Известие

Collapse
No announcement yet.

Не мога да цитирам и редактирам

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от czd Покажи съобщение
    Мисля, че успях да ги подкарам на Мозила 27.0.1 по следния начин:
    1. User control panel (горния ляв ъгъл под логото на форума)
    ......
    П.С. И редактирането работи.
    Благодаря! Сега и при мен работи!
    http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
    159 1.9JTDm
    156 1.8TS ...exxxx
    145 1.4TS ...exxxx

Comment

Благодаря и аз на колегата czd. И при мен гореспоменатите проблеми се оправиха!
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

И при мен се оправиха проблемите, благодарение на отзивчивостта на обикновените потребители, въпреки PC-то ми, и софтуера ми, и най вече голямата ми некадърност и мърлячество.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:59.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
            Аз и не сьм твьрдял че това е причината. Питах вас по скоро, защото проблемьт не засяга всички, а ьпдейтите на Майкрософт нямат нищо общо с тези на линукс дистрибуциите. Ако знаех че има засегнати и Линукс машини, нямаше да си правя трудьт да експериментирам.
            Писах в темата понеже разполагах с време и си поиграх, не сьм IT специалист и само с това можех да помогна.
            И понеже и днес си поиграх - ХР с Аваст(ако има значение) устиска и при двата ми доставчика, тоест - три браузьра не успяха да "прихванат" проблема за целият следобед.
            Наистина е добре да има яснота, но ако проблемчето е в клиентските машини, как администраторьт на форума да я внесе. Аз не видях някой да е написал - имам проблем, пробвах това и това, получи се това.

Двама специалисти казаха че проблемьт е в Джава, появи се трети и ги нахока че не се правело така, но не показа как се прави. Решението го показа 4-ти човек.
            Баш сме си цирк!
            По-напред в темата го казах. По никакъв начин не упреквам за самия проблем администраторите на сайта, защото те също ползват нещо, което някой друг е създал. Дори и той явно не е бил наясно с проблема. Иначе не би пуснал в широка употреба конкретния продукт. Но както е ясно такива неща се случват в условията на надпревара с времето.
            Поради това, когато се говори за версии на даден софтуер, съществуват понятия като "последна версия" и "последна стабилна версия".

На такива неща самият аз съм свидетел на работното си място. Администрирам система с около хиляда потребителя. Периодично се правят и поредните ъпдейти с цел постигане на нова или по-добра функционалност.
            До момента обаче почти не помня да е правен ъпдейт без да са се проявили някакви по-тежки или по-леки негативни странични ефекти. Когато ги "хвана" в процеса на тестовете, търся начин да ги преодолея а когато това е невъзможно, връщам старата версия, излагам проблема пред производителя и чакам решение.
            Най-неприятната ситуация обаче е тази в която в процеса на тестовете не успея да "хвана" проблем а той бива рапортуван от потребителите.
            Понякога пък се случва даден проблем да не може да бъде решен централизирано и да трябва да се обиколят всички потребители, което е физически невъзможно.
            В този случай изготвям прецизни инструкции затова, как всеки един по най-лесния начин да си оправи нещата.
            Слава Богу такива ситуации се случват рядко.

Накратко - нещата са доволно сложни, и подводните камъни - доволно много.

Поради това е много важно човек да има нагласа, подход и стратегия за изход.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Струва ми се че не само малко поизкривихте темата но дори извадихте и пишкомерите
              sigpic
              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:05.

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                  ...При мен и в Мозила и в ИЕ не работи с Enhanced Interface - Full WYSIWYG, но със Standard editor - Extra formatting всичко си е ОК и в двата браузъра.
                  Уф, цялата тая драма ми стана интересна и тая вечер си поиграх да инсталирам още няколко браузъра. Наблюденията ми са следните:

1. Тествал съм го върху Windows 8.1 с пет различни браузъра: IE 11, Mozilla 27, Chrome 33, Safari 5.1, Opera 19. Всичките са последните версии, up to date, операционната ми система е постоянно ъпдейтната.

2. С браузърите IE и Mozilla:
                  2.1. При включено WYSIWYG редактиране в IE и Mozilla редактора наситина работи като WYSIWYG (т.е. като цъкна болд виждам думата болдната в полето за редактиране на коментирите, а не заобиколена от буквата B в квадратни скоби ). В този режим обаче редактирането и цитирането не работят.
                  2.2. При избрана другата опция (Standart editor) всичко си работи нормално и в двата браузъра.

