Известие

Collapse
No announcement yet.

Автомобилен форум ли е това или ...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Автомобилен форум ли е това или ...?

Темата ми е провокирана от факта, че в напия мил форум общо взето автомобилните теми не се толерират. За пример - последната. Пуска човекът питане каква кола да си избере и веднага се започват "щом питаш купи си гоуф", "тоя сигурно е пуснал тема за да гледа сеир" и т.н. Не знам за вас, но аз си мисля, че е по-подходящо да пуснеш тема за сондиране на мнения за покупка в автомобилен форум, а не в бгмама примерно. Аз например преди време бях пуснал тема за сравнение между три модела - темата умря след три дена и три страници.
    За сметка на това ако се пусне тема за поредната изцепка на поредната вип курва или вип педераст например, темата за един час става десет страници и стои най отгоре. Да не бъда разбран погрешно, нямам нищо против спам темите, даже взимам дейно участие в някои от тях, но мисля, че не такава трябва да бъде тенденцията.

Та каква е позицията на модераторите, а и на потребителите по този въпрос?
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Какво говориш аз бях на среща на Александър невски и за около час даже не споменахме марката ....

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
      Какво говориш аз бях на среща на Александър невски и за около час даже не споменахме марката ....
      Рядко се случва това. Обикновенно се отварят капаци и се коментира. Не съди от една среща.
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Добро утро, малко ми е рано за философстване, но ще се опитам... Освен това, ще се постарая да отговоря като обикновен потребител на форума, модераторските ми задължения са една друга бира ...

Та на въпроса - така направено запитването във форум на италианска марка коли, предполага пристрастни и необективни отговори. Естествено, че 95% ще му отговорят: Stilo! Ако въпроса бъде поставен във форума на БВМ (например), познайте какъв ще е отговора.

А дали сме автомобилен форум? Мисля - да. Голямата част от темите имат технически характер, друга част са насочени към клубната дейност. Естествено, като всяка говорилня, и тук си има спам, простотийки, шеги и закачки, рекламки , търговийка ... А това, колко популярна ще бъде една тема - това е вече труден въпрос. "Масите искат хляб и зрелища." Ако зрелището е добро, по-дълго ще се задържи на сцената ... Така мисля (рано сутринта) ...

Comment

Темата просто тръгна лошо... и задълба в гордост и предразсъдъци

А и какво да му кажем по нея, като такава тема се свежда до 2 изречения
          - Автомобил на старо (за несектант) - по-добре запазения/поддържания.
          - Избор от Х... качваш се в тях и което ти е най-сгодно.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

И аз да допълня. В техническите теми не всеки може да вземе участие, докато за к_рвите всеки има мнение
            Иначе аз също предпочитам автомобилните теми и ще се радвам на повече такива
            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Темата ми е провокирана от факта, че в напия мил форум общо взето автомобилните теми не се толерират. За пример - последната. Пуска човекът питане каква кола да си избере и веднага се започват "щом питаш купи си гоуф", "тоя сигурно е пуснал тема за да гледа сеир" и т.н. Не знам за вас, но аз си мисля, че е по-подходящо да пуснеш тема за сондиране на мнения за покупка в автомобилен форум, а не в бгмама примерно. Аз например преди време бях пуснал тема за сравнение между три модела - темата умря след три дена и три страници.
              За сметка на това ако се пусне тема за поредната изцепка на поредната вип курва или вип педераст например, темата за един час става десет страници и стои най отгоре. Да не бъда разбран погрешно, нямам нищо против спам темите, даже взимам дейно участие в някои от тях, но мисля, че не такава трябва да бъде тенденцията.

