If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мисля, че успях да ги подкарам на Мозила 27.0.1 по следния начин:
1. User control panel (горния ляв ъгъл под логото на форума)
......
П.С. И редактирането работи.
И при мен се оправиха проблемите, благодарение на отзивчивостта на обикновените потребители, въпреки PC-то ми, и софтуера ми, и най вече голямата ми некадърност и мърлячество.
Аз и не сьм твьрдял че това е причината. Питах вас по скоро, защото проблемьт не засяга всички, а ьпдейтите на Майкрософт нямат нищо общо с тези на линукс дистрибуциите. Ако знаех че има засегнати и Линукс машини, нямаше да си правя трудьт да експериментирам.
Писах в темата понеже разполагах с време и си поиграх, не сьм IT специалист и само с това можех да помогна.
И понеже и днес си поиграх - ХР с Аваст(ако има значение) устиска и при двата ми доставчика, тоест - три браузьра не успяха да "прихванат" проблема за целият следобед.
Наистина е добре да има яснота, но ако проблемчето е в клиентските машини, как администраторьт на форума да я внесе. Аз не видях някой да е написал - имам проблем, пробвах това и това, получи се това.
Двама специалисти казаха че проблемьт е в Джава, появи се трети и ги нахока че не се правело така, но не показа как се прави. Решението го показа 4-ти човек.
Баш сме си цирк!
По-напред в темата го казах. По никакъв начин не упреквам за самия проблем администраторите на сайта, защото те също ползват нещо, което някой друг е създал. Дори и той явно не е бил наясно с проблема. Иначе не би пуснал в широка употреба конкретния продукт. Но както е ясно такива неща се случват в условията на надпревара с времето.
Поради това, когато се говори за версии на даден софтуер, съществуват понятия като "последна версия" и "последна стабилна версия".
На такива неща самият аз съм свидетел на работното си място. Администрирам система с около хиляда потребителя. Периодично се правят и поредните ъпдейти с цел постигане на нова или по-добра функционалност.
До момента обаче почти не помня да е правен ъпдейт без да са се проявили някакви по-тежки или по-леки негативни странични ефекти. Когато ги "хвана" в процеса на тестовете, търся начин да ги преодолея а когато това е невъзможно, връщам старата версия, излагам проблема пред производителя и чакам решение.
Най-неприятната ситуация обаче е тази в която в процеса на тестовете не успея да "хвана" проблем а той бива рапортуван от потребителите.
Понякога пък се случва даден проблем да не може да бъде решен централизирано и да трябва да се обиколят всички потребители, което е физически невъзможно.
В този случай изготвям прецизни инструкции затова, как всеки един по най-лесния начин да си оправи нещата.
Слава Богу такива ситуации се случват рядко.
Накратко - нещата са доволно сложни, и подводните камъни - доволно много.
Поради това е много важно човек да има нагласа, подход и стратегия за изход.
...При мен и в Мозила и в ИЕ не работи с Enhanced Interface - Full WYSIWYG, но със Standard editor - Extra formatting всичко си е ОК и в двата браузъра.
Уф, цялата тая драма ми стана интересна и тая вечер си поиграх да инсталирам още няколко браузъра. Наблюденията ми са следните:
1. Тествал съм го върху Windows 8.1 с пет различни браузъра: IE 11, Mozilla 27, Chrome 33, Safari 5.1, Opera 19. Всичките са последните версии, up to date, операционната ми система е постоянно ъпдейтната.
2.С браузърите IE и Mozilla: 2.1. При включено WYSIWYG редактиране в IE и Mozilla редактора наситина работи като WYSIWYG (т.е. като цъкна болд виждам думата болдната в полето за редактиране на коментирите, а не заобиколена от буквата B в квадратни скоби ). В този режим обаче редактирането и цитирането не работят. 2.2. При избрана другата опция (Standart editor) всичко си работи нормално и в двата браузъра.
