Известие

Collapse
No announcement yet.

Автомобилен форум ли е това или ...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Някъде имаше едно изследване, че Интернет приучавал на мързел... не помня къде и от кога, но определено е вярно.
    Не оплювам никого, съдя по себе си
    Едно време преравях справочници от по 1000 страници, сега ако не намеря нещо в 3 опит с търсачка ме хваща съклет.
    Има и още нещо, няма как търсачката да ти помогне ако не си направиш труда да пишеш правилно думите.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

С една дума, да разбирам, че ако авторът на коментираната тема беше написал в търсачката (правилно) Фиат Стило, Ауди и Голф (цитирам по памет), в комбинации на кирилица и латиница или само по единия начин, щеше да получи отговор на въпроса си? Простете моето съмнение

Пък, ако случайно вземе, че попадне на подходящото заглавие и евентуално то е с подходящото съдържание, на човека може да му хрумне допълнително питане, ама ще бъде анатемосан моментално, заради форумна археология (Сънчото да не вземе да ми се впрегне сега ).

Ако я караме така, може в някакъв момент безгрижно да се вземе решение да бъдат заключени всички техничски раздели, защото всичко вече ще е написано.

Не искам да ме разберете погрешно - не адвокатствам никому. Идеята ми е, че буквоедството не води до нищо добро, макар да знам колко е трудно да се нацели границата и да се намери баланс между.. хм (да си измисля нова думичка, че да си я намирам с търсачката после ) "правилосъобразността" и целесъобразността.

И накрая да попитам дали не съдим прекалено строго и все другите?
      Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
      My Red Love
      AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Ще взема да се "впрегна" пък...

Форумна археология е термин за безмислено повдигане на теми, като да отговориш на въпрос зададен преди 2 години, без всъщност да кажеш нищо ново, да напишеш несвързано мнение в тема от преди 1 година и т.н.
        Задаването на въпрос по темата не попада в тоя раздел.

А мен що ли ми се чини, че разговора отиде извън конкретната тема за избора на кола?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Ще взема да се "впрегна" пък...

Форумна археология е термин за безмислено повдигане на теми, като да отговориш на въпрос зададен преди 2 години, без всъщност да кажеш нищо ново, да напишеш несвързано мнение в тема от преди 1 година и т.н.
          Задаването на въпрос по темата не попада в тоя раздел.

А мен що ли ми се чини, че разговора отиде извън конкретната тема за избора на кола?
          Ако всички, от които зависи форумната чистота, правят тази разлика, форумният живот ще е прекрасен.

А посоката, в която ще тръгне даден разговор, зависи от всички участващи в него Ако сме тъй строги и към "Общи приказки", както към техническите раздели, то съществуването им се обезсмисля.
          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
          My Red Love
          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Адаш, проблема не е там! Всеки новодошъл иска да пише, да се изрази ... Но никой не иска да чете. Всички, ама всички, въпроси са вече разисквани. И имат отговори. Тук! В шестгодишната история на Форума.

Ако потърси и намери, вероятността да зададе излишен въпрос е минимална.
            Абе и аз знам, че ако напиша "алкохолици", ще ми излезнат много предложения, ама все пак предпочитам да ти кажа наздраве и да чуя жив отговор!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Идеална среда просто няма
              Аз споделих наблюдения изобщо... а за конкретната тема повод, казах каквото можах доста по-рано.

То за това алкохолиците са в чата ... е и в някои технически се промъкват по малко, да не е скучно - щото нема емотикон с 33 бутилки

Comment

Колкото повече тема има в Общи, толкова по неразвалящи се, са станали Алфите.
                Аз лично предпочитам да пусна нова тема, с опит за пълно обяснение на дадения индивидуален проблем - за да получа индивидуални мнения. Не ме интересува общия случай в случая

А пък на повечето такива теми 100%-вия отговор е "иди на качествена диагностика". ама аз ако исках , дали щях да питам, та да чакам някой да ми отвори очите, че съм за диагностика?
                Плюс това, на мен ми е интересно да разбера за дадения проблем, защо, как, мнения, опит, слествия и т.н.

Comment

Да си кажа честно тук понякога на елементарни въпроси неможеш да получиш ясен отговор. Преди време карах опел и трябва да кажа че в форума на опел беше доста по технически и ясен. преди няколко седмици попитах аджеба за 145 1.7 боксер кой какви наблюдения има от марки и качество на различни външни карета, ни звук ни стон. Е добре моята ли е единствената която са започнали да и тракат каретата ? И целия форум намерих само едно мнение от Лисан че най доброто е Валео ?!?
                  Иначе общите приказки са сладка работа
                  145 1.7 16V Boxer

Comment

Working...
                  X