3. В останалите три браузъра (Chrome, IE и Mozilla): Няма никаква разлика в поведението на редактора, която и от двете опции да е избрана в контрол панела (User CP) - каквото и да избера там, като започна да пиша коментар браъзура ми показва стандартния редактор (Standart Editor), който очевидно не е WYSIWYG, дори и да съм избрал тази опция. А със стандартния редактор коментарите работят и вероятно за това колегите, които ползват тия браузъри не са наблюдавали проблема. На мен лично ми изглежда че тия три браузъра не подържат въпросното WYSIWYG редактиране и директно зареждат стандартния редактор. Но все пак това е само догатка, защо точно зареждат него, а не избрания в User CP, не мога да кажа със сто процента сигурност

В края на краищата по всичко изглежда че към момента WYSIWYG редактора има проблем с редактирането и цитирането и изглежда тоя проблем не зависи от браузъра и ОС-а. А дали това е нормалното поведение или не, аз не мога да кажа. Имам някакъв бегъл спомен, че по-рано си работеше, ама не съм сигурен, напоследък не съм се скъсвал да пиша във форума
                  Ако при някой все пак работи редактирането и цитирането при избрана последната опция - Enhanced Interface - Full WYSIWYG, да сподели - колкото повече информация, толкова по-голям е шанса да се реши проблема
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:05.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      Тва вече е "друга" бира!
                      Току що избрах опцията.
                      Кубунту 14.04-алфа, опера - работи си.
                      След мало с Лисица.
                      Ядец!Огнената лисица се опари. утре с други ос и по вече браузьри.
                      Ок де, ама с убунту коя от двете опции си избрал и работи с нея. И в случай че си избрал WYSIWYG опцията, работи ли наистина като такова, или си работи, ама пак си изглежда като standart editor?

Качвам две екранчета за пояснение: на първия е как изглежда WYSIWYG editor, а на втория е как изглежда Standart editor. Като цяло тва е разликата между двата вида редактиране на мнения.

Ако цитирането си работи, но примерно при болдване редактора се държи като на втората картинка, въпреки че в контрол панела си избрал да се държи като на първата, значи все още нямаме някой, който да е потвърдил, че му работят едновременно да работят и WYSIWYG редактирането и цитирането.
                      Ако обаче се държи като на първата картинка като болдваш, и работи и цитарането в същото време, това вече променя нещата

Та според мен на тоя етап въпроса е все пак някой виждал ли е редактора да работи както на първата картинка но в същото време да работи и цитирането

P.S.: Току що пробвах същите сценарии на http://www.alfaowner.com и там тия проблеми ги нямат - всичко си е шест, цитирането си работи и с двата редактора, WYSIWYG-a си е наистина такъв и все пак ми работи цитирането и в него.
                      Там форума също е vBulletin, имам някакви съмнения че е по-нова версия, ама все пак... Което ме навежда на мисълта, че спомените ми че и при нас това си работеше може би не са чак толкова нереалистични
                      Attached Files
                      Last edited by Sm0k; d.m.y г., 03:38.
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                        Ок де, ..
                        Благодаря, че си се заел да разчепкаш този проблем.
                        Казвам го искрено и без капка ирония.

Както и на потребителя, именувал се czd.
                        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• ---
                          Attached Files
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:04.

Comment

• 1. User control panel (горния ляв ъгъл под логото на форума)
                            2. Settings & Options
                            3. Edit Options
                            4.Miscellaneous Options (най-долу)
                            5.От падащото меню на Message Editor Interface избирам Standard editor - Extra formatting controls
                            вместо
                            Enhanced Interface - Full WYSIWYG editing
                            6. И на края save changes малко по надолу.
                            незнам дали променя и нещо друго, но поне вече може да се цитира.
                            Ако може някой колега да го пробва и да каже има ли резултат.

П.С. И редактирането работи.[/QUOTE]
                            евала колега за помоща!
                            sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Ако правилно разбирам - няма смисьл да продьлжавам с експериментите с други ОС и браузьри...
                              Накратко да, по всичко изглежда, че при теб с Linux-a се държи както при мен с Win-а.

Т.е. в края на краищата излиза, че проблема не зависи от браузъра и ОС-а и е следния:
                              1. Ако WYSIWYG редактирането ви е включено в User CP и ви работи (поддържа се от съответния браузър), тогава не работят редактирането и циритрането.
                              2. Ако WYSIWYG редактирането не ви е избрано в User CP, или просто не се поддържа от браузъра въпреки че е избрано, тогава проблем с редактирането и цитирането нямате, защото ползвате Standart Editor-а.
                              3. В други vBulletin форуми изглежда цитатите и редакцията работят и с WYSIWYG.

Остава някой с по-силна памет да си спомни дали по-рано и при нас работеше или винаги така си е било
                              А до тогава решението е който има проблеми да избира Standart Editor в User CP и това е

P.S. Дали браузъра изобщо поддържа въпросната станала прословута опция най-лесно се отгатва по наличието или липсата на ето това малко копченце с двете букви A, което е горе в дясно на полето за коментари От него можете да превключвате и между двата режима в движение независимо от това кое е избрано в контрол панела
                              Attached Files
                              Last edited by Sm0k; d.m.y г., 20:57.

Comment

• Не знам какви са делегираните права и стълбицата на йерархията във форума, но някой пишман-специалист е барал софтуера на форума и най-добре да си признае.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X