3.В останалите три браузъра (Chrome, IE и Mozilla): Няма никаква разлика в поведението на редактора, която и от двете опции да е избрана в контрол панела (User CP) - каквото и да избера там, като започна да пиша коментар браъзура ми показва стандартния редактор (Standart Editor), който очевидно не е WYSIWYG, дори и да съм избрал тази опция. А със стандартния редактор коментарите работят и вероятно за това колегите, които ползват тия браузъри не са наблюдавали проблема. На мен лично ми изглежда че тия три браузъра не подържат въпросното WYSIWYG редактиране и директно зареждат стандартния редактор. Но все пак това е само догатка, защо точно зареждат него, а не избрания в User CP, не мога да кажа със сто процента сигурност
В края на краищата по всичко изглежда че към момента WYSIWYG редактора има проблем с редактирането и цитирането и изглежда тоя проблем не зависи от браузъра и ОС-а. А дали това е нормалното поведение или не, аз не мога да кажа. Имам някакъв бегъл спомен, че по-рано си работеше, ама не съм сигурен, напоследък не съм се скъсвал да пиша във форума
Ако при някой все пак работи редактирането и цитирането при избрана последната опция - Enhanced Interface - Full WYSIWYG, да сподели - колкото повече информация, толкова по-голям е шанса да се реши проблема
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015 Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997[Ex]
Тва вече е "друга" бира!
Току що избрах опцията.
Кубунту 14.04-алфа, опера - работи си.
След мало с Лисица.
Ядец!Огнената лисица се опари. утре с други ос и по вече браузьри.
Ок де, ама с убунту коя от двете опции си избрал и работи с нея. И в случай че си избрал WYSIWYG опцията, работи ли наистина като такова, или си работи, ама пак си изглежда като standart editor?
Качвам две екранчета за пояснение: на първия е как изглежда WYSIWYG editor, а на втория е как изглежда Standart editor. Като цяло тва е разликата между двата вида редактиране на мнения.
Ако цитирането си работи, но примерно при болдване редактора се държи като на втората картинка, въпреки че в контрол панела си избрал да се държи като на първата, значи все още нямаме някой, който да е потвърдил, че му работят едновременно да работят и WYSIWYG редактирането и цитирането.
Ако обаче се държи като на първата картинка като болдваш, и работи и цитарането в същото време, това вече променя нещата
Та според мен на тоя етап въпроса е все пак някой виждал ли е редактора да работи както на първата картинка но в същото време да работи и цитирането
P.S.: Току що пробвах същите сценарии на http://www.alfaowner.com и там тия проблеми ги нямат - всичко си е шест, цитирането си работи и с двата редактора, WYSIWYG-a си е наистина такъв и все пак ми работи цитирането и в него.
Там форума също е vBulletin, имам някакви съмнения че е по-нова версия, ама все пак... Което ме навежда на мисълта, че спомените ми че и при нас това си работеше може би не са чак толкова нереалистични
1. User control panel (горния ляв ъгъл под логото на форума)
2. Settings & Options
3. Edit Options
4.Miscellaneous Options (най-долу)
5.От падащото меню на Message Editor Interface избирам Standard editor - Extra formatting controls
вместо
Enhanced Interface - Full WYSIWYG editing
6. И на края save changes малко по надолу.
незнам дали променя и нещо друго, но поне вече може да се цитира.
Ако може някой колега да го пробва и да каже има ли резултат.
П.С. И редактирането работи.[/QUOTE]
евала колега за помоща!
Ако правилно разбирам - няма смисьл да продьлжавам с експериментите с други ОС и браузьри...
Накратко да, по всичко изглежда, че при теб с Linux-a се държи както при мен с Win-а.
Т.е. в края на краищата излиза, че проблема не зависи от браузъра и ОС-а и е следния:
1. Ако WYSIWYG редактирането ви е включено в User CP и ви работи (поддържа се от съответния браузър), тогава не работят редактирането и циритрането.
2. Ако WYSIWYG редактирането не ви е избрано в User CP, или просто не се поддържа от браузъра въпреки че е избрано, тогава проблем с редактирането и цитирането нямате, защото ползвате Standart Editor-а.
3. В други vBulletin форуми изглежда цитатите и редакцията работят и с WYSIWYG.
Остава някой с по-силна памет да си спомни дали по-рано и при нас работеше или винаги така си е било
А до тогава решението е който има проблеми да избира Standart Editor в User CP и това е
P.S. Дали браузъра изобщо поддържа въпросната станала прословута опция най-лесно се отгатва по наличието или липсата на ето това малко копченце с двете букви A, което е горе в дясно на полето за коментари От него можете да превключвате и между двата режима в движение независимо от това кое е избрано в контрол панела
Не знам какви са делегираните права и стълбицата на йерархията във форума, но някой пишман-специалист е барал софтуера на форума и най-добре да си признае.
Comment