливостта на подобни ситуации, за това и искам да им го начукам.
                              Ето за това и ви моля за помощ.
                              Прегледайте акта и ако има нещо, за което мога да се хвана, ще е най-добре.

Comment

Working...
                              X