Та каква е позицията на модераторите, а и на потребителите по този въпрос?
              Кольо е прав !!!! не трябва да свръхреагираме на всеки искащ мнение, но все пак е разбираемо щото всички сме малко или много маниаци и когато някой пита дали да си купи халуди или алфа или фиат и го наскачаме яко - разбираемо е
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Мдаа и аз мисля че да пуснеш запитване в Алфа форума каква кола да купиш и там има изброени Алфа,Ауди и още си -то е ясно ние какво предпочитаме иначе нямаше да сме тук..друго е вече ако искаш предимства и недостатъци примерно за даден модел и хора които имат да споделят впечарления..но да се пита каква марка мисля е напълно излишно и подлежи на несериозни изказвания,все пак малко или много тук сме пристрсни и маниаци..
                Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Мисля, че на човека му трябваше още малко кураж, за да се донавие за Стилото и затова пита при нас. Ако пита директно във Фиат форума, всичко е ясно, но някак си няма да е обективно. Във повечето други форуми ще му кажат да се ориентира към "здравите" марки. А на него му се иска някой да му каже - абе пич, вземи си една италианка да те кефи и не се занимавай с глупости...
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Проблема, според мене е друг!
                    Всеки спамер, който има над 1000 поста, дори и да не знае от къде се сипва антифриз на колата, вече се мисли за стара пушка. На него всичко му е ясно и гледа отвисоко на всеки новодошъл.
                    Щом човека пита, значи не знае.В това няма нищо лошо. Лошото е , като не пита, а прави простотии.
                    Няма глупави въпроси, а глупави отговори!
                    Нужна е повече толерантност и търпение.
                    Хората имат нужда от помощ, а не от нравоучения!
                    А защо замират някои теми!?
                    Ами като не знае какво иска, то и въпроса няма да е на място.
                    Задай глупав въпрос и ще получиш глупав отговор.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Проблема, според мене е друг!
                      ...
                      Щом човека пита, значи не знае.В това няма нищо лошо. Лошото е , като не пита, а прави простотии.
                      Няма глупави въпроси, а глупави отговори!
                      Адаш, проблема не е там! Всеки новодошъл иска да пише, да се изрази ... Но никой не иска да чете. Всички, ама всички, въпроси са вече разисквани. И имат отговори. Тук! В шестгодишната история на Форума.

Ако потърси и намери, вероятността да зададе излишен въпрос е минимална.

Comment

Хуу, де - ако всички се регистрират научени и знаещи (че трябва) да ползват търсачката, която работи точно когато й е кеф, кого ще хранят масово изучилите се кримки, че новакът не се е допитал до старите теми, м?

Предлагам, първият, дето е прочел правилата преди да се регистрира, да метне камък

Дайте го малко по-лабаво - "вдишай, издишай"
                        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

той отговора се крие в заглавието

форум брой мнения
                          Общи приказки 194246

Общ технически раздел 27548
                          Технически справочник 183
                          Класически модели 7657
                          Алфа Ромео 33/Sud/Sprint 12811
                          Алфа Ромео 145/6 56488
                          Алфа Ромео 155 32089
                          Алфа Ромео 156/147/GT 70694
                          Алфа Ромео 164 10287 Алфа Ромео GTV/Spider 8586
                          Алфа Ромео 159/Brera 399
                          Алфа Ромео 166 17834
                          Алфи на ГАЗ 7824
                          Мултимедия 1821

общо 257121

да не говорим за броя посетители

Comment

И слава Богу че е такава статистиката.
                            Че ако 90 % от мненията във форума бяха само в техническите раздели, то Алфите изобщо нямаше да излизат от сервизите.

Да на говорим, че техническите теми са ограничени като обхват( някои от тях дискутирани десетки пъти) , докато темите за обсъждане от живота клонят към безкрайност.

И къде е проблема в един автомобилен форум да съществуват и двата вида ?
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                              Хуу, де - ако всички се регистрират научени и знаещи (че трябва) да ползват търсачката, която работи точно когато й е кеф, кого ще хранят масово изучилите се кримки, че новакът не се е допитал до старите теми, м?

Предлагам, първият, дето е прочел правилата преди да се регистрира, да метне камък

Дайте го малко по-лабаво - "вдишай, издишай"
                              Олабил съм се и предимно издишам
                              Чета си старите мнения и откровено се забавлявам. И аз съм бил новобранец. Но дори и тогава съм съблюдавал правилата и съм се опитвал да пиша граматически правилно. Както и сега. От уважение към останалите потребители и към мен самия. Въпрос на мироглед.

Comment

Working...
